Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Kokosowa trzymaj się Kochana. Będzie dobrze, wkrótce wszystko wróci do normy. Bartek jest pod najlepsza opieka.
Dziewczyny mam pytanie, moja szefowa po unieważnieniu związku bierze po raz drugi ślub kościelny. Jest 25.12. Zaprosiła wszystkich swoich pracowników z dwóch aptek na sam ślub. Z mojej tylko ja się wybieram i jeszcze jedna dziewczyna w ciąży. Kolejna ma termin cc na 27 więc będzie już w szpitalu. I moje pytanie co do prezentu. Na sam ślub muszę w święta jechać 40km, znam ją od marca odkąd pracuje u niej, a od lipca już byłam na L4. Ale pomijając ten fakt czy wypada dać kopertę, jak tak to ile. Czy tylko wino lub kwiaty. Zaproszenie było telefoniczne, nie dostaliśmy wydrukowanego więc nie wiem co sobie życzy. Podpowiedźcoe proszę. -
Moim zdaniem koperta nie pasuje. To zbyt duzo jak na taka krótka relacje. To już lepiej byłoby dać taki klasyczny prezent ślubny np. ręczniki „mąż”, „żona”. Może trochę kiczowate, ale na pewno stosowne do okazji 😜 my dostalismy mnóstwo takich prezentów właśnie od osób które były tylko na ślubie (z własnej inicjatywy), od znajomych z pracy, znajomych rodziców, sąsiadów. A koperty tylko od gosci zaproszonych na cala uroczystość.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2019, 23:17
🤵🏽♀️34
ahm <0,1 / KIR BX, kilka nieobecnych / Allo mlr 0%
🤵🏻♂️34 ⭐
2019 - Angelius GM - amh 0,14;
bakteria, po wyleczeniu -> Cud 👶💗
2022 - Angelius MP - amh leci, omnitrope, androtop, cycloprogynova
✨ 11.2023 DuoStim -> 2 komórki
-> ❄ 5BB -> ET ❌
✨ 9.2024 Stymulacja -> punkcja -> lipa
✨ 11.2024 Stymulacja przerwana (poor responder)
✨ 2.2025 Stymulacja -> punkcja -> lipa
Decyzja o AZ 🔮
Czeka na nas 3BB 🌼-> maj 2025 ? -
nick nieaktualnyKokoosowa, trzymamy zatem kciuki dalej za Bartusua, ale on juz nie raz pokazał nam jaki jest dzielny, wiec ja jestem spokojna ❤️
Konieczynka, ja na takie okazje lubię robić personalizowane prezenty np. Wino lub szampan w grawerowanej butelce - tylko u Ciebie raczej brak czasu na to
Zostałabym zatem przy winie/szampanie lub np. fajnie wydana książka kucharska -
Kokosowa, trzymaj się, wszyscy wiemy, że będzie dobrze, bo Bartek nie raz udowodnił, że ma w sobie dużo sił 😊
Dziewczyny, które karmią mm. Czy jak zwiększacie porcje ml to dajecie o jeden posiłek mniej? Na opakowaniu mleka jest w tabelce, że im więcej się daje ml tym mniej karmień powinno być. U nas daje 120 ml i już powinien dostawać 6-7 porcji, a dostaje 8, bo ma zegarek w tyłku i nie ma szans, żeby czekał dłużej niż 3h. I nie wiem jak mogę mu zwiększać te odstępy i czy w ogóle muszę -
Olliiii wrote:Kokosowa, trzymaj się, wszyscy wiemy, że będzie dobrze, bo Bartek nie raz udowodnił, że ma w sobie dużo sił 😊
Dziewczyny, które karmią mm. Czy jak zwiększacie porcje ml to dajecie o jeden posiłek mniej? Na opakowaniu mleka jest w tabelce, że im więcej się daje ml tym mniej karmień powinno być. U nas daje 120 ml i już powinien dostawać 6-7 porcji, a dostaje 8, bo ma zegarek w tyłku i nie ma szans, żeby czekał dłużej niż 3h. I nie wiem jak mogę mu zwiększać te odstępy i czy w ogóle muszę
Olii a w nocy nie je rzadziej niż co 3h?23.10.2019 urodził się Władek ❤️
starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUIICSI 1 - 01.2018
ICSI 2 - 08.2018
IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer! -
aga_ni wrote:Olii a w nocy nie je rzadziej niż co 3h?
-
Olliiii wrote:Kokosowa, trzymaj się, wszyscy wiemy, że będzie dobrze, bo Bartek nie raz udowodnił, że ma w sobie dużo sił 😊
Dziewczyny, które karmią mm. Czy jak zwiększacie porcje ml to dajecie o jeden posiłek mniej? Na opakowaniu mleka jest w tabelce, że im więcej się daje ml tym mniej karmień powinno być. U nas daje 120 ml i już powinien dostawać 6-7 porcji, a dostaje 8, bo ma zegarek w tyłku i nie ma szans, żeby czekał dłużej niż 3h. I nie wiem jak mogę mu zwiększać te odstępy i czy w ogóle muszęPaulina -
Oli, teoretycznie teraz są zalecenia o karmieniu mm na żądanie, tak samo jak piersią. Z piersi tez nie wyliczasz tylko wiadomo, że mm to nie to samo. Nie jest fazowe itd. Ja Remikowi muszę urabiać już ze 150 wody, wiec 170ml mleka. Je ok. 3:00, 7:00, 10:30, 13:30, 16:30 i 19:30 na spanie. Takie ma stałe pory mniej więcej. Daje mu tyle, bo tyle potrzebuje. Nie zawsze wypija porcje. Najmniej pije ok. 120ml mleka to ze 100ml wody by wychodziło. A najwiecej całe 170. Zależy jak chce... 🤷🏻♀️ Nie wiem czy dobrze robię. Przybiera ok. Ma prawie 3 mies. i 6300g. Z urodzeniowej 3900 nie jest zle.Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
No my też mieliśmy zamiar karmić na rządanie, chociaż i tak u nas jest ten odstęp regularny, ale troche zglupiałam jak zobaczyłam to opakowanie. U nas waga podobno duża bo 6000g w 2 miesiącu, urodzeniowa 4160g. Więc nie chciałabym go przekarmić 🙈
-
Olliiii wrote:No my też mieliśmy zamiar karmić na rządanie, chociaż i tak u nas jest ten odstęp regularny, ale troche zglupiałam jak zobaczyłam to opakowanie. U nas waga podobno duża bo 6000g w 2 miesiącu, urodzeniowa 4160g. Więc nie chciałabym go przekarmić 🙈Paulina
-
nick nieaktualnyOliii, mamy ten sam problem: średnio 8 karmien po 120 ml i zegarek w tyłku 😉
Waga Ok 6 kg, ale u nas najniższa była 2500...
Chce zwiekszyc mu teraz porcje, się boje się właśnie, ze nie uda mi się zmniejszyć częstotliwości
Jak pytałam pediatry, to powiedziała, żeby dawać tyle, ile chce...ale ja tez mam wątpliwości -
Kookosowa, jak tam u Was dzisiaj? Co u Bartusia?
Oliii nie pomogę, u nas kp, waga niższa bo 5 kg (młody kończy jutro 2 m-ce) ale młody potrafi przespać 8godzin. Nie budzę go, bo mysle sobie ze jakby był głodny to by się sam obudził. W dzień je kiedy chce, z tym że ja od urodzenia wprowadziłam zasadę nie częściej niż co 2 godziny. Tak mi doradzały wszystkie położne, ostatecznie w ciągu doby wychodzi 6-8 karmień.
Pediatra mówiła nam ze dobry przyrost wagi to 750 g miesięcznie. A polozna ze 20-30g dziennie. Ale każde dziecko jest inne, nie przejmowałabym się normami tak bardzo.23.10.2019 urodził się Władek ❤️
ICSI 2 - 08.2018
Dziewczyny, które karmią mm. Czy jak zwiększacie porcje ml to dajecie o jeden posiłek mniej? Na opakowaniu mleka jest w tabelce, że im więcej się daje ml tym mniej karmień powinno być. U nas daje 120 ml i już powinien dostawać 6-7 porcji, a dostaje 8, bo ma zegarek w tyłku i nie ma szans, żeby czekał dłużej niż 3h. I nie wiem jak mogę mu zwiększać te odstępy i czy w ogóle muszę -
paulina2811 wrote:Jejku zazdroszczę 8 godzin spania 🙄 u nas w nocy 3 to max. Nam położna mówiła, że od 3
20 do 50 gram dziennie jest prawidłowo. I na kp mieliśmy najpierw tydzień 16gram dziennie a obecnie 50 a czasami 60 😱
To sporo. A co Wam mówi pediatra? Za dużo czy jeszcze w normie? Wspominałaś ze bardzo często karmisz, pewnie tez dlatego taki duży przyrost.
Ja na początku w ogóle nie widziałam żadnego rytmu u młodego - kiedy chce jeść a kiedy spać. A teraz już to ogarniam i przez cały dzień jest ten sam schemat: jedzenie, 1-1,5h aktywności, spanie 20 min - 2h i od nowa. Późnym popołudniem w czasie aktywności dochodzą kolki. Wieczorem ostatnie karmienie ok 20tej a potem zwykle kolejne między 3a5rano. Fajne jest to ze możemy pospać ale juz mi się zdarzyło kilka razy że się ja obudziłam bo mnie już tak pełne piersi bolały, a młody nadal spał. Aż się boje jak będą wyglądać moje piersi jak już skoncze karmić.23.10.2019 urodził się Władek ❤️
ICSI 2 - 08.2018
aga_ni wrote:To sporo. A co Wam mówi pediatra? Za dużo czy jeszcze w normie? Wspominałaś ze bardzo często karmisz, pewnie tez dlatego taki duży przyrost.
Ja na początku w ogóle nie widziałam żadnego rytmu u młodego - kiedy chce jeść a kiedy spać. A teraz już to ogarniam i przez cały dzień jest ten sam schemat: jedzenie, 1-1,5h aktywności, spanie 20 min - 2h i od nowa. Późnym popołudniem w czasie aktywności dochodzą kolki. Wieczorem ostatnie karmienie ok 20tej a potem zwykle kolejne między 3a5rano. Fajne jest to ze możemy pospać ale juz mi się zdarzyło kilka razy że się ja obudziłam bo mnie już tak pełne piersi bolały, a młody nadal spał. Aż się boje jak będą wyglądać moje piersi jak już skoncze karmić.Paulina -
nick nieaktualny
-
Brunetka ale uśmieszek. Śliczna.
Bartuś nadal podłączony. Jutro kolejna próba rozintubowania. Wszystkie patametry idealne. Tylko musimy dac mu wiecej czasu. Lekarz mówił ze dzieci z trisomia czesto maja problem z oddychaniem przy pierwszym rozlaczeniu. Takze uspokoił mnie. To widac bylo jeszcze za wczesnie. Za to jest mega ruchliwy. Ciągle Panie go poprawiaja bo im wędruje po łóżeczku.przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku