Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Kinga, ja myje płynem do butelek i smoczków + wyparzam tzn przelewam po prostu wrzątkiem. I też się zastanawiam, jak skończy mi się płyn to chyba będę mylą zwykłym fairy i przelewała wrzatkiem tylko smoczek.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2019, 10:50
-
Kinga82, przed każdym karmieniem po prostu przelewam wrzątkiem i tyle.
Dziewczyny, możecie doradzić co do szczepionek, bo dostałam kartkę jakie są szczepionki i dla mnie to czarna magia. Jakieś hexacima, prevenar13, infanrix hexa, a ja nic nie ogarniam 🤨 -
nick nieaktualnyOliii, mi znajoma pediatra zaleciła właśnie Hexacime + Prevenar13 + Rota. I o ile te szczepionki będą dostępne w mojej przychodni, to tak zaszczepimy...
U nas kupy dalej brak, są tylko śmierdzące baczki. Mały jakos bardzo nie jest marudny, często pręży się przy piersi i wtedy idą baki, ale to raczej z wysiłku, bo cwany czeka na butelkę
Jedna lekarka zaleciła telefoniczne wlewke (jasne, już to robię), a druga czopek...
Dziś pogadam z położna i chyba jednak zmienimy mleko...stosowała któraś Enfamil? Bo to mleko tez mi położna polecała...
No i jeszcze jedno pytanko, walczyła któraś z ciemieniucha?? Bo nam chyba na czole wychodzi (na razie łuszczy się skóra)...Olliiii lubi tę wiadomość
-
Olliiii wrote:Kinga82, przed każdym karmieniem po prostu przelewam wrzątkiem i tyle.
Dziewczyny, możecie doradzić co do szczepionek, bo dostałam kartkę jakie są szczepionki i dla mnie to czarna magia. Jakieś hexacima, prevenar13, infanrix hexa, a ja nic nie ogarniam 🤨
Hexacima- 6w1 - to samo co Infanrix Hexa ale plus WZW B - jak dziecko było w szpitalu szczepione WZW B to może iść trybem 5w 1 i mieć WZW B później oddzielnie
Prevenar13- pneumokoki 13 szczepów. 10 jest bezpłatne, ale się mówi, że te 3 dodatkowe to tak naprawdę te na które choruje najwięcej dzieci.
Infanrix hexa- 5w1 czyli bez WZW B.
Ja szczepilam i szczepie 5w1 i Prevenar13Olliiii lubi tę wiadomość
-
Cabrera, o nas ciemieniucha zaczela sie od brwi i leciutko na glowie, ale na razie sam 'łupież'. Jak zobaczylam cokolwiek to od razu zaczelam wyczesywac po kilka eazy dziennie, a przed kapiela co kilka dni oliwka lub zel na ciemieniuche. Poki co udalo sie powstrzymac, z brwi calkiem wyczesalam i nie wrocilo. U syna pamietam, ze za pozno sie zorientowalam i zrobily mu sie te typowe zolte luski. Smarowalam codziennie oliwka i wyczesywalam grzebueniem. Robilam to przy karmieniu bo wtedy glowa nie krecil
Cabrera lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny kochane prz30raszam że się nie odzywałam ale nie byłam w stanie.. poród trauma na całe życie.. po 9ha skurczy co 4minuty krzyżowych nagła cesarska na szybko zagrożenie życia plodu.. strach nerwy nie do opisania .. Mój Wincus dostal 10punktow więc się udało;))))))).
Ja mam brzuch w sincach i krwiak od spodu, musi się wchłonąć...
..
Któraś z mam urodziła jeszcze ?
Buziaki dziewczynki. Zaraz wkleję fotkę;*
Wincus 3990 .57cm
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2019, 12:19
Andzia86, KasiaP, Karooo93, Aaga, Cabrera, sandrina22, wiktoriaa, Kinga82, przedszkolanka:), .Aleksandra., kasia1518, _nova, Kookosowa, Goemi, Jupik, ManiaM, nuśka91, japonka lubią tę wiadomość
❤❤❤.
-
Cabrera wrote:Oliii, mi znajoma pediatra zaleciła właśnie Hexacime + Prevenar13 + Rota. I o ile te szczepionki będą dostępne w mojej przychodni, to tak zaszczepimy...
U nas kupy dalej brak, są tylko śmierdzące baczki. Mały jakos bardzo nie jest marudny, często pręży się przy piersi i wtedy idą baki, ale to raczej z wysiłku, bo cwany czeka na butelkę
Jedna lekarka zaleciła telefoniczne wlewke (jasne, już to robię), a druga czopek...
