Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Olliiii wrote:A powiedzcie jak u was było po szczepieniu na meningokoki? My mamy we wtorek i już mnie stres zjada jak to będzie..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2020, 23:20
kasia1518
-
kasia1518 wrote:Wiecie że u nas nadal problem z jedzeniem... właśnie od godziny próbuje ja nakarmić i jeden wielki wrzask... już sama zwatpilam że to po prevenarze, u Zosi t trwało ok tygodnia, a Gabrysia się męczy już od 8.01. Na śpiocha wciąga butlę 125ml bez problemu, a jak nie śpi to mamy jazdę i szal jak tylko wsadze butelkę do buzi
Kasia to witam w klubie i łącze sie w bólu. Bartek przez sen wciaga a w dzien zje 10 ml i awantura. I ledwo udaje mi sie wcisnac zawrotne 40 ml. A widac ze jest głodny i ze chce. Już mialam tysiac teorii i powodów dlaczego nie je ale to moze poprostu taki etap nam sie trafił
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Kookosowa wrote:Kasia to witam w klubie i łącze sie w bólu. Bartek przez sen wciaga a w dzien zje 10 ml i awantura. I ledwo udaje mi sie wcisnac zawrotne 40 ml. A widac ze jest głodny i ze chce. Już mialam tysiac teorii i powodów dlaczego nie je ale to moze poprostu taki etap nam sie trafiłkasia1518
-
Dziewczyny, a moze te problemy z jedzeniem to efekt skoku. Wlasnie w okolicach 4msc jest kolejny skok kiedy m.in. dzieci robia sie ciekawe swiata i nie moga skupic sie na jedzeniu w dzien. Stad tez zeste pobudki w nocy, bo wtedy jest ciemno i nudno i moga sie najesc, stad to wasze karmienie na spiocha, ktore wychodzi i normalne ktore nie wychodzi
U nas z jedzeniem dramatu nie ma, ale zachowuje sie inaczej, odrywa sie od piersi czego nie robila, je duzo bardziej nerwowo i w nocy jak budzila sie 1-2 razy i natychmiast zasypiala tak teraz 3-4 to minimum i czasem problem z zasnieciem. Ja jestem pewna, ze u nas to kwetoa skoku. Nauczyla sie dosc sprawnie obracac na brzuch i ma jakis imperatyw, ktory kaze jej to robic non stop. Nie moze zasnac, bo sie kreci, zmienia faze snu i sie kręci. W dzien nie polezy i sie nie pobawi tylko kreci i zaraz wola aby odwrocic, bo chce sie krecic. No ciezszy to czas teraz, ale minie, jak wszystko. Miejmy tylko nadzieje, ze szybciej niz pozniej. -
Dziewczyny u nas z karmieniem podobnie tylko Lidia na cycu. Zaczęlo się przed Bożym Narodzeniem. A szczepilam dopiero 7.01 więc bez związku.
W nocy i na spiocha wszystko super, je ładnie. A w dzien jak nie śpi nie chce złapać piersi, albo łapie i raz pociągnie i wrzask . Czasem przerwa w dzień wyjdzie 5h bo nie sposób jej nakarmic. Zdarza się że zje ładnie, ale większość przypadków to masakra. A nakarmienie jej w miejscu publicznym graniczyłoby z cudem. Z cyckami na wierzchu musiałabym latać.
I jak już je to wierci się strasznie. Kopie nogami, macha rączkami. Strasznie mnie to denerwuje.
Trwa prawie miesiąc a butli nie piła od wyjścia ze szpitala po porodzie.
Skok to raczej też nie jest, za długo by to trwało.
Z nowych umiejętności przewraca się na boki, na brzuch jeszcze nie umie. I ładnie łapie zabawki pchając je do buzi. Zdarzyło się też śmiać głośno a nie tylko wzdychać lub uśmiechać. U nas za chwilę 4miesiace.
