X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania Dziedzic chyba ma na to ćwiczenia ;)

Jupik lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ManiaM wrote:
    Nospe max też możemy? Tylko taką mam pod ręką
    Mój lekarz każe brać albo max albo forte.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój brzuch ciągle boli,właściwie podbrzusze. W sumie to nie wiem co boli bo tak jakby jajniki ale też kluje w macicy,do tego ucisk pecherza więc w sumie wszystko tam mnie boli kluje gniecie,ciagnie ale obylo się narazie bez tabletek Ale ZGAGA Max chyba przez te pączki

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• ManiaM Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika, ja już też sama nie wiem gdzie boli, i podbrzusze I reszta . Mój lekarz powiedział żebym nie brała żadnych leków bez konsultacji z nim. Ale już nie daje rady

oar843r8hxms7jm7.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tak samo jak w pierwszej ciąży zaczęłam mieć odruch wymioty od pasty do zębów. Dobrze, że mam bezproblemowe i silne zeby bo bym wszystkie straciła. Mycie trwa max 10-15 sek.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No spa raczej nie zaszkodzi. Jest jakaś tam opinia że wpływa na napięcie mięśniowe dziecka ale ja brałam prawie cała ciążę 3 razy dziennie forte i syn zdrowy i mega silny. A znam dzieci tych co nie brały i dzieci z napięciem. Zresztą mój lekarz kazał to brać. Wczoraj na IP też lekarka kazała wziąść Nospe jeśli boli brzuch.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2019, 20:28

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie. Dziecko ma 2,5 cm 170 tętno. Krwiak dalej jest cienki i długi niepatologiczny.

Kookosowa, Dominika32, basia1987, Zimri, kasia1518, Irka, _nova, moni05, Jupik, przedszkolanka:), Zonaboba , nuśka91, sunshine03, nowa na dzielni, kkkaaarrr, Cabrera, Paolka_25 lubią tę wiadomość

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to taki prawie na wielkość jak mój :) przypomina już nawet trochę człowieka :P

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4726b4340494.jpg

Dominika32, basia1987, kasia1518, Irka, ManiaM, moni05, Mine93, Jupik, przedszkolanka:), Zonaboba , nuśka91, Krakuska, Kookosowa, sunshine03, kkkaaarrr, Cabrera, Nanu7, Paolka_25 lubią tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • basia1987 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Jestem po wizycie. Dziecko ma 2,5 cm 170 tętno. Krwiak dalej jest cienki i długi niepatologiczny.
    Super❤

3jgxvfloilgh1ndu.png

13 cs szczęśliwy ❤
    25.01 beta 197
    28.01 beta 599
    31.01 beta 1636
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie co? Z Om wychodzi ze 8 tydz i 5 dzień i że owulacji była 12 stycznia a ja kochałam się 8 stycznia mając Total śluz nieplodny. Okazuje się że wdg usg jest to 9 tydz i 2 dzień a owulacji musiała być 8 stycznia a więc kochalismy się w dniu owulacji. Jednak to nie sprawka dlugowiecznych plemników ale infekcji w dniu owulacji która wprowadziła mnie w błąd. Do tego dochodzi myślenie w czasie szczytowania "aaaa jakoś to będzie". I tak powstają wpadki. Jeszcze jakiś czas temu śmiała się z 30 letnich ludzi wpadajacych w 21 wieku i wysokim poziomie zabezpieczeń oferowanych przez producentów.

przedszkolanka:), Kookosowa, Paolka_25 lubią tę wiadomość

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dziś umieram z bólu... Ale to żołądek, pi tych pączkach- zjadłam 4 takie z piekarni i 4 u teściowej własnej roboty- no te były mniejsze niż kupne, ale i tak jestem w szoku że tyle można zjeść ☺ mam teraz za swoje , od 16.00 umieram tak brzuch nawala- tyle dobrego ze wyżej więc mam pewność że to nie macica

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usg też może się wahać. Ja mam 9t2d a powinno być 8t6d. Ale na usg mam plus minus tydzien. Także aż tak dokładne co do dnia to to chyba nie jest. Ja robiłam testy ovu i zawsze w ovu boli mnie brzuch jakieś 2h. Więc raczej jestem pewna że nie mogło być 3 dni wcześniej bo test był wtedy negatywny.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :( ja od w sumie momentu wymiotow mam rozchwianie emocjonalne :( jeszcze mojnie wyprowadzil z rownowagi, mam jakies oslabienie orgaznizmu i ogolnie humor do dupy, jakas struta :( oby jutro bylo lepiej...

