Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziękuję za odpowiedź Kokosowa :*
No tarczyca mi miesza strasznie..włosy mi zaczęły mega wypadac..
Co kaszek to nie wiem jak to ugryźć..jutro chyba zrobię manne i dam troszkę. A to obojętnie jakie w kolejności? Bo mam te bio 5 zbóż i jaglana w domu plus manna. -
Aaga, Adella dzięki wielkie! Władek spał czy dzień, nie podawałam nic na gorączkę bo miał ciagle 38. Potem się trochę rozbudził i temp wzrosła do 38,8 i wtedy dałam paracetamol, ładnie spadła temp. Potem daam pierwsza dawkę zawiesiny zinnat. Z płaczem ale połknął jakoś. Strzykawka podałam.
Macie jakieś patenty jak podawać leki żeby dziecko połknęło i nie zwróciło?23.10.2019 urodził się Władek ❤️
starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUIICSI 1 - 01.2018
ICSI 2 - 08.2018
IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer! -
Lidia właśnie zakończyła koncert. Rozbudziła się po godzinie snu i od 21 do teraz usiłowałam ja położyć spać. Już myślałam że coś ja boli przy tej Bostonce ale dałam paracetamol i nie było zmiany. Oby teraz spała do rana. Niedoczekanie moje.....
Aga ja też zawsze podawałam strzykawka po policzku małymi porcjami. I probiotyk podawaj żeby biegunki sienir dorobić
Dobranoc 💤 -
Konieczynka wrote:Lidia właśnie zakończyła koncert. Rozbudziła się po godzinie snu i od 21 do teraz usiłowałam ja położyć spać. Już myślałam że coś ja boli przy tej Bostonce ale dałam paracetamol i nie było zmiany. Oby teraz spała do rana. Niedoczekanie moje.....
Aga ja też zawsze podawałam strzykawka po policzku małymi porcjami. I probiotyk podawaj żeby biegunki sienir dorobić
Dobranoc 💤Paulina -
Dzięki za porady dot podawania antybiotyku, nie pomaga to ze jest w postaci gęstej zawiesiny a Władek jak do tej pory tylko kp oraz to ze ma być podane zimne, prosto z lodówki. Ale jesteśmy zmotywowani bo mi pediatra powiedziała ze jak będzie pluł albo zwymiotuje to trzeba pojechać do szpitala i podać dożylnie. Z płaczem no ale jakoś poszło, strzykawką po policzku.
Paulina współczuje nocki 😳 nie wyobrażam sobie. A płakał czy zabawa zabawa?23.10.2019 urodził się Władek ❤️
ICSI 2 - 08.2018
nick nieaktualny
-
Cabrera wrote:Aga-ni zdrówka dla Władka ✊❤️
Konieczynka, a dałabym radę zrobić fotkę tej wysypki?? Bo u nas tez wysypka na brzuszku i ta sama wysypka pojawiła się u eM. wiec to raczej nie alergia, a jakiś wirus 🙈
Ale mnóstwo chorób przebiega z wysypka. Musisz się zgłosić do pediatry. Ospa wygląda bardzo podobnie.
My po fatalnej nocy. Mama potrzebuje kawy. Dużej kawy ☕☕☕Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2020, 22:30
kasia1518 lubi tę wiadomość
-
aga_ni wrote:Dzięki za porady dot podawania antybiotyku, nie pomaga to ze jest w postaci gęstej zawiesiny a Władek jak do tej pory tylko kp oraz to ze ma być podane zimne, prosto z lodówki. Ale jesteśmy zmotywowani bo mi pediatra powiedziała ze jak będzie pluł albo zwymiotuje to trzeba pojechać do szpitala i podać dożylnie. Z płaczem no ale jakoś poszło, strzykawką po policzku.
Paulina współczuje nocki 😳 nie wyobrażam sobie. A płakał czy zabawa zabawa?
Ja na Twoim miejscu pojechałabym do szpitala jeśli podniesie się temp.
My niestety przeszliśmy u Córeczki przez takie zakażenie które okazało się finalnie uro sepsą bardzo niebezpieczne dla niemowląt.
Nie chce Cie oczywiście straszyć tylko przestrzec tak jak ta dr że to bardzo poważne, dopóki nie ma badań z krwi to nie wiadomo co dokładnie dzieje się w organizmie dziecka.
My dostalysmy bardzo mocny antybiotyk plus kroplowki i byłyśmy ponad tydz w szpitalu. Nie wiadomo gdzie to świństwo złapała, możliwe że podczas zmiany pieluchy na fizjoterapii...
Życzę dużo zdrówka dla Synka!Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2020, 10:13
W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
Ja swoją już dostałam od losu:)
"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png" -
Co do wysypki to u nas ostatnio byla grypa. I corka i Bartek i maz. I u meza wystapila wysypka z grypa. Lekarz myslal ze to odra ale w szpitaly dermatolog powiedział ze to od grypy i tabletek na goraczke. Organizm zle zareagowal na za duza ilosc ibuprofenu.
Grypa wyszla dopieto po tescie. Bo z zachowania i corki i Bartka to zdrowe wesole dzieci tylko z kaszlem. Lepiej sprawdzic.
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Biedne maluchy, oby wyzdrowiały jak najszybciej ✊
Ja jeszcze odnośnie tego rozszerzenia, czym rozdrabniałyście albo rozdrabniacie jedzenie? Mam blender ręczny i taki kielichowy czy jak to się tam nazywa, alw takich małych porcji jedzenia nie złapie. A bez sensu gotowac więcej skoro tyle nie zje. -
sylvuś wrote:Aga_ni czy ta dr robiła mu jakieś badania z krwi?
Ja na Twoim miejscu pojechałabym do szpitala jeśli podniesie się temp.
My niestety przeszliśmy u Córeczki przez takie zakażenie które okazało się finalnie uro sepsą bardzo niebezpieczne dla niemowląt.
Nie chce Cie oczywiście straszyć tylko przestrzec tak jak ta dr że to bardzo poważne, dopóki nie ma badań z krwi to nie wiadomo co dokładnie dzieje się w organizmie dziecka.
My dostalysmy bardzo mocny antybiotyk plus kroplowki i byłyśmy ponad tydz w szpitalu. Nie wiadomo gdzie to świństwo złapała, możliwe że podczas zmiany pieluchy na fizjoterapii...
Życzę dużo zdrówka dla Synka!
Napisałaś właśnie moje obawy - wczoraj sama nie wiem skąd zaczęłam się martwić czy to nie coś poważniejszego. Obserwuje dziecko cały czas. Gorączka spada. A skąd wiedzieliście ze to uro sepsa? Badania krwi mamy zrobic dopiero w poniedziałek bo ta infekcja wyszła dopiero wczoraj po południu. Teraz jak tak napisałaś żałuje ze dzisiaj nie zrobilismy. Zrobiliśmy jeszcze wczoraj posiew z moczu ale wyniki będą za kilka dni. Jakie objawy miała Wasza córeczka?23.10.2019 urodził się Władek ❤️
ICSI 2 - 08.2018
Jeszcze tylko dodam że że szpitala przyniosła do domu właśnie bostonka, maluchy przechodzą ja zdecydowanie lepiej niż dorośli
Przez chwilę jak mi wywalił te bable na stopach to przestałam prawie chodzic, także mamy uważajcie.
Miłego dnia i jak najmniej chorób!!!W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
Ja swoją już dostałam od losu:)
"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png" -
nick nieaktualny
-
Zdrówka dla wszystkich dzieci z bostonką, wysypką i in. No i dla rodziców! To prawda, ze dzieci wiele chorób przechodzą łagodniej niz dorośli.
A ja mam atopową skore i miałam zaostrzenie na dłoniach i posmarowałem sobie emolientem dla niemowląt. W nocy obudziło mnie pieczenie rąk, całe były owrzodzone, okropny ból, sączylo się coś z tego 😳 wsadziłam do lodowatej wody i użyłam sterydu bo nie byłam w stanie nawet zgiąć palcow. na pewno nie będę tym smarować mojego dziecka.23.10.2019 urodził się Władek ❤️
ICSI 2 - 08.2018
aga_ni wrote:Zdrówka dla wszystkich dzieci z bostonką, wysypką i in. No i dla rodziców! To prawda, ze dzieci wiele chorób przechodzą łagodniej niz dorośli.
A ja mam atopową skore i miałam zaostrzenie na dłoniach i posmarowałem sobie emolientem dla niemowląt. W nocy obudziło mnie pieczenie rąk, całe były owrzodzone, okropny ból, sączylo się coś z tego 😳 wsadziłam do lodowatej wody i użyłam sterydu bo nie byłam w stanie nawet zgiąć palcow. na pewno nie będę tym smarować mojego dziecka. -
Oliii ja mocno gotuje az bedzie lekko rozgotowane, rozgniatam widelcem, mieszam z moim mleczkiem lub woda I przecieram przez sitko wychodzi fajna gladka papka.
U nas tez chorobsko, okropny katar, biedna sie meczy bardzo. Niech ten choribowy czas sie juz skonczy!! Biedne te nasze dzieciaczki. -
Dzień dobry dziewczyny
Dużo zdrówka dla Was i Waszych maluszków. Aż serduszko boli jak się czyta że coś im dolega😪
Oliii ja mam blender kielichowy i go używam. Robię zawsze więcej i wkładam do wyparzonych sloiczkow i pasteryzuje wtedy do 5 dni można użyć. Zaczynam rozważać ciekawy pomysł z mrożeniem w tackach na kostki lodu😜 będzie można wtedy sobie zrobić na 2 tyg np ileś warzywek i mieszać dowolnie😄
Agaa rozgotowanie powoduje utratę witamin i minerałów. Tak gdzieś wyczytalam. A ucieranie przez sitko to świetny patent☺️
Jeszcze raz dużo zdrówka!!!Karolina 10.10.2019💞
Lena 8.11.2012💞
Samantha 27.10.2009💞