X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Mania i Monia co u Was?

syy26iye928jhyb7.png
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meerici wrote:
    Ja tu ostatnio wrzucalam zdjęcie pleców mojego synka i to najprawdopodobniej od orzechów. Od ponad tygodnia nie jem z dnia na dzień plamy się zmniejszają. Jutro wizyta u pediatry żeby się upewnić czy to alergia czy może inne świństwo.
    To takie coś ma mój mąż na ręce i nogach w kilku miejscach, u niego to AZS. I też teraz nie wiem czy u małego to alergia na produkt jakiś czy po tacie AZS

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • aga_ni Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiktoriaa wrote:
    Ja jadłam orzechy i w sumie nie zauważyłam różnicy. Myśmy weszły w rozmiar 62 i wydaje mi się już taka duża ta moja Majka. A jeśli chodzi o karmienie to jest różnie z dzień przeważnie je co 2, 3godziny A w nocy jest 1, albo 2 pobudki

To tak jak u nas.

23.10.2019 urodził się Władek ❤️
    starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
    IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!
  • Aaga Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na bodziaka I spodenki ubieram polarowy kombinezon I spiworek zimowy I czapka ale cienka. U nas poki co powyzej zera wiec zimowe kombinezony schowane mam. A do auta zamiast spiworka to tylko kocyk.

Tez sie zastanawiam co u dziewczyn. KasiaP tez ucichla.

My sie karmimy na zadanie okolo 9 razy na,dobe I w wieku 3,5 miesiaca mamy wage 4600 I 59cm. Najnizsza to bylo 1850 wiec powoli do przodu.

• aga_ni Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina2811 wrote:
    O ja karmie w ciągu dnia że 20 razy conajmniej, ale fakt, że jeden raz to gora 2-3minuty. Karmie wtedy kiedy chce, nie liczę co ile. Jak zaśnie to może być po 2h a jak nie śpi to nawet co 29 min chce

Wow, podziwiam! Ja się czuje bardzo uwiązana karmiąc co 2-3 godziny. I to mi się wydaje tak mało czasu żeby na spokojnie gdzieś z młodym wyjść/pojechać a już na pewno za mało czasu żeby wyjść bez niego. A u Was to chyba niemożliwe w ogóle :o

starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
  • aga_ni Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwemhe wrote:
    Lece z dzieciakami w niedziele do Anglii na Swieta:-). Dziewczynki miały pierwszy lot w wieku 1.5 miesiąca. I latałyamy co 2 miesiące do rodzicow moich. Mam nadzieje że mały bedzie tak grzeczny jak siostry były.

I pytanie jak na spacery ubieracie?
    Nadal polarowe kombinezony? I w srodku body i spodenki? I na to koc? Ja mam gruby koc i tym.przykrywam. ale chce już zacząć uzywać spiworka grubego. I wtedy tez tylko polar miś? Czy moze juz normalny kombinezon?

Ja używam spiworka zimowego bo mi tak wygodnie. Nie używam koca ani nic na to. Młodego ubieram w body, spodnie, skarpetki i kurtkę (nie zimowa, polarkowa). Ewentualnie jak jest zimniej to body, pajac i polarkowy kombinezon. Acha no i czapka i szalik/komin. Przydałyby się nam rękawiczki bo młody wystawia ręce ze spiworka.

• basia1987 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Dawno mnie nie było. Wybaczcie. Ale jakoś nie miałam weny pisać.... ostatnio troszkę podczytywałam ale nie jestem w stanie nadrobić wszystkiego...
    Więc my już od 7 listopada w domku. Po 78 dniach na patogolii ciąży i 77 dniach na neonatologii w końcu mogliśmy spokojnie się sobą nacieszyć :) Filipek czuję się dobrze. Po za tym że jest maleńki i drobny narazie jest ok. Jak widzę ile ważą wasze maluchy to się łapię za głowę. My dobijamy do 3 kilo i u nas rozmiar 50 dopiero. I to zależy z jakiej firmy bo niektóre jeszcze luźne :)
    No cóż póki co muszę się liczyć z tym że moje dziecko będzie mniejsze od rówieśników.
    Jesteśmy pod opieką wielu poradni. Wyszliśmy że szpitala z podejrzeniem wady genetycznej choć badanie mikromacierzy wyszło dobrze. Co lekarz to inna opinia. Jedni widzą w nim chore dziecko a inni mówią że świetnie sobie radzi jak na to co przeszedł że dobrze rośnie i że nadrobi jak nie teraz to z czasem... Ja już nie wiem kogo słuchać. Staram się już niczym nie martwić bo inaczej bym zwariowała. Póki dobrze się rozwija i nic mu nie jest to nie zaprzątam sobie głowy.
    Ogólnie jest grzecznym dzieckiem. W ciągu dnia mogę go nie dotykać, tylko na karmienie biore go na rece. Wieczorem pk kąpieli dostaje butlę i idzie spać ok 20-21. W nocy budzi się raz do jedzenia i potem ok 5-6. Czasem śpi nawet do 8-9. Więc i ja się wysypiam. Cieszę się bo pierwsze 2 tygodnie w domu były ciężkie. Wieczorami krzyki, płacze codziennie. A potem się uspokoiło i tak do dzisiaj :) mój synek to Anioł :)
    To tak w skrócie.
    Cieszę się że Wasze maluchy mają się dobrze:)
    Kokosowa trzymam kciuki i wierzę że u Was będzie wszystko dobrze:*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2019, 21:23

