Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
A w kwestii wagi, to u mnie waga wrocila do mojej standardowej, tj ok 54. Tuz przed ciaza mialam 52,5 ale wtedy bylam zbyt chuda i wiecej chudnac juz nie chce. Brzuch zrobil sie idealnie plaski, nawet jestem z niego dumna, 3 ciąże a wyglada jak u 20latki
a najlepsze jest to, ze nie robie nic, uwazam, ze to zasluga kp i codziennych dlugich spacerow
-
Kkkaaarrr chciałabym żeby u mnie kp i codzienne długie spacery tez tak zadziałały. Ja wazę 50, tyle co przed ciąża a brzuch nieładny
nie wiem ile z tego to tłuszcz, ile skóra a na ile coś kest noe tak z blizna. Tuż nad blizna mam taka wypukła tkankę. Ogólnie wyglądam jak szynka ściśnietą sznurkown (ten sznurek to blizna a nad nià wypukłość)
czy któraś z was tez tak ma?
No i przyznam ze nic nie ćwiczę bo jestem leniem. Znajduje motywacje żeby popracować, douczyć się czegoś do pracy a do ćwiczeń nie:/ tylko bliznę masuje 2x dziennie.
Konieczynka kiedy się u was skończyły kolki? U nas ostatnio coraz gorzejjuż coraz gorzej to znoszę bo się jakoś nastawiłam że minie koło 3 miesiąca a kolki ma właściwie od dnia zero
23.10.2019 urodził się Władek ❤️
starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUIICSI 1 - 01.2018
ICSI 2 - 08.2018
IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer! -
Aaga wrote:Ja jeszcze tak 2-3 kg do wymarzonej wagi
bede chyba core do osiemnastki karmic bo fajnie waga mi spada
w zasadzie to nawet jak bylam na dietach czy jak cwiczylam to nie potrafilam skutecznie schudnac.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2020, 21:12
kasia1518
-
nick nieaktualnyTo może ja mogłam karmić piersią kogoś innego, skoro mój dziec pogardził
?? Może dzięki temu pozbyłabym się tych +6kg 😤
Bo jest dieta, są spacery (co najmniej kilka kilometrów dziennie), są ćwiczenia (to znaczy były do wczoraj, bo dziś wywinelam takiego orła na schodach betonowych, ze cały czas waham się, czy nie pojechać prześwietlić ręki...biodro już jest bordowe)
Wiec z dalszych ćwiczeń nici 😩
A waga stoi w miejscu jak zaklęta 😤
Ale ja jej jeszcze pokaże...💪💪💪
Nie poddam się 😊
Aaga lubi tę wiadomość
-
kasia1518 wrote:Przedszkolanka jak po chrzcinach Olka ?
My jutro chrzcimy- najbardziej się stresuje że da popis w kościele albo że się cala zarzyga bo mocno ulewa.Paulina -
paulina2811 wrote:U nas spał na wejściu tylko a od kazania płacz aż do końca mszy 😂 i tylko każdy podchodził i mówił, że współczuję, że musiałam trzymać tylko ja bo tylko 7 mjoe się uspokajał. Mamy też mały sukces bo już trzyma zupełnie sam główkę podczas noszenia, jest sztywny i ładnie chwyta zabawki. Próbuje się podciągać ale nie pozwalamy, za wcześnie
I właśnie tego się boję, bo po Gabrysi to się wszystkiego można spodziewać. Generalnie jak jest najedzona, ma suchą pieluszke i jest na rękach to uśmiechy ciągle od ucha do ucha , ale czasami ja najdzie to się drze w niebogłosy i niewiadomo o co kaman .Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2020, 22:15
kasia1518
-
kasia1518 wrote:Przedszkolanka jak po chrzcinach Olka ?
My jutro chrzcimy- najbardziej się stresuje że da popis w kościele albo że się cala zarzyga bo mocno ulewa.
Nie pisałam by nie smęcic ale po szczepieniu Olka dowiedzieliśmy się, że babcia męża (96 lat),okaz zdrowia została potracona przez tira,aż ja wciągnął. Miała szybko operacje,wszystko super,była w super humorze,mąż był u niej ,lekarze przed wypadkiem jej nawet 10 lat jeszcze dawali,odpuścił dzień i miał jechać w sobotę na dłużej. W sobotę zaplanowaliśmy na spontanie Ikee tez bo siedzisko i inne rzeczy chciałam kupić Olkowi i rano telefon. Babcia nie żyje. Ogólnie długo to trwało bo prokurator itp.i teść prosił bym przeniosła bo wtedy mogą pochować a chcieli w najszybszym terminie więc poszłam na rękę, chociaz niepocieszona bo dzisiaj wlasnie jest data sprzed roku kiedy zrobilam pozytywny test no i z warunkiem,że będzie to inna godzina. Z moim księdzem super wszystko się ustalilo,poszedł nam dużo na rękę no i jutro chrzcimy.
