X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2020, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś wykąpałam się o 19 jeszcze przed dziećmi. Ululalam Gabrysie i oznajmiłam mężowi że idę odsypiać bo nie wiadomo ile spania mi będzie dane 😁 mąż po 23 przyszedł spać... budzi mnie że przyniósł mleko Gabrysi, bo jak jadła o 20.15 to zaraz będzie chciała... pobudka po 3.5h- zjadła i śpi- zobaczymy jak długo teraz . Ja póki co spałam ciągiem od 21 do 23.40 więc nie jest źle.

aga_ni lubi tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Aaga Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2020, 02:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ni moze faktycznie to skonsultowac. A jest jakas czynnosc ktora Wladek wyjatkiwo lubi? Np kapiel albo jazde samochodem? Wiem ze srednio fajne jezdzic o 23 z dzieckiem po miescie ale moze wyciszy to histerie.

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2020, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny. Bardzo dawno mnie tu nie było..... bo.... strona mnie ciagle wywalała lub też nie mogłam piać bo nie byłam jako sarrra tylko osoba niezarejestrowana. Nie wiem o co chodziło.
    Teraz zalogowałam się na laptopie.
    Staram sie Was czytać na bieżąco. Wasze dzieci rosną, nabieraja nowych umiejętności. Fajnie sie patrzy gdy malec co chwile robi coś nowego:)

Moja ma 4 miesiace i 2 tyg i waży niecałe 7 kg . Kończy już rozmiar 68 i coś mi sie wydaje , ze to trszkę dużo:) Wygląda na pół roku a nie na swój wiek. Jest bardzo silna. Przewraca się z brzuszka na plecy z pleców na brzuszek. Guga, wyciaga rącki, chwyta, łaczy rączki, śieje się już na głos. Najważniejsze jednak jest to, ze od 4 tygodni jest mega grzeczna. Spanie z nia od początku było fajne. teraz od 3 dni ma troszke gorzej ale i tak nie jest źle. Ogólnie się wysypiam z nią. Mała jest na piersi i jak musze pracowac to na odsączonym meku lub mm. Ogólnie mam wyluzowanie w tym zakresie. Nie umrze od mm. Rozszerzam dietę od 6 miesiaca bo z Wojtkiem od 4 miesiaca było za wcześnie.
    A Wam jak idzie rozszerzanie. Bo część dziewczyn juz zaczęła.
    Mała będzie miec chrzest 1.03.2020 r. Ogólnie wszystko załatwiłam poza ksiedzem:P Ot tak na odwrót wszystko :P:P:P Mała tylko raz była szczepiona po szpitalu a teraz zaś nie mogę bo na Śląsku epidemia gryby i znowu opźnienie ale tez juz wyluzowałam z tymi szczepieniami.

Syn przez żłobek 2 tyg w nim a 3 tyg chory w domu przez co nie jest łatwo. Czasami szaleje psychicznie. Tzn tak wewnątrz . Czasami zdarzy mi sie krzyknać na niego mimo, że ogólnie byłam mega cierpiliwa do niego. W stsunku do małej też sie wyciszyłami przez to widzę , że i ona jest spokojniejsza. Chodzę do psychoterapeuty i widzę, ze mi pomaga. Ogólnie miałam depresje poporodową i stad moje niefajne podejście do małej. Teraz robię wszystko , zeby dać jej wyciszenie.

Przepraszam za błędy ale szybko pisze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2020, 10:00

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2020, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrra fajnie że się odezwałaś. Dobrze, że się wam wszystko poukładało. No i najważniejsze, że znalazłaś pomoc.

Aga_ni jak wczorajsze usypianie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2020, 10:13

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • adella1 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2020, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Miłego dnia dziewczyny. U nas piękne słońce, jak fajnie :)

aga_ni lubi tę wiadomość

• aga_ni Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2020, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrra super ze się odezwałas. Wielkie brawa za psychoterapeutę, teraz już bedzie tylko lepiej :) ja tez karmie piersią cały czas j zaczynam wyluzowywac z mm, nie umrze od tego :)

Dziewczyny dzięki jeszcze raz za porady, od teraz dokładnie obserwuje młodego j będę zapisywać ile razy dziennie j jak długie ma histerie, dam mu jeszcze kilka dni i idziemy do lekarza. Dzisiaj już 2 histerie za nami ale tez udała się jedna drzemka- zasnął od razu po karmieniu sam.

23.10.2019 urodził się Władek ❤️
    starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
    IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!
  • aga_ni Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2020, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrina22 wrote:
    Sarrra fajnie że się odezwałaś. Dobrze, że się wam wszystko poukładało. No i najważniejsze, że znalazłaś pomoc.

Aga_ni jak wczorajsze usypianie?

