Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Nowa na dzielni, korzystam szybciutko z tego, ze jesteś aktywna - pytałam juz wcześniej, ale być może nie zauważyłaś. Jeśli można wiedzieć jakie miałaś amh, bo piszesz tylko ze obniżone. Ciekawi mnie to, bo mój wynik to poniżej 0,14 i jeszcze we wrześniu usłyszałam, ze w naszym przypadku naturalna ciąża never ever, a tu dwie kreski w styczniu.🤵🏽♀️34
ahm <0,1 / KIR BX, kilka nieobecnych / Allo mlr 0%
🤵🏻♂️34 ⭐
2019 - Angelius GM - amh 0,14;
bakteria, po wyleczeniu -> Cud 👶💗
2022 - Angelius MP - amh leci, omnitrope, androtop, cycloprogynova
✨ 11.2023 DuoStim -> 2 komórki
-> ❄ 5BB -> ET ❌
✨ 9.2024 Stymulacja -> punkcja -> lipa
✨ 11.2024 Stymulacja przerwana (poor responder)
✨ 2.2025 Stymulacja -> punkcja -> lipa
Decyzja o AZ 🔮
Czeka na nas 3BB 🌼-> maj 2025 ? -
Zonaboba wrote:Ja jestem na L4 po sprawdzeniu ze ciąża jest w macicy. Miałam niski progesteron i straszne bóle brzuchai krzyza. pracuje w szpitalu niby bym mogła chodzić ale gin kazała iść na L4.
W szpitalu to ciezka praca, kontakt z chorymi, wiec dobrze ze masz L4 -
meerici wrote:Nowa na dzielni, korzystam szybciutko z tego, ze jesteś aktywna - pytałam juz wcześniej, ale być może nie zauważyłaś. Jeśli można wiedzieć jakie miałaś amh, bo piszesz tylko ze obniżone. Ciekawi mnie to, bo mój wynik to poniżej 0,14 i jeszcze we wrześniu usłyszałam, ze w naszym przypadku naturalna ciąża never ever, a tu dwie kreski w styczniu.
Nie widziałam faktycznie. Miałam 0,85 a potem 1,15 wiec jakimś cudem podskoczyło albo wcześniej było złe zbadane. Mi w poprzedniej klinice mówili ze z tym 0,85 tylko IVF i się faktycznie szykowaliśmy, ale w następnej lekarz powiedział ze faktycznie tez nam poleca bo jest słabe ale jak wszystko obejrzał to powiedział, ze trochę za dobrze to wszystko u mnie wyglada jak na obniżone AMH, bardzo czyste jajowody, regularne okresy itd i on stwierdził, ze według niego niepłodność jest nie przez moje AMH tylko przez słabe nasienie EMka
. EM dostał jakieś lepsze suple, ja miałam HSG i jakoś zaskoczyło
0,14 faktycznie nisko bardzo ale ten mój tez stwierdził ze nawet przy niskich wynikach nie jest powiedziane, ze jajka są złej jakości tylko ze jest ich mało
2019 początek - strata, 10 tc
Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
Zmysłowa przykro mi...
Basiu, nie martw się na zapas, stres nie służy dziecku, a do porodu jeszcze daleko. No i Spirit ma rację, pierwszy poród jest lepszy, nie wiesz co cię czeka
Wczoraj miałam cały dzień tak okropne mdłości, dzisiaj trochę lepiej, ale może dlatego, że nie miałam czasu się uzalac nad sobą, bo musiałam jechać z dzieckiem do lekarza. Albo świeże powietrze lepiej mi zrobilo -
nick nieaktualnyZmysłowa przykro mi...
Dziewczyny ja rowniez od kiedy potwierdzono ciaze w macicy jestem na L4. Pracuje w szkole i lekarz nawet nie dal mi wyboru, chociaz wolałam isc do pracy, zeby czas szybciej mijał.
Teraz jestem mu wdzieczna, bo co prawda nie wymiotuje, ale od 4 dni jestem nie do zycia. Tylko jem i spie, jem i spie. Ugotowanie obiadu to jak przebiegnecie maratonu.
Co to luteiny- biore 2 razy dziennie i mambardzo mocne uplawy. Nie nosze wkladek, bo na poczatku tak robilam i mialam swiad i pieczenie -
kasia1518 wrote:Też miałam takie podejście, że tylko SN, nawet wybrałam szpital który mocno jest nastawiony na SN. Ale wyszło jak wyszło. Akcja była szybka bo dziecko się dusilo, w nocy przed godz. 23, cała CC trwała 25min aż lekarze mówili że takiej szybkiej akcji to nie mieli bo generalnie CC trwa ok 45min. Miałam super anestezjologa, który mi wszystko tłumaczył. Dał mi wskazówki co robić żeby szybko się podnieść- bo niestety dziecka mi nie pokazali tylko szybko zabrali na badania , więc usłyszałam tylko płacz. Jedynie położna zrobiła mi zdjęcia, a tak musiałam czekać do rana żeby jechać na wózku na górę ja zobaczyć i tylko 10min wystalam bo siły nie miałam, fakt faktem szybko się podniosłam bo 10h po CC. Nie ukrywam że mimo że jest dopiero 6mcy po CC to chciałbym spróbować SN , bo na pewno szybciej się dochodzi do siebie, ale zobaczymy co lekarz powie.
