X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczka nie używamy przez wzgląd na wędzidełko. Może gdyby go miał to by ssał i spał normalnie. A tak to pociągnie łyk i śpi, za minutę łyk i znowu śpi

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • meerici Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak to jest z tymi alergiami? Po jakim czasie od zjedzenia potencjalnie alergizującej potrawy może pojawić się brzydka kupka? W ostatnim czasie kupki były raczej "poprawne", było różnorodnie, ale bez ekscesów, zdarzały się też takie wsiąkające w pampersa, ale to chyba normalne. A dziś około 17 zjadłam pół blaszki ciasta (taaak, zrobiłam to), której jednym z głównych składników były jaja (brak mleka, brak masła). Karmienie około 19 i po godzinie kupka, która była jednym wielkim pasmem śluzu. Na dodatek pienista. Czy objawy mogły pojawić się tak szybko? Cały czas karmię tylko piersią.

🤵🏽‍♀️34
    ahm <0,1 / KIR BX, kilka nieobecnych / Allo mlr 0%
    🤵🏻‍♂️34 ⭐
    2019 - Angelius GM - amh 0,14;
    bakteria, po wyleczeniu -> wonder baby 👶💗
    2022 - Angelius MP - amh leci, omnitrope, androtop, cycloprogynova
    ✨ 11.2023 DuoStim -> 2 komórki
    -> ❄ 5BB -> ET ❌
    ✨ 9.2024 Stymulacja -> punkcja -> lipa
    ✨ 11.2024 Stymulacja przerwana (poor responder)
    ✨ 2.2025 Stymulacja -> punkcja -> lipa
    Decyzja o AZ 🔮
    Czeka na nas 3BB 🌼-> 4.2025 ?
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meerici wrote:
    Dziewczyny jak to jest z tymi alergiami? Po jakim czasie od zjedzenia potencjalnie alergizującej potrawy może pojawić się brzydka kupka? W ostatnim czasie kupki były raczej "poprawne", było różnorodnie, ale bez ekscesów, zdarzały się też takie wsiąkające w pampersa, ale to chyba normalne. A dziś około 17 zjadłam pół blaszki ciasta (taaak, zrobiłam to), której jednym z głównych składników były jaja (brak mleka, brak masła). Karmienie około 19 i po godzinie kupka, która była jednym wielkim pasmem śluzu. Na dodatek pienista. Czy objawy mogły pojawić się tak szybko? Cały czas karmię tylko piersią.
    Nie wydaje mi się, że przez godzinę cokolwiek zdążyło przejść do mleka. Może się nie z ma na tym ale wydaje mi się, że jeszcze nawet Ty nie zdążyłaś tego strawić a alergeny nie wnikają tak szybko

• meerici Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze jedno mam pytanie - czy któraś z Was miała (albo słyszała, że ktoś tak miał) pierwszy okres po porodzie baaardzo skąpy. Mój był na tyle skąpy, że zużyłam wyłącznie jedną wkładkę i to w połowie. Cały dzień mega ból okresowy. A potem cisza i spokój.

🤵🏽‍♀️34
    🤵🏻‍♂️34 ⭐
    -> ❄ 5BB -> ET ❌
    Decyzja o AZ 🔮
  • meerici Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina2811 wrote:
    Nie wydaje mi się, że przez godzinę cokolwiek zdążyło przejść do mleka. Może się nie z ma na tym ale wydaje mi się, że jeszcze nawet Ty nie zdążyłaś tego strawić a alergeny nie wnikają tak szybko
    Właściwie to dwie godziny, zjadłam o 17 a karmienie o 19 było (kupa koło 20). Hmmm, no nie wiem jak do tego podejść :/

🤵🏽‍♀️34
    🤵🏻‍♂️34 ⭐
    -> ❄ 5BB -> ET ❌
    Decyzja o AZ 🔮
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meerici wrote:
    Właściwie to dwie godziny, zjadłam o 17 a karmienie o 19 było (kupa koło 20). Hmmm, no nie wiem jak do tego podejść :/
    Wydaje mi się, że kupa była po prostu taka jaka była ale nie z powodu jedzenia. Możliwe, że jedzenie po prostu przyspieszyło kupę. Mogło być jutro ale od najedzenia była dziś. Akurat się zebrała i poszła a akurat zjadłaś i pierwsza myśl taka, że to powiązane z Twoim jedzeniem :)

• sandrina22 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meerici wrote:
    I jeszcze jedno mam pytanie - czy któraś z Was miała (albo słyszała, że ktoś tak miał) pierwszy okres po porodzie baaardzo skąpy. Mój był na tyle skąpy, że zużyłam wyłącznie jedną wkładkę i to w połowie. Cały dzień mega ból okresowy. A potem cisza i spokój.

Ja tak miałam. Po 28 dniach jak w zegarku przyszedł normalny okres.
    Z tym, że w międzyczasie zakończyłam kp.

