Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Mój brzuch ciągle boli,właściwie podbrzusze. W sumie to nie wiem co boli bo tak jakby jajniki ale też kluje w macicy,do tego ucisk pecherza więc w sumie wszystko tam mnie boli kluje gniecie,ciagnie ale obylo się narazie bez tabletek Ale ZGAGA Max chyba przez te pączki
-
No spa raczej nie zaszkodzi. Jest jakaś tam opinia że wpływa na napięcie mięśniowe dziecka ale ja brałam prawie cała ciążę 3 razy dziennie forte i syn zdrowy i mega silny. A znam dzieci tych co nie brały i dzieci z napięciem. Zresztą mój lekarz kazał to brać. Wczoraj na IP też lekarka kazała wziąść Nospe jeśli boli brzuch.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2019, 20:28
-
Jestem po wizycie. Dziecko ma 2,5 cm 170 tętno. Krwiak dalej jest cienki i długi niepatologiczny.
Kookosowa, Dominika32, basia1987, Zimri, kasia1518, Irka, _nova, moni05, Jupik, przedszkolanka:), Zonaboba , nuśka91, sunshine03, nowa na dzielni, kkkaaarrr, Cabrera, Paolka_25 lubią tę wiadomość
-
O to taki prawie na wielkość jak mój
przypomina już nawet trochę człowieka
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4726b4340494.jpgDominika32, basia1987, kasia1518, Irka, ManiaM, moni05, Mine93, Jupik, przedszkolanka:), Zonaboba , nuśka91, Krakuska, Kookosowa, sunshine03, kkkaaarrr, Cabrera, Nanu7, Paolka_25 lubią tę wiadomość
-
A wiecie co? Z Om wychodzi ze 8 tydz i 5 dzień i że owulacji była 12 stycznia a ja kochałam się 8 stycznia mając Total śluz nieplodny. Okazuje się że wdg usg jest to 9 tydz i 2 dzień a owulacji musiała być 8 stycznia a więc kochalismy się w dniu owulacji. Jednak to nie sprawka dlugowiecznych plemników ale infekcji w dniu owulacji która wprowadziła mnie w błąd. Do tego dochodzi myślenie w czasie szczytowania "aaaa jakoś to będzie". I tak powstają wpadki. Jeszcze jakiś czas temu śmiała się z 30 letnich ludzi wpadajacych w 21 wieku i wysokim poziomie zabezpieczeń oferowanych przez producentów.
przedszkolanka:), Kookosowa, Paolka_25 lubią tę wiadomość
-
Ja też dziś umieram z bólu... Ale to żołądek, pi tych pączkach- zjadłam 4 takie z piekarni i 4 u teściowej własnej roboty- no te były mniejsze niż kupne, ale i tak jestem w szoku że tyle można zjeść ☺ mam teraz za swoje , od 16.00 umieram tak brzuch nawala- tyle dobrego ze wyżej więc mam pewność że to nie macicakasia1518
-
Usg też może się wahać. Ja mam 9t2d a powinno być 8t6d. Ale na usg mam plus minus tydzien. Także aż tak dokładne co do dnia to to chyba nie jest. Ja robiłam testy ovu i zawsze w ovu boli mnie brzuch jakieś 2h. Więc raczej jestem pewna że nie mogło być 3 dni wcześniej bo test był wtedy negatywny.
-
ja od w sumie momentu wymiotow mam rozchwianie emocjonalne
jeszcze mojnie wyprowadzil z rownowagi, mam jakies oslabienie orgaznizmu i ogolnie humor do dupy, jakas struta
oby jutro bylo lepiej...
Sarrrra superja teraz tak pomyslalam ze mnie do wizyty z pomiarami itp zostalo nie cale 5dni bo we wtorek. Slyszec serduszko to jedno, drugie zeby sie dobrze rozwijalo malenstwo.
-
My też mieliśmy stosunek w dni niepłodne. Mam długie cykle i wychodzi że ok 3 dni po stosunku było ovu. Byłam przekonana że w tym miesiącu napewno nic nie będzie a jak widać się udało
z USG wychodzi idealnie jak z om. Natura lubi nas czasem zaskoczyć
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Witajcie dziewczyny! To ten miesiąc, w którym być może niektóre z nas poznają już płeć swoich kruszynek!
Muszę Was nadrobić. Wczoraj miałam dość pracowity dzień dzisiaj też wiele przydałoby się zrobić ale nic miałam ciężką z bólami podbrzusza więc zaprowadziłam Małego do pkola i leżę z mdłościami.
Trzymam kciuki a za dzisiejsze wizyty i czekam na swoją poniedziałkową.
Wczoraj byłam na badaniach ale nie mam wglądu do wyników bo wyniki prosto do lekarza powędrują. Obawiam się niedoboru żelaza, pierwsza ciąża cała na Ascofer i tym razem podejrzewam to samo, jestem biała jak mleko... Aż przeźroczysta.
Waga u mnie póki co stoi w miejscu, a jak u Was? Pewnie ze względu na mdłości i wymioty na minusie?
Zaczęłam wczoraj 10tc. Dokładnie dziś 9+1. Boże jak to szybko leci!
Muszę jeszcze to dodać, no muszę! W mojej paczce jest 6 dziewczyn, jedna urodziła pod koniec listopada we 3 jesteśmy w ciąży!!!! Z czego jedna starała się ponad rok a druga ok 6ciu lat! Laski jakie to szczęście! Fajnie, że mam kogoś tak blisko i że możemy przeżywać to razemno a kolejne dwie mają nadzieję, że nie jest to zaraźliwe
nuśka91 lubi tę wiadomość
Paolka _25 -
sunshine03 wrote:ja to wiem, dlatego trochę jestem zdziwiona, że lekarz kazał robić betę. Może uznał, że nie zaszkodzi, skoro i tak trzeba czekać co najmniej kilka dni na następne usg, żeby porównać wzrost zarodka. W wątpliwych sytuacjach lekarze czekają i tak, jak u Kookosowej usg jest więcej, bo muszą mieć pewność 100%. Nawet, jak gin z przychodni wysyła na zabieg, to w szpitalu zazwyczaj sprawdzają to bardzo dokładnie, żeby wtopy nie było.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny