X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Aaga Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na 2 z Dady I Pampersa. I jedne I drugie ok choc Dady wydaja sie grubsze I sztywniejsze, ale poki co zadne nam nie przeciekly.

Kokosowa Bartus jest silny, juz nie raz to udowodnil. Zobaczysz z tej walki tez wyjdzie zwyciesko!! :)

• adella1 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina, tak mi się wydaje. Są premium care, active baby. Pewnie trochę się różnią.

• wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różnią się pampersy. Te z Lidla mieliśmy 1 i były największe z wszystkich 1. Znajoma mówiła że jej przeciekały. U nas były ok ale Lidla mam daleko więc nie kupuje. A miałaś happy? Takie były u nas w szpitalu. Kuzynka też chwali te z Tesco

syy26iye928jhyb7.png
  • Aguuula;2525 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My również trzymamy kciuki!

U nas rozmiar 68 i to chyba jeszcze ze 2 tygodnie i 74. Stroimy sie codziennie bo szkoda by chociaz raz czegoś nie założył. Matka tak zaszalała z zakupami. 5.12 ważył 6080.
    Co do pieluch to uzywamy pampers zwykły lub czasem premium care. Kończę opakowanie i chyba juz wejdziemy w 3ki.

Ostatnio było mi tak smutno bo mały bawił sie moją bluzką i tak sie przytulił do cyca jakby chciał 😓 a tu nic...

Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
    Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
    4xIUI :( ,3x transfer :( ,1x crio :( ,1x transfer -biochemiczna :( , 1x crio :), drugi crio :)
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tylko biedronka jest to za dużego wyboru nie ma niestety.. Spróbuję zamówić inne pieluchy bo najbliższy Lidl za 40 km. Myślicie, że coś się stanie jak poprobuje inne rodzaje? W sensie jakas alergia od zmiany?

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiktoriaa wrote:
    Ja mam gorszy problem bo w ogromnych ilościach pożeram słodycze, nie umie się opanować
    U mnie ten problem sam się rozwiązał po kilku nie przespanych nocach i bujaniu non stop na rękach 😊 wiem ze to sprawka czekolady, ale ogólnie mi minęła ochota na słodkie. Zjem jakieś herbatniki, biszkopty, wafle śmietankowe i chyba tyle 😁

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • adella1 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina2811 wrote:
    U nas tylko biedronka jest to za dużego wyboru nie ma niestety.. Spróbuję zamówić inne pieluchy bo najbliższy Lidl za 40 km. Myślicie, że coś się stanie jak poprobuje inne rodzaje? W sensie jakas alergia od zmiany?

Coś dziać się może, dlatego nie kupowałabym od razu dużych ilości.

• wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina2811 wrote:
    No może nie zaakceptować zmiany, mieć czerwony tyłek albo coś

syy26iye928jhyb7.png
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    U mnie ten problem sam się rozwiązał po kilku nie przespanych nocach i bujaniu non stop na rękach 😊 wiem ze to sprawka czekolady, ale ogólnie mi minęła ochota na słodkie. Zjem jakieś herbatniki, biszkopty, wafle śmietankowe i chyba tyle 😁
    Ja sobie obiecuje tylko że od jutra przestaje ale nie mogę się opanować.

syy26iye928jhyb7.png
  • Uwemhe Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 2 dzien diety:-). Dokładnie detoks od słodyczy. 7 kilo na plusie w 2 miesiące jednak motywują:-). Ale ja 2 tabliczki w ciągu dnia mogłam pochłonąć.

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie od dnia porodu -15kg , ale jakoś ja po sobie tego nie widzę. Każdy mi mówi że schudłam a ja nadal ciuchy w tym samym rozmiarze kupuje.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • ammarylis Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosowa kciuki za Bartusia. Jesteście mega dzielni oboje.Nawet nie jestem w stanie sobie wyobrazić ile nerwów Cię to wszystko kosztuje. Wielki szacun że tak wspaniale sobie radzisz. Teraz już będzie coraz lepiej i najgorsze za Wami. Basiu cieszę się,że jesteście razem w domu. Filipek sobie radzi i to jest najważniejsze. Reszta się wyrówna z czasem. U nas Pampersy te niebieskie pasują mi najlepiej. Zresztą przy starszym synu też JE lubiłam najbardziej. Reszta jest albo sztywna, albo gruba jak dla mnie.

Kookosowa lubi tę wiadomość

• wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    U mnie od dnia porodu -15kg , ale jakoś ja po sobie tego nie widzę. Każdy mi mówi że schudłam a ja nadal ciuchy w tym samym rozmiarze kupuje.
    Mi każdy też mówi że wyglądam lepiej niż przed ciążą bo mam wagę 57, przed ciąża 64 ale ja też mam ciuchy te same, tylko cyce ogromne. No i brzuch nad blizna taki flak

syy26iye928jhyb7.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoras z was boryka sie z problemem łysienia? Nie nazwę tego wypadaniem włosów, bo mam już prześwity, czaszke widać, wypadła mi już conajmniej połowa. Endokrynolog twierdzi, że to reakcja organizmu na niski poziom estrogenów, a dopóki kp to nic z tym nie zrobimy, bo zahamowałby mi laktacje... po Borysie też mi koszmarnie wypadały, też były prześwity, ale teraz chyba jest jeszcze gorzej, boje się, że dosłownie wyłysieje :(

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przytyłam 32 kg i zostało 8 do zrzucenia, 15 spadło od razu po porodzie. E czuje teraz bardzo swoją wagę, przeszkadza mi.. Nogi mam jak patyki a biodra jak kim kardashian i brzuch jak w 4 miesiącu

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • Karooo93 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My używamy różnych pampersów i jesteśmy na JEDYNKACH 😁
    Najgorsze jak dla mnie z Lidla. Z Rossmanna chyba najlepiej nam pasuja 😉
    Co do jedzenia to ja mandarynki też jem i póki co ok. Słodycze też bym tonami jadła 😬
    U mnie jakieś 3 kg jeszcze zostało ... Ciężej mi to jakoś idzie niż z Jasiem
    Mam wrażenie 🤷

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak małej nie zejdzie wysypka po tych orzechach do czwartku, to mi jej lekarz nie zaszczepi?

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Aaga Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie okolo -5 kg na wadze przed ciaza. Jeszcze jakies 3-4kg I bede happy bo juz wczesniej chcialam pare kilo zrzucic :)

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jeszcze kilogram został,ale brzuch płaski juź. Chodakowska dziękuję po raz kolejny,się pack będzie za jakiś czas 😂💪🙈

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaga wrote:
    U mnie okolo -5 kg na wadze przed ciaza. Jeszcze jakies 3-4kg I bede happy bo juz wczesniej chcialam pare kilo zrzucic :)
    Ja też jestem 3 kg mniej niż wa a sprzed ciszy
    Jeszcze 5 kg do idealnej wagi, która miałam przed pierwszą ciąża. Najlepsze jest to że mogę skupić się na swojej figurze bo wiem że w ciąży już nie będę. Mam już małe 38 rozmiar. Dąży do małego 36. I... Wcale się nie idchudzam. Właśnie jem pierniczki. Waga leci jak szalona.

Aaga lubi tę wiadomość

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
‹‹ 1477 1478 1479 1480 1481 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