Dziś pogadam z położna i chyba jednak zmienimy mleko...stosowała któraś Enfamil? Bo to mleko tez mi położna polecała...
No i jeszcze jedno pytanko, walczyła któraś z ciemieniucha?? Bo nam chyba na czole wychodzi (na razie łuszczy się skóra)...
Przy starszej córce produkt z ziajki na ciemieniuche poradził sobie, a miała już gruba warstwę, bo wcześniejsze nie dały rady. Młodsza ma na brwiach i między brwiami. Dziś użyłam 1 raz zobaczymy.Cabrera lubi tę wiadomość
-
Ja myje zwyklym plynem I co drugi raz wyparzam wrzatkiem caly zestaw.
Ciemieniucha u nas tez na brwiach. Posmarowalam oliwka I delikatnie starlam tetra, ale po dwoch tygodniach znowu sie pojawila wiec powtorze zabieg I bede wiecej oliwki dawac.
Mia przykro mi ze porod to trauma, ale synus wynagrodzi wszystko!mia4444 lubi tę wiadomość
-
Mia gratulacje
ważne, że wszystko skończyło się dobrze i jesteście już razem
U nas na razie bez ciemieniucha.ja laktator wyparzam za każdym razem, ale do tej pory używałam go sporadycznie. Cały czas obryzguje Małego mlekiem, w nocy go dwa razy przebierałam, pościel mokra. Teraz naczytałam się o hiperlaktacji i 90% opisu się u mnie zgadza, więc chyba zacznę tak jak przy nawale przed karmieniem odciągać te 10 czy 20 ml i zobaczę czy coś to zmieni. Miała któraś z Was do czynienia z hiperlaktacja?mia4444 lubi tę wiadomość
-
Zamówiłam wizytę domową pediatry bo to darcie nie dawało mi spokoju. Brzuch faktycznie wzdęty, dawać kropelki, ja mam całkowicie odstawić mleko bo młoda ma pewnie nietolerancje laktozy, kazała kupić bebilon pepti i dawać w nocy raz butlę mężowi żebym ja się mogła wyspać bo wyglądam jak cień
-
Pierwsze motanie z youtubem za mną - Olek zasnął w dwie minutki
mimo wszystko umawiam się z doradcą, żeby oceniła nóżki itp. spróbowaliśmy już wspólnie pozmywalismy naczynia i nawet nie drgnął
Mąż już obmyśla gdzie na urlop się wybierzemy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2019, 16:21
moni05, nuśka91 lubią tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny, teraz już mam jaśniej w głowie 😀
I właśnie miałam pytać o chusty dziewczyny, które używają czy bylyscie na jakimś kursie czy po prostu z filmików się uczylyscie? -
Ja uczyłam się z YouTube. Zamówiłam wizytę doradcy tutaj i to co mi pokazała zakrawalo o pomstę do nieba. Dobrze że interesowałam się już tym wcześniej i wiedziałam że to nie jest najlepsza pozycja dziecka, chociaż pani doradca się upierala że tak ma być. Myślę czy jak pojadę do Polski na święta to nie wziąć konsultacji u polskiego doradcy. Mam do nich większe zaufanie, a i na grupach chustowych można prosić o polecenie kogoś.
-
Oli ja z filmików, ale tez spotykałam się z dziewczynami, które robią to od lat jak Kosia była mała, wiec trochę się napatrzyłam
teraz Ignasia już kilka razu motalam i tez lubi, ale na razie rzadko, bo on bardzo lubi wózek
10dpo-18,5 beta, 12dpo-94,6 beta
24 lata -
eemmiilliiaa wrote:Pierwsze motanie z youtubem za mną - Olek zasnął w dwie minutki
mimo wszystko umawiam się z doradcą, żeby oceniła nóżki itp. spróbowaliśmy już wspólnie pozmywalismy naczynia i nawet nie drgnął
Mąż już obmyśla gdzie na urlop się wybierzemy
Ja chodziłam na warsztaty chustowe ale 9 lat temu:-). I nadal pamietałam.
Ale pewnie bym wezwała doradce bo powiem szczerze ze czasami widze kobiety u ktorych te dzieci wiszą normalnie
Aż strach bo to zle dla dziecka.moni05, eemmiilliiaa lubią tę wiadomość
-
Ja dzisiaj masakra... czytam jednym okiem, ale nie mam jak pisać. Młody od wczorajszego wieczora, czyli jak się położył na noc, spał 7 godzin. Jest padnięty, marudny, ja tez. Bąki non stop, śpi jednym okiem tylko na mnie. Cały dzień nosze... plecy mi pękną, jestem głodna. Boli mnie brzuch bo nawet sikać nie mogę regularnie... dramat.
Ech #żalpostGrudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019