X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2020, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też nie narzekałam na jedzenie w szpitalu :P

Co do aktywności tp ja po obu ciążach zaczęłam dość mocno już po połogu za zgodą lekarza,ale ja ćwiczyłam i biegałam wcześniej i bardzo dobrze zniosłam poród i połóg więc najlepiej słuchać lekarza i organizmu :)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2020, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    ja też nie narzekałam na jedzenie w szpitalu :P

Co do aktywności tp ja po obu ciążach zaczęłam dość mocno już po połogu za zgodą lekarza,ale ja ćwiczyłam i biegałam wcześniej i bardzo dobrze zniosłam poród i połóg więc najlepiej słuchać lekarza i organizmu :)
    Dokładnie. Jeśli wcześniej ćwiczyłaś to organizm jest przyzwyczajony. Najgorzej właśnie tak jak ja:zero ćwiczeń i aktywności przed ciąża, praca za biurkiem. I teraz gdybym chciała zacząć ćwiczyć to byłby problem

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • Olliiii Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2020, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też przed ciążą cwiczylam sporadycznie, w ciąży w ogóle. I teraz pozwolenie na ćwiczenia od fizjo mam już od miesiąca, zaczęłam dopiero teraz, a i tak po Ćwiczeniach nie mogłam na tyłku usiąść, tak strasznie mnie bolała blizna po nacięciu. I po każdych cwiczeniach mam lekkie zawroty głowy. Więc nawet jak już teoretycznie można to i tak trzeba słuchać organizmu

12.01.2018r. - 2 Aniołki [*] 8tc 👼🏻👼🏻
    06.09.2018r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻
    18.10.2019 r. - Synek 👶🏼❤
    30.10.2021r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻

07.12.2021r. - ⏸️ hej maluchu 😍❤

🔸️Mthfr C677T hetero
    🔸️Mthfr A12986 hetero
    🔸️Pai-1 4G homo

3jgx43r8z5x07y20.png
  • eemmiilliiaa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2020, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja we wtorek byłam u fizjo i dostałam zgodę na ćwiczenia w tym też na bieganie :)
    Przed ciaza byłam aktywna, z blizna nie ma problemów, skóra w miejscu blizny w całości odchodzi od skóry (jedynie że dwie niewielkie nieruchomości, ale luzik, pod prysznicem wyćwiczenia kilka razy), więc nie było przeciwwskazan :)

q5nLp2.png
    FKUbp2.png
  • eemmiilliiaa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2020, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I pytanko do dziewczyn, których dzieci nie lubily wózka czy fotelik - macie poprawę? :D

q5nLp2.png
    FKUbp2.png
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2020, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eemmiilliiaa wrote:
    I pytanko do dziewczyn, których dzieci nie lubily wózka czy fotelik - macie poprawę? :D
    Nie :) dalej nie lubi. Wózka zupełnie a fotelik tylko po szczepieniu jak zmęczony od płaczu i wracamy

Wysłany: 17 stycznia 2020, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eemmiilliiaa wrote:
    U mnie Olek uwielbia ,zwłaszcza w obu spać ale Pola wózka nie lubiła-polubiła jakoś spacerowke w wieku 3-4 lat 😂 dobrze,że Olek się urodził bo by dalej w nìej jeździła;D

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2020, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co zrobić na pierś, Majka je w nocy mniej, w dzień zależy i boli mnie lewa takie guzki mi się zrobiły nie wiem czy to zastój czy co laktator nie ściągnie żeby to znikło

syy26iye928jhyb7.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2020, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka ja slucham swojego organizmu. On mi mowi ze lubie spać i ćwiczenie jest bee :) moze kiedys zmieni zdanie hehe

przedszkolanka:), sandrina22, Aaga, Cabrera, aga_ni lubią tę wiadomość

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku

Wysłany: 18 stycznia 2020, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa wrote:
    Przedszkolanka ja slucham swojego organizmu. On mi mowi ze lubie spać i ćwiczenie jest bee :) moze kiedys zmieni zdanie hehe
    Hahaha,miałam tak 24 lata 😂😂🙈 A prócz spania uwielbiam jeść 🙈

