X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Aguuula;2525 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas teraz tez drzemki po 30-40 minut, 4-5 razy dziennie. Poprawiło się bo mieliśmy 2 albo 3 dziennie po pół godziny.
    Nadal mało je w dzień. W nocy 180 ml i 150 a w dzień np wczoraj wypił raz 150ml później 60, 30 i na wieczór 150. Masakra.

Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
    Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
    4xIUI :( ,3x transfer :( ,1x crio :( ,1x transfer -biochemiczna :( , 1x crio :), drugi crio :)
  • aga90 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguuula;2525 wrote:
    U nas teraz tez drzemki po 30-40 minut, 4-5 razy dziennie. Poprawiło się bo mieliśmy 2 albo 3 dziennie po pół godziny.
    Nadal mało je w dzień. W nocy 180 ml i 150 a w dzień np wczoraj wypił raz 150ml później 60, 30 i na wieczór 150. Masakra.
    U nas teraz tak samo tyle że w nocy się jeszcze pogorszyło i spadło do jednego jedzenia 120 a w dzień jak uda się na raty 90 to sukces a tak to po 50.

• paulina2811 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konieczynka wrote:
    W końcu dobra noc! Może większośc z was złapie się za głowę i zupełnie nie zrozumie wpisu, ale tak! Wstałam tylko 3 razy!!!

W dzień drzemki około 30-40min, jak jest jakiś mega dobry dzień to 1h ciągiem. Wygląda to tak że wstaje koło 6.00 pierwsza drzemka o 8,potem 10-11,13 16 i 18.30. O 19 kąpiel i do spania ale póki usnie jest 21. A czasem jeszcze się rozbudzi i usnie o 23.
    Ogólnie mojej dzieci z tych mało śpiących. Syn jak się kładzie do łóżka to mówi "i tak nie zasnę" 😉

Z chorobami faktycznie masakra. Ja zazwyczaj siebie i męża na grypę szczepilam, że względu na swój zawód. A w tym roku jakoś mi to wypadło z głowy, porod był mi tylko w głowie. No i mam męża z grypa.
    A koronawirus - jak na razie wielka panika, a na zwykła grypę chorują miliony i umierają z powodu powikłań tu u nas w Polsce, tylko jakoś o tym w wiadomościach nie mówią.
    3 razy w ciągu nocy to super wyspana noc :)

Konieczynka lubi tę wiadomość

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • aga_ni Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas drzemki podobnie, kilka po 30-40 minut. I czasami się uda jedna super długa - taka 2-3h. Czasem jest a zwykle jej nie ma - nie wiem od czego to zależy. W nocy zasypia i spi tak jak u Koniczynki, niby idzie spać o 21 a nagle się czasem robi 23, no i3 pobudki to standard. Ja uważam ze to wszystko przyzwoicie a tez słyszę ze młody mało śpi.

Ale jestem zła na siebie! Byliśmy właśnie na pobraniu krwi. Ogólnie ciężki poranek bo podanie antybiotyku, złapanie moczu do badania no i wyzbierać się do przychodni. Jeszcze zasłabłam rano - nie wiem zupełnie dlaczego, nigdy wcześniej mi się to nie zdarzyło. Może z tego stresu ze młody chory. Pół nocy się zastanawiałam czy do szpitala jechać bo miał 35 stopni tylko. Rano wróciło do normy. Pobranie - dramat. Nieumiejętnie to zrobiły te baby, szarpały tą igła w żyle, wylewało im się, wyciskały - a badań zleconych sporo. I jedna nie miała rękawiczek! A druga miała ale przed pobraniem w tych rękawiczkach używała telefonu. A ja zaaferowana żeby go trzymać, przytulać, jeszcze mi rękę kazały trzymac bo nie ogarnęły - nie skomentowałam tych rękawiczek i strasznie jestem teraz zła na siebie.

23.10.2019 urodził się Władek ❤️
    starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
    IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też każdy mówi że za mało śpi ale co mam jej zrobić widocznie tyle potrzebuje.

Aga porażka z tymi babami! Tyle zachorowań na grypę i w ogóle a te do takiego małego dziecka bez rękawiczek? Zero rozumu.

syy26iye928jhyb7.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mozna pobierac krew bez rekawiczek. To w obie strony dziala ochrona.
    Co do telefonow to nie skomentuje. Mam ochote czasem te telefony wywalić przez okno.

U nas drzemki krotki ale czesto. Ok 6 wstaje na leki. Ok godziny jest aktywny i drzemka. Tak przez caly dzien
    Drzemka czasem trwa 5 minut a czasem 20.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • adella1 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, to ja nie narzekam na swoje dziecko. Tak Was czytam i czytam...
    Mimo wszystko, spokojnego tygodnia. Niech wszystkie chorobska się skończą.

• nuśka91 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mój śpi tak 3x po 40 min. Czasem śpi godzinę a czasem obudzi się po 15 min ale jest potem maruda, bo się nie wyspał. A w nocy budzi się co 2h,czasem prześpi 3h ale rzadko. Nad ranem potrafi co godzinę budzić się na jedzenie. Więc 3 pobudki to byłoby spoko ale u nas w sumie wychodzi więcej. Idzie spać też tak, że o 21 staram się go uśpić ale zazwyczaj wychodzi z tego 22-23.

W tv nic nie mówią, bo zbliżają się wybory, dopiero potem powiedzą. Gdyby teraz były jawne jakieś przypadki zachorowań to byłoby zakazane robić zgromadzenia a politycy mają kampanie i nic innego nie robią.

• nuśka91 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ciotki gadają głupoty, bo miały swoje dzieci 30-50 lat temu i już nie pamiętają jak to było 😉

• Aaga Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez tylko 3 pobudki tej nocy 😍 troche zmienilam sposob spania zrobilam jej takie "gniazdko z koca, dalam do dostawki z podwyzszeniem jednej strony (od glowy) cieplej ubralam I spala bardzo spokojnie. Szybkie jedzonko I spanie dalej. Czuje sie jak mlody Bog :D

Co do drzemek tez ok 3x40 min czasem sie zdarzy nadprogramowa turbo drzemka 5-10min , sa dni ze jedna drzemka to 1,5-2 godziny ale kompletnie nie ma na to reguly. U nas tez mniejsze ilosci jedzenia teraz przyswaja, nie wiem dokladnie ale czuje ze nie oproznia piersi jak dotychczas.

Moj tata zawsze wspomina ze moja najstarsza siostra byla turbotrudnym niemowlakiem I w ogole nie spala, jedyna metoda bylo jezdzenie wozkiem przez prog :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2020, 13:00

• Monalisa88 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny

Nuska ja dodaje łyżeczkę masełka. Każą dodawać bo tłuszcz pomaga w wchłanianiu witamin czy cos

Oli ja nie widzialam specjalnych tacek:) ale jeśli są to napewno lepiej kupić zwykle do ludu.

Dzwonilam dziś do przychodni umówić mała na szczepienia które mamy mieć teraz i babka mówi że nasza dr nie szczepi teraz dzieci przez infekcje (zapewne miała na myśli grypy i koronawirus😒)
    Ale coś gadała ze nie wie czy niemowlaki też są wstrzymane czy tylko od 5lat (nonsens) więc zapyta lekarkę i mi oddzwoni i siebie czekam

Wasze maluchy też pokasluja? Nie często. Nie chcę wpadać w paranoje i wydaje mi się że mała się ślinka co jakiś czas krztusi i tyle.
    Ale byłabym spokojniejsza gdyby była zbadana ale to strach do lekarza iść. Póki nie ma temp i nie pokasuje często postaram się nie panikować.

Zdrówka życzę.
    A ja wracam do dzwonienia do przychodni ortopedy bo odebraliśmy te buty małej i trzeba jej zalozyc😒

Karolina 10.10.2019💞
    Lena 8.11.2012💞
    Samantha 27.10.2009💞

• paulina2811 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa88 wrote:
    Dzień dobry dziewczyny

Nuska ja dodaje łyżeczkę masełka. Każą dodawać bo tłuszcz pomaga w wchłanianiu witamin czy cos

Oli ja nie widzialam specjalnych tacek:) ale jeśli są to napewno lepiej kupić zwykle do ludu.

Dzwonilam dziś do przychodni umówić mała na szczepienia które mamy mieć teraz i babka mówi że nasza dr nie szczepi teraz dzieci przez infekcje (zapewne miała na myśli grypy i koronawirus😒)
    Ale coś gadała ze nie wie czy niemowlaki też są wstrzymane czy tylko od 5lat (nonsens) więc zapyta lekarkę i mi oddzwoni i siebie czekam

Wasze maluchy też pokasluja? Nie często. Nie chcę wpadać w paranoje i wydaje mi się że mała się ślinka co jakiś czas krztusi i tyle.
    Ale byłabym spokojniejsza gdyby była zbadana ale to strach do lekarza iść. Póki nie ma temp i nie pokasuje często postaram się nie panikować.

Zdrówka życzę.
    A ja wracam do dzwonienia do przychodni ortopedy bo odebraliśmy te buty małej i trzeba jej zalozyc😒
    U nas pokasłuje jak mnie wola :) nie ma mnie to zaczyna kasłać przez bite 20 min, ja wracam i po kaszelku.

