X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Aaga Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimri a co beda sprawdzac na usg? Przepraszam ale nie pamietam czy, mieliscie jakies problemy zdrowotne?

My chrzestnych mielismy jeszcze w ciazy wybranych :) mamy duza rodzine I raczej wszyscy wierzacy wiec bylo latwo.

• Zimri Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaga wrote:
    Zimri a co beda sprawdzac na usg? Przepraszam ale nie pamietam czy, mieliscie jakies problemy zdrowotne?

My chrzestnych mielismy jeszcze w ciazy wybranych :) mamy duza rodzine I raczej wszyscy wierzacy wiec bylo latwo.

Nie, nie mamy problemów. Teraz podobno 2 razy się sprawdza na NFZ.

tb738ribhpbf794l.png
    lprkcwa1ivv4h570.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej;)
    My w widzę świątecznej gorączki;) chrzciny mamy 25.01 dokładnie rok po pozytywnym teście;)

Kokosowa za Was trzymam mocno kciuki!

Kookosowa, moni05 lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • eemmiilliiaa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jakie macie maty? Takie wieksze, podłogowe a nie takie z palakami ;)

q5nLp2.png
    FKUbp2.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eemmiilliiaa wrote:
    Dziewczyny, jakie macie maty? Takie wieksze, podłogowe a nie takie z palakami ;)

Puzzle grubość 1,5 cm z allegro, kupiłam że 3 dla Kingi, do tej pory korzystamy, jestem mega zadowolona. Moje koty też, bo im służy za drapak (niestety).

eemmiilliiaa lubi tę wiadomość

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eemmiilliiaa wrote:
    U nas jest Skip Hop, taka gdzie kazdy kwadrat na w srodku kolko innego koloru. I zdecydowanie nie polecam, bo te kolka wypadaja przy kazdtm podniesieniu maty. Jesli chodzi o jakosc itp. to zastrzezan nie mam, sluzyla Borysowi wiele miesiecy i tetaz dalej ma sie dobrze. I-robot po niej jezdzi i nie niszczy. Wnioski, polecam skip hop, ale inny model/wzór niz ten z kolkami

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • _nova Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Trochę się zgubiłam, ale już Was nadrobiłam.
    Borze, jak dobrze czytać, że nie tylko mój syn jest taki gigantyczny! Ma 6 kg i rozmiar 74 🙈 starszy chodził w tych ciuszkach, kiedy miał 4,5 miesiąca, a i tak wydawał mi się wiekszy niż rówieśnicy. Mam nadzieję, że trochę przystopuje w końcu, bo mam tyyle ładnych ciuszkow na 74, że żal mu ich nie założyć.

Dziewczyny, które karmią piersią - czy któraś musiała wyeliminować orzechy?
    Czaro źle je toleruje. Ostatnio zjadłam knopersa i całego mi wysypało. Nie wyobrażam sobie świat bez orzechów, ale co zrobić...

Jeżeli chodzi o mate, to my mamy szachownicę z Humbi (kupiona w smyku). Całkiem fajna, ale trochę zbyt śliska jak dla mnie. Zobaczymy, jak się sprawdzi przy pełzaniu.

Co kupujecie maluchom na święta? My zamówiliśmy króliczka alilo. Ma któraś? Sprawdził się?

• paulina2811 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _nova wrote:
    Cześć dziewczyny! Trochę się zgubiłam, ale już Was nadrobiłam.
    Borze, jak dobrze czytać, że nie tylko mój syn jest taki gigantyczny! Ma 6 kg i rozmiar 74 🙈 starszy chodził w tych ciuszkach, kiedy miał 4,5 miesiąca, a i tak wydawał mi się wiekszy niż rówieśnicy. Mam nadzieję, że trochę przystopuje w końcu, bo mam tyyle ładnych ciuszkow na 74, że żal mu ich nie założyć.

Dziewczyny, które karmią piersią - czy któraś musiała wyeliminować orzechy?
    Czaro źle je toleruje. Ostatnio zjadłam knopersa i całego mi wysypało. Nie wyobrażam sobie świat bez orzechów, ale co zrobić...

Jeżeli chodzi o mate, to my mamy szachownicę z Humbi (kupiona w smyku). Całkiem fajna, ale trochę zbyt śliska jak dla mnie. Zobaczymy, jak się sprawdzi przy pełzaniu.

Co kupujecie maluchom na święta? My zamówiliśmy króliczka alilo. Ma któraś? Sprawdził się?
    Jak u Ciebie wysypalo? Bo u mojego pojawiły się delikatne krostki, czerwone takie jak kasza manna na szyjce. I nie wiem czy to od jedzenia, czy od prania, czy może od przegrzania podczas usypiania. Wczoraj ważyłam małego i waży 7600 😱 a 2 tygodnie temu 6700..troche za dużo nam przybiera ale samo kp. I po nowym roku śmiało w 80 wejdziemy.. A też kupiłam na 74 mnóstwo rzeczy, licząc, że może pochodzi dłużej w nich.