Kookosowa lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2020, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiktoriaa wrote:
    Dziewczyny co zrobić na pierś, Majka je w nocy mniej, w dzień zależy i boli mnie lewa takie guzki mi się zrobiły nie wiem czy to zastój czy co laktator nie ściągnie żeby to znikło
    Spróbuj wziąć ciepły prysznic i pokarmić na tzw wilczycę, dziecko leży na płasko a Ty nad nim i pierś pionowo

• wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2020, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina2811 wrote:
    Spróbuj wziąć ciepły prysznic i pokarmić na tzw wilczycę, dziecko leży na płasko a Ty nad nim i pierś pionowo
    Dzięki, będę próbować

syy26iye928jhyb7.png
  • eemmiilliiaa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2020, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też dalej wózek na nie - 10/12 minut spacer :p już prędzej wyjdę z Młodym na balkon, żeby się nie tarabanic z tym wózkiem . A pod balkonem mamy przedszkole - panie pewnie myślą, że mamy z synkiem zakaz wyjścia z chaty, mąż tyran, albo co innego:DD
    A fotelik to max do lekarza i z powrotem i tak już płacz w drodze powrrotnej:p
    Mam tylko nadzieję, że jak już będzie chodził, to będzie chętny na zabawy na dworze..
    A są mamy, ktorych dzieci dalej nie da się odłożyć? Na drzemkę w dzień czy na spanie w nocy?

q5nLp2.png
    FKUbp2.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2020, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eemmiilliiaa wrote:
    U nas też dalej wózek na nie - 10/12 minut spacer :p już prędzej wyjdę z Młodym na balkon, żeby się nie tarabanic z tym wózkiem . A pod balkonem mamy przedszkole - panie pewnie myślą, że mamy z synkiem zakaz wyjścia z chaty, mąż tyran, albo co innego:DD
    A fotelik to max do lekarza i z powrotem i tak już płacz w drodze powrrotnej:p
    Mam tylko nadzieję, że jak już będzie chodził, to będzie chętny na zabawy na dworze..
    A są mamy, ktorych dzieci dalej nie da się odłożyć? Na drzemkę w dzień czy na spanie w nocy?

Moja corka taka byla. 20 minut spaceru i wracalam zmeczona i spocona. Dziecko pod pacha a wozek pchalam noga. Na szczescie wszedl etap spacerowki i fotelika przodem i skonczyl sie dramat wyjsc i wyjazdow. Judka na dworze uwielbia siedziec. Byle nogami albo teraz rowerem. Nie posiedzi

Witaj synku
  • Aaga Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2020, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas sie zmienilo I mloda lubi I w wozku I w foteliku spac. Gdyby nie ten parszywy smog to pewnie by sie dalo wyjsc na dlugi spacer.

Co do zastoju to tez tak mialam, wzielam.goraca kapiel I od razu po przystawilam do piersi I schodzilo wszystko.

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2020, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dc0b11ea77f3.jpg

Tyle szczęścia :) wyjeli nam wklucie i nie mamy pompy

przedszkolanka:), ammarylis, wiktoriaa, aga_ni, sandrina22, paulina2811, brunetka91, moni05, Konieczynka, kasia1518, Karooo93, Aaga, Zimri, sylvuś, meerici, Cabrera lubią tę wiadomość

Witaj synku
  • eemmiilliiaa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2020, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Kokosowa :)))

q5nLp2.png
    FKUbp2.png
  • ammarylis Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2020, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosowa wspaniele🤗

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2020, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 12:41

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2020, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 12:41

przedszkolanka:), kasia1518, Karooo93 lubią tę wiadomość

‹‹ 1512 1513 1514 1515 1516 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