Myślimy z mężem o wakacjach, byłyście w Grecji, może polecacie jakieś miejsce na rodzinny wyjazd?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2020, 08:54
-
Powiedzcie mi, kiedy szczepi się na menongokoki? Zgłupiałam. Jesteśmy po 2giej dawce podstawowych i pneumokoków. Myslałam ze zaszczepimy jakos na dniach na meningo a pielęgniarka mówi ze teraz nie i mam dzwonic za 8 tygodni, wtedy kolejna dawka podstawowych i ustalimy meningo. Nie po to kupowałam szczepionke by kolejne 2 miesiace leżała u nich w lodówce. Chciałam szybko szczepic a ona nam odwleka. Nie wiem czemu?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2020, 09:31
Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
4xIUI,3x transfer
,1x crio
,1x transfer -biochemiczna
, 1x crio
, drugi crio
-
Witam się w nowym tygodniu😁Moja Laura to takie popisy przy piersi robi, że wstyd cucka wyciągać jak ktoś obcy w domu bo tak ryczy. Masakra po prostu. O wakacjach już myślimy ale raczej tylko polskie morze biorę pod uwagę. Większą ekipą planujemy jechać do takiej małej miejscowościhttp://www.dom-nad-morzem.com.pl/galeria/taras
-
U nas dzisiaj też niechęć do jedzenia. Co u mojego syna jest dziwne, bo nigdy nie opuszcza ani jednej kropelki mleka 😀
Ja też muszę napisać #żalpost. Ostatni pisałam chyba w ciąży 😄 wczoraj wieczorem coś tam się zanosiło z mężem na amory. Poszłam się wykąpać i ubrałam w piżamę,ktora noszę zawsze czyli bluzka i takie polarowe spodnie. W sypialni w nocy jest chłodno, więc jak wstaje dać mleko to mi zimno, więc muszę mieć coś cieplejszego. A ten jak mnie zobaczył to się zaczął wyśmiewac i z taką niechęcią, że mam wyrzucić te spodnie. Nosz kurde. Będę teraz w nocy zamarzać w seksi koronkach, bo go zniechęcam moimi piżamami. Sam chodzi w starych, dziurawych spodenkach, a ode mnie wymaga seksi stroju. Więc z amorów nici, bo prędzej wyrzuce jego niż moje piżamy 😂 chce mieć modelkę victoria's Secret to niech sam wygląda jak model Calvina kleina 🙄aga_ni, Kookosowa, sylvuś lubią tę wiadomość
-
My w końcu zaszczepione. Uf najwyższa pora. 60cm i 5800 w zasikanym pampersie.
Ostatnio też miała jazdy z jedzeniem i po paru łykach był krzyk, ale już je normalnie, tylko wystarczy żeby ktoś coś powiedział, pies za oknem zaśzczekał albo coś i już się odrywa i słucha co się dzieje.
Jak leży na macie to zaczyna przewracać się na boki i śmieje się w głos aż piszczy. Często też mówi ej.
No i oprócz witaminy d mamy dawać bioaron baby bo ma jakieś miękkie kości potylicy czy coś -
Aguuula;2525 wrote:Powiedzcie mi, kiedy szczepi się na menongokoki? Zgłupiałam. Jesteśmy po 2giej dawce podstawowych i pneumokoków. Myslałam ze zaszczepimy jakos na dniach na meningo a pielęgniarka mówi ze teraz nie i mam dzwonic za 8 tygodni, wtedy kolejna dawka podstawowych i ustalimy meningo. Nie po to kupowałam szczepionke by kolejne 2 miesiace leżała u nich w lodówce. Chciałam szybko szczepic a ona nam odwleka. Nie wiem czemu?