Sarrrra super ;) ja teraz tak pomyslalam ze mnie do wizyty z pomiarami itp zostalo nie cale 5dni bo we wtorek. Slyszec serduszko to jedno, drugie zeby sie dobrze rozwijalo malenstwo.

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też mieliśmy stosunek w dni niepłodne. Mam długie cykle i wychodzi że ok 3 dni po stosunku było ovu. Byłam przekonana że w tym miesiącu napewno nic nie będzie a jak widać się udało :) z USG wychodzi idealnie jak z om. Natura lubi nas czasem zaskoczyć

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny! To ten miesiąc, w którym być może niektóre z nas poznają już płeć swoich kruszynek!
    Muszę Was nadrobić. Wczoraj miałam dość pracowity dzień dzisiaj też wiele przydałoby się zrobić ale nic miałam ciężką z bólami podbrzusza więc zaprowadziłam Małego do pkola i leżę z mdłościami.

Trzymam kciuki a za dzisiejsze wizyty i czekam na swoją poniedziałkową.
    Wczoraj byłam na badaniach ale nie mam wglądu do wyników bo wyniki prosto do lekarza powędrują. Obawiam się niedoboru żelaza, pierwsza ciąża cała na Ascofer i tym razem podejrzewam to samo, jestem biała jak mleko... Aż przeźroczysta.

Waga u mnie póki co stoi w miejscu, a jak u Was? Pewnie ze względu na mdłości i wymioty na minusie?

Zaczęłam wczoraj 10tc. Dokładnie dziś 9+1. Boże jak to szybko leci!

Muszę jeszcze to dodać, no muszę! W mojej paczce jest 6 dziewczyn, jedna urodziła pod koniec listopada we 3 jesteśmy w ciąży!!!! Z czego jedna starała się ponad rok a druga ok 6ciu lat! Laski jakie to szczęście! Fajnie, że mam kogoś tak blisko i że możemy przeżywać to razem <3 no a kolejne dwie mają nadzieję, że nie jest to zaraźliwe :-D

nuśka91 lubi tę wiadomość

Paolka _25
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uuu łaaa ale esej mi wyszedł... :-P

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!
    Oj powtarzam się, no nic to trzymam kciuki podwójnie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2019, 09:06

Paolka _25
  • Coccinea Przyjaciółka

Wysłany: 1 marca 2019, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine03 wrote:
    ja to wiem, dlatego trochę jestem zdziwiona, że lekarz kazał robić betę. Może uznał, że nie zaszkodzi, skoro i tak trzeba czekać co najmniej kilka dni na następne usg, żeby porównać wzrost zarodka. W wątpliwych sytuacjach lekarze czekają i tak, jak u Kookosowej usg jest więcej, bo muszą mieć pewność 100%. Nawet, jak gin z przychodni wysyła na zabieg, to w szpitalu zazwyczaj sprawdzają to bardzo dokładnie, żeby wtopy nie było.
    Lekarz podjął taką decyzję z tego powodu, że widział mnie po raz pierwszy. Bijące serduszko widział dwa tygodnie temu lekarz z kliniki niepłodności. Żeby mieć pewność prosił zatem o dwie bety i ponowne usg we wtorek. Tak zrobię, nie mam raczej wątpliwości co do tego lekarza.

xrotrjjg30hx8js7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2019, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coccinea we wtorek wszystko będzie wiadomo. Trzymam kciuki, żeby jednak było dobrze.

Coccinea lubi tę wiadomość

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolka ja mam wage taka sama. Tzn od stycznia -2 i tak stoi. Myslisz ze na prenatalnych juz bedzie widac jaka plec? Patrze sie na zdjecia z nub (tej teori) i wiem mnien wiecej jak wyglada chlopak a jak dziewczynka ;)

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2019, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co do wagi - ja przytylam juz 3 kg!!! Co prawda jestem bardzo szczupla, bo startowalam z 41kg, ale mam nadzieje, ze nie przytyje jakos drastycznie. Milego dnia

‹‹ 162 163 164 165 166 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