Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Zimri a co położna na to dokarmianie? Powinna się wypowiedzieć albo sama to zalecić. Ona lub lekarz. Jak jeszcze karmiłam piersią to Remi tez jadł tylko jedną pierś... ale co 1,5h max. Wiec nie wiem co Ci doradzić.Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Kinga82 wrote:Dziewczyny kładziecie już swoje maluchy na matach edukacyjnych?polecacie jakieś fajne?
Maty konkretnej nie polece, bo ta pozyczona ma 8+ lat, przezyla nie wiem ile dzieci, prawde mowiac mi sie nie podoba, ale ma co miec powinna, wiec kupowanie nowej na miesiac czy dwa byloby bez sensu. Niebawem i tak wjedzie mata piankowa. -
kkkaaarrr wrote:Niestety pojawiaja sie problemy z trzymaniem moczu, jak wiecej chodze lub stoje to mam uczucoe czegoś w pochwie, gdy siusiam to slabe cisnienie. Wszystkie objawy pasuja
daj znać po wizycie jak możesz, bo ja idę dopiero za 2 tygodnie, a jestem ciekawa czy faktycznie to może być obniżenie narządów rodnych..
-
Moje dziecko ważyło dziś 3640, co oznacza że na dobę przybiera 50, a z piątek mamy dopiero 3 tygodnie! masakra! Robi jej się druga broda, położna nie kazała podawać mm tylko na samej piersi A ona by ciągle jadła i jadła, jest w ogóle nie odkładalna dziś, nie zrobiłam nic tylko cały czas siedzę i bujam! Smoka nie weźmie za cholerę, ciężkie dni przed nami nie wiem jak można takiemu dziecku ograniczyć jedzenie. Spała tylko na spacerze, po powrocie do domu od razu ryk. Chyba już jestem za stara albo się nie nadaje
-
Kinga82 wrote:A dużego mieliście tego ziarniaka?bo u nas mały i niby już więcej nie trzeba.A kąpiecie się normalnie po tym?Nam lekarz kazał tylko nasączonym waciki przecierać pępek a Wam:)?
Nie znam się, ale duży jakiś nie był. No i teraz nie wiem czego się dopatrzyli, że jeszcze dali lapis, bo serio była tam chyba milimetrowa malutka kropeczka i ją wyhaczyki pod lampą, po odchyleniu maksymalnie fałdki przy pępku i serio, ja bym w życiu nie powiedziała, że coś jest jeszcze nie tak. Ja kąpię, ale pępka jeszcze nie moczę. A czyszczę go patyczkiem z octaniseptem, tak mi lekarka kazała. -
Wiktoriaa tylko na ile ona jest głodna, a na ile chce po prostu coś ciumkać...
Nasz ulewacz przez miesiąc przybrał 1 kg. I powoli zaczynamy się żegnać z pajacami 56.
Za tydzień na bioderka idziemy a ja nie bardzo mam w co go ubrać żeby jak człowiek wyglądał 😂 albo za ciasne albo za wielkie.
-
Wiktoriaa, współczuję, bo nasz też jest strasznym głodomorem i jeśli mielibyśmy mu odmówić jedzenia to nie mielibyśmy życia. Po prostu dajemy tyle ile chce, póki oczywiście waga jest ok. A jak już widzimy, że za dużo to próbujemy go oszukać wodą.
-
Wiktoria mój też przybierał 40 na dobę,ale jak mu minęło 5tyg to zaczął miej jeść i też się martwiłam ale teraz zaczyna się to wszystko normować więc może nie ma się co martwic na zapas.Ja też podaje mojemu wodę 2razy dziennie po 20ml ale to po to żeby nie było problemów z kupą.
-
Bartek wazy juz 3960. Codziennie go waze bo musimy kontrolowac. Ma wahania ale najwazniejsze zeby nie stanął w miejscu. A jutro konczymy 7 tygodni.
W piatek mamy pierwsza wizyte poloznej. Hehe przyjdzie popatrzeć na niemowlaka ale musi swoje odstukac._nova lubi tę wiadomość
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Olliiii wrote:Wiktoriaa, współczuję, bo nasz też jest strasznym głodomorem i jeśli mielibyśmy mu odmówić jedzenia to nie mielibyśmy życia. Po prostu dajemy tyle ile chce, póki oczywiście waga jest ok. A jak już widzimy, że za dużo to próbujemy go oszukać wodą.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2019, 16:41
-
Moja też mały żarłoczek, w 3 tygodnie kilogram przybrała, zobaczymy co jutro powie położna. Jutro miesiąc kończymy, ciekawe czy już do 4kg dobiła, czy w tym tygodniu może się uspokoiła z przybieraniem. Chociaż szczerze nie sądzę, bo wiecznie ssie 😁 najbardziej lubię te nocne karmienia, bo wtedy 10 minut ssie i koniec, następne karmienie za 3-4 h. A w dzień do półtorej godziny, w porywach do dwóch i ciumka po 30-40 minut z drobnymi przerwami. Czemu w dzień tak nie może być jak w nocy
-
U nas dzis tez jakis kryzys I to w nocy I w dzien. Budzila sie co godzine i nie dalo sie jej odlozyc. W dzien caly czas marudzenie. W koncu teraz przespalam pelna godzine a maz przejal malutka. Nie wiem.czy to nie jakis skok.rozwojowy bo poerwszy raz tak ma.
U nas waga okolo 26gram w gore na dobe ale tez skokowo przybiera bo raz to 60gram a raz 10 al o wcale.,
My mamy mate, patrzy sobie na zawieszki I cwiczy na niej podnoszenie glowki ale chyba jeszcze srednio ja to interesuje. -
Kinga82 wrote:Dziewczyny mam pytanie czy Wam też wokół pepuszka schodzi skóra po tym lapisowaniu?bo teraz przy kąpieli widzę że ta skórka jest taka "przypalona"i tak ranka się zrobila😭
Kinga, u nas w samym pępku był taki efekt, że to wypaliło mu pepuszek i tam zeszła skórka i była ranka, ale się ładnie zagoiło. Ale- u nas za tym drugim razem dotknęli też chyba przypadkowo skóry obok i nawet ciut na kolanku, bo ma właśnie takie plamki jakby skóra była oparzona (wygląda trochę jakby go żelazkiem przypaliło). Położna mówi, że to na pewno od tego, choć ja to zauważyłam dopiero tego dnia co byliśmy w szpitalu wieczorem. Póki co skóra nie schodzi i ja smaruję jakimś kremem, mam nadzieję, że te plamki zejdą.