Też się boję jak to będzie,chcemy uspac przed i zobaczymy czy dzwony albo wyjecie z fotelika go nie obudzi. Myślę że w najgorszym wypadku będzie u mnie na rękach obserwował i tego się trzymam A jak będzie to napisze jutro
Więc Kasiu nastaw się dobrze i udanego dnia jutro! -
Przedszkolanka bardzo mi przykro. Moje kondolencje
aga_ni wrote:Konieczynka kiedy się u was skończyły kolki? U nas ostatnio coraz gorzejjuż coraz gorzej to znoszę bo się jakoś nastawiłam że minie koło 3 miesiąca a kolki ma właściwie od dnia zero
Właściwie pojawiły się z dnia na dzień od około 10doby życia. A przechodziło stopniowo i trudno powiedzieć kiedy był ostatni zły wieczór. Jakoś do 2 miesiąca trwały, koło 4 tygodni hard core i z 2-3 tygodnie łagodniejsze az do całkowitego wyciszenia.
Ja jestem pewna że to na tle alergicznym, niedojrzały układ pokarm. swoją drogą. Po 3 tygodniach restrykcyjnej diety zaczęło ustępować.
Kusi mnie teraz zeby wprowadzić cos z zakazanych produktów, np zjeść coś z majonezem. A z drugiej strony jak coś zjem niechcący to strasznie ulewa i ja wysypuje więc chyba nie mam co się łudzić. Dieta nie jest taka straszna w domu (nie jem nic od krowy, mięsa nabiału, mleka, ani od kury mięsa, jaj i niczego z tymi produktami oraz miodu i orzechów) gorzej jak gdzieś wyjdę to siedzę wkurzona i glodna przy zastawionym stole i patrze jak inni jedzą.
Wracając do wagi i figury. Waga już dawno jak przed ciaza i delikatnie spada. Ale to nie te cyferki mnie dołują tylko odstający brzuch, fałd skóry i mnóstwo rozstapow.
Jak ćwiczyć żeby brzuch byl płaski i w jakie zabiegi warto zainwestować żeby poprawić wygląd skóry i usunąć rozstępy???Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2020, 22:49
przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
Przedszkolanka przykro mi. Piekny wiek miala babcia.
Ja mam brzuch i mi wisi bardzo. Niestety przez to wielowodzie u mnie ta skóra jest mega skatowana. I ogolnie cialo jak przed ciaza. Normalna budowa za to brzuch okropnosc. Narazie zostaja kramy, masaże, peelingi i prysznic. Ćwiczeniami skory raczej nie naprawie.
Moj syn jest ekonomiczny. Dostal uczulenia na kolejne pieluszki. Kupilam mu mummi babis. Takie z muminkami ( uwielbiam ta bajke). Kupilam w super pharmie w sumie dla fanu. I sie okazalo ze pol paczki muszę komuś oddac bo mu wyskakuje wysypka. A byly drogie. Tak samo ma uczulenie na pampersy.
Najlepiej nam idzie z happy i lupilu. U nas sie sprawdza tanie i dobre heheprzedszkolanka:) lubi tę wiadomość
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Aga_ni, ja miałam taką tkankę, wałek nad blizną, ale już się wchłonął. Masowanie blizny chyba nie pomogło, bo rzadko mi się przypomina, żeby masować. Kupiłam też taką szczotkę z włosia końskiego do masowania (fizjo polecała) i trochę masowałam cały brzuch i tą tkankę, może dzięki temu. Albo kwestia spacerow i aktywnego trybu życia. Grunt, że się wchłonęło, bo też mi szynkę przypominało 🙄
Ja od kp nie chudnę, niestety. Dbam o to co jem, w jakich ilościach itd.i schudłam od porodu raptem niecałe 2 kg. A do mojej optymalnej wagi jeszcze z 4 🤪
Felo miał Happy. I było ok. Tzn.Dady miał 1, ale potem jakoś nie składało się na biedre i mąż zaczął Happy kupować, i u Kini i Fela się super spisywały. A teraz kupił Dade i od 2 dni Felo ma odparzone dupsko. I się właśnie zastanawiam czy przypadek czy jednak Dada 🤔 -
Co do kolek to u nas były od 2 tygodnia do 2.5 miesiąca. Najpierw takie, że przez 3 godziny był marudny i popłakiwał. Później miał ataki bólu co kilku minut i kilka minut odpoczynku. A ostatnie kolki były takie, że zanosił się płaczem przez 30 minut i potem zasypiał. Skończyły się z dnia na dzień.
aga_ni lubi tę wiadomość
Paulina -
Dzień dobry. Wstałam dziś lewą nogą, jakoś wszystko mnie irytuje
Wczoraj dzieci dały popis na kolędzie
Młodsza we wszystkim brata naśladuje. Szczególnie w tych głupich rzeczach. Czasem brakuje mi do nich cierpliwości, ostatnio chyba zbyt często.
