X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Olliiii Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co to za skok co trwa 5 tygodni? Ignaś ma chyba taki skok od urodzenia 😄

Dziewczyny, jak wyglądają Wasze brzuchy? Ja mega zeszczuplałam, nogi mam jak patyki, za niedługo mi się złamią, a brzuch wygląda jak w 5 miesiącu ciąży 😔

12.01.2018r. - 2 Aniołki [*] 8tc 👼🏻👼🏻
    06.09.2018r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻
    18.10.2019 r. - Synek 👶🏼❤
    30.10.2021r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻

07.12.2021r. - ⏸️ hej maluchu 😍❤

🔸️Mthfr C677T hetero
    🔸️Mthfr A12986 hetero
    🔸️Pai-1 4G homo

3jgx43r8z5x07y20.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosowa może i skok faktycznie( choć ja obstawiam że po szczepieniu- zobaczymy po drugiej dawce) - dziś zaczęła ładnie trzymać głowę na brzuchu (mimo że za dużo z nią nie ćwiczylam bo bałam się że wyrwe ręce. Tylko te pobudki w nocy co 3h... już się przyzwyczaiłam do 2 (właściwie ta druga to już rano była)) porcja 150ml to zdecydowanie za dużo- zjadła ale orzygala wszystko wokół i 2 razy przebieralam.

Ehh boję się że na chrzcinach mi się zarzyga zanim wyjdę z domu.

Aguuula u nas też widać było różnice po san simplex- jeszcze jak był san simplex z delicolem na zmianę to nie było tragedii, a teraz został już tylko sam delicol co drugie karmienie to znowu mocno się pręży mimo że kupa jest codziennie ( czasami co drugi dzień). Pediatra do końca 4mc kazała nam zejść ze wszystkiego a dawalismy na początku tylko po 5 kropli sab simplex i delicol przed każdym karmieniem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2020, 21:01

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Karooo93 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meerici wrote:
    Karoo, u nas najpierw była biodacyns, pomogło ale na krótko. Potem floxal - nie dał rady przez tydzień. W końcu zaczęłam przemywać moim mlekiem i po JEDNYM dniu oczko przestało ropieć. Horror na który nie mogłam patrzeć od narodzin ustał z dnia na dzień. Spróbuj 😉

Brałaś mleko jakoś na wacik czy jak ? Wcześniej wycierałas oczka solą ?😊
    My mieliśmy floxal, i coś na v. Spróbuję tym mlekiem 😊 dzięki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2020, 21:36

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konieczynko ja uwielbiam Marta mówi,Florka i Misiowanki 😂😂🙈 Pola nie ma obecnie ulubionej,wcześniej była masza,peppa później spi patrol A teraz tylko Angry birds😂😂

Olii ja mam szczupły chociaż dla mnie jeszcze do zrzucenia bo szesciopak ledwo widac😂😂😂🙈 ale ćwiczę,mam dietę i walcze:p

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karooo93 wrote:
    Brałaś mleko jakoś na wacik czy jak ? Wcześniej wycierałas oczka solą ?😊
    My mieliśmy floxal, i coś na v. Spróbuję tym mlekiem 😊 dzięki!
    Pytanie nie do mnie ale ja brałam najpierw na wacik i przemywałam, bez soli, a później po prostu jej tak siknełam z piersi że jej oko zalało tym mlekiem. Brzydko wyglądało ale grunt że pomogło

syy26iye928jhyb7.png
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olliiii wrote:

Dziewczyny, jak wyglądają Wasze brzuchy? Ja mega zeszczuplałam, nogi mam jak patyki, za niedługo mi się złamią, a brzuch wygląda jak w 5 miesiącu ciąży 😔

Nogi też mam chude ale to zawsze takie miałam, brzuch jest w miarę dobry tylko taki miękki i jak siedzę to się robi wałek😄 wybieram się na jakieś badania przed ciąża trochę przytyłam i jak zawsze ważyłam tak 58,60 góra to potem miałam 62. Wiem że jak się karmi to waga leci w dół ale ja mam już 55kg. Nie żebym jakoś strasznie narzekała ale każdy tylko Boże jak Ty schudłaś wyglądasz lepiej niż przed ciążą, nie jesteś chora? Fakt że w ciąży tylko 2kg przytyłam i w dniu wyjścia ze szpitala miałam wagę 59, a do porodu 64

syy26iye928jhyb7.png
  • Olliiii Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ważę 48 kg, przed ciążą 51kg. Wydaje mi się, że jak bym za dużo jadla to wszędzie bym przytyła, a nie tylko na brzuchu. Na dodatek ćwiczę od 3 tygodni, a mam wrażenie że brzuch robi się coraz większy 😑

🔸️Mthfr C677T hetero
    🔸️Mthfr A12986 hetero
    🔸️Pai-1 4G homo

3jgx43r8z5x07y20.png
  • Konieczynka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    Konieczynka, u nas absolutna milosc do Strazaka Sama, wszystkie sezony sie podobaly, nawet te stare.

