Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Przedszkolanka łączę sie w bólu. U mnie tarczyca szaleje. Stres strasznie popsul mi wyniki.
Gluten mozesz podawac dopiero ok 1 roku zycia. Wcześniej nie ma zaleceń ze trzeba. Ale najlepiej to kasza manna na mleku.
Bartek ma takie dygotania, drgania w danej pozycji. Pojawiły mu sie dopiero niedawno ale łączę to z jego napieciem miesniowym. Zwykle ma gdy podnosi wysoko głowę. Wtedy miesnie napiete mu zaczynaja drgac. Zauwazylam ze jak go przecwicze i ponosze to coraz mniej ma tych drgan bo miesnie lepiej pracuja.
Dzis mama miala wychode do pepco. Poszlam z moja mama i na łowy i obkupilam towarzystwo na wiosne. Rachunek mial pol metra ale bylo wartopolecam kurteczki na wiosne. Super i dla dziewczynek i dla chlopcow.
przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Powiedzcie mi jeszcze taką rzecz odnośnie wprowadzania smaków.
Czy planowo najpierw dajecie wszystkie warzywa, każde osobno, potem wszystkie owoce, każde osobno a potem dopiero łączenie czyli np marchewka z groszkiem itp? Czy po wszystkich warzywach osobno już jest łączenie tych co już były a potem dopiero owoce?
No i przy wprowadzaniu owoców dajecie je zamiast warzyw czy wtedy już trzeba zrobić porę kolejnego posiłku i np w południe warzywa a koło 16:00-17:00 owoce?
Sorry, może pytania głupie, ale na prawdę ciężko na to znaleźć odpowiedź, bo niby teoria kolejności wprowadzania pokarmów została obalona i podobno to jest wszystko jedno... -
aga_ni wrote:Zimri kciuki za wyniki tych konsultacji! My tez dzisiaj dostaliśmy debridat chociaż u nas nie ma problemu z wagą (aktualnie 6920). Stosowałaś już?
Odkąd podaje mamy znowu buzię usypana, ale jak piszą w ulotce,, oczekiwane korzyści ze stosowania leku są z reguły większe, niż szkody wynikające z pojawienia się działań niepożądanych,,Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2020, 02:14
aga_ni lubi tę wiadomość
-
Ja karmię w bujaku- ms taka sama pozycję jak w foteliku- u nas ogólnie mala już się podnosi z pozycji połlezacej do siadu i po kilka sekund utrzyma równowagę siedząc.
Ja jak już dam pojedynczo wszystkie warzywa to potem mieszam je że sobą. Owoców jeszcze nie dawalam jak już zaczne to nie zamiast warzyw, tylko dodatkowo, czyli jak warzywa dostaje około 12.00, to owoc około 16-17.00 będę podawać.
U nas chyba też skok bo już 2dzien tak się drze bez powodu, a jeszcze Zosie mam od wtorku z gorączka bo wychodzą jej dolne trójki i mamy armagedon szczególnie w nocy. U Gabrysi bez zmian pobudki regularnie co 3h na butlę... już zaczynam wątpić czy to się jej zmieni 😥 jeszcze żeby to było karmię i odkładam, a tu trzeba lulac czasami 30min, czasami 45min, a i zdarzają sie raz w tyg minimum noce ze o 3 jest wyspana i wtedy lulanie 1.5-2h- jedyny plus że nie muszę na rękach nosić i bujać, tylko na siedząco kołysze i to jej wystarczyWiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2020, 03:40
kasia1518
-
przedszkolanka:) wrote:Konieczynko gdyby mi teściowa tak zrobiła to długo by wnuka nie zobaczyła.
Malutka śliczna
Ja daję wodę już do picia,ale zastanawiam się jak podać gluten ? Z Polą ciut manny dawałam do mleka ale takiej surowej? nie pamiętam już..
Współczuję Wam skoków i ząbkowania.. i nocek!
u mnie tarczyca znowu szaleje,już na lekach znowu jestem. A co do Olka to się martwię bo przy jednej pozycji przy zasypianiu ma drżenia.. mijają zaraz po zmianie pozycji,przesunięciu... może któraś spotkała się z czymś takim?
Dzisiaj kończymy 5 miesięcy
🤵🏽♀️34
ahm <0,1 / KIR BX, kilka nieobecnych / Allo mlr 0%
🤵🏻♂️34 ⭐
2019 - Angelius GM - amh 0,14;
bakteria, po wyleczeniu -> wonder baby 👶💗
2022 - Angelius MP - amh leci, omnitrope, androtop, cycloprogynova
✨ 11.2023 DuoStim -> 2 komórki
-> ❄ 5BB -> ET ❌
✨ 9.2024 Stymulacja -> punkcja -> lipa
✨ 11.2024 Stymulacja przerwana (poor responder)
✨ 2.2025 Stymulacja -> punkcja -> lipa
Decyzja o AZ 🔮
Czeka na nas 3BB 🌼-> 4.2025 ? -
My tez karmimy sie w lezaczku (tiny love 3 w 1). Staram sie aby siedziala nie dluzej jak 15-20min. Konsultowalam z fizjo i mowila, ze taki czas krzywdy nie powinien zrobic tylko dobrze polozyc na twardym podlozu po lezaczku, aby miesnie popracowaly.
-
Oraz, u nas tez ustawila sie na wstawanie w nocy cook 3h. Pierwszy sen ma dluzszy ok 4-5h, a potem z zegarkiem w reku co 3h. Dla mnie wychodzi zazwyczaj na 2 pobudki. Nie narzekam, ale czasem marzy sie przespana noc...
-
I u nas noc kiepska. Żeby zasnąć wieczorem to matka musi się nieźle nagimnastykować, a potem pobudka o północy i 3 nad ranem A potem to już oczy jak 5zł, piski, śmiech i gotowa do zabawy 🤦♀️ ja lulam i odkładam, śpi 10 minut i gotowe. Przed 8 wstałam bo to nie ma sensu 😖 Boże jak mi się chce spać.
-
U nas masakra. Wczoraj mały wpadł w godzinną histerię, aż tchu mu brakowało i się cały spocił,tak się darł. Noc kiepska, bo po jedzeniu miał problemy z zasypianiem. Standardowo pobudka o 6, ciśnięcie kupy i znowu histeria. Dopiero co padł 🤦🤦
Obstawiam ból brzucha po szczepieniu. Boję się co będzie jak się obudzi.
-
Hej dziewczyny
Nuska ja wczoraj zaczęłam wprowadzać owoce i o 14 jadła obiadek a o 16.30 deserek. Alez jej smakowało! 😍
A co do wprowadzania smaków to u nas w sumie nie robiłam pojedynczo tylko zaczęłyśmy od Marchewki później Marchewka z ziemniakiem ziemniak z dynia i dodawałam po kolei coś czego nie próbowała. Ot taka medote sobie wymyśliłam.
Na dniach wprowadzimy na 2 śniadanko kaszkę bezglutenowa później zaczniemy dodawać łyżeczkę manny do mleka na noc. 😄 Mięsko też zacznę wprowadzać po 10 marca wtedy kończymy 5 mies. Ale najpierw ta bezglutenowa kaszka. Żeby nie za dużo tych nowości jednego dnia. Najpierw przyswoimy obiadek plus deserek jakiś tydzień czy 2.Karolina 10.10.2019💞
Lena 8.11.2012💞
Samantha 27.10.2009💞
-
Monalisa88, a kaszke będziesz dawać samą czy z czymś? Owocem np? Ja sie zastanawiam czy kaszke dawac jako sniadanie czy np wlasnie dodawac do owocow i jako deser 🤔
-
Olliiii wrote:Monalisa88, a kaszke będziesz dawać samą czy z czymś? Owocem np? Ja sie zastanawiam czy kaszke dawac jako sniadanie czy np wlasnie dodawac do owocow i jako deser 🤔
Jeszcze nie jestem na tym etapie ustalenia hehe. Spróbuję najpierw sama na śniadanie. Jak nie podejdzie to wtedy z owocem na deser. Moje starsze córki wogole nie znosiły kaszki więc nie wiem czego się spodziewac:) będziemy probowac:)Karolina 10.10.2019💞
Lena 8.11.2012💞
Samantha 27.10.2009💞
-
A my dostaliśmy antybiotyk i tak mnie nastraszyli lekarka ze się aż zestresowałam. Młody miał wczoraj gorączkę około 38 ale mu spada i potem znowu 38 i tak kilka godzin. W nocy ok i rano dalej mial wiec poszłam do lekarza. A ze wczoraj byłam u innej lekarki w związku z kolkami/alergią i ona wspomniana o badaniu moczu to pobrałam mu mocz i wzięłam na wizytę, bo mamy w przychodni tez punkt diagnostyki. Na wizycie wyszło ze zdrowy a w południe odebrałam wyniki i wyszły bakterie. Lekarka się super zachowała bo skonsultowała przez telefon wyniki, powiedziała ze to infekcja układu moczowego, zapisała antybiotyk od razu i dała milion innych zaleceń, m in skierowanie do szpitala jakby cokolwiek było gorzej przez weekend. I ciagle mi powtarza: to nie kest błaha choroba😳 mam nadzieje ze antybiotyk szybko pomoże i ze to nie wada układu moczowego tylko zwykła infekcja.23.10.2019 urodził się Władek ❤️
starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUIICSI 1 - 01.2018
ICSI 2 - 08.2018
IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer! -
Aga zdrówka dla Władka.
Moje dzieci też chore.
Syn w poniedziałek wrócił z Bostonka z przedszkola, niby nic, kilka pryszczy, bez gorączki. Za to od wczoraj Lidia wysypana jak biedronka, na całym ciele krosty i temperatura do 38. Do tego starszak zaczął dziś gorączkować. Sama źle się czuję. Mąż coś mówi że zatoki mu dokuczaja. Szpital w domu.
Ostatnio czytam sporo o żywieniu niemowląt i taki blog mi wpadł w oko. Może kogoś zainteresuje. Jest też o glutenie i kaszach według aktualnej wiedzy.
https://alaantkoweblw.pl/jaka-kasze-kiedy-i-jak-podac-niemowlakowi/
https://alaantkoweblw.pl/syfiaste-kaszki-dla-dzieci-mowimy-nie/ -
Dziewczyny jestem taka dumna, tak walczyliśmy o jazdę samochodem i leżenie ma brzuszku, którego nienawidził. Teraz w samochodzie mu śpiewam i śpi bez problemu. Jazda to przyjemność. A dziś śpi już druga godzinę na brzuszku. Mój mały bohater
aga_ni, Aaga, sandrina22, moni05, Karooo93 lubią tę wiadomość
Paulina -
Konieczynka wrote:Aga zdrówka dla Władka.
Moje dzieci też chore.
Syn w poniedziałek wrócił z Bostonka z przedszkola, niby nic, kilka pryszczy, bez gorączki. Za to od wczoraj Lidia wysypana jak biedronka, na całym ciele krosty i temperatura do 38. Do tego starszak zaczął dziś gorączkować. Sama źle się czuję. Mąż coś mówi że zatoki mu dokuczaja. Szpital w domu.
Ostatnio czytam sporo o żywieniu niemowląt i taki blog mi wpadł w oko. Może kogoś zainteresuje. Jest też o glutenie i kaszach według aktualnej wiedzy.
https://alaantkoweblw.pl/jaka-kasze-kiedy-i-jak-podac-niemowlakowi/
https://alaantkoweblw.pl/syfiaste-kaszki-dla-dzieci-mowimy-nie/
Dzięki! Masakra z tymi chorobami u was w domu. Zdrówka!
Doświadczone mamy, czy przy gorączce 38 to normalne ze dziecko cały czas śpi? Dzisiaj przez cały dzień maks godzinę noe spał a tak to ciagle śpi, tylko na jedzenie się budzi. Lekarka powiedziała żebym jechała do szpitala jak coś mnie zaniepokoi no i nie wiem czy tk powód żeby do szpitala jechać. Jak zwykle jestem rozsądna to teraz mam w głowie milion scenariuszy czarnych ze to jakaś sepsa albo coś takiego.23.10.2019 urodził się Władek ❤️
starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUIICSI 1 - 01.2018
ICSI 2 - 08.2018
IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!