X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ból brzucha dzisiaj też,ale wlaśnie zaliczyłam pierwszą porcelankę. Mam nadzieję, że to ostatni raz w tej ciąży.

ManiaM lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Zonaboba Koleżanka

Wysłany: 28 lutego 2019, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguuula;2525 wrote:
    Zonaboba ja tak z innej beczki. Czy to Twój pies, którego masz na zdjęciu z nickiem? :)
    Ja rano kupiłam kilka pączków i poki co żadnego nie zjadłam. Przez to ze odrzuciło mnie od słodkiego. Chociaż 1 muszę zjeść! :P
    Tak to mój Leon :*

3jgx3e3kvev7ziy9.png
    76 cs UDANY :) :)
    27lat
    9.11.18r - 1 IUI :(
    6.12.18r - 2 IUI :(
  • ManiaM Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, u mnie to samo ciągnie mnie podbrzusze raz z lewej raz z prawej i do tego bóle w dole pleców, koszmar. A wczoraj już było o niebo lepiej, nic nie można zaplanować...

oar843r8hxms7jm7.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj miałam dobry dzień. Bez wielkich mdłości a dziś już nie nie muszę martwić bo wróciły. Pączek jeden zjedzony na nielegalu. W domu będzie drugi. Nie jem glutenu i laktozy wież te paczki dla mnie jak ostatni posiłek skazańca. Ale w tłusty czwartek można wszystko.

Ja się boje tyc. Z córką przytyłam 30 kilo. Mam Hashimoto i tu jak na pstryk popatrZe na ciastko i kilo na wadze. Coś okropnego. Teraz się mocno pilnuje. Jem zdrowo i waga stoi. Mimo to po pierwszym mi zostało dużo i waga niestety tak łatwo nie spadnie. Nawet z Chodakowska.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zeby spalić 1 pączka trzeba leżeć 6 godzin na kanapie przed telewizorem:) to ja leżę do jutra:):):)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2019, 13:22

Zimri, kasia1518, Cabrera, ManiaM, Kotecki lubią tę wiadomość

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łapcie :D zrobilam 18. Mąż już wciągnąl 4, teście dostali 6 a ja aż 1 zjadlam :D jeszcze mam 7 do podzialu z synem :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3b4ebee21d5e.jpg

moni05, przedszkolanka:), Aguuula;2525, meerici, Kookosowa, Jupik, kasia1518, Cabrera lubią tę wiadomość

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Aguuula;2525 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zonaboba wrote:
    Tak to mój Leon :*
    Pytam bo też mam francuza :) uwielbiam go :* to mój synalek kochany :)

Zonaboba lubi tę wiadomość

Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
    Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
    4xIUI :( ,3x transfer :( ,1x crio :( ,1x transfer -biochemiczna :( , 1x crio :), drugi crio :)
  • Aguuula;2525 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś chyba jakis dzień bólowy. U mnie też brzuch i plecy ale nie ma co sie martwić, przecież maluchy sie rozpychają :)

Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
    Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
    4xIUI :( ,3x transfer :( ,1x crio :( ,1x transfer -biochemiczna :( , 1x crio :), drugi crio :)
  • Coccinea Przyjaciółka

Wysłany: 28 lutego 2019, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety Dziewczynki, u mnie ciąża najprawdopodobniej zatrzymała się dwa tygodnie temu. Lekarz wczoraj nie widział serduszka. Jestem przerażona tym co mnie teraz czeka :(

xrotrjjg30hx8js7.png
  • rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coccinea wrote:
    Niestety Dziewczynki, u mnie ciąża najprawdopodobniej zatrzymała się dwa tygodnie temu. Lekarz wczoraj nie widział serduszka. Jestem przerażona tym co mnie teraz czeka :(
    Spokojnie. Jaki wymiar ma zarodek? Wcześniej serduszko było? Jakie masz zalecenia? Ja po moich przeżyciach z początku ciąży będę każdemu w takiej sytuacji radziła iść do innego lekarza z najlepszym sprzętem, najlepiej do takiego który ma certyfikat do wykonywania USG genetycznego i robi je w tym gabinecie, do którego się idzie.

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coccinea wrote:
    Ciąża jest opóźniona o 2 tygodnie? Dostałaś skierowanie do szpitala?? Napewno jeszcze trzeba to sprawdzić w szpitalu i u innego lekarza. Najlepiej z bardzo precyzyjnym sprzętem.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Coccinea Przyjaciółka

Wysłany: 28 lutego 2019, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serduszko widział inny lekarz dwa tygodnie temu. Zarodek miał wtedy 3,3 mm, wczoraj inny lekarz (którego wybrałam sobie na prowadzącego ciążę) stwierdził brak serduszka i zarodek wielkości 3,2 mm. Dziś zrobiłam bbetą, powtórzę ją jutro, ale raczej cudów się nie spodziewam. Tylko nawet nie wiem gdzie mam się zgłosić? Szpital, SOR czy co?

xrotrjjg30hx8js7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coccinea wrote:
    Serduszko widział inny lekarz dwa tygodnie temu. Zarodek miał wtedy 3,3 mm, wczoraj inny lekarz (którego wybrałam sobie na prowadzącego ciążę) stwierdził brak serduszka i zarodek wielkości 3,2 mm. Dziś zrobiłam bbetą, powtórzę ją jutro, ale raczej cudów się nie spodziewam. Tylko nawet nie wiem gdzie mam się zgłosić? Szpital, SOR czy co?
    możesz się zgłosić do szpitala na izbę przyjęć lub czekać na poronienie samoistne. W szpitalu zrobią Ci jeszcze raz usg, żeby potwierdzić diagnozę.
    Nie dostałaś skierowania do szpitala od lekarza, nie powiedział Ci co dalej?

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brzuch miałam idealnie płaski z linią bioder już po wyjściu z porodówki, piersi z tych małych, więc czas ciąży i kp uznaję za najwspanialszy w życiu pod tym względem, bo to jedyny czas kiedy miseczka A była wypełniona aż nadto :D tym samym, nie miało co obwisnąć, jak przestałam karmić to po prostu zmalało. Rozstępy też mnie ominęły. Ale! Żeby nie było za różowo to niestety u mnie pojawiły się znaczne problemy z mięśniami dna miednicy :( dziś nie wróciły do normalności, ale był czas, że na prawdę miałam problem z niekontrolowanym siusiu. Byłam w trakcie porodu nacięta, wszyscy mówili, że zszyli mnie niczym chirurgia plastyczna, ale ja mam wrażenie, że tam coś jednak nie tak poszło. Współżycie było dla mnie bolesne przez ponad pół roku po porodzie. Tak więc tak, jeśli czegoś się boję w kontekście ciała to właśnie nacięcia, pęknięcia i problemów z mięśniami dna miednicy. W sumie to od tego wolałabym wiszące cycki lub brzuch, mniej problematyczne!

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Coccinea Przyjaciółka

Wysłany: 28 lutego 2019, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine03 wrote:
    możesz się zgłosić do szpitala na izbę przyjęć lub czekać na poronienie samoistne. W szpitalu zrobią Ci jeszcze raz usg, żeby potwierdzić diagnozę.
    Nie dostałaś skierowania do szpitala od lekarza, nie powiedział Ci co dalej?
    kazał zrobić betę dwa razy i zgłosić się do niego w przyszłym tygodniu. Teoretycznie umówiłam się do niego we wtorek, tylko czy jest sens czekać do wtorku skoro już jutro wieczorem będę miała wyniki dwóch bet i będę już wszystko wiedziała.
    Na poronienie samoistne nie liczę, skoro wg niego chodzę dwa tygodnie z poronieniem zatrzymanym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2019, 15:29

xrotrjjg30hx8js7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coccinea wrote:
    kazał zrobić betę dwa razy i zgłosić się do niego w przyszłym tygodniu. Teoretycznie umówiłam się do niego we wtorek, tylko czy jest sens czekać do wtorku skoro już jutro wieczorem będę miała wyniki dwóch bet i będę już wszystko wiedziała.
    Na poronienie samoistne nie liczę, skoro wg niego chodzę dwa tygodnie z poronieniem zatrzymanym.
    to już zależy od Ciebie tak naprawdę. Możesz iść do innego lekarza wcześniej ewentualnie, żeby dał Ci skierowanie do szpitala. Bo w szpitalu nie wiem czy przyjmą Cię bez skierowania, kiedy nie krwawisz itd. ciężko powiedzieć. Poza tym w szpitalach zazwyczaj przyjmują na poronienie tylko w tygodniu przy pełnej obsadzie personelu. W weekendy tylko nagłe przypadki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2019, 15:35

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coccinea, skonsultuj się jeszcze z innym lekarzem. I trzymaj się dzielnie <3

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poplakalam sie :( normalnie sie poryczalam z bezsilnosci :( chcialabym zapanowac nad ttmi wymiotami ;( przez 3tyg mialam moze 2 dni bez wymiotow, juz mnie wszystko boli a nawet podbrzusze mi dzis naciagnelo i zabolalo :(

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W szpitalu jeszcze 2 lekarzy będzie musiało stwierdzić brak czynności serca. Dziwne, że nie dał ci skierowania bo 3,2mm to malutko. Jesteś mniej więcej w tym samym dniu co ja. Wczoraj na IP mi wymierzyli 24,1mm.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,to ja już tak oficjalnie w ciąży :D kreski już są mocne:) byłam zrobić betę ale koniec końców nie zrobiłam bo sobie policzyli 60 zlotych więc idę grzecznie najpierw po skierowanie :D więc beta w sobotę dopiero ale widzę że z każdym dniem mocniejsze więc się udało tylko teraz żeby się utrzymało :) więc idę nadrabiać Wasz wątek od początku :)

Lajni85, Kookosowa, Jupik, sunshine03, meerici, ManiaM, Cabrera lubią tę wiadomość

2017 #1
    2019 #2
    :D
‹‹ 160 161 162 163 164 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