Kasiu, widziałam na pierwszej stronie, że jesteś z Lublina, ja też. W którym szpitalu rodziłas jeśli można wiedzieć? -
nowa na dzielni wrote:Nie widziałam faktycznie
. Miałam 0,85 a potem 1,15 wiec jakimś cudem podskoczyło albo wcześniej było złe zbadane. Mi w poprzedniej klinice mówili ze z tym 0,85 tylko IVF i się faktycznie szykowaliśmy, ale w następnej lekarz powiedział ze faktycznie tez nam poleca bo jest słabe ale jak wszystko obejrzał to powiedział, ze trochę za dobrze to wszystko u mnie wyglada jak na obniżone AMH, bardzo czyste jajowody, regularne okresy itd i on stwierdził, ze według niego niepłodność jest nie przez moje AMH tylko przez słabe nasienie EMka
. EM dostał jakieś lepsze suple, ja miałam HSG i jakoś zaskoczyło
0,14 faktycznie nisko bardzo ale ten mój tez stwierdził ze nawet przy niskich wynikach nie jest powiedziane, ze jajka są złej jakości tylko ze jest ich mało
No to u Ciebie całkiem dobry ten wynik, porównując ze mną
Mam wrażenie, ze to badanie jest mało wiarygodne, jest przecież stosunkowo młode. Wprowadza tylko niepotrzebne nerwy. Co lekarz to inna opinia, a w necie milion różnych historii.
Z ta jakością też niewiadomo jak to jest, niby liczy się też wiek i to gra dużą rolę. Szczerze to do teraz boję się stracić tę ciąże, bo gdzieś w głowie siedzi, ze być może zapłodniona została jakaś komórka gorszej jakości i to dopiero wyjdzie za jakiś czas.
Mój lekarz powiedział, ze przy takim wyniku to ja juz nie powinnam mieć miesiączki, a co dopiero owulacji. A u mnie zawsze okresy regularne, co do dnia, generalnie żadnych większych problemów, reszta wyników w normie. Tez mówił, ze wszystko wyglada w porządku, ten wynik byl niezwykle niski, myśleliśmy o błędzie w laboratorium, ale powtórzyłam i wyszło 0,2. U nas dodatkowo endometrioza była wskazaniem do ivf, mieliśmy zaplanowaną wizytę na luty, zeby ustalić wszystko, ale w ostatnim cyklu udało się. Naprawdę nie spodziewałam sie takiego obrotu spraw. Przez te cztery cykle prób faszerowalam się koenzymem q10, largininą, witaminą D i ziółkami i jakimś cudem zaskoczyło. U męża wszystko na tip top, wiec przynajmniej z jednej strony było Ok.
🤵🏽♀️34
🤵🏻♂️34 ⭐
-> ❄ 5BB -> ET ❌
Decyzja o AZ 🔮
Tez lądowałem D3 i koenzym kilka miesięcy
może coś pomogło. A FSH miałaś dobre? Słyszałam teorie, ze dopiero kiedy AMH jest niskie a FSH mocno wysokie to świadczy o tym, ze komórki są już słabe
2019 początek - strata, 10 tc
Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
Sunshine, Dopiszesz mi wizytę na 1 marca i badania prenatalne 20 marca ?
Ja mam progesteron dopochwowo i wypływa, ale gdzieś wyczytałam, że nie trzeba się tym przejmować - co ma się wchłonąć to się wchłonie
🤵🏽♀️34
🤵🏻♂️34 ⭐
-> ❄ 5BB -> ET ❌
Decyzja o AZ 🔮
nowa na dzielni wrote:Tez lądowałem D3 i koenzym kilka miesięcy
może coś pomogło. A FSH miałaś dobre? Słyszałam teorie, ze dopiero kiedy AMH jest niskie a FSH mocno wysokie to świadczy o tym, ze komórki są już słabe
nowa na dzielni lubi tę wiadomość
🤵🏽♀️34
🤵🏻♂️34 ⭐
-> ❄ 5BB -> ET ❌
Decyzja o AZ 🔮
Czeka na nas 3BB 🌼-> maj 2025 ?