X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Olliiii Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2020, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u nas po porodzie pyszne śniadanko. Może żeby było lepsze mleko, nie wiem :P

bbb349577085.jpg

Wczoraj wieczorem nie robiliśmy ćwiczeń i dzisiaj w nocy zero płaczu, obudził się tylko raz na jedzenie. Myślę, że przesadzilismy z długością ćwiczeń, bo skoro cały czas się cieszył to długo z nim cwiczylismy. My też jak przesadzimy na siłowni to wszystko boli, a gdzie tu taki mały czlowieczek ;)

12.01.2018r. - 2 Aniołki [*] 8tc 👼🏻👼🏻
    06.09.2018r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻
    18.10.2019 r. - Synek 👶🏼❤
    30.10.2021r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻

07.12.2021r. - ⏸️ hej maluchu 😍❤

🔸️Mthfr C677T hetero
    🔸️Mthfr A12986 hetero
    🔸️Pai-1 4G homo

3jgx43r8z5x07y20.png
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2020, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliii całkiem możliwe że było za dużo ćwiczeń. Nam fizjo mówiła że 45minut dziennie ale idzie to tyle na takiego bobasa. Później robiłam po jednym ćwiczeniu przy każdej zmianie pieluszki.
    O to śniadań nie robiłam bo po cc i tak dopiero w niedzielę dostałam coś normalnego bo tak to kleik, ale były takie że na raz ciężko było zjeść.
    Bo jak w maju wylądowałam w szpitalu niedaleko mnie to było identyczne jak u Ciebie

syy26iye928jhyb7.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2020, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiktoriaa wrote:
    To tam gdzie rodziłam to był obiad jednego dnia. Jedzenie pierwsza klasa

62fdd2dd9dad.jpg

Pieczone ziemniaki i surowe warzywa na porodowce? Tez widac bardzo lekkostrawne hehe ale chociaz wyglada jak obiad.

U nas nie powiem zupy byly pryma sort. Kazdy zupe jadl. Drugie danie jak sie trafiło. Czasem mieso syf ale czasem udane. Za to kolacja i śniadanie dramat. 5 ktomek bialego chleba. Skrawek podroby masla i np 2 plasterki wedliny albo jedno jajko. Warzywo to mikroskopem mozna byly szukac bo dawalu ćwierć pomidora albo 3 okruchy salaty.
    Jak na dietę ciezarnych to syf. Jakby zrobili zdrowe i pożywne to mam wrazenie ze taniej by im wyszlo.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Konieczynka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2020, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam wczoraj przez Was o sloiczkach. I doszłam do wniosku że po części zgadzam się z każdą z was chociaż macie różne zdania 🤔😉
    Ja sloiczkow nie neguje i nie zapieram się że nie będę korzystać. Syn od czasu do czasu dostawał, jemu dietę zaczęłam rozszerzać w styczniu więc też za duzo "swoich" warzyw nie było. Lidce mam zrobione sloiczki z marchwi, jabłka i dyni z teściowej grzadki.
    Syn był bardzo wymagający, chyba bardziej niż Lidia i czasem nie było tych 30min żeby zrobić zupke. Potem gotowalam np brokuł i dawałam mu do jedzenia a resztę nam do obiadu. A zupki też robiłam na 2dni. Czasem wekowalam bulion warzywny, ale zabawy z tym było i rezygnowalam. Próbowałam też mrozic porcje, też różnie było.
    A co do tego Eco. Nie dajmy się zwariować. Nie wiemy gdzie rosła marchewka Gerbera, ta z Lidla ani ta od baby na ryneczku, a nie każdy ma swój ogródek. I są produkty których i tak nie wychodujemy sami, typu banan, brzoskwinie, kaki, mango...

Jedzenie w szpitalach ma wykończyć pacjentów. 😉 Po porodzie położna przyszła i kazała mężowi kupić porządny posiłek bo w szpitalu to wiadomo...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2020, 19:09

Owulacja w 37dc zakończona ciąża - KACPER 4040g i 58cm.

starania od grudnia 2017, 26.09. 2019 córeczka :)
    23.07.2015 - synek

event.png
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2020, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa wrote:
    Pieczone ziemniaki i surowe warzywa na porodowce? Tez widac bardzo lekkostrawne hehe ale chociaz wyglada jak obiad.

