Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, jutro zabieracie swoje maluchy na cmentarz? Ja nie mam z kim zostawić i się zastanawiam w formie spaceru czy by nie pójść jakoś do południa, mniejszy tłok, mniej tych świec pozapalanych... ewentualnie moze by zostać w domu i skoczyć autem oddzielnie hm..
Chętnie poznam wasze poglądy na ten temat

-
Dziewczyny, od kiedy macie zamiar używać nianie elektroniczną, te oczywiście które mają? Wiadomo, że teraz jeszcze za małe maluchy, ale tak np 3 miesiąc będzie Oki?
-
Heh ja motam:-)eemmiilliiaa wrote:Dziewczyny, motacie już swoje maleństwa? Macie chusty? Jakaś polecacie? Przymierzam się do ogarnięcia tematu, niedługo będzie u mnie doradca chustonoszenia

Mam niemiecką na h ale musze sprawdzic. Mam ją 9 lat już. Zakupilam teraz 2 kurtki i bluzy pod nie bym nosiła jK chlodno:-)
Polecam wszystkie tkane.
eemmiilliiaa lubi tę wiadomość
-
My się wybieramy, właśnie w ramach spaceru, obejść tylko groby. Mamy 2 małe cmentarze i to w szczerym polu więc przewiew dobry. I tak właśnie do południa żeby mniej tłoczno było.ManiaM wrote:Dziewczyny, jutro zabieracie swoje maluchy na cmentarz? Ja nie mam z kim zostawić i się zastanawiam w formie spaceru czy by nie pójść jakoś do południa, mniejszy tłok, mniej tych świec pozapalanych... ewentualnie moze by zostać w domu i skoczyć autem oddzielnie hm..
Chętnie poznam wasze poglądy na ten tematkasia1518

-
My mamy ale używany dla starszej bo śpi sama w pokoju A jeszcze nie chodzi więc musimy mieć na nią oko. Mąż mówi że chyba trzeba będzie druga kupić właśnie tak ok 4mc, ale ja narazie się wstrzymuje bo liczę że młoda będzie chodzić- z łóżka już umie schodzić więc w razie gdyby się obudziła to sama do nas przyjdzie.Olliiii wrote:Dziewczyny, od kiedy macie zamiar używać nianie elektroniczną, te oczywiście które mają? Wiadomo, że teraz jeszcze za małe maluchy, ale tak np 3 miesiąc będzie Oki?kasia1518

-
My na cmentarze idziemy i dzieciaki też zabieramy, później jedziemy w odwiedziny do dziadków. Raczej będzie to szybka rundka po cmentarzach.
Co do chusty to ja zamierzam od przyszłego tygodnia próbować 😉
Spirit - gratulację!
Miaa - jak u Ciebie ?
eemmiilliiaa lubi tę wiadomość
-
wiktoriaa wrote:Dziewczyny ratunku co na poraniony sutek? Tak zgryzła że aż krew wyszła 😢 nie przystawie jej bo się zesram z bólu, ledwie ściągnęłam laktatorem 30 z tego cyca. Co robić żeby to się szybko zagoiło? Help
Wietrzenie, czysta lanolina, ewentualnie bepanthen. Lanolina jesto tyle spoko, ze możesz nałożyć warstwę i wtedy przystawić dziecko.23.10.2019 urodził się Władek ❤️
starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI
ICSI 1 - 01.2018
ICSI 2 - 08.2018 
IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer! -
ManiaM wrote:Dziewczyny, jutro zabieracie swoje maluchy na cmentarz? Ja nie mam z kim zostawić i się zastanawiam w formie spaceru czy by nie pójść jakoś do południa, mniejszy tłok, mniej tych świec pozapalanych... ewentualnie moze by zostać w domu i skoczyć autem oddzielnie hm..
Chętnie poznam wasze poglądy na ten temat
My się w ogóle nie wybieramy, młody jeszcze nawet nie był nigdy na spacerze i to dla nas za wcześnie. Dzisiaj skończył tydzień. A Wy kiedy byliście pierwszy raz na spacerze?23.10.2019 urodził się Władek ❤️
starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI
ICSI 1 - 01.2018
ICSI 2 - 08.2018 
IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer! -
Hejaga_ni wrote:My się w ogóle nie wybieramy, młody jeszcze nawet nie był nigdy na spacerze i to dla nas za wcześnie. Dzisiaj skończył tydzień. A Wy kiedy byliście pierwszy raz na spacerze?
U nas po tygodniu pierwszy spacer:-).
Kiedy mąż wyjezdza? Juz cos wiadomo?
Sarrra jak sie masz? A ty kiniorek?
Basiu czy wy już w domu?
Spirit gratuluje:-) -
U nas od kilku godzin biegunka i wymioty 😭 nawet nie wiem jak mam pomóc małemu i skąd to się wzięło. Mialyscie już taki problem? Mały ma dopiero 2 tygodnie, a tu już coś takiego ☹️ myślicie, że musimy jechać do lekarza?
-
KasiaP, Olliiii, wiktoriaa, przedszkolanka:), Monalisa88, Cabrera, ManiaM, Aaga, aga_ni, kalcia, silent, sandrina22, kkkaaarrr, moni05, nuśka91, Kinga82, Jupik, Goemi, meerici, Karooo93, kasia1518, _nova, japonka lubią tę wiadomość
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Dzięki. Dzwoniłam do położnej kazała zaparzyć szałwi i przykładać wacikiem, przed karmieniem zmyć i kupić plastry żelowe rany na rany aqua gel.aga_ni wrote:Wietrzenie, czysta lanolina, ewentualnie bepanthen. Lanolina jesto tyle spoko, ze możesz nałożyć warstwę i wtedy przystawić dziecko.
Zakup ręcznego laktatora to był błąd życia. Zajadę się przy nim zanim sutki się ogarną 😖😢 -
Moja mała urodziła się 18.10, a 27 był pierwszy spaceraga_ni wrote:My się w ogóle nie wybieramy, młody jeszcze nawet nie był nigdy na spacerze i to dla nas za wcześnie. Dzisiaj skończył tydzień. A Wy kiedy byliście pierwszy raz na spacerze?
aga_ni lubi tę wiadomość
-
W przeciągu 3 godzin zrobił 4 razy, takie pełne pampersy, że się prawie wylewało. Plus 2 razy zwymiotował, raz po mleku i raz po wodzie ☹️przedszkolanka:) wrote:My jutro dzieci nie targamy na cmentarze

Kokosowa super !
Oliii kurczę.. jak często kupkę robi?
Niby wszędzie piszą, że z czymś takim nie jechać do lekarza no ale z takim maluszkiem już sama nie wiem..Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2019, 16:04