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • meerici Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrina22 wrote:
    Ja tak miałam. Po 28 dniach jak w zegarku przyszedł normalny okres.
    Z tym, że w międzyczasie zakończyłam kp.
    No to czekam 😉 zdziwiłam się bardzo, bo wszędzie wszyscy trąbią, ze ten pierwszy jest mega obfity a tu takie coś.

🤵🏽‍♀️34
    🤵🏻‍♂️34 ⭐
    -> ❄ 5BB -> ET ❌
    Decyzja o AZ 🔮
  • meerici Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina2811 wrote:
    Wydaje mi się, że kupa była po prostu taka jaka była ale nie z powodu jedzenia. Możliwe, że jedzenie po prostu przyspieszyło kupę. Mogło być jutro ale od najedzenia była dziś. Akurat się zebrała i poszła a akurat zjadłaś i pierwsza myśl taka, że to powiązane z Twoim jedzeniem :)
    Możliwe, ze masz rację. Z tymi kupami to tylko problemy :/ na wszelki wypadek dam na sobie spokój na tydzień z jajkami a potem spróbuję i zobaczymy czy będzie podobnie.

🤵🏽‍♀️34
    🤵🏻‍♂️34 ⭐
    -> ❄ 5BB -> ET ❌
    Decyzja o AZ 🔮
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina2811 wrote:
    U też rano była w nastroju jakby spała całą noc? Bo u nas nie jest niewyspany. Wprost przeciwnie jest wesoly, drzemki ma normalne po 40 min. Tylko około 6h snu na dobę to trochę mało. Aż się boję żeby to nie było nic poważnego
    Kochana tak samo było. Ile my się najeżdzili, eeg robiliśmy bo jak to "dziecko nie śpi?". Czułam się winna,że to moja wina. Że bujam 2h A ona nie śpi. Miała drzemki idealnie po 30 min. Rośnie zdrowo,wyniki dobre i oswoilam się, że po prostu taki charakter ;) teraz jej rano dobudzic nie mogę a muszę by wieczorem do północy nie szalała - A zdarzało się i tak,że o 23 ona "nie była spiąca".

Co do alergii to u nas zielona kupa dzisiaj i pisk..zjadłam na 2 śniadanie budyń na krowim A zrobił ok.17..I też pytanie czy to to? Raczej nowości nie jadłam A on dostał na sprobowanie banana ale też wątpię by po tym.

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nuśka91 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ściskam wszystkie chore dzieciaczki, zdrówka dla Was!

Katastrofa z tymi chorobami. Tu ciągle gadają o tym korona, niedawno panowało zapalenie płuc z temperaturą a teraz piszecie o epidemii grypy i różnych wysypkach... Tak właśnie jest jak nie ma w zimie mrozu i wszystko zbiera się w powietrzu. U nas na szczęście tylko początkiem stycznia było przeziębienie i nic oprócz tego. Ale współczuję z zarazaniem jak macie więcej dzieci które chodzą do żłobka czy przedszkola...

U nas małemu od jakichś trzech dni wzmożyło się ulewanie i w sumie czasami to chyba są wymioty (po prostu więcej niż jak przy ulaniu). Myślałam czy nie iść do lekarza, ale boję się właśnie czy się niczym nie zarazi w ośrodku 😑 Może to też mieć związek z tym, że zaczął bardzo intensywnie podnosić głowę jakby chciał siadać i na pewno bardzo napina przy tym mięśnie brzucha. W nocy tylko nic mu się nie ulewa.

aga może ten krem tak zadziałał na Twoją skórę z problemami. Trzeba by poczytać czy skład jest ok. Ja np jak mały ma suchą skórę używam bephanten sensiderm który świetnie działa a sama jak miałam katar i bardzo suchą i podrażnioną skórę pod nosem to sobie posmarowałam i musiałam zmyć bo piekło okropnie.

Monalisa świetny pomysł z tym mnożeniem, chyba też zastosuje 😊😊😊

Oliii ja też mam blender kielichowy i w nim robię papke. Daje małemu to samo dwa lub trzy dni, bo na jeden raz musiałabym większość wyrzucić właśnie przez małą ilość. Do warzywek dodaje wodę mineralną żeby papka była gładka. Czytałam żeby dać trochę oliwy z oliwek ale nie widzę potrzeby na tym etapie.

Dziewczyny ile Wasze dzieci mają drzemek w ciągu dnia i ile czasu trwają?

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuśka u nas 2 drzemki, pierwsza około g. 11 trwa 2-2.5h, a druga około 16.30-17 i trwa 30-45min.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Olliiii Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa, chyba nawet widzialam gdzies do kupienia takie specjalne tacki do mrozenia takich papek dla dzieci. No ale to wychodzi na to samo co tacki do lodu, tylko do lodu sa pewnie o wiele tansze 🙂

Ja sie nie biore za wekowanie itp, bo pomimo, ze gotuje dobrze to jestem raczej team Chu.. pani domu 😅

Nuśka, a nie macie nigdzie pediatry prywatnego, ktory przyjeżdża na wizyty do domu? Ja jak widze, ze w przychodni jest duzo ludzi to zostawiam męża z malym w aucie i dzwonie po nich dopiero jak nasza kolej, zeby nie musial tam przebywać z chorymi.

