X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania Dziedzic chyba ma na to ćwiczenia ;)

Jupik lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ManiaM wrote:
    Nospe max też możemy? Tylko taką mam pod ręką
    Mój lekarz każe brać albo max albo forte.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój brzuch ciągle boli,właściwie podbrzusze. W sumie to nie wiem co boli bo tak jakby jajniki ale też kluje w macicy,do tego ucisk pecherza więc w sumie wszystko tam mnie boli kluje gniecie,ciagnie ale obylo się narazie bez tabletek Ale ZGAGA Max chyba przez te pączki

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• ManiaM Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika, ja już też sama nie wiem gdzie boli, i podbrzusze I reszta . Mój lekarz powiedział żebym nie brała żadnych leków bez konsultacji z nim. Ale już nie daje rady

oar843r8hxms7jm7.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tak samo jak w pierwszej ciąży zaczęłam mieć odruch wymioty od pasty do zębów. Dobrze, że mam bezproblemowe i silne zeby bo bym wszystkie straciła. Mycie trwa max 10-15 sek.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No spa raczej nie zaszkodzi. Jest jakaś tam opinia że wpływa na napięcie mięśniowe dziecka ale ja brałam prawie cała ciążę 3 razy dziennie forte i syn zdrowy i mega silny. A znam dzieci tych co nie brały i dzieci z napięciem. Zresztą mój lekarz kazał to brać. Wczoraj na IP też lekarka kazała wziąść Nospe jeśli boli brzuch.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2019, 20:28

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie. Dziecko ma 2,5 cm 170 tętno. Krwiak dalej jest cienki i długi niepatologiczny.

Kookosowa, Dominika32, basia1987, Zimri, kasia1518, Irka, _nova, moni05, Jupik, przedszkolanka:), Zonaboba , nuśka91, sunshine03, nowa na dzielni, kkkaaarrr, Cabrera, Paolka_25 lubią tę wiadomość

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to taki prawie na wielkość jak mój :) przypomina już nawet trochę człowieka :P

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4726b4340494.jpg

Dominika32, basia1987, kasia1518, Irka, ManiaM, moni05, Mine93, Jupik, przedszkolanka:), Zonaboba , nuśka91, Krakuska, Kookosowa, sunshine03, kkkaaarrr, Cabrera, Nanu7, Paolka_25 lubią tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • basia1987 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Jestem po wizycie. Dziecko ma 2,5 cm 170 tętno. Krwiak dalej jest cienki i długi niepatologiczny.
    Super❤

3jgxvfloilgh1ndu.png

13 cs szczęśliwy ❤
    25.01 beta 197
    28.01 beta 599
    31.01 beta 1636
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie co? Z Om wychodzi ze 8 tydz i 5 dzień i że owulacji była 12 stycznia a ja kochałam się 8 stycznia mając Total śluz nieplodny. Okazuje się że wdg usg jest to 9 tydz i 2 dzień a owulacji musiała być 8 stycznia a więc kochalismy się w dniu owulacji. Jednak to nie sprawka dlugowiecznych plemników ale infekcji w dniu owulacji która wprowadziła mnie w błąd. Do tego dochodzi myślenie w czasie szczytowania "aaaa jakoś to będzie". I tak powstają wpadki. Jeszcze jakiś czas temu śmiała się z 30 letnich ludzi wpadajacych w 21 wieku i wysokim poziomie zabezpieczeń oferowanych przez producentów.

przedszkolanka:), Kookosowa, Paolka_25 lubią tę wiadomość

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dziś umieram z bólu... Ale to żołądek, pi tych pączkach- zjadłam 4 takie z piekarni i 4 u teściowej własnej roboty- no te były mniejsze niż kupne, ale i tak jestem w szoku że tyle można zjeść ☺ mam teraz za swoje , od 16.00 umieram tak brzuch nawala- tyle dobrego ze wyżej więc mam pewność że to nie macica

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usg też może się wahać. Ja mam 9t2d a powinno być 8t6d. Ale na usg mam plus minus tydzien. Także aż tak dokładne co do dnia to to chyba nie jest. Ja robiłam testy ovu i zawsze w ovu boli mnie brzuch jakieś 2h. Więc raczej jestem pewna że nie mogło być 3 dni wcześniej bo test był wtedy negatywny.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :( ja od w sumie momentu wymiotow mam rozchwianie emocjonalne :( jeszcze mojnie wyprowadzil z rownowagi, mam jakies oslabienie orgaznizmu i ogolnie humor do dupy, jakas struta :( oby jutro bylo lepiej...

Sarrrra super ;) ja teraz tak pomyslalam ze mnie do wizyty z pomiarami itp zostalo nie cale 5dni bo we wtorek. Slyszec serduszko to jedno, drugie zeby sie dobrze rozwijalo malenstwo.

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też mieliśmy stosunek w dni niepłodne. Mam długie cykle i wychodzi że ok 3 dni po stosunku było ovu. Byłam przekonana że w tym miesiącu napewno nic nie będzie a jak widać się udało :) z USG wychodzi idealnie jak z om. Natura lubi nas czasem zaskoczyć

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny! To ten miesiąc, w którym być może niektóre z nas poznają już płeć swoich kruszynek!
    Muszę Was nadrobić. Wczoraj miałam dość pracowity dzień dzisiaj też wiele przydałoby się zrobić ale nic miałam ciężką z bólami podbrzusza więc zaprowadziłam Małego do pkola i leżę z mdłościami.

Trzymam kciuki a za dzisiejsze wizyty i czekam na swoją poniedziałkową.
    Wczoraj byłam na badaniach ale nie mam wglądu do wyników bo wyniki prosto do lekarza powędrują. Obawiam się niedoboru żelaza, pierwsza ciąża cała na Ascofer i tym razem podejrzewam to samo, jestem biała jak mleko... Aż przeźroczysta.

Waga u mnie póki co stoi w miejscu, a jak u Was? Pewnie ze względu na mdłości i wymioty na minusie?

Zaczęłam wczoraj 10tc. Dokładnie dziś 9+1. Boże jak to szybko leci!

Muszę jeszcze to dodać, no muszę! W mojej paczce jest 6 dziewczyn, jedna urodziła pod koniec listopada we 3 jesteśmy w ciąży!!!! Z czego jedna starała się ponad rok a druga ok 6ciu lat! Laski jakie to szczęście! Fajnie, że mam kogoś tak blisko i że możemy przeżywać to razem <3 no a kolejne dwie mają nadzieję, że nie jest to zaraźliwe :-D

nuśka91 lubi tę wiadomość

Paolka _25
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uuu łaaa ale esej mi wyszedł... :-P

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!
    Oj powtarzam się, no nic to trzymam kciuki podwójnie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2019, 09:06

Paolka _25
  • Coccinea Przyjaciółka

Wysłany: 1 marca 2019, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine03 wrote:
    ja to wiem, dlatego trochę jestem zdziwiona, że lekarz kazał robić betę. Może uznał, że nie zaszkodzi, skoro i tak trzeba czekać co najmniej kilka dni na następne usg, żeby porównać wzrost zarodka. W wątpliwych sytuacjach lekarze czekają i tak, jak u Kookosowej usg jest więcej, bo muszą mieć pewność 100%. Nawet, jak gin z przychodni wysyła na zabieg, to w szpitalu zazwyczaj sprawdzają to bardzo dokładnie, żeby wtopy nie było.
    Lekarz podjął taką decyzję z tego powodu, że widział mnie po raz pierwszy. Bijące serduszko widział dwa tygodnie temu lekarz z kliniki niepłodności. Żeby mieć pewność prosił zatem o dwie bety i ponowne usg we wtorek. Tak zrobię, nie mam raczej wątpliwości co do tego lekarza.

xrotrjjg30hx8js7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2019, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coccinea we wtorek wszystko będzie wiadomo. Trzymam kciuki, żeby jednak było dobrze.

Coccinea lubi tę wiadomość

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolka ja mam wage taka sama. Tzn od stycznia -2 i tak stoi. Myslisz ze na prenatalnych juz bedzie widac jaka plec? Patrze sie na zdjecia z nub (tej teori) i wiem mnien wiecej jak wyglada chlopak a jak dziewczynka ;)

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2019, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co do wagi - ja przytylam juz 3 kg!!! Co prawda jestem bardzo szczupla, bo startowalam z 41kg, ale mam nadzieje, ze nie przytyje jakos drastycznie. Milego dnia

‹‹ 162 163 164 165 166 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