Czarek dalej ma katar, teraz jeszcze kaszel doszedł. We wtorek jedziemy na usg nerki, jakoś mam złe przeczucia. -
Dzień dobry wszystkim:)
U nas kolejny dzień buczenia i jojczenia. W przerwach moje dziecko je i śpi. A tak non stop uuuu albo ejaja. Jak jest na plecach chce na brzuch, jak na brzuchu wyje bo chce na plecy. I tak od 7.
A najgorzej jak się oddalę. Ryk jakby że skóry obdzierali.
Teraz leży obok i mnie za piżamę ciągnie 😂 no jeszcze z łóżka nie wyszliśmy bo liczyłam że przysnie 🤦
-
Przedszkolanka moje kondolencje. Dziadek mojego meza 94 lata tez zmarl w zeszlym tygodniu.
U nas chrzciny byly super, nie spala cala msze tylko obserwowala kosciol I ksiedza jak w transie. Nawet ksiadz pytal po kim taka grzeczna. Sama bylam w szoku bo czasem potrafi dac taki popis ze masakra. A potem impreze tez byla grzeczniutka
U nas teraz dady 3 I jest ok ale za to wtopilismy z chusteczkami z huggies. Niby wszystkie 99% wody a jednak jedne je odparzaja a inne nie. Ze wszystkim trzeba uwazac.
Mnie dopadlo jakies zatrucie, troche to uciazliwe przy kp... mam nadzieje ze to zaden wirus I mloda bedzie zdrowa. -
Konieczynka wrote:Przedszkolanka bardzo mi przykro. Moje kondolencje
Właściwie pojawiły się z dnia na dzień od około 10doby życia. A przechodziło stopniowo i trudno powiedzieć kiedy był ostatni zły wieczór. Jakoś do 2 miesiąca trwały, koło 4 tygodni hard core i z 2-3 tygodnie łagodniejsze az do całkowitego wyciszenia.
Ja jestem pewna że to na tle alergicznym, niedojrzały układ pokarm. swoją drogą. Po 3 tygodniach restrykcyjnej diety zaczęło ustępować.
Kusi mnie teraz zeby wprowadzić cos z zakazanych produktów, np zjeść coś z majonezem. A z drugiej strony jak coś zjem niechcący to strasznie ulewa i ja wysypuje więc chyba nie mam co się łudzić. Dieta nie jest taka straszna w domu (nie jem nic od krowy, mięsa nabiału, mleka, ani od kury mięsa, jaj i niczego z tymi produktami oraz miodu i orzechów) gorzej jak gdzieś wyjdę to siedzę wkurzona i glodna przy zastawionym stole i patrze jak inni jedzą.
Wracając do wagi i figury. Waga już dawno jak przed ciaza i delikatnie spada. Ale to nie te cyferki mnie dołują tylko odstający brzuch, fałd skóry i mnóstwo rozstapow.
Jak ćwiczyć żeby brzuch byl płaski i w jakie zabiegi warto zainwestować żeby poprawić wygląd skóry i usunąć rozstępy???
Fajnie ze u was kolki minęły. Sama nie wiem, może profilaktycznie przejść na dietę i zobaczyć co się stanie. Nie wiem jak długo mogą trwać te kolki ale czytałam ze aż do 5 mca.23.10.2019 urodził się Władek ❤️
ICSI 2 - 08.2018
IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer! -
Jupik wrote:Aga_ni, ja miałam taką tkankę, wałek nad blizną, ale już się wchłonął. Masowanie blizny chyba nie pomogło, bo rzadko mi się przypomina, żeby masować. Kupiłam też taką szczotkę z włosia końskiego do masowania (fizjo polecała) i trochę masowałam cały brzuch i tą tkankę, może dzięki temu. Albo kwestia spacerow i aktywnego trybu życia. Grunt, że się wchłonęło, bo też mi szynkę przypominało 🙄
Ja od kp nie chudnę, niestety. Dbam o to co jem, w jakich ilościach itd.i schudłam od porodu raptem niecałe 2 kg. A do mojej optymalnej wagi jeszcze z 4 🤪
Felo miał Happy. I było ok. Tzn.Dady miał 1, ale potem jakoś nie składało się na biedre i mąż zaczął Happy kupować, i u Kini i Fela się super spisywały. A teraz kupił Dade i od 2 dni Felo ma odparzone dupsko. I się właśnie zastanawiam czy przypadek czy jednak Dada 🤔
Super, że Ci się wchłonęło. Czyli jest nadzieja! Jednak na wszelki wypadek wybiorę się do fizjo to sprawdzić.23.10.2019 urodził się Władek ❤️
ICSI 2 - 08.2018
IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!