Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ehh i u nas orzechy daly o sobie znać... jadłam w sobotę, niedzielę. U Gabrysi w niedzielę na wieczór pojawiły się opuchnięte powieki ( jakby plakala cały dzień) - myślałam że może ja przewialo (choć to było niemożliwe bo z wózkiem wychodzę z domu mając mała już w środku) a dziś patrzę i na brzuszku krostki taka mała kaszka... więc na pewno orzechy. Jejku jaka ja jestem głupia... najadlam się tych orzechów i to jeszcze archaidowych i moje dziecko teraz niespokojne , ciągle płacze... kicha jakoś dziwnie jakby miała płuca wypluc... takie kichanie z kaszlem naraz. Mimo że to moje drugie dziecko, to nie słyszałam wcześniej o tym że orzechy uczulaja ... a jak czytam internet, to az strach , co sie moze stać .
Na tym etapie robi się coś z tym? Jakieś badania czy wystarczy żebym nie jadła tych głupich orzechów?
U mnie mogę się w święta obejść bez orzechów, ale nie wiem jak mam nie zjeść mandarynki czy pomarańcza. Nawet mąż do mnie ostatnio... czemu nie kupujesz mandarynek, co roku tak dużo jedliśmy... no proste, nie mogę jeść, to nie kupuje 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2019, 10:41
kasia1518
-
Kokosowa rowniez mocno trzymamy kciuki I Was sciskamy!
Kasia u nas tez cytrusy szkodza a, uwielbiam mandarynki! Moge w kilogramach je jesc a tu lipawiec ograniczam sie do jednej raz na kilka dni I wtedy mala nie ma zadnucj objawow.
Kookosowa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Aaga wrote:Kokosowa rowniez mocno trzymamy kciuki I Was sciskamy!
Kasia u nas tez cytrusy szkodza a, uwielbiam mandarynki! Moge w kilogramach je jesc a tu lipawiec ograniczam sie do jednej raz na kilka dni I wtedy mala nie ma zadnucj objawow.
kasia1518
-
Ja również moco trzymam kciuki za Bartusia! ✊✊✊
Basia super,że się odezwałaś 😁
A reszta dziewczyny, co u Was ? Japonka, Brunetka jak dzieciaczki 🙂?
Julia też z tych mniejszych. Waży aktualnie 4300g i ma już 54cm (miara urodzeniowa 45 - w ciągu 2 miesięcy prawie 10cm 😱)
Karmimy się różnie, ale zazwyczaj na żądanie 🙂
Dzisiaj nasza misia ma 2 miesiące 😊
https://naforum.zapodaj.net/6f1c9f2b3541.jpg.htmlmoni05, Kookosowa, wiktoriaa lubią tę wiadomość
-
Dziekuje za wszystkie kciuki. Operacja sie udala. Czekamy az go przewioza na OIOM i będziemy mogli go zobaczyc.
Profesor mowi ze optymistycznie widzi reszte rekonwalescencji. Serce pieknie ruszylo bez pomocy. Wada sama w sobie była mega trudna. Teraz wszystko zalezy od Bartusia i siły życia mojego bączka.adella1, Aaga, aga_ni, Karooo93, _nova, Goemi, mia4444, ammarylis, kkkaaarrr, Cabrera, Konieczynka, Jupik, nuśka91, ManiaM lubią tę wiadomość
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Hej 😘
Przepraszam Was kochane i dziękuje żal pamięć. Czytam Was nieustannie i cały czas jestem na bieżąco. Totalnie nie mam czasu żeby coś dłuższego naskrobac. U mnie aktualnie druga @. Cholernie ciężka znów. Cały czas walczę z nerkami i potężnymi obrzekami (głównie stóp i łydek. Potrafię przywalić +4kg sama woda zatrzymana w organizmie... czekam na wyniki wielu badań i na terminy jeszcze większej ich ilości. Strasznie dużo pieniędzy pochłania taka diagnoza na własna kieszeń... ale niech wyobrażam sobie teraz szpitala na 4 dni. Bez dzieci... 😢 taki to u mnie nastrój.
Remi rośnie super, ma 10 tygodni. Weszliśmy w 11 i znów skok rozwojowy nam wchodzi... jutro pneumokoki, wiec ile wazy się okaże, ale weszliśmy dzisiaj w rozmiar 68 😱 strasznie szybko rośnie. Pięknie już gaworzy i się śmieje.
Cieszę się Basiu, że napisałaś.
Kokosowa, mocno trzymam kciuki cały czas ✊🏻✊🏻
Właśnie tez zauważyłam zniknięcie Japonki i Kiniorka, która wrocila, ale chyba jednak nie 😋Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
paulina2811 wrote:Dziewczyny jakich pampersów używacie? Bo my mamy problem z rozmiarem, Pampers jest za wąski, dada u nas okropnie śmierdzi..
My w dzień używamy z tesco fred&flo, tylko że one są mało chłonne. Pampersy są pod tym względem lepsze. Jedynki mieliśmy z rossmana, z babydream- tylko one były za szerokie na małego. Paulina, a jaki rozmiar teraz macie?
-
adella1 wrote:My w dzień używamy z tesco fred&flo, tylko że one są mało chłonne. Pampersy są pod tym względem lepsze. Jedynki mieliśmy z rossmana, z babydream- tylko one były za szerokie na małego. Paulina, a jaki rozmiar teraz macie?Paulina
-
paulina2811 wrote:Dziewczyny jakich pampersów używacie? Bo my mamy problem z rozmiarem, Pampers jest za wąski, dada u nas okropnie śmierdzi..
-
wiktoriaa wrote:My mamy pampersy ale tylko dlatego żeśmy je dostali. Nie lubię ich, wydają mi się szerokie i są sztywne. O ile zerówki były fajne tak 1 i 2 to dla mnie porażka. Mamy Premium Care. Myślałam żeby wypróbować te nowe co mają opakowanie jak chusteczki. Jak skończy pampers to wrócimy do dada. Też mi trochę śmierdzą ale robiłam wczoraj test chłonności pampers i dada i pampers przeciekał. Może spróbuje jeszcze kiedyś babydream. Z Lidla też mieliśmyPaulina