Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas też noce bardzo przerywane ale całe szczęście głównie na wsadzenie smoczka. Zasypianie do tej pory nie było większym problemem a teraz jest wiercenie głową na boki, rączkami, skrobanie wszystkiego, rzucanie nóżkami, przekręcanie raz na bok raz na plecy. Z jedzenia to przez ostatnie 2 dni masakra. Zjada jakąś połowę z tego co normalnie i to też głównie na śpiocha. Ręce stale w buzi, gryzaki też. Dziąsła zrobiły się mocno grube i bułowate więc pewno cisną zęby, choć w takim tempie to nie wiem kiedy się przebiją.
Z dobrych wieści to wczoraj byliśmy z Hanią u kardiologa i nieciągłość między przedsionkami zmniejszyła się i jesteśmy na dobrej drodze do samoistnego zamknięcia. Aorta wg tabelek ciut węższa niż norma ale przepływy są w porządku więc jeśli nic nie będzie się działo to kolejna kontrola dopiero za rok.
Dziś byłam z małą na rehabilitacji i pani rehabilitantka stwierdziła że ona nie ma do czego się przyczepić. Młoda świetnie sobie radzi i już nie musimy chodzić na kontrole.
Audiolog dopiero kontrolnie w październiku i jak wyjdzie dobrze to dostaniemy juz certyfikat o prawidlowym słuchu.Karooo93, sandrina22, Aaga, kkkaaarrr, aga_ni lubią tę wiadomość
-
sandrina22 wrote:A my jeszcze w łóżku 🤦🤦
Wczoraj szczepienie na rota i mały cały dzień się prężył i popłakał. Dziś standardowo pobudka o 6tej, i znów płacz, chrypka, podwyższona temp.
Teraz odsypia trudy.
W końcu w marcu zero szczepień, ale będzie skok więc znów moje dziecko nie będzie miało radości z życia 😂 może za to podciągnie się w obrotach i guganiu
Aguuula wypił?
Olliii no niestety niektórzy to zachowują się tak jakby ich myślenie opuściło. Pewnie każda z nas ma w otoczeniu taką osobę.Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
4xIUI,3x transfer
,1x crio
,1x transfer -biochemiczna
, 1x crio
, drugi crio
-
Kookosowa wrote:Niestety tak. Moj tez ma skok i nie da sobie wcisnac na trzezwo. Tylko jak spi. 7 godzin to długo. Jak nie daje rady smokiem to strzylawka albo lyzeczka po kropelce trzeba podawac.
Zobaczymy jutro...Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
4xIUI,3x transfer
,1x crio
,1x transfer -biochemiczna
, 1x crio
, drugi crio
-
Zaczął się nam maraton lekarzy. Trafiliśmy do gastroenterologa z powodu słabych przyrostów. Dostakusmy6skierowanie do neurologa, neurologooedy, kardiolog i bardzo rozszerzona morfologie.
Dziś odbyła się wizyta u kardiologa, osłuchowo ok skierowanie na echo zasadne bo jak płaczę to sinieje, zapowietrza się i ten przyrost. Jak porządnie dziś zjadła to waga po jedzeniu pokazała 5 kg, tak to 4930
-
Dziewczyny nie straszcie skokami, u nas w miarę jest ok ze spaniem. Jak dla mnie może tak zostać mimo zasypiania koło 23:00 którego nie potrafię przestawić 🙈
U nas dziś mój tata zamoczył małemu palec w piwie.... 😮😮😮 Czuje że też będzie niezła przeprawa z dziadkami.
Oliii marchewka jest zatwardzająca, u nas po 5 dniach dawania też był problem. Dodam, że mały od urodzenia nie miał problemów z kupą, robił po 5-6 dziennie. A po marchewce 1 kupa z bólem przez większość dnia i taka że przebierało pampa.