12.01.2018r. - 2 Aniołki [*] 8tc 👼🏻👼🏻
    06.09.2018r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻
    18.10.2019 r. - Synek 👶🏼❤
    30.10.2021r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻

07.12.2021r. - ⏸️ hej maluchu 😍❤

🔸️Mthfr C677T hetero
    🔸️Mthfr A12986 hetero
    🔸️Pai-1 4G homo

3jgx43r8z5x07y20.png
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas 3-4 drzemki od 20-50 minut max

• wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też 3, 4 drzemki od 20do 45 minut. Raz na jakiś czas zdarzy się jedna na godzinę, raz był szał spała ciągiem 2.

syy26iye928jhyb7.png
  • Olliiii Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, kazdy jest przerazony jak Ignas malo spi, ale widze ,ze ma drzemki identyczne jak wasze maluchy. Czyli wszystko w normie. Ja nie wiem czy dzieci kiedys inne byly czy co, ale ciocie, babcie jak slysza, ze maly nie ma drzemek po 3 godziny i nadal sie budzi na mleko w nocy sa w ciezkim szoku 🤨

12.01.2018r. - 2 Aniołki [*] 8tc 👼🏻👼🏻
    06.09.2018r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻
    18.10.2019 r. - Synek 👶🏼❤
    30.10.2021r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻

07.12.2021r. - ⏸️ hej maluchu 😍❤

🔸️Mthfr C677T hetero
    🔸️Mthfr A12986 hetero
    🔸️Pai-1 4G homo

3jgx43r8z5x07y20.png
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olliiii wrote:
    Kurczę, kazdy jest przerazony jak Ignas malo spi, ale widze ,ze ma drzemki identyczne jak wasze maluchy. Czyli wszystko w normie. Ja nie wiem czy dzieci kiedys inne byly czy co, ale ciocie, babcie jak slysza, ze maly nie ma drzemek po 3 godziny i nadal sie budzi na mleko w nocy sa w ciezkim szoku 🤨
    Drzemka 3h to my mieliśmy ostatnio jak miał miesiąc :) 2h może się zdarzyło kilka razy,

• paulina2811 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olliiii wrote:
    I też jak czytam, że dziecko powinno spać do 14h na dobę to jestem przerażona bo u nas połowa tego

• paulina2811 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Kochana tak samo było. Ile my się najeżdzili, eeg robiliśmy bo jak to "dziecko nie śpi?". Czułam się winna,że to moja wina. Że bujam 2h A ona nie śpi. Miała drzemki idealnie po 30 min. Rośnie zdrowo,wyniki dobre i oswoilam się, że po prostu taki charakter ;) teraz jej rano dobudzic nie mogę a muszę by wieczorem do północy nie szalała - A zdarzało się i tak,że o 23 ona "nie była spiąca".

Co do alergii to u nas zielona kupa dzisiaj i pisk..zjadłam na 2 śniadanie budyń na krowim A zrobił ok.17..I też pytanie czy to to? Raczej nowości nie jadłam A on dostał na sprobowanie banana ale też wątpię by po tym.
    Dziękuję uspokoiłas mnie :* bo już się bałam, że tylko u nas nie śpi. I ciągle słyszę, że inne dzieci to śpią na drzemce po 1h a u nas czasem 20 min i koniec

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

• Konieczynka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu dobra noc! Może większośc z was złapie się za głowę i zupełnie nie zrozumie wpisu, ale tak! Wstałam tylko 3 razy!!!

W dzień drzemki około 30-40min, jak jest jakiś mega dobry dzień to 1h ciągiem. Wygląda to tak że wstaje koło 6.00 pierwsza drzemka o 8,potem 10-11,13 16 i 18.30. O 19 kąpiel i do spania ale póki usnie jest 21. A czasem jeszcze się rozbudzi i usnie o 23.
    Ogólnie mojej dzieci z tych mało śpiących. Syn jak się kładzie do łóżka to mówi "i tak nie zasnę" 😉

Z chorobami faktycznie masakra. Ja zazwyczaj siebie i męża na grypę szczepilam, że względu na swój zawód. A w tym roku jakoś mi to wypadło z głowy, porod był mi tylko w głowie. No i mam męża z grypa.
    A koronawirus - jak na razie wielka panika, a na zwykła grypę chorują miliony i umierają z powodu powikłań tu u nas w Polsce, tylko jakoś o tym w wiadomościach nie mówią.

Owulacja w 37dc zakończona ciąża - KACPER 4040g i 58cm.

starania od grudnia 2017, 26.09. 2019 córeczka :)
    23.07.2015 - synek

event.png
‹‹ 1564 1565 1566 1567 1568 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