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • aga_ni Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które karmicie piersią, ile razy dziennie karmicie, jak często? Niektóre Wasze dzieciaki takie już duże 😮

23.10.2019 urodził się Władek ❤️
    starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
    IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jadłam orzechy i w sumie nie zauważyłam różnicy. Myśmy weszły w rozmiar 62 i wydaje mi się już taka duża ta moja Majka. A jeśli chodzi o karmienie to jest różnie z dzień przeważnie je co 2, 3godziny A w nocy jest 1, albo 2 pobudki

aga_ni lubi tę wiadomość

syy26iye928jhyb7.png
  • meerici Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eemmiilliiaa wrote:
    Ja mam z mamabrum, dwustronna, dość gruba, dość duża, bez ftalanów bpa i innych syfów 🙂 Ta która wybrałam ma tez fajne ilustracje, jak będzie większy super miejsce do zabawy w miasto czy coś podobnego 😜

🤵🏽‍♀️34
    ahm <0,1 / KIR BX, kilka nieobecnych / Allo mlr 0%
    🤵🏻‍♂️34 ⭐
    2019 - Angelius GM - amh 0,14;
    bakteria, po wyleczeniu -> Cud 👶💗
    2022 - Angelius MP - amh leci, omnitrope, androtop, cycloprogynova
    ✨ 11.2023 DuoStim -> 2 komórki
    -> ❄ 5BB -> ET ❌
    ✨ 9.2024 Stymulacja -> punkcja -> lipa
    ✨ 11.2024 Stymulacja przerwana (poor responder)
    ✨ 2.2025 Stymulacja -> punkcja -> lipa
    Decyzja o AZ 🔮
    Czeka na nas 3BB 🌼-> maj 2025 ?
  • meerici Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina2811 wrote:
    Jak u Ciebie wysypalo? Bo u mojego pojawiły się delikatne krostki, czerwone takie jak kasza manna na szyjce. I nie wiem czy to od jedzenia, czy od prania, czy może od przegrzania podczas usypiania. Wczoraj ważyłam małego i waży 7600 😱 a 2 tygodnie temu 6700..troche za dużo nam przybiera ale samo kp. I po nowym roku śmiało w 80 wejdziemy.. A też kupiłam na 74 mnóstwo rzeczy, licząc, że może pochodzi dłużej w nich.
    Ja tu ostatnio wrzucalam zdjęcie pleców mojego synka i to najprawdopodobniej od orzechów. Od ponad tygodnia nie jem z dnia na dzień plamy się zmniejszają. Jutro wizyta u pediatry żeby się upewnić czy to alergia czy może inne świństwo.

🤵🏽‍♀️34
    🤵🏻‍♂️34 ⭐
    -> ❄ 5BB -> ET ❌
    Decyzja o AZ 🔮
  • Zimri Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja chyba najdrobniejsza. Waży 4 kg, waga urodzenia 2800 i już każdy mi mówi abym butla domarmiala...

tb738ribhpbf794l.png
    lprkcwa1ivv4h570.png
  • Zimri Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I 56 duże z większości firm 😋

tb738ribhpbf794l.png
    lprkcwa1ivv4h570.png
  • meerici Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_ni wrote:
    Dziewczyny które karmicie piersią, ile razy dziennie karmicie, jak często? Niektóre Wasze dzieciaki takie już duże 😮
    Ja jakieś 6 razy dziennie, w nocy 3. Tak mniej więcej. Ale ile konkretnie mój teraz wazy to dowiem się jutro ;) ubieramy się w 62 ale Ignaś skończył już 13 tygodni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2019, 17:54

aga_ni lubi tę wiadomość

🤵🏽‍♀️34
    🤵🏻‍♂️34 ⭐
    -> ❄ 5BB -> ET ❌
    Decyzja o AZ 🔮
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_ni wrote:
    O ja karmie w ciągu dnia że 20 razy conajmniej, ale fakt, że jeden raz to gora 2-3minuty. Karmie wtedy kiedy chce, nie liczę co ile. Jak zaśnie to może być po 2h a jak nie śpi to nawet co 29 min chce

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • Uwemhe Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja karmię na zawołanie. Wiec jak płacze i lulanie nie pomaga to cyc zawsze pomaga:-). Moj też 74 juz i waga pewniw tez grubo ponad 7 kilo. Bo 3 tyg temu ważył 6.5 na szczepieniu. Ale ja też jestem duża:-) 177 cm i obecnie waga duuuużo za duuuża:-).
    Jak rodzice drobni to i dzieci drobne.

Od porodu waze 7 kilo wiecej. Wszystkiw chudniecie a ja jem jak smok. Dzis mam 1 dzień diety:-). Chciałam przed swietami bo jak nie to do stycznie z 3 albo i 4 kilo wpadnie. A tak może tylko 1 kilo:-)

• Uwemhe Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lece z dzieciakami w niedziele do Anglii na Swieta:-). Dziewczynki miały pierwszy lot w wieku 1.5 miesiąca. I latałyamy co 2 miesiące do rodzicow moich. Mam nadzieje że mały bedzie tak grzeczny jak siostry były.

I pytanie jak na spacery ubieracie?
    Nadal polarowe kombinezony? I w srodku body i spodenki? I na to koc? Ja mam gruby koc i tym.przykrywam. ale chce już zacząć uzywać spiworka grubego. I wtedy tez tylko polar miś? Czy moze juz normalny kombinezon?

• Uwemhe Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od zawsze jem wszystko. Dzieci bez alergii nie pomogę niestety.

Kokosowa mam nadzieje że jutro sie w koncu uda. Ściskam.

Kookosowa lubi tę wiadomość

• Uwemhe Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek czytasz nasz? Jak pięta maĺego? Macie diagnozę?

Basiu jak wy? Odezwij się proszę co z Filipkiem?

‹‹ 1474 1475 1476 1477 1478 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