Ciężko, Ostatecznie po godzinach płaczu zasnął koło 23iej po karmieniu sam, a potem budził się z bólem co chwile i mój mąż go usypiał pod okapem w wózku jakoś do północy. A potem jak zwykle noc super, pierwsze karmienie dopiero 4:30 i poszedł spać od razu i kolejne po siódmej.

starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
  • mia4444 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2020, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mi dziś Skarbek zrobił dzień mamy ;))
    Spał.od 24 do 7.30 ;))))) .

sandrina22, aga_ni, Kookosowa lubią tę wiadomość

74diwn15bdy1nj9o.png ❤❤❤.
  • ammarylis Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2020, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też gorzej ze spaniem. Z jednej pobudki zrobiły się dwie. Ale co zrobić , trzeba wytrzymać. Byłam dzisiaj z małą na zajęciach z wózkami dla mam. Wybiegałam się i wyluzowałam trochę. Pogoda piękna więc tym bardziej mobilizuje do ruchu na powietrzu. Sara super,że się odezwałaś i cieszę się bardzo,że u Ciebie lepiej😊

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2020, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas piekna pogoda i cieplo a w domu zaraza. Judka z lekka goraczka mac 37.9 ale siedzimy w domu. Ehh jak zwykle.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Konieczynka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2020, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia zazdraszczam 😉👍
    U mnie poprzednia noc z wędrówka ludów. Zasnęłam dopiero o 1 w nocy, Lidia wstałam o 6.30 i w międzyczasie miała 2 pobudki na jedzenie.
    Coś jej charczy w nosku. Nic nie mogę odciągnąć, kataru nie ma, ale spać przez to nie może. Wieczór już z histeria bo spać się chce a nos przeszkadza. Jeść nie dała rady. Ostatecznie skusilam się podać nasivin i śpi biedactwo. Nawilżacz powietrza chodzi na pełnych obrotach. Oby ta noc byla lepsza.

Kokosowa zdrówka dla Judki.

Aga_ni myślę dziś o was, a ty jesz wszystko przy KP? Bo wcześniej chyba ty pisałaś że było lepiej jak nie jadłaś nabiału czy coś mylę?
    Ulewa Ci? Może refluks?
    Albo usg brzucha zrobić, czy nic się nie dzieje złego.
    Przypomina mi to moja sytuację z synem, też miałam wesoło.

mia4444 lubi tę wiadomość

Owulacja w 37dc zakończona ciąża - KACPER 4040g i 58cm.

starania od grudnia 2017, 26.09. 2019 córeczka :)
    23.07.2015 - synek

event.png
  • aga_ni Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2020, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konieczynka wrote:
    Mia zazdraszczam 😉👍
    U mnie poprzednia noc z wędrówka ludów. Zasnęłam dopiero o 1 w nocy, Lidia wstałam o 6.30 i w międzyczasie miała 2 pobudki na jedzenie.
    Coś jej charczy w nosku. Nic nie mogę odciągnąć, kataru nie ma, ale spać przez to nie może. Wieczór już z histeria bo spać się chce a nos przeszkadza. Jeść nie dała rady. Ostatecznie skusilam się podać nasivin i śpi biedactwo. Nawilżacz powietrza chodzi na pełnych obrotach. Oby ta noc byla lepsza.

Kokosowa zdrówka dla Judki.

Aga_ni myślę dziś o was, a ty jesz wszystko przy KP? Bo wcześniej chyba ty pisałaś że było lepiej jak nie jadłaś nabiału czy coś mylę?
    Ulewa Ci? Może refluks?
    Albo usg brzucha zrobić, czy nic się nie dzieje złego.
    Przypomina mi to moja sytuację z synem, też miałam wesoło.

Dzięki kochana. W ogóle stwierdziłam ze trzeba się ogarnąć a nie panikować - strasznie wam tu wczoraj jęczałam. mąż mi tłumaczył jak wariatce „Władek jest malutki i tak komunikuje każda potrzebę, ma tylko płacz do dyspozycji, nic mu nie jest” itp. Wstaliśmy dzisiaj wcześnie żeby zwiększyć szanse zaśnięcia wieczorem, ponosiłam go trochę w chuście jak miał kryzys, byliśmy u dziadków wiec się w samochodzie przespał, karmiłam trochę częściej niż zwykle, daliśmy więcej niż dotychczas espumisanu no i zasnął o 20:30! Bez wielkiej histerii:) co prawda obudził się zaraz ale mąż go uśpił szybko w wózku, dosłownie pare minut mu zajęło. I nadal śpi. Ufff.

Usg brzucha miał. Poza tym ze wszystko tam zagazowane było, wyszło ok. Ulewa to mało powiedziane. Dzisiaj ulewa/wymiotował pewnie z 20 razy. A czasem ma dzień że zero. Ja sobie ciagle postaram ze to minie - tylko kiedy. Tak, jem wszystko tzn nie jem mięsa od tygodnia ale to z wyboru ot tak. Sama nie wiem co miałabym odstawić, lekarka mówi o pomidorach, kakao, cytrusach i rosole - dziwny wybor. Akurat tych produktów b mało jem.