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też pokasłuje, ale to chyba przez to że produkuje ogromne ilości śliny, wszystko wkoło mokre i nie zawsze pamięta że pasuje ją połknąć. W nocy jej bardzo nos zatkało, nie mogła oddychać biedna, zrobiłam inhalacje i puściło. Mam nadzieję że nic z tego się nie rozwinie bo teraz to strach iść do lekarza!

syy26iye928jhyb7.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meerici wrote:
    I jeszcze jedno mam pytanie - czy któraś z Was miała (albo słyszała, że ktoś tak miał) pierwszy okres po porodzie baaardzo skąpy. Mój był na tyle skąpy, że zużyłam wyłącznie jedną wkładkę i to w połowie. Cały dzień mega ból okresowy. A potem cisza i spokój.
    Po poprzedniej ciazy pierwszy okres dostalam po blisko 11msc i bylo to kilkudniowe plamienie. Potem przerwa ponad 40 dni (juz myslalam ze w ciazy jestem!) i przyszedl prawdziwy potop...

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas standardowo 3 drzemki. Pierwsza kolo 9 trwa 30min. Potem kolo poludnia 2-3h. I 3cia w okolicach 16.30-17 trwa 30min. W sumie w dzien od 3 do 4h, a w nocy z przerwami na jedzenie 10-11h, wiec idealnie sumuje sie do tych 14

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Monalisa88 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oddzwoniła z przychodni pieleg iarka która szczepi i rzeczywiście że względu na grypy i koronawirusa nie szczepią dzieci. Mówiła że jak zaczną będzie do każdej mamy dzwonić z terminem szczepienia.

Tak właśnie też przypuszczałam że skoro nie ma innych objawów a pokaslywanie jest rzadko a slinki produkcja nie mała to to jest właśnie przyczyną. ☺️
    Całe szczęście. Średnia w jej wieku zaczęła pokaslywac ale doszła temp i świst w klatce i w ciągu 2 dni wyszło że to już obturacyjne zapalenie oskrzeli a że wymiotowała każdym antybiotykiem trafiłyśmy na 2 tyg do szpitala. A później już raz w miesiącu miała zapalenie oskrzeli wieczne nebulizacje itd. Wspominam to koszmarnie i nie chciałabym tego ponownie przechodzić. 🙄

Karolina 10.10.2019💞
    Lena 8.11.2012💞
    Samantha 27.10.2009💞

• Aguuula;2525 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga90 wrote:
    U nas teraz tak samo tyle że w nocy się jeszcze pogorszyło i spadło do jednego jedzenia 120 a w dzień jak uda się na raty 90 to sukces a tak to po 50.
    W poniedziałek mamy szczepienie. Ciekawe co mi na to powie pediatra.
    Chudy nie jest. Moze tylko tyle potrzebuje...

Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
    Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
    4xIUI :( ,3x transfer :( ,1x crio :( ,1x transfer -biochemiczna :( , 1x crio :), drugi crio :)
  • aga90 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguuula;2525 wrote:
    W poniedziałek mamy szczepienie. Ciekawe co mi na to powie pediatra.
    Chudy nie jest. Moze tylko tyle potrzebuje...
    No właśnie u nas też trzyma się ciągle w 50 centylu i nie widać żeby chudła. A w piątek mamy szczepienie więc też podpytam. U nas też jest problem z dziąsłami bo bolą od napierających zębów więc pewnie to przejściowe.

• wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co na katar u malucha? Robię inhalacje, dawałam nasivin baby, ciągle w nosie jest wodnisty katar, tylko ręce, jedzenie masakra bo nos co chwilę zatkany, ciężka noc się zapowiada A jeszcze mąż ma nocki. Tak mi jej szkoda, tak się biedna męczy. Eh dzieci nie powinny chorować

syy26iye928jhyb7.png
  • Konieczynka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiktoriaa nawilżacz powietrza lub jak nie masz to mokre ręczniki na kaloryfery. I aromactiv albo coś innego z olejkami. Ja Olbas lubię tylko on od 12rż 🙁

Lidia jak śpi na dobę 12h to max. Ale dziś jakiś dzień spiocha bo 1,5h ciągiem a to się często nie zdarza. I wyszły tylko 3 drzemki a nie 5. Teraz też już śpi. Idę i ja. Dobranoc.

wiktoriaa lubi tę wiadomość

Owulacja w 37dc zakończona ciąża - KACPER 4040g i 58cm.

starania od grudnia 2017, 26.09. 2019 córeczka :)
    23.07.2015 - synek

event.png
‹‹ 1565 1566 1567 1568 1569 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