Zimri, kasia1518, Aaga, wiktoriaa, Cabrera, Kookosowa, Jupik, meerici, Spirit, przedszkolanka:), Goemi, Karooo93, _nova, adella1, sylvuś, moni05, mia4444, Aguuula;2525, nuśka91 lubią tę wiadomość

3jgxvfloilgh1ndu.png

13 cs szczęśliwy ❤
    25.01 beta 197
    28.01 beta 599
    31.01 beta 1636
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Hej;)
    My w widzę świątecznej gorączki;) chrzciny mamy 25.01 dokładnie rok po pozytywnym teście;)

Kokosowa za Was trzymam mocno kciuki!
    To my dzień po Was- 26.01 :)

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Aaga Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu dobrze ze sie odezwalas! Dobrze ze juz jestescie w domku! Oczywiscie ze nadrobi. Za parenascie miesiecy nie bedzie roznicy! A nawet jak bedzie nieco mniejszy od kolegow to co z tego? Mam kolege ktory urodzil sie z waga 1,4 kg jest drobniejszy ale, calkowicie zdrowy. Mysl tylko pozytywnie I pamietaj ze Filipek ma zdecydowanie wiecej czasu na nadrabianie umiejetnosci!

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2019, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu, najważniejsze, ze szpital juz za wami, teraz z dnia na dzień będzie lepiej ❤️

Kokoosowa, kciuki na pokładzie ✊❤️✊

Kookosowa lubi tę wiadomość

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś

Mam nadzieje ze do 9 nic sie nie wydarzy i nie przełoża operacji. Z jednej strony wiem ze trzeba. Z drugiej nie chce zeby go znowu operowali.
    Juz takie postepy robi a znowu go uziemia lekami do łóżka. Ale damy rade. Kto jak nie my.

Basiu super ze nareszcie razem w domu. Filip jest silny. Juz pokazal na co go stać. Za rok nie bedzie różnicy miedzy rówieśnikami. A co mówi genetyk? Robili wam badania genetyczne z krwi? Warto miec wszystko jasne. Bo jesli nawet wyjdzie wada to teraz mamy ustawe za zycie i to bardzo pomaga w dostaniu się do specjalistow.

Barto wazy 4930 i nosimy 62. Mysle ze po operacji popiore na 68 bo rośnie jak na drożdżach. Obraca sie juz od dawna. Główkę podnosi i nawet chwilę daje rade trzymać. Jesli ktos mówi ze dzieci z zespołem sa opóźnione to jeszcze najwyraźniej nie poznal Bartka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2019, 06:55

przedszkolanka:), wiktoriaa, Karooo93, Aaga, aga_ni, Jupik, Cabrera, mia4444, nuśka91 lubią tę wiadomość

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_ni wrote:
    Wow, podziwiam! Ja się czuje bardzo uwiązana karmiąc co 2-3 godziny. I to mi się wydaje tak mało czasu żeby na spokojnie gdzieś z młodym wyjść/pojechać a już na pewno za mało czasu żeby wyjść bez niego. A u Was to chyba niemożliwe w ogóle :o
    Ja poszłam do fizjoterapeuty raz. O panie jaka byłam ładnie mówiąc zła. Nakarmiłam zaraz przed wyjściem tak żeby następne było za ok 3 godziny. Wracam A tu się tramwaj zepsuł. Ja już zła ale ok może zaraz naprawia. Naprawili. Jadę. Nagle motorniczy każe wysiąść bo zawraca żeby nie było opóźnień i do mojej pętli nie jedzie. Tak na przystanku klnełam do męża że ok niech ma mieszankę jak się obudzi mały że mnie jakaś Pani ma przystanku pocieszala. Całe życie w tym mieście A jeszcze się nie spotkałam żeby kazali wysiąść jak już coś ruszyło. Koniec końców biegnąc zdążyłam na karmienie ale zastój przez dwa dni miałam :/