Oraz, mam nadzieje, ze nie myle, czy to u ciebie bylbproblem z moczeniem sie starszaka? Udalo sie wam przezwyciezyc problem?? S jesli tak, to co podzialalo. U nas to sie chyba nigdy nie skonczy :(

Tak to u nas. Obecnie lepiej, nawet się mamie pochwalilam że mamy to za sobą a przedwczoraj się zmoczyl i raz w tamtym tygodniu w przedszkolu. Myślę że jest lepiej bo już Lili tak wieczorami nie płacze, kolki się skończyły i mamy czas dla niego. Więc tylko czas i najważniejszy ten poświęcony tylko jemu. Mąż ogólnie ogarnia starszaka, ale ja też staram się w miarę sił i możliwości się nim zająć. Pochwalę się naszymi wypiekami
    2d151e60935c.jpg

Dzięki dziewczyny, te bajki znamy 😃 Marty mówi mój syn nie znosi, za to Masze ja uwielbiam 🥰 jest jeszcze taka Zgaduj z Jessem - fajna ale mój się już znudził. Powiedział że jest za dorosły na nią.
    I się pochwalę jak mnie synek zaskoczył. Dziś Zaprosilismy teściowa na obiad i wychodząc powiedziała do Młodego że dziękuję za zaproszenie. On na to: mamie podziękuj bo to ona obiad zrobiła 🥰
    I narzekałam na zasob słów, graliśmy w skojarzenia. Jedna osoba mówi wyraz a kolejna następny który się kojarzy itd. Ja powiedziałam obraz a na to mój mądrala "arcydzieło" 😃
    Za to z przedszkola przyniósł Kurw. Jak zapytałam co to znaczy to mi powiedział że nie wie ale Kornel tak mówi.

Moja waga zazwyczaj też 58/60. Obecnie 59. Brzuch dramat choć nie taki jak po pierwszej ciąży. Rozstępy jeden na drugim. Skóra wisi.
    Kosmetyczna mi podpowiedziała żeby smarować się kremami i zawijać w folie spożywcza, lepszy efekt.

kkkaaarrr lubi tę wiadomość

Owulacja w 37dc zakończona ciąża - KACPER 4040g i 58cm.

starania od grudnia 2017, 26.09. 2019 córeczka :)
    23.07.2015 - synek

event.png
  • meerici Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiktoriaa wrote:
    Pytanie nie do mnie ale ja brałam najpierw na wacik i przemywałam, bez soli, a później po prostu jej tak siknełam z piersi że jej oko zalało tym mlekiem. Brzydko wyglądało ale grunt że pomogło
    Dokładnie to samo, na wacik i przemywałam. Bez soli, bez wody przegotowanej. I raz kapnęłam kropelkę do oka, bo akurat ściągałam, ale przerażający widok wiec więcej się nie odważyłam 😬🙈

🤵🏽‍♀️34
    ahm <0,1 / KIR BX, kilka nieobecnych / Allo mlr 0%
    🤵🏻‍♂️34 ⭐
    2019 - Angelius GM - amh 0,14;
    bakteria, po wyleczeniu -> Cud 👶💗
    2022 - Angelius MP - amh leci, omnitrope, androtop, cycloprogynova
    ✨ 11.2023 DuoStim -> 2 komórki
    -> ❄ 5BB -> ET ❌
    ✨ 9.2024 Stymulacja -> punkcja -> lipa
    ✨ 11.2024 Stymulacja przerwana (poor responder)
    ✨ 2.2025 Stymulacja -> punkcja -> lipa
    Decyzja o AZ 🔮
    Czeka na nas 3BB 🌼-> maj 2025 ?
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2020, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olliiii wrote:
    Ja ważę 48 kg, przed ciążą 51kg. Wydaje mi się, że jak bym za dużo jadla to wszędzie bym przytyła, a nie tylko na brzuchu. Na dodatek ćwiczę od 3 tygodni, a mam wrażenie że brzuch robi się coraz większy 😑
    E to Ty to musisz być cień :), ja jeszcze z tych małych bo tylko 164mam. Ja nie ćwiczę bo jak młoda noszę w dzień to później czuje brzuch jest twardy nad cięciem więc jeszcze się boję

syy26iye928jhyb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2020, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olliiii wrote:
    Może nasz rozejście mięśnia prostego brzucha, byłaś u fizjoterapeuty po porodzie? Najlepiej do uroginekologicznrgo fizjo isc.
    Czasem ćwiczenia na brzuch właśnie jeszcze pogarszają sytuację i brzuch zamiast mniejszy robi się coraz większy bo rozejście się powiększa