Między 3 a 6mc można to będzie się szło innym trybem tej szczepionki niż po 6mc. U nas kazała odczekać 2 tyg po ostatnim szczepieniu , a że mała chorowała to dziś nie szczepimy - jutro mam wizyte kontrolną to zapytam pediatry ile teraz odczekać po chorobie- nie miała antybiotyku, wyniki z krwi są ok więc liczę że za tydzień się uda, bo już w tym tyg nie chce bo w niedzielę chrzcimy.Aguuula;2525 lubi tę wiadomość
kasia1518
-
Dziewczyny z tym jedzeniem u nas tez tak było - praktycznie z dnia na dzień mały przerzucił się na jedzenie co 4/5 godzin, próbowałam go karmić po staremu (co jakieś 2 h) i był bunt. W końcu odpuściłam i przystawialam rzadziej i wtedy jadł bez ekscesów. Widocznie nadszedł etap ze wystarczy mu mniejsza ilość karmień. Teraz potrafi sobie zrobić przerwę 5 godzinna a czasem po 1,5 chce trochę. Także jest różnie, ale zdecydowanie zmniejszyła sie ilość karmien. To wszystko zbiegło się w czasie z ustaniem bólów brzuszka, wszelkie kolki bye bye, kupki już nie 10 razy dziennie a raz, ale tez jest przy piersi zainteresowany wszystkim dookoła. Ten przełom 3/4 miesiąca to chyba bardziej dojrzały układ pokarmowy i stad te zmiany.🤵🏽♀️34
ahm <0,1 / KIR BX, kilka nieobecnych / Allo mlr 0%
🤵🏻♂️34 ⭐
2019 - Angelius GM - amh 0,14;
bakteria, po wyleczeniu -> wonder baby 👶💗
2022 - Angelius MP - amh leci, omnitrope, androtop, cycloprogynova
✨ 11.2023 DuoStim -> 2 komórki
-> ❄ 5BB -> ET ❌
✨ 9.2024 Stymulacja -> punkcja -> lipa
✨ 11.2024 Stymulacja przerwana (poor responder)
✨ 2.2025 Stymulacja -> punkcja -> lipa
Decyzja o AZ 🔮
Czeka na nas 3BB 🌼-> 4.2025 ? -
My Szczepimy na meningokoki po ukończeniu 6 miesiąca. Po pierwsze wtedy jest luka wiec nic innego nam tam nie wskoczy, a ja jednak pilnuje żeby szczepić oddzielnie. Po drugie czynnik ekonomiczny - wtedy dziecko dostaje 3 dawki a nie 4. Po trzecie mniej ukłuć = mniej stresu i dla małego i dla mnie. Oprócz tego 5w1 i prevenar 13. Edit: no i jesteśmy już po 2 dawkach rotarixu.
Generalnie nie bulo u nas żadnych nopów. Ani gorączka ani obrzęk, nic się nie pojawiło, aczkolwiek te meningo przed nami wiec nie chce zapeszyć... 😬
Co do meningokoków - szczepicie tylko na B czy te pozostałe również? Podobno coraz więcej ich w Polsce.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2020, 10:39
🤵🏽♀️34
🤵🏻♂️34 ⭐
-> ❄ 5BB -> ET ❌
Decyzja o AZ 🔮
Brunetka, niech sobie mąż z teściową zerkną na chociażby te artykuły:
https://mamapediatra.pl/2017/06/02/budzace-strach-meningokoki/
https://mamapediatra.pl/2019/01/08/sepsa-historia-oliwiera/
brunetka91 lubi tę wiadomość
🤵🏽♀️34
🤵🏻♂️34 ⭐
-> ❄ 5BB -> ET ❌
Decyzja o AZ 🔮
ammarylis wrote:My szczepimy tak samo. Kolejna dawka za tydzień i już się denerwuje jak będzie.23.10.2019 urodził się Władek ❤️
starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUIICSI 1 - 01.2018
ICSI 2 - 08.2018
IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer! -
aga_ni wrote:A poprzednio było źle? Ja się zastanawiam czy teraz nie zrobic wszystkiego w jeden dzień.
-
Meerici my na b tylko. Na c podobno szczepionka jest tańsza ale chyba zostaniemy tylko przy b.
B częściej występują.Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
4xIUI,3x transfer
,1x crio
,1x transfer -biochemiczna
, 1x crio
, drugi crio