U nas nie powiem zupy byly pryma sort. Kazdy zupe jadl. Drugie danie jak sie trafiło. Czasem mieso syf ale czasem udane. Za to kolacja i śniadanie dramat. 5 ktomek bialego chleba. Skrawek podroby masla i np 2 plasterki wedliny albo jedno jajko. Warzywo to mikroskopem mozna byly szukac bo dawalu ćwierć pomidora albo 3 okruchy salaty.
    Jak na dietę ciezarnych to syf. Jakby zrobili zdrowe i pożywne to mam wrazenie ze taniej by im wyszlo.
    Mnie to też zdziwiło że taki obiad dla matki karmiącej ale dietetyk była gadała że można, w domu i tak jem inne rzeczy bo skoro po domowym placku się tak darła to z obiadem nie eksperymentuje. Nic smażonego ani kapuścianego

syy26iye928jhyb7.png
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2020, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do szpitalnych obiadów to mi przy diecie cukrzycowej dawali to co wszystkim ( ziemniaki, gotowana marchew) a diabetolog który konsultował moją glikemię wprost powiedział, że dobrze by było żeby mi ktoś jedzenie do szpitala przywoził z domu. Żenua....

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2020, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrina22 wrote:
    Co do szpitalnych obiadów to mi przy diecie cukrzycowej dawali to co wszystkim ( ziemniaki, gotowana marchew) a diabetolog który konsultował moją glikemię wprost powiedział, że dobrze by było żeby mi ktoś jedzenie do szpitala przywoził z domu. Żenua....

Jak lezalam na patologii to obok wlasnie dziewczynie z cukrzyca lekarka wprost powiedziała ze dieta szpitalna nie jest dla cukrzykow i maz z domu ma dowieść. Masakra

Witaj synku
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2020, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiktoriaa wrote:
    Zależało od dnia. Nieraz dała się poćwiczyć A czasami nawet dotknąć się nie dała była taka spięta że nie było możliwości. Dlatego z czasem się poddałam. Nie wiem czy coś to dało czy wyrosła bo istnieje już lewą stroną nie tylko prawa, głową kręci A Pani twierdziła że nie da głowy z jednej strony na druga. Głowy mi już też do tyłu tak nie daje. I co lepsze zapisałam ją znowu ale byliśmy prywatnie u pediatry. Strasznie fajny gość, wyoglądał ją z każdej strony, wybadaał i mówi że on w niej żadnej asymetri nie widzi. Napięcia na obwodzie też nie ma, może trochę w pionie. Mówił że dla niego bez sensu tam jechać, płacić i ją stresówać bo jeśli ona płacze podczas ćwiczeń i dodatkowo napina to szkoda jej męczyć tym bardziej że on w niej nic nie widzi. I zgłupiałam.
    Koleżanka też dziecko ćwiczyła i mówiła że musi być płacz i trzeba to przetrwać bo dziecko się rozciąga tak jakby ten przykurcz mięśni i to go boli
    A Maja podnosi główkę bez problemu?

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Olliiii Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2020, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, slyszalyscie żeby mleko modyfikowane mogło być refundowane? Chodzi mi konkretnie o bebilon pepti. Dzisiaj o tym przeczytałam i nie wiem czy pytać lekarza czy to jakas ściema albo nieaktualne już 🤔

🔸️Mthfr C677T hetero
    🔸️Mthfr A12986 hetero
    🔸️Pai-1 4G homo

3jgx43r8z5x07y20.png
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2020, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olliiii wrote:
    Dziewczyny, slyszalyscie żeby mleko modyfikowane mogło być refundowane? Chodzi mi konkretnie o bebilon pepti. Dzisiaj o tym przeczytałam i nie wiem czy pytać lekarza czy to jakas ściema albo nieaktualne już 🤔
    Jak pediatra wystawi Ci receptę to masz taniej. Mam całą puszkę i drugiej pół, dama nie weźmie butli eh

syy26iye928jhyb7.png
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2020, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    A Maja podnosi główkę bez problemu?
    Jak jest na brzuchu to tak

kasia1518 lubi tę wiadomość

syy26iye928jhyb7.png
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2020, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2020, 19:46

kasia1518, Karooo93 lubią tę wiadomość

syy26iye928jhyb7.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2020, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konieczynko jakby mojej by podali mambe bez mojej zgody i przy takich ząbkach to byłaby 3 wojna. Bez jaj.