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Uwemhe Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju Basiu tak bardzo się cieszę że się odezwałaś:-). Naprawdę często myślałam o naszym forumowym cudzie.To była wielka walka którą wygraliście. 140 pare dni w szpitalu niesamowite.
    Kochana ponad 3 kilo czyli podwoił swoją wagę już a to chyba tak sìe liczy czyli jego przyrost procentowy do wagi wyjsciowej. Sądze że dobrze sobie radzi. Jeszcze cię zaskoczy jaki chłop z niego wyrośnie. MA CZAS malutki. Dobrze że jesteście pod opieką poradni różnych. Czyli wady genetyczne już są wykluczone? A jak ty sie masz? Mialas bardzo cieżkie psychicznie pół roku. Masz wsparcie z zewnątrz? Bo to jest potrzebne. Mam nadzieje ze masz fajnego męża ale tez i przyjaciołkę od serca:-)odzywaj sìe kochana od czasu do czasu:-)

• paulina2811 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_ni wrote:
    Kochana ja od porodu wyszłam bez małego dwa razy z domu na 20 minut. On jest do mnie uwiązany. Płacz jak mnie nie ma i koniec. Tylko u mnie na rękach w dzień śpi, w nocy obok przytulony. Ja bym chciała gdzieś z nim wyjść nie mówiąc o tym, że sama. Narazie płacz bo nie chce ani w wózku ani w nosidełku.

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • _nova Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina2811 wrote:
    Jak u Ciebie wysypalo? Bo u mojego pojawiły się delikatne krostki, czerwone takie jak kasza manna na szyjce. I nie wiem czy to od jedzenia, czy od prania, czy może od przegrzania podczas usypiania. Wczoraj ważyłam małego i waży 7600 😱 a 2 tygodnie temu 6700..troche za dużo nam przybiera ale samo kp. I po nowym roku śmiało w 80 wejdziemy.. A też kupiłam na 74 mnóstwo rzeczy, licząc, że może pochodzi dłużej w nich.

U nas pojawiają się takie zaczerwienione, suche placki, złożone z małych punkcików.

Aga_ni ja karmię na żądanie, przeważnie 7 razy na dobę. Czasem co godzinę, czasem co 5, jak moje dziecko ma dłuższą drzemkę. W tym jest 1 karmienie nocne, przeważnie o 4-5. Dzisiaj akurat wyjątek, bo już karmiłam o 3, a teraz drugi raz.
    W ogóle mój egzemplarz nie chce zasypiać wieczorem. Owszem, po kąpieli i karmieniu zaśnie na chwilę, ale to trwa max godzinę i znowu jest gotowy na pogaduszki... I tak do 23.

• _nova Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu! Cudownie, że jesteście w domu. Filip rośnie i to jest najważniejsze. Życzę Wam dużo zdrowia.

Kokosowa, trzymam kciuki, żeby nic już dzisiaj nie wyskoczyło!

• Goemi Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosowa ja również od rana o Was pamiętam.

• aga_ni Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa dołączam do trzymających kciuki! Będzie dobrze!

• adella1 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa- kciuki za dzisiaj!

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _nova wrote:
    U nas pojawiają się takie zaczerwienione, suche placki, złożone z małych punkcików.

Aga_ni ja karmię na żądanie, przeważnie 7 razy na dobę. Czasem co godzinę, czasem co 5, jak moje dziecko ma dłuższą drzemkę. W tym jest 1 karmienie nocne, przeważnie o 4-5. Dzisiaj akurat wyjątek, bo już karmiłam o 3, a teraz drugi raz.
    W ogóle mój egzemplarz nie chce zasypiać wieczorem. Owszem, po kąpieli i karmieniu zaśnie na chwilę, ale to trwa max godzinę i znowu jest gotowy na pogaduszki... I tak do 23.
    Mój super spi,dzień i noc A właśnie wieczory ma takie same jak Twój..

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
‹‹ 1475 1476 1477 1478 1479 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