• sandrina22 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2020, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga_ni od czasu do czasu dobrze na forum pojęczeć. Nie dość, że na dobre słowo można liczyć, to i każda jakoś pomóc spróbuje. Trzymam kciuki za kolejne wieczory.

My dzisiaj długi spacer zaliczyliśmy. Piękna pogoda była. Odsłoniliśmy małemu budkę, była ekscytacja 😁

aga_ni lubi tę wiadomość

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2020, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga_ni mój Maks tez miał bolące bąki, przez co wiercił się strasznie w lozeczku i to przez sen nawet.
    Odstawiłam całkiem produkty z laktoza (zastąpiłam tymi bez laktozy). Zauważyliśmy różnice po pewnym czasie. Położna tez mówiła mi ze każde dziecko jest inne i jednemu jabłuszko będzie dobrze działać a innemu no już nie. Zrezygnowałam tez z bananów i ciemnego pieczywa (ale już do niego wróciłam).
    Zauważyłam tez ze mój nie potrafi zasnac jak za dużo się dzieje i jest przebodźcowane: goście, tv, rozmowy..
    zasypia przy melodii która czasem włączałam w ciąży, jeśli taką masz spróbuj. Dzieci wyłapują nas stres i rozdrażnienie niestety chociaż ciężko się wyluzować jak są histerie jak piszesz.
    Powodzenia 🙂 napewno ten czas minie i niedługo będzie tylko wspomnieniem 💪🏼🙂

aga_ni lubi tę wiadomość

• Olliiii Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2020, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jak jest taka pogoda, że słonko świeci, ale jest dosyć mroźno to czym smarujecie buzię? Filtrem czy kremem na mróz? Czasami bym małemu chciała budkę odsłonić, a wtedy mam dylemat czym smarować.

12.01.2018r. - 2 Aniołki [*] 8tc 👼🏻👼🏻
    06.09.2018r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻
    18.10.2019 r. - Synek 👶🏼❤
    30.10.2021r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻

07.12.2021r. - ⏸️ hej maluchu 😍❤

🔸️Mthfr C677T hetero
    🔸️Mthfr A12986 hetero
    🔸️Pai-1 4G homo

3jgx43r8z5x07y20.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2020, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olliiii wrote:
    Dziewczyny, a jak jest taka pogoda, że słonko świeci, ale jest dosyć mroźno to czym smarujecie buzię? Filtrem czy kremem na mróz? Czasami bym małemu chciała budkę odsłonić, a wtedy mam dylemat czym smarować.
    My kremem z Nivea na mroz, wczoraj kilka godzin na dworze spędzilismy i też odjrywalam budkę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2020, 11:14

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • adella1 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2020, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olliiii wrote:

My mamy krem: momme zimowy krem do zadań specjalnych. Kiedyś uzywalismy jeszcze z hipp babysanft sensitive krem ochronny na wiatr i niepogodę od urodzenia.

• Aguuula;2525 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2020, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko w nocy zjadło 2x, a w dzień też 2 i to by było na tyle. Masakra. No ale widocznie nie potrzebuje.
    Nocka hmm... niby 3x pobudka, po 1 zaraz zasnął na rekach, po 2 wypił i zasnął, po 3 było juz gorzej. Wypił i zero spania. Ogolnie wybudza się jak chce się obrócic z plecków na boczek. Pomogę mu i tak zaśnie ale jak się przechyli znowu na plecy to koniec spania.
    Jak śpią Wasze dzieci? Ba boczku, na plecach? Nasz spał w kokonie ale od tygodnia nie i od tego czasu bardziej się wierci choc ostatnie dni jak spał w kokonie to własnie próbował sie obracać i budził sie z płaczem bo nie umiał tego zrobić

Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
    Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
    4xIUI :( ,3x transfer :( ,1x crio :( ,1x transfer -biochemiczna :( , 1x crio :), drugi crio :)
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2020, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czytam właśnie o tym sppwijaniu i od 2 miesiąca życia fizjoterapeuta i pediatra nie kazali zupełnie spowijać. Dziecko musi nauczyć się koordynować swoje ruchy. U nas śpi na plecach już od miesiąca.

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • adella1 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2020, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarek od urodzenia śpi na plecach. W dzień czasami zasnie na brzuszku, no ale wtedy go obserwujemy. Tylko na początku spał w otulaczu, nie polubił tego, za wszelką cenę chciał się z tego uwolnić. Śpi w śpiworku, nie ma z tym żadnego problemu.

‹‹ 1541 1542 1543 1544 1545 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: