X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2020, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedź Kokosowa :*
    No tarczyca mi miesza strasznie..włosy mi zaczęły mega wypadac..

Co kaszek to nie wiem jak to ugryźć..jutro chyba zrobię manne i dam troszkę. A to obojętnie jakie w kolejności? Bo mam te bio 5 zbóż i jaglana w domu plus manna.

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • aga_ni Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2020, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaga, Adella dzięki wielkie! Władek spał czy dzień, nie podawałam nic na gorączkę bo miał ciagle 38. Potem się trochę rozbudził i temp wzrosła do 38,8 i wtedy dałam paracetamol, ładnie spadła temp. Potem daam pierwsza dawkę zawiesiny zinnat. Z płaczem ale połknął jakoś. Strzykawka podałam.

Macie jakieś patenty jak podawać leki żeby dziecko połknęło i nie zwróciło?

23.10.2019 urodził się Władek ❤️
    starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
    IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2020, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ni ja Bartkowi podaje leki strzykawka po policzku. Po kropelce.on powoli sobie polyka. Mozna tez podczas podawania stymulowac do odruchu ssania. Mozna też na smoczku żeby sobie wyciumkał.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Konieczynka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2020, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lidia właśnie zakończyła koncert. Rozbudziła się po godzinie snu i od 21 do teraz usiłowałam ja położyć spać. Już myślałam że coś ja boli przy tej Bostonce ale dałam paracetamol i nie było zmiany. Oby teraz spała do rana. Niedoczekanie moje.....

Aga ja też zawsze podawałam strzykawka po policzku małymi porcjami. I probiotyk podawaj żeby biegunki sienir dorobić

Dobranoc 💤

Owulacja w 37dc zakończona ciąża - KACPER 4040g i 58cm.

starania od grudnia 2017, 26.09. 2019 córeczka :)
    23.07.2015 - synek

event.png
  • aga90 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2020, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zawsze w smoczku od butelki podawaliśmy. Jak jakieś paskudztwo to z odrobiną mleka mieszane.

• paulina2811 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2020, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konieczynka wrote:
    Lidia właśnie zakończyła koncert. Rozbudziła się po godzinie snu i od 21 do teraz usiłowałam ja położyć spać. Już myślałam że coś ja boli przy tej Bostonce ale dałam paracetamol i nie było zmiany. Oby teraz spała do rana. Niedoczekanie moje.....

Aga ja też zawsze podawałam strzykawka po policzku małymi porcjami. I probiotyk podawaj żeby biegunki sienir dorobić

Dobranoc 💤
    U nas dziś znowu też od 22 do 7 rano tylko 40 min spał

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • aga_ni Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2020, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za porady dot podawania antybiotyku, nie pomaga to ze jest w postaci gęstej zawiesiny a Władek jak do tej pory tylko kp oraz to ze ma być podane zimne, prosto z lodówki. Ale jesteśmy zmotywowani bo mi pediatra powiedziała ze jak będzie pluł albo zwymiotuje to trzeba pojechać do szpitala i podać dożylnie. Z płaczem no ale jakoś poszło, strzykawką po policzku.

Paulina współczuje nocki 😳 nie wyobrażam sobie. A płakał czy zabawa zabawa?

starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2020, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga-ni zdrówka dla Władka ✊❤️

Konieczynka, a dałabym radę zrobić fotkę tej wysypki?? Bo u nas tez wysypka na brzuszku i ta sama wysypka pojawiła się u eM. wiec to raczej nie alergia, a jakiś wirus 🙈

• Konieczynka Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2020, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera wrote:
    Aga-ni zdrówka dla Władka ✊❤️

Konieczynka, a dałabym radę zrobić fotkę tej wysypki?? Bo u nas tez wysypka na brzuszku i ta sama wysypka pojawiła się u eM. wiec to raczej nie alergia, a jakiś wirus 🙈

Ale mnóstwo chorób przebiega z wysypka. Musisz się zgłosić do pediatry. Ospa wygląda bardzo podobnie.

My po fatalnej nocy. Mama potrzebuje kawy. Dużej kawy ☕☕☕

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2020, 22:30

kasia1518 lubi tę wiadomość

Owulacja w 37dc zakończona ciąża - KACPER 4040g i 58cm.

starania od grudnia 2017, 26.09. 2019 córeczka :)
    23.07.2015 - synek

event.png
  • sylvuś Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2020, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_ni wrote:
    Dzięki za porady dot podawania antybiotyku, nie pomaga to ze jest w postaci gęstej zawiesiny a Władek jak do tej pory tylko kp oraz to ze ma być podane zimne, prosto z lodówki. Ale jesteśmy zmotywowani bo mi pediatra powiedziała ze jak będzie pluł albo zwymiotuje to trzeba pojechać do szpitala i podać dożylnie. Z płaczem no ale jakoś poszło, strzykawką po policzku.

Paulina współczuje nocki 😳 nie wyobrażam sobie. A płakał czy zabawa zabawa?
    Aga_ni czy ta dr robiła mu jakieś badania z krwi?
    Ja na Twoim miejscu pojechałabym do szpitala jeśli podniesie się temp.
    My niestety przeszliśmy u Córeczki przez takie zakażenie które okazało się finalnie uro sepsą bardzo niebezpieczne dla niemowląt.
    Nie chce Cie oczywiście straszyć tylko przestrzec tak jak ta dr że to bardzo poważne, dopóki nie ma badań z krwi to nie wiadomo co dokładnie dzieje się w organizmie dziecka.
    My dostalysmy bardzo mocny antybiotyk plus kroplowki i byłyśmy ponad tydz w szpitalu. Nie wiadomo gdzie to świństwo złapała, możliwe że podczas zmiany pieluchy na fizjoterapii...
    Życzę dużo zdrówka dla Synka!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2020, 10:13

W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
    Ja swoją już dostałam od losu:)

"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png"
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2020, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konieczynka a to nie bostonka??

Zdrowka dla brzdąców. Dzieci nie powinny chorować.

Witaj synku
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2020, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wysypki to u nas ostatnio byla grypa. I corka i Bartek i maz. I u meza wystapila wysypka z grypa. Lekarz myslal ze to odra ale w szpitaly dermatolog powiedział ze to od grypy i tabletek na goraczke. Organizm zle zareagowal na za duza ilosc ibuprofenu.
    Grypa wyszla dopieto po tescie. Bo z zachowania i corki i Bartka to zdrowe wesole dzieci tylko z kaszlem. Lepiej sprawdzic.

Witaj synku
  • Olliiii Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2020, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedne maluchy, oby wyzdrowiały jak najszybciej ✊

Ja jeszcze odnośnie tego rozszerzenia, czym rozdrabniałyście albo rozdrabniacie jedzenie? Mam blender ręczny i taki kielichowy czy jak to się tam nazywa, alw takich małych porcji jedzenia nie złapie. A bez sensu gotowac więcej skoro tyle nie zje.

12.01.2018r. - 2 Aniołki [*] 8tc 👼🏻👼🏻
    06.09.2018r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻
    18.10.2019 r. - Synek 👶🏼❤
    30.10.2021r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻

07.12.2021r. - ⏸️ hej maluchu 😍❤

🔸️Mthfr C677T hetero
    🔸️Mthfr A12986 hetero
    🔸️Pai-1 4G homo

3jgx43r8z5x07y20.png
  • aga_ni Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2020, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvuś wrote:
    Aga_ni czy ta dr robiła mu jakieś badania z krwi?
    Ja na Twoim miejscu pojechałabym do szpitala jeśli podniesie się temp.
    My niestety przeszliśmy u Córeczki przez takie zakażenie które okazało się finalnie uro sepsą bardzo niebezpieczne dla niemowląt.
    Nie chce Cie oczywiście straszyć tylko przestrzec tak jak ta dr że to bardzo poważne, dopóki nie ma badań z krwi to nie wiadomo co dokładnie dzieje się w organizmie dziecka.
    My dostalysmy bardzo mocny antybiotyk plus kroplowki i byłyśmy ponad tydz w szpitalu. Nie wiadomo gdzie to świństwo złapała, możliwe że podczas zmiany pieluchy na fizjoterapii...
    Życzę dużo zdrówka dla Synka!

Napisałaś właśnie moje obawy - wczoraj sama nie wiem skąd zaczęłam się martwić czy to nie coś poważniejszego. Obserwuje dziecko cały czas. Gorączka spada. A skąd wiedzieliście ze to uro sepsa? Badania krwi mamy zrobic dopiero w poniedziałek bo ta infekcja wyszła dopiero wczoraj po południu. Teraz jak tak napisałaś żałuje ze dzisiaj nie zrobilismy. Zrobiliśmy jeszcze wczoraj posiew z moczu ale wyniki będą za kilka dni. Jakie objawy miała Wasza córeczka?

• sylvuś Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2020, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze tylko dodam że że szpitala przyniosła do domu właśnie bostonka, maluchy przechodzą ja zdecydowanie lepiej niż dorośli :(
    Przez chwilę jak mi wywalił te bable na stopach to przestałam prawie chodzic, także mamy uważajcie.
    Miłego dnia i jak najmniej chorób!!!

W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
    Ja swoją już dostałam od losu:)

"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2020, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konieczynka, biedna mała 😞

U nas nieco inna wysypka, pediatra twierdziła, żebyś nie wirus, ale skoro pojawiła się u męża, to sama nie wiem...No nic, tez poobserwujemy i zobaczymy...

Zdrówka wszystkich chorym maluszkom ❤️

• aga_ni Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2020, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrówka dla wszystkich dzieci z bostonką, wysypką i in. No i dla rodziców! To prawda, ze dzieci wiele chorób przechodzą łagodniej niz dorośli.

A ja mam atopową skore i miałam zaostrzenie na dłoniach i posmarowałem sobie emolientem dla niemowląt. W nocy obudziło mnie pieczenie rąk, całe były owrzodzone, okropny ból, sączylo się coś z tego 😳 wsadziłam do lodowatej wody i użyłam sterydu bo nie byłam w stanie nawet zgiąć palcow. na pewno nie będę tym smarować mojego dziecka.

• wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2020, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_ni wrote:
    Zdrówka dla wszystkich dzieci z bostonką, wysypką i in. No i dla rodziców! To prawda, ze dzieci wiele chorób przechodzą łagodniej niz dorośli.

A ja mam atopową skore i miałam zaostrzenie na dłoniach i posmarowałem sobie emolientem dla niemowląt. W nocy obudziło mnie pieczenie rąk, całe były owrzodzone, okropny ból, sączylo się coś z tego 😳 wsadziłam do lodowatej wody i użyłam sterydu bo nie byłam w stanie nawet zgiąć palcow. na pewno nie będę tym smarować mojego dziecka.
    O matko a co to było? Bo ja już mam tyle specyfików dla mojego dziecka że szok

syy26iye928jhyb7.png
  • Aaga Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2020, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliii ja mocno gotuje az bedzie lekko rozgotowane, rozgniatam widelcem, mieszam z moim mleczkiem lub woda I przecieram przez sitko wychodzi fajna gladka papka.

U nas tez chorobsko, okropny katar, biedna sie meczy bardzo. Niech ten choribowy czas sie juz skonczy!! Biedne te nasze dzieciaczki.

• Monalisa88 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2020, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny
    Dużo zdrówka dla Was i Waszych maluszków. Aż serduszko boli jak się czyta że coś im dolega😪

Oliii ja mam blender kielichowy i go używam. Robię zawsze więcej i wkładam do wyparzonych sloiczkow i pasteryzuje wtedy do 5 dni można użyć. Zaczynam rozważać ciekawy pomysł z mrożeniem w tackach na kostki lodu😜 będzie można wtedy sobie zrobić na 2 tyg np ileś warzywek i mieszać dowolnie😄

Agaa rozgotowanie powoduje utratę witamin i minerałów. Tak gdzieś wyczytalam. A ucieranie przez sitko to świetny patent☺️

Jeszcze raz dużo zdrówka!!!

Karolina 10.10.2019💞
    Lena 8.11.2012💞
    Samantha 27.10.2009💞

‹‹ 1562 1563 1564 1565 1566 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