Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Aaga wrote:Zimri a co beda sprawdzac na usg? Przepraszam ale nie pamietam czy, mieliscie jakies problemy zdrowotne?
My chrzestnych mielismy jeszcze w ciazy wybranychmamy duza rodzine I raczej wszyscy wierzacy wiec bylo latwo.
Nie, nie mamy problemów. Teraz podobno 2 razy się sprawdza na NFZ.
-
eemmiilliiaa wrote:Dziewczyny, jakie macie maty? Takie wieksze, podłogowe a nie takie z palakami
Puzzle grubość 1,5 cm z allegro, kupiłam że 3 dla Kingi, do tej pory korzystamy, jestem mega zadowolona. Moje koty też, bo im służy za drapak (niestety).eemmiilliiaa lubi tę wiadomość
-
eemmiilliiaa wrote:Dziewczyny, jakie macie maty? Takie wieksze, podłogowe a nie takie z palakami
eemmiilliiaa lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny! Trochę się zgubiłam, ale już Was nadrobiłam.
Borze, jak dobrze czytać, że nie tylko mój syn jest taki gigantyczny! Ma 6 kg i rozmiar 74 🙈 starszy chodził w tych ciuszkach, kiedy miał 4,5 miesiąca, a i tak wydawał mi się wiekszy niż rówieśnicy. Mam nadzieję, że trochę przystopuje w końcu, bo mam tyyle ładnych ciuszkow na 74, że żal mu ich nie założyć.
Dziewczyny, które karmią piersią - czy któraś musiała wyeliminować orzechy?
Czaro źle je toleruje. Ostatnio zjadłam knopersa i całego mi wysypało. Nie wyobrażam sobie świat bez orzechów, ale co zrobić...
Jeżeli chodzi o mate, to my mamy szachownicę z Humbi (kupiona w smyku). Całkiem fajna, ale trochę zbyt śliska jak dla mnie. Zobaczymy, jak się sprawdzi przy pełzaniu.
Co kupujecie maluchom na święta? My zamówiliśmy króliczka alilo. Ma któraś? Sprawdził się?eemmiilliiaa lubi tę wiadomość
-
_nova wrote:Cześć dziewczyny! Trochę się zgubiłam, ale już Was nadrobiłam.
Borze, jak dobrze czytać, że nie tylko mój syn jest taki gigantyczny! Ma 6 kg i rozmiar 74 🙈 starszy chodził w tych ciuszkach, kiedy miał 4,5 miesiąca, a i tak wydawał mi się wiekszy niż rówieśnicy. Mam nadzieję, że trochę przystopuje w końcu, bo mam tyyle ładnych ciuszkow na 74, że żal mu ich nie założyć.
Dziewczyny, które karmią piersią - czy któraś musiała wyeliminować orzechy?
Czaro źle je toleruje. Ostatnio zjadłam knopersa i całego mi wysypało. Nie wyobrażam sobie świat bez orzechów, ale co zrobić...
Jeżeli chodzi o mate, to my mamy szachownicę z Humbi (kupiona w smyku). Całkiem fajna, ale trochę zbyt śliska jak dla mnie. Zobaczymy, jak się sprawdzi przy pełzaniu.
Co kupujecie maluchom na święta? My zamówiliśmy króliczka alilo. Ma któraś? Sprawdził się?Paulina -
Dziewczyny które karmicie piersią, ile razy dziennie karmicie, jak często? Niektóre Wasze dzieciaki takie już duże 😮23.10.2019 urodził się Władek ❤️
starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUIICSI 1 - 01.2018
ICSI 2 - 08.2018
IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer! -
Ja jadłam orzechy i w sumie nie zauważyłam różnicy. Myśmy weszły w rozmiar 62 i wydaje mi się już taka duża ta moja Majka. A jeśli chodzi o karmienie to jest różnie z dzień przeważnie je co 2, 3godziny A w nocy jest 1, albo 2 pobudki
aga_ni lubi tę wiadomość
-
eemmiilliiaa lubi tę wiadomość
🤵🏽♀️34
ahm <0,1 / KIR BX, kilka nieobecnych / Allo mlr 0%
🤵🏻♂️34 ⭐
2019 - Angelius GM - amh 0,14;
bakteria, po wyleczeniu -> Cud 👶💗
2022 - Angelius MP - amh leci, omnitrope, androtop, cycloprogynova
✨ 11.2023 DuoStim -> 2 komórki
-> ❄ 5BB -> ET ❌
✨ 9.2024 Stymulacja -> punkcja -> lipa
✨ 11.2024 Stymulacja przerwana (poor responder)
✨ 2.2025 Stymulacja -> punkcja -> lipa
Decyzja o AZ 🔮
Czeka na nas 3BB 🌼-> maj 2025 ? -
paulina2811 wrote:Jak u Ciebie wysypalo? Bo u mojego pojawiły się delikatne krostki, czerwone takie jak kasza manna na szyjce. I nie wiem czy to od jedzenia, czy od prania, czy może od przegrzania podczas usypiania. Wczoraj ważyłam małego i waży 7600 😱 a 2 tygodnie temu 6700..troche za dużo nam przybiera ale samo kp. I po nowym roku śmiało w 80 wejdziemy.. A też kupiłam na 74 mnóstwo rzeczy, licząc, że może pochodzi dłużej w nich.🤵🏽♀️34
🤵🏻♂️34 ⭐
-> ❄ 5BB -> ET ❌
Decyzja o AZ 🔮
aga_ni wrote:Dziewczyny które karmicie piersią, ile razy dziennie karmicie, jak często? Niektóre Wasze dzieciaki takie już duże 😮
ubieramy się w 62 ale Ignaś skończył już 13 tygodni.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2019, 17:54
aga_ni lubi tę wiadomość
🤵🏽♀️34
🤵🏻♂️34 ⭐
-> ❄ 5BB -> ET ❌
Decyzja o AZ 🔮
aga_ni wrote:Dziewczyny które karmicie piersią, ile razy dziennie karmicie, jak często? Niektóre Wasze dzieciaki takie już duże 😮Paulina
-
Ja karmię na zawołanie. Wiec jak płacze i lulanie nie pomaga to cyc zawsze pomaga:-). Moj też 74 juz i waga pewniw tez grubo ponad 7 kilo. Bo 3 tyg temu ważył 6.5 na szczepieniu. Ale ja też jestem duża:-) 177 cm i obecnie waga duuuużo za duuuża:-).
Jak rodzice drobni to i dzieci drobne.
Od porodu waze 7 kilo wiecej. Wszystkiw chudniecie a ja jem jak smok. Dzis mam 1 dzień diety:-). Chciałam przed swietami bo jak nie to do stycznie z 3 albo i 4 kilo wpadnie. A tak może tylko 1 kilo:-) -
Lece z dzieciakami w niedziele do Anglii na Swieta:-). Dziewczynki miały pierwszy lot w wieku 1.5 miesiąca. I latałyamy co 2 miesiące do rodzicow moich. Mam nadzieje że mały bedzie tak grzeczny jak siostry były.
I pytanie jak na spacery ubieracie?
Nadal polarowe kombinezony? I w srodku body i spodenki? I na to koc? Ja mam gruby koc i tym.przykrywam. ale chce już zacząć uzywać spiworka grubego. I wtedy tez tylko polar miś? Czy moze juz normalny kombinezon?