X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • emikey Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam 3+. Z synem przez pierwsze 6 miesięcy nie przytyłam nic. No ale inne rzeczy jadłam. Ciężko nie przytyć jedząc słodycze i majonez :P

Nanu7, Krakuska, Kookosowa lubią tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na prenatalnych można czasem zobaczyć płeć jak dziecko dobrze się ułoży. Ale też bardzo czesto są pomyłki. Najlepiej określa się płeć na polowkowym.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej jak tam wasze brzuchy dzisiaj?
    Mój duzo lepiej jedyne co mi doskwiera to ucisk na dole na samym środku i uczucie pełnego pęcherza.... Ale jak dobrze mi się dzisiaj spalo to szok,nawet mam siłę zeby ogarnąć chatę :)

Miewacie też kłucie tak jakby w pochwie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2019, 10:31

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• Daria78 Koleżanka

Wysłany: 1 marca 2019, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny:) Ja również mam termin na początek października podczytuje Was od pewnego czasu ale miałam obawy,żeby się ujawnić ze względu na słaby przyrost bety w 5tyg moja beta wynosiła:1462 po 5dniach 3278 po kolejnych 5dniach 6778.Wizyta u gin tydzień później serduszko biło wydawało się wszytko ok jedynie ciąża tydzień młodsza. Następna wizyta kolejny tydzień i nadal serce bilo kolejna za 2tyg czyli w przyszłym tygodniu.Poza tym mam krwiaka muszę się oszczędzać.Czy któraś z Was spotkała się z takim przypadkiem, żeby beta nagle zwolniła zwolniła i podwajała się dopiero co 4,5dni?wcześniej przyrosty były w normie:( Czytałam że beta zwalnia ale dopiero przy większych wartościach dlatego martwię się że przez te przyrosty prędzej czy później ciąża źle się zakończy:(

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heeej ;)
    Dominika mnie kłuje od wczoraj! Ni to brzuch ni jajniki,ni szyjka..

Również czekam na wieści z wizyt! Moja za tydzień.
    Ale mam detektor i słyszalam serduszko <3

Kiniorek91, Paolka_25, kkkaaarrr, Jupik, Kookosowa, moni05 lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek kilku moim koleżankom i psiapsiółom sprawdziła się płeć z pierwszego prenatalnego. Ale szanse są zawsze 50/50 :-P

Zaczęłam ogarniać, teraz mam przerwę na pizzę :-P
    Wczoraj robiłam faworki a dzisiaj z pozostałego białka zrobię kokosanki ;-)

Paolka _25
  • ManiaM Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dyskomfort w podbrzuszu to chyba tak non stop cos czuje , a to kłócie A to ciągnięcie. Przeżyłam wczorajszy dzień ale za to obudziłam się z bólem gardła. Także nudno nie jest.
    Co do wizyt również trzymam kciuki, moja dopiero 25 marca. Chyba wcześniej pójdę na NFZ, i tak potrzebne skierowania na badania krwi żeby były bezpłatne.

oar843r8hxms7jm7.png

Wysłany: 1 marca 2019, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wagi to u mnie - 1 kg.
    A podziwiam Was za te gotowania/pieczenia. Ja w ogóle na to mocy nie mam..

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2019, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nanu7 wrote:
    Dziewczyny co do wagi - ja przytylam juz 3 kg!!! Co prawda jestem bardzo szczupla, bo startowalam z 41kg, ale mam nadzieje, ze nie przytyje jakos drastycznie. Milego dnia
    Skoro jesteś taka szczupła, to w 1. trymestrze powinnaś przytyć tyle, żeby osiągnąć prawidłowe bmi :) dalej już normalnie tak, jak każdy :) ale to zależy też, ile masz wzrostu :)

u mnie waga stoi. Po kilku dniach dobrego samopoczucia i apetytu bez mdłości, dzisiaj już znacznie gorzej. Chyba wczorajsze pączki nie były zbyt dobrym pomysłem, bo już od wczoraj wieczorem czułam, że ciężko na żółądku :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2019, 11:05

Nanu7 lubi tę wiadomość

• Aguuula;2525 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika32 wrote:
    Hej jak tam wasze brzuchy dzisiaj?
    Mój duzo lepiej jedyne co mi doskwiera to ucisk na dole na samym środku i uczucie pełnego pęcherza.... Ale jak dobrze mi się dzisiaj spalo to szok,nawet mam siłę zeby ogarnąć chatę :)

Miewacie też kłucie tak jakby w pochwie?
    Właśnie chciałam pytac o te kłucia. Mam je od wczoraj od późnego popołudnia. Wieczorem nawet dosyć mocne były. Pojawiają się, za chwile znikają i za jakis czas znów, ale nie są mega uciążliwe. Dzis tez je mam ale są lżejsze. Przy takich mocniejszych promieniują mi na lewą stronę.

Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
    Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
    4xIUI :( ,3x transfer :( ,1x crio :( ,1x transfer -biochemiczna :( , 1x crio :), drugi crio :)
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja start z 51kg, 1,5 kg na plus. Ale u mnie sam początek.. I tak Wypchnelo mi brzuch do przodu, pewnie przez wzdęcia i zatrzymanie wody. Rajtki cisnęły w brzuch niemiłosiernie, więc włożyłam dziś do pracy te dżinsy ciążowe z Lidla i tunikę. Ale ulga :p

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184

Wysłany: 1 marca 2019, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno w tym tygodniu te kłucia są normalne,gdzieś o nich czytałam. Mnie złapalo jak wstalam się ubrac do sklepu ale przeszłam się ,usiadłam i przeszło.
    Krakuska ja jak jadłam wszystko na poczatku to też miałam wywalony,teraz już nie bo mało co jem a bardziej podgryzam ciągle ;)

Aguuula;2525 lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a jak u Was z seksem?
    Wstrzymujecie sie czy normalnie?

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2019, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu znalazłam siły, zeby napisac o moich mdłościach. Nie spodziewałam się, że przez nie strace siły i ochote na wszystko. Nie wymiotuję, ale samo mulenie jest dla mnie nie do zniesienia. Zauwazylam ze w trakcie jedzenia jedynie jest ok.. ale najpierw trzeba sie do niego zmusic. Czuje sie jak wrak człowieka :(

• Jupik Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja startuje z taką wagą, jak niemal na końcu poprzedniej ciąży :-/ na szczęście nie to, że mam nadwagę, tylko wtedy zaczynałam od chudzielstwa (przez te wymioty). Nawet mąż mi się zdziwił, bo mówi, że nie wyglądam na to co ważę. No nie wyglądam, a jednak weszłam u gin na wagę i tyle ważę, co ważę, ciekawe ile przytyję..

Ja cały czas się waham, który detektor kupić. Wolałabym taki co też tętno mierzy, hmm.

U mnie na prenatalnych płeć się sprawdziła. U mojej siostry też zawsze się sprawdzało (3 razy). Zakładam, że dużo zależy od tego gdzie się robi. Oczywiście nam koleś też mówił, że to jeszcze nie na 100% ale wiem, że on rzadko się myli.

Co do seksu- nie wiem z czego to wynika, ale na samą myśl rzygać mi się chce :-/

Paolka_25 lubi tę wiadomość

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek u nas lek po poronieniach więc oboje stwierdziliśmy że ten trymestr bez. Potem już tak. Najgorsze początki.

Daria ja bety wogole nie robiłam. Właśnie żeby potem nie gdybać czy dobrze czy źle. Jest serduszko, bije. Dzidzia żyje. A tydzień różnicy może się zdarzyć. Owulacja mogła się przesunąć. Teraz twoje pozytywne myślenie dużo pomoże w rozwoju.

Mnie czas coś zaboli, ale to chwilkę i przestaje. Po całym dniu czuję macicę od zmęczenia.
    U mnie waga stoi.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neroli wrote:
    W końcu znalazłam siły, zeby napisac o moich mdłościach. Nie spodziewałam się, że przez nie strace siły i ochote na wszystko. Nie wymiotuję, ale samo mulenie jest dla mnie nie do zniesienia. Zauwazylam ze w trakcie jedzenia jedynie jest ok.. ale najpierw trzeba sie do niego zmusic. Czuje sie jak wrak człowieka :(

Współczuję, przerabiałam w 1 ciąży non stop, teraz przerabiam z mniejszym nasileniem parę razy dziennie, przynajmniej mam chwilę oddechu.. ale wieczorami to już płakać mi się chce tak muli. Odliczam aż się skończy..

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria78 wrote:
    Cześć dziewczyny:) Ja również mam termin na początek października podczytuje Was od pewnego