Olii sa refundowane to prawda,ale zaczęła się jazda z tymi mlekami że za dużo przypisują i to ukrócili. U nas w środę dała receptę A( można tylko przy jakimś schorzeniu jelit teraz) ale zobaczyła buźkę Olka,że po mleku jak pije krowie to mu wyskakuje, wpisała coś tam i się udało dostać.

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • meerici Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2020, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eemmiilliiaa wrote:
    My z racji kp też rozszerzenie dopiero po skończeniu szóstego miesiąca. Plan jest na samodzielne gotowanie :D
    My juz po wizycie u okulisty. Zakropienie oczu i powrót po 40 minutach na badania. Na szczęście ok, żadnych wad wrodzonych, toksoplazmozy, zeza itp. Lekka nadwzrocznosć, ale na razie lekarz Kazał olać. Kontrola za rok. Chyba, że coś nas zaniepokoi. Byłam zdziwiona spokojem Olka. Nawet lekarz mówił, że nie zdążają się tacy mali i mili pacjenci - przy zakrapianiu zazwyczaj płaczą a potem jak lekqrx wjeżdża z tymi różnymi sprzetami to już w ogóle. Ale Olek wykazał się elokwencja :p
    A ja wczoraj po pierwszej wieczornej przebiezce - myślałam, że zdechne, ale planuje co dwa dni się wyrywać :D
    Gdzieś ostatnio na instagramie (aktywna_mama czy coś podobnego) widziałam info, ze nie powinno się biegać po porodzie przez 6 miesięcy. Ale ze ja takich odważnych pomysłów nie mam to nie wczytywałam się w temat. W każdym razie uważaj żeby Ci się tam coś nie omsknęło i nie wypadło 😉

🤵🏽‍♀️34
    ahm <0,1 / KIR BX, kilka nieobecnych / Allo mlr 0%
    🤵🏻‍♂️34 ⭐
    2019 - Angelius GM - amh 0,14;
    bakteria, po wyleczeniu -> wonder baby 👶💗
    2022 - Angelius MP - amh leci, omnitrope, androtop, cycloprogynova
    ✨ 11.2023 DuoStim -> 2 komórki
    -> ❄ 5BB -> ET ❌
    ✨ 9.2024 Stymulacja -> punkcja -> lipa
    ✨ 11.2024 Stymulacja przerwana (poor responder)
    ✨ 2.2025 Stymulacja -> punkcja -> lipa
    Decyzja o AZ 🔮
    Czeka na nas 3BB 🌼-> 4.2025 ?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2020, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliii, my mamy nutramigen na 30%, ale pediatra powiedziała, ze generalnie to najlepiej jakby alergolog wypisywał recepty

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2020, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiktoria, pięknie trzyma główkę Ślicznotka 😍

wiktoriaa lubi tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2020, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olliiii wrote:

Tak na recepte płacisz o 30 procent mniej. My mamy go na recepte i zamiast 33 placimy 19 zl. Jak najbardziej lekarz zlecajac mleko specjalnej diety ma ci go wypisac w rwfundacji

Witaj synku
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2020, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meerici wrote:
    Gdzieś ostatnio na instagramie (aktywna_mama czy coś podobnego) widziałam info, ze nie powinno się biegać po porodzie przez 6 miesięcy. Ale ze ja takich odważnych pomysłów nie mam to nie wczytywałam się w temat. W każdym razie uważaj żeby Ci się tam coś nie omsknęło i nie wypadło 😉
    Też to samo czytałam, że do pół roku żadnej mocnej aktywnosci fizycznej.

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • Olliiii Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2020, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To pewnie w naszej przychodni nie mam szans na receptę, skoro nie jest już tak łatwo z tym mlekiem. U nas to idioci tam pracują 🙄

🔸️Mthfr C677T hetero
    🔸️Mthfr A12986 hetero
    🔸️Pai-1 4G homo

3jgx43r8z5x07y20.png
  • Zimri Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2020, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak u Was. Ja po cc dostałam kleik zjadłam kilka łyżek bo byłam taknglidna. Następnego dnia były suchary i to było niebo w gębie pamiętam, a kanapka z masłem I wędlina hmmm lepszej nie jadłam 😁
    Wiadomo jak już mogłam jeść normalnie to i wybredna się stałam w szpitalu.

U nas zaczęła nawet sama zasypiać na brzuchu 3 razy, ale panna leży plackiem. Głową to tragedia taka ciężka, że z próby podniesienia pada 😑

tb738ribhpbf794l.png
    lprkcwa1ivv4h570.png
‹‹ 1511 1512 1513 1514 1515 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