aga fajnie, że wszystko idzie dobrze 👍
Zimri trzymam kciuki, żeby nie wyszło nic poważnego...Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2020, 02:18
-
Jak robicie żeby zabrać dziecko na spacer na czas drzemki? U nas jest taki problem, że mały zasypia mi na drzemki przy cycu prawie za każdym razem... Co wtedy, wybudzać go ubieraniem i liczyć że zaśnie w wózku? Dodam, że na spacerze musi być pojedzony full, już np po godzinie od jedzenia może być źle 😛
Kurcze mam też taki problem, że warzywa daje mu dopiero koło 17:00-18:00 bo dopiero wtedy jest ktoś w domu żeby trzymać go na kolanach jak ja daje łyżeczkę. Sama nie umiem go trzymać i karmić a do żadnych fotelików i bujaczków ponoć nie wolno. Nie wiem czy tak może być, tzn wydaje mi się że to rozszerzanie diety powinno być bardziej w godzinach obiadowych. O której Wy dajecie jedzenie? -
Nuska my dajemy wczesniej ale dlatego ze maz wczesniej wraca z pracy. Tez bym sama nie dala rady.
Zimri znam to od samego poczatlu, lacze sie w bolu I przesylam duzo wsparcia! Najwazniejsze to trafic na dobrych specjalistow.
Dziewczyny ktore podaja czasami butle z mm mam pytanko. Czy maluchy gorzej potem lapia piers? Daje cos takie dokarmienie na noc albo w nocy mm? Lepiej maluchy spia? Ja zaczynam juz swirowac przez te nocki... od czego zaczac diete eliminacyjna? Czy cos co do tej pory nie powodowalo problenow brzuszkowych nagle moglo zaczac? Np. nabial?
Karoo jak u Was wygladaly te nocki? Maluch sie wybudzal I bujaliscie czy karmilas wtedy?
Dzis probowalam ja uspokoic bez piersi bo zaczela ulewac ale dostala takich spaznow ze nie bylo szans... -
nuśka91 wrote:Jak robicie żeby zabrać dziecko na spacer na czas drzemki? U nas jest taki problem, że mały zasypia mi na drzemki przy cycu prawie za każdym razem... Co wtedy, wybudzać go ubieraniem i liczyć że zaśnie w wózku? Dodam, że na spacerze musi być pojedzony full, już np po godzinie od jedzenia może być źle 😛
Kurcze mam też taki problem, że warzywa daje mu dopiero koło 17:00-18:00 bo dopiero wtedy jest ktoś w domu żeby trzymać go na kolanach jak ja daje łyżeczkę. Sama nie umiem go trzymać i karmić a do żadnych fotelików i bujaczków ponoć nie wolno. Nie wiem czy tak może być, tzn wydaje mi się że to rozszerzanie diety powinno być bardziej w godzinach obiadowych. O której Wy dajecie jedzenie? -
Ja kojarzę ze pierwsze nowe rzeczy powinno się podawać do południa w razie potencjalnej alergii.
Zimri, oby jednak się okazało ze wszystko w porzadku. A po prostu „taka uroda”. A co dokładnie sinieje? U nas często były raczki i nóżki sine. Ale na szczęście echo serca Ok. Polozna mówiła ze jakby były jakieś problemy z krążeniem to najbardziej widoczne jest koło ust.
My jesteśmy po podcięciu wedzidelka -
Paulina099 wrote:Ja kojarzę ze pierwsze nowe rzeczy powinno się podawać do południa w razie potencjalnej alergii.
Zimri, oby jednak się okazało ze wszystko w porzadku. A po prostu „taka uroda”. A co dokładnie sinieje? U nas często były raczki i nóżki sine. Ale na szczęście echo serca Ok. Polozna mówiła ze jakby były jakieś problemy z krążeniem to najbardziej widoczne jest koło ust.
My jesteśmy po podcięciu wedzidelkaPaulina -
Cześć Mona Lisa, co u was?
Paulina099 wrote:Ja kojarzę ze pierwsze nowe rzeczy powinno się podawać do południa w razie potencjalnej alergii.
My jesteśmy po podcięciu wedzidelka
Też czytałam, że do południa. U nas pewnie i tak będzie koło 16 jak stary wróci z pracy. Bo pewnie nie uda mi się małego trzymac na kolanach i karmić.
Niektóre mamy sadzają dziecko w foteliku samochodowym, ale u nas to nie pozycja do jedzenia.
Te zasinienia wokół ust są dość częste u niemowlaków i w większości przypadków to też taka uroda, na szczęście.