Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Cabrera wrote:A ile wazy synek??
Mój tez domaga się co 3 h, ale to wychodziłoby ponad 7 karmien, a powinno być 6
Mój tez ma 7 tyg., ale wazy dopiero 3600, wiec dla niego te 120-130 ml byłoby chyba za dużo...??Kasik lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKinga, no i właśnie o to mi chodzi...zobacz jaka różnica w wadze, więc wydaje mi się, ze ilość mleka powinna być dostosowana do wagi...
A jeszcze wracając do kp, tak z ciekawości odpaliłam laktator i mleko jest, to ewidentnie mój syn nie lubi piersi, co z niego wyrośnie 🙉🙉?? -
Kinga82 wrote:Mój myślę że waży już 5,3🥰🙈tak wiem że powinno być 6karmien ale u mnie jest to nie realne bo co mam zrobić jak płacze:(pamiętam jak byl u mnie pediatra i synek miał 2tyg i mówi do mnie że powinnam już synkowi robić 120ml więc chyba trzeba samemu obserwować malucha i rozsądnie do tego podchodzić.Ja trochę staram się oszukiwać mojego głodomora bo nie chce żeby później miał problemy z ruszaniem się z powodu bycia okrągłym🙃nie glodze go ale staram się go też nie przekarmiać.
jutro dwa tygodnie. . .
2017 #1
2019 #2
-
A w ogóle ja mam taki problem że wydaje mi się że dziecko ciągle w sztucznym świetle jest . . . Łóżeczko daje w dzień koło okna,no dnia nie wydłuże ale mam wrażenie (pierwszy synek z maja) że to kiepsko,jednocześnie wiedząc że nic z tym nie zrobię2017 #1
2019 #2
-
nick nieaktualny
-
A my po szczepieniu, nie było tak źle. Rotawirusy wypił ze smakiem. Bałam się ogromnego płaczu przy szczepieniach a tylko troszkę płakał po każdym wkłuciu i szybko się uspokoił. Po chwili zasnął. Oby nie było żadnej gorączki itp... A waży prawie 6kg po 6 tygodniach 😮
No i jestem zła, bo doktorka kazała mi odstawić wszystko z nabiałen, słodycze, orzechy, jaja, cytrusy, napoje sklepowe... Kubuś ma małe chrostki na całym ciele i bardzo suchą skórę twarzy, szczególnie czoło i ona twierdzi, że to alergia. Tyle, że inna lekarka powiedziała, że to trądzik niemowlęcy a nie alergia. I wkurzam się, bo nie wiem co będę jeść jak ja uwielbiam nabiał. Jeszcze słodycze odstawić, no super... Nawet kromki nie można masłem posmarować. Pewnie będę głodować i stracę pokarm, albo będzie on za mało syty dla dziecka...Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2019, 13:42
-
Nuśka, u nas mały ma to samo i właśnie się zastanawiam czy to trądzik czy alergia 🤔 też nie wyobrażam sobie odstawić nabiału 😱
-
Dziewczyny zalezy jakie to krostki. Moze to zwykle potowki albo właśnie niemowlece ktore sa normalne. Bartek też jest laciaty czasem. Potowki nie widać po rozciagnieciu palcem.
Nuska wydaje mi sie ze skaza bialkowa u dziecka wyglądałaby gorzej niz pare krostek. A tak jak mowisz niejesc nic to tylko stres dla ciebie bo wkoncu zabraknie ci sily na opieke
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Nuśka, ja wydaje to, co niepotrzebne, bo lepiej jak się komuś przyda niż zalega w szufladzie.
Mój zjada około 600-700 ml mm na dobę. Nie wiem czy to mało, czy dużo. Je co 3h, nie zawsze zje porcje 120ml.
Kupiłam sobie balsam „do wszystkiego” z Samarite. Któraś używała? Ponoć cud na rozstępy...
Ja już się szczepień boje... 20.11 mamy 🙈Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
nick nieaktualnySunshine, cdl obserwowała jedzenie i mowila, ze ssie bardzo ładnie...on się wkurza tak po 5 min, dlatego myślałam, ze nie mam mleka...a butelkę miał calme z medeli, która wymaga aktywnego ssania...
