Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Co to za skok co trwa 5 tygodni? Ignaś ma chyba taki skok od urodzenia 😄
Dziewczyny, jak wyglądają Wasze brzuchy? Ja mega zeszczuplałam, nogi mam jak patyki, za niedługo mi się złamią, a brzuch wygląda jak w 5 miesiącu ciąży 😔 -
Kokosowa może i skok faktycznie( choć ja obstawiam że po szczepieniu- zobaczymy po drugiej dawce) - dziś zaczęła ładnie trzymać głowę na brzuchu (mimo że za dużo z nią nie ćwiczylam bo bałam się że wyrwe ręce. Tylko te pobudki w nocy co 3h... już się przyzwyczaiłam do 2 (właściwie ta druga to już rano była)) porcja 150ml to zdecydowanie za dużo- zjadła ale orzygala wszystko wokół i 2 razy przebieralam.
Ehh boję się że na chrzcinach mi się zarzyga zanim wyjdę z domu.
Aguuula u nas też widać było różnice po san simplex- jeszcze jak był san simplex z delicolem na zmianę to nie było tragedii, a teraz został już tylko sam delicol co drugie karmienie to znowu mocno się pręży mimo że kupa jest codziennie ( czasami co drugi dzień). Pediatra do końca 4mc kazała nam zejść ze wszystkiego a dawalismy na początku tylko po 5 kropli sab simplex i delicol przed każdym karmieniem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2020, 21:01
kasia1518
-
meerici wrote:Karoo, u nas najpierw była biodacyns, pomogło ale na krótko. Potem floxal - nie dał rady przez tydzień. W końcu zaczęłam przemywać moim mlekiem i po JEDNYM dniu oczko przestało ropieć. Horror na który nie mogłam patrzeć od narodzin ustał z dnia na dzień. Spróbuj 😉
Brałaś mleko jakoś na wacik czy jak ? Wcześniej wycierałas oczka solą ?😊
My mieliśmy floxal, i coś na v. Spróbuję tym mlekiem 😊 dzięki!Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2020, 21:36
-
Konieczynko ja uwielbiam Marta mówi,Florka i Misiowanki 😂😂🙈 Pola nie ma obecnie ulubionej,wcześniej była masza,peppa później spi patrol A teraz tylko Angry birds😂😂
Olii ja mam szczupły chociaż dla mnie jeszcze do zrzucenia bo szesciopak ledwo widac😂😂😂🙈 ale ćwiczę,mam dietę i walcze:p -
Karooo93 wrote:Brałaś mleko jakoś na wacik czy jak ? Wcześniej wycierałas oczka solą ?😊
My mieliśmy floxal, i coś na v. Spróbuję tym mlekiem 😊 dzięki! -
Olliiii wrote:
Dziewczyny, jak wyglądają Wasze brzuchy? Ja mega zeszczuplałam, nogi mam jak patyki, za niedługo mi się złamią, a brzuch wygląda jak w 5 miesiącu ciąży 😔
Nogi też mam chude ale to zawsze takie miałam, brzuch jest w miarę dobry tylko taki miękki i jak siedzę to się robi wałek😄 wybieram się na jakieś badania przed ciąża trochę przytyłam i jak zawsze ważyłam tak 58,60 góra to potem miałam 62. Wiem że jak się karmi to waga leci w dół ale ja mam już 55kg. Nie żebym jakoś strasznie narzekała ale każdy tylko Boże jak Ty schudłaś wyglądasz lepiej niż przed ciążą, nie jesteś chora? Fakt że w ciąży tylko 2kg przytyłam i w dniu wyjścia ze szpitala miałam wagę 59, a do porodu 64
-
Ja ważę 48 kg, przed ciążą 51kg. Wydaje mi się, że jak bym za dużo jadla to wszędzie bym przytyła, a nie tylko na brzuchu. Na dodatek ćwiczę od 3 tygodni, a mam wrażenie że brzuch robi się coraz większy 😑
-
kkkaaarrr wrote:Konieczynka, u nas absolutna milosc do Strazaka Sama, wszystkie sezony sie podobaly, nawet te stare.
Oraz, mam nadzieje, ze nie myle, czy to u ciebie bylbproblem z moczeniem sie starszaka? Udalo sie wam przezwyciezyc problem?? S jesli tak, to co podzialalo. U nas to sie chyba nigdy nie skonczy
Tak to u nas. Obecnie lepiej, nawet się mamie pochwalilam że mamy to za sobą a przedwczoraj się zmoczyl i raz w tamtym tygodniu w przedszkolu. Myślę że jest lepiej bo już Lili tak wieczorami nie płacze, kolki się skończyły i mamy czas dla niego. Więc tylko czas i najważniejszy ten poświęcony tylko jemu. Mąż ogólnie ogarnia starszaka, ale ja też staram się w miarę sił i możliwości się nim zająć. Pochwalę się naszymi wypiekami
Dzięki dziewczyny, te bajki znamy 😃 Marty mówi mój syn nie znosi, za to Masze ja uwielbiam 🥰 jest jeszcze taka Zgaduj z Jessem - fajna ale mój się już znudził. Powiedział że jest za dorosły na nią.
I się pochwalę jak mnie synek zaskoczył. Dziś Zaprosilismy teściowa na obiad i wychodząc powiedziała do Młodego że dziękuję za zaproszenie. On na to: mamie podziękuj bo to ona obiad zrobiła 🥰
I narzekałam na zasob słów, graliśmy w skojarzenia. Jedna osoba mówi wyraz a kolejna następny który się kojarzy itd. Ja powiedziałam obraz a na to mój mądrala "arcydzieło" 😃
Za to z przedszkola przyniósł Kurw. Jak zapytałam co to znaczy to mi powiedział że nie wie ale Kornel tak mówi.
Moja waga zazwyczaj też 58/60. Obecnie 59. Brzuch dramat choć nie taki jak po pierwszej ciąży. Rozstępy jeden na drugim. Skóra wisi.
Kosmetyczna mi podpowiedziała żeby smarować się kremami i zawijać w folie spożywcza, lepszy efekt.kkkaaarrr lubi tę wiadomość
-
wiktoriaa wrote:Pytanie nie do mnie ale ja brałam najpierw na wacik i przemywałam, bez soli, a później po prostu jej tak siknełam z piersi że jej oko zalało tym mlekiem. Brzydko wyglądało ale grunt że pomogło
🤵🏽♀️34
ahm <0,1 / KIR BX, kilka nieobecnych / Allo mlr 0%
🤵🏻♂️34 ⭐
2019 - Angelius GM - amh 0,14;
bakteria, po wyleczeniu -> Cud 👶💗
2022 - Angelius MP - amh leci, omnitrope, androtop, cycloprogynova
✨ 11.2023 DuoStim -> 2 komórki
-> ❄ 5BB -> ET ❌
✨ 9.2024 Stymulacja -> punkcja -> lipa
✨ 11.2024 Stymulacja przerwana (poor responder)
✨ 2.2025 Stymulacja -> punkcja -> lipa
Decyzja o AZ 🔮
Czeka na nas 3BB 🌼-> maj 2025 ? -
Olliiii wrote:Ja ważę 48 kg, przed ciążą 51kg. Wydaje mi się, że jak bym za dużo jadla to wszędzie bym przytyła, a nie tylko na brzuchu. Na dodatek ćwiczę od 3 tygodni, a mam wrażenie że brzuch robi się coraz większy 😑
, ja jeszcze z tych małych bo tylko 164mam. Ja nie ćwiczę bo jak młoda noszę w dzień to później czuje brzuch jest twardy nad cięciem więc jeszcze się boję
-
nick nieaktualnyOlliiii wrote:Ja ważę 48 kg, przed ciążą 51kg. Wydaje mi się, że jak bym za dużo jadla to wszędzie bym przytyła, a nie tylko na brzuchu. Na dodatek ćwiczę od 3 tygodni, a mam wrażenie że brzuch robi się coraz większy 😑
Czasem ćwiczenia na brzuch właśnie jeszcze pogarszają sytuację i brzuch zamiast mniejszy robi się coraz większy bo rozejście się powiększa
przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
Wiktoriaa, jak czujesz, ze jeszcze nie możesz to faktycznie lepiej odpuścić, bo z blizną nie ma żartów. Ja po pierwszym razie na tylku nie mogłam usiąść, bo niby ćwiczyć już mogłam, a blizna nie była gotowa.
Sunshine, tak, mam rozejscie, byłam u fizjo. Nic mi nie mówiła o tym powiększaniurobię ćwiczenia z internetu na rozejscie prowadzone przez fizjoterapeutke i po tym zawsze taki lekki program treningowy takiej babki. W tym drugim większość to przysiady, wykroki i na koniec robi się kilka "niby" bezpiecznych brzuszków, że zanim się je zrobi to trzeba ściągnąć mięśnie brzucha do środka. Może to przez to..
-
U mnie niestety tez jeszcze kg. A z chorą tarczyca nic nie daje. Teraz półtorej miesiaca stresu i niedojadania a kilo na plusie. Za to zrobilam tsh i sie zalamalam. Bo tak mi podskoczylo. Nie miałam sily wstac z łóżka. Oczy opuchnięte. Teraz stres przeszedł i odrazu lepiej sie czuje. I nie kilo zeszło. Musze wyniki zrobic ponownie.
A dzis mialam wielkie plany ogarnac dom. Zrobic zupe i drugie. Ale moj organizm dzis mi mowi zebym troche ogarnac a na obiad zrobie kotlety z jajkaWiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2020, 09:41
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Dzięki dziewczyny, będę próbowała mlekiem 😊
Kkaakkarr - u nas raz zrobi raz nie, tzn w nocy ... Po prostu w nocy go wybudzam i sika 🤷 nie wiem czy jest jakiś lepszy sposób na to 😏
Ja nie mam wagi, ale do maja chciałabym jakoś wyglądać, mam nadzieję,że się uda bez diet itd 😏 -
Karooo93 wrote:Dzięki dziewczyny, będę próbowała mlekiem 😊
Kkaakkarr - u nas raz zrobi raz nie, tzn w nocy ... Po prostu w nocy go wybudzam i sika 🤷 nie wiem czy jest jakiś lepszy sposób na to 😏
Ja nie mam wagi, ale do maja chciałabym jakoś wyglądać, mam nadzieję,że się uda bez diet itd 😏