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

• Olliiii Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2020, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiktoriaa, jak czujesz, ze jeszcze nie możesz to faktycznie lepiej odpuścić, bo z blizną nie ma żartów. Ja po pierwszym razie na tylku nie mogłam usiąść, bo niby ćwiczyć już mogłam, a blizna nie była gotowa.

Sunshine, tak, mam rozejscie, byłam u fizjo. Nic mi nie mówiła o tym powiększaniu :/ robię ćwiczenia z internetu na rozejscie prowadzone przez fizjoterapeutke i po tym zawsze taki lekki program treningowy takiej babki. W tym drugim większość to przysiady, wykroki i na koniec robi się kilka "niby" bezpiecznych brzuszków, że zanim się je zrobi to trzeba ściągnąć mięśnie brzucha do środka. Może to przez to..

🔸️Mthfr C677T hetero
    🔸️Mthfr A12986 hetero
    🔸️Pai-1 4G homo

3jgx43r8z5x07y20.png
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2020, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku toj chyba tylko ja taki pulpet, 170 cm, w ciąży 100 kg a teraz 75 😱

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • adella1 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2020, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też walczę ze swoją wagą, po trzeciej ciąży jakoś najtrudniej zrzucić. Ale od połowy grudnia schudłam prawie 6 kg. Dieta działa. Jak schudne jeszcze 3 kg to będę zadowolona.

Kookosowa, moni05 lubią tę wiadomość

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2020, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie niestety tez jeszcze kg. A z chorą tarczyca nic nie daje. Teraz półtorej miesiaca stresu i niedojadania a kilo na plusie. Za to zrobilam tsh i sie zalamalam. Bo tak mi podskoczylo. Nie miałam sily wstac z łóżka. Oczy opuchnięte. Teraz stres przeszedł i odrazu lepiej sie czuje. I nie kilo zeszło. Musze wyniki zrobic ponownie.

A dzis mialam wielkie plany ogarnac dom. Zrobic zupe i drugie. Ale moj organizm dzis mi mowi zebym troche ogarnac a na obiad zrobie kotlety z jajka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2020, 09:41

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • adella1 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2020, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj kolęda. Na razie dzieci rozlozyly lego na podłodze i bawią się. Ciemno, deszczowo. Nic się nie chce.

• ammarylis Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2020, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olii ja mam wrażenie że mi się macica nie obkurczyła bo brzuch wystaje tak wysoko. Gina mam dopiero w lutym bo przełożyłam wuzytę i teraz żałuję.Boję się też coś ćwiczyć z tym brzuchem a fizjo urologicznego u mnie w mieście nie ma.

• Aaga Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2020, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze tak 2-3 kg do wymarzonej wagi :) bede chyba core do osiemnastki karmic bo fajnie waga mi spada :D w zasadzie to nawet jak bylam na dietach czy jak cwiczylam to nie potrafilam skutecznie schudnac.

• Karooo93 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2020, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, będę próbowała mlekiem 😊
    Kkaakkarr - u nas raz zrobi raz nie, tzn w nocy ... Po prostu w nocy go wybudzam i sika 🤷 nie wiem czy jest jakiś lepszy sposób na to 😏
    Ja nie mam wagi, ale do maja chciałabym jakoś wyglądać, mam nadzieję,że się uda bez diet itd 😏

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2020, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karooo93 wrote:
    Dzięki dziewczyny, będę próbowała mlekiem 😊
    Kkaakkarr - u nas raz zrobi raz nie, tzn w nocy ... Po prostu w nocy go wybudzam i sika 🤷 nie wiem czy jest jakiś lepszy sposób na to 😏
    Ja nie mam wagi, ale do maja chciałabym jakoś wyglądać, mam nadzieję,że się uda bez diet itd 😏
    U nas sa dni, a nawet rekord to chyba 2 tygodnie ze sam w nocy wstaje na nocnik, robi i idzie spac dalej. A sa i takie gdy nawet jak go wysikamy w nocy to potrafi sie jeszcze 2 razy zsikac. No i niemal codziennie siku na drzemke w przedszkolu, choc to uwazam, ze wina kompotu do obiadu tuz przed spaniem

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
‹‹ 1522 1523 1524 1525 1526 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