Już sama nie wiem, o co w tym chodzi, ale najważniejsze, żeby mały miał pelen brzuszek ❤️
My szczepimy 19.11., tez nam stresa 😱 -
Monia to my razem się szczepimy też mamy 20 i powiem Ci że też cały czas o tym myślę😬mam nadzieję że gładko pójdzie.A jakie szczepionki będziesz robiła?ja zastanawiam się czy nie przełoży pneumokoków na tydzień później żeby nie wszystko naraz.Dziewczyny kiedy idziecie na USG bioderek?mi lekarka ostatnio powiedziała że bioderka wyglądają ok i że do 3miesiaca mamy zrobić ale wydaje mi się że to późno.Zastanawism się czy wcześniej się nie umówić bo i tak muszę iść prywatnie bo u nas do końca roku terminów nie ma🙈😂
-
Olliiii wrote:Nuśka, u nas mały ma to samo i właśnie się zastanawiam czy to trądzik czy alergia 🤔 też nie wyobrażam sobie odstawić nabiału 😱
Ja tez dostałam przykaz odstawienia nabiału. Odstawiłam - nie wiem czy słusznie. Młody ma cała twarz w krostach - polozna mówiła ze to normalne, nie ma się czym martwić i że to od moich hormonów. Ale czy to prawda czy bzdura to nie wiem.23.10.2019 urodził się Władek ❤️
starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUIICSI 1 - 01.2018
ICSI 2 - 08.2018
IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer! -
Kinga82 wrote:Monia to my razem się szczepimy też mamy 20 i powiem Ci że też cały czas o tym myślę😬mam nadzieję że gładko pójdzie.A jakie szczepionki będziesz robiła?ja zastanawiam się czy nie przełoży pneumokoków na tydzień później żeby nie wszystko naraz.Dziewczyny kiedy idziecie na USG bioderek?mi lekarka ostatnio powiedziała że bioderka wyglądają ok i że do 3miesiaca mamy zrobić ale wydaje mi się że to późno.Zastanawism się czy wcześniej się nie umówić bo i tak muszę iść prywatnie bo u nas do końca roku terminów nie ma🙈😂
Ja nie robię wszystkiego na raz. Tylko te zalecane, meningokoki odkładam, pneumokoki i rotawirusy robię. Szczepie standardowo, a nie 6w1, wiec chce mu to rozłożyć.
A bioderka mamy 10 grudnia, młody będzie miał skończone 2 miesiące. I ponoć w drugim lub trzecim miesiącu to dobry czas.Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
My też mamy krostki i też położna powiedziała że to trądzik niemowlecy i żeby nic nie robić z tym. Zobaczymy co jutro powie pediatra.
My bioderka mamy za 2 tygodnie ale tutaj to inaczej jest bo to już drugie badanie będzie - pierwsze robili w szpitalu. Szczepi się za to 6w1 i pneumo dopiero w 3 miesiącu także jeszcze się tym nie przejmuję. Na rota termin dowolny w sumie, jutro będę na ten temat rozmawiać. Zobaczymy -
Moni na mleko mm jest napisane ile powinien jesc na dobe. Na mojego powinien jesc 750 ml. Zjada ok 550-580. Czasem 640. Ale my jemy wolniej i mniej przez to serce. Ok 60 co 2 godziny Przybiera ok 20 na dobe.
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Mój je 600-650, a powinien niby jeść 700-750. Nie ma szans, żeby tyle zjadał. Strasznie się stresowałam, że je za mało. Ufam mu, że wie ile potrzebuje. Przyrost w tym tygodniu 200g, więc chyba mu to wystarcza. Chociaż jak patrzę na Wasze przyrosty rzędu 500g / tydzień to się zastanawiam czy u nas nie za mało, tym bardziej że startowa waga była duża...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2019, 19:21
-
U nas, na kp przyrost 20g dziennie a nawet troszkę mniej i póki co polozna mówiła ze ok. Jak się okaże w końcu ze to za mało to zacznę dokarmiać mm ale mysle ze nie ma się co przejmować tak bardzo normami, w końcu różnie te nasze dzieci ważą, różne maja potrzeby i nie wszystkie będą jadły tyle samo.
przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
23.10.2019 urodził się Władek ❤️
ICSI 2 - 08.2018
IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer! -
miśka wrote:Aga_ni wczoraj nakleilam pierwszy plaster Sutricon 🙂 Cc miałam 25.10 😊 Położna powiedziała mi, że im szybciej tym lepiej. A z tej firmy wg niej najlepsze 😁
O, to ja miałam cc 23.10 czyli mogłabym pewnie już nakleić. A ile tych plastrów zamierzasz użyć? I jak często zmieniasz?23.10.2019 urodził się Władek ❤️
ICSI 2 - 08.2018
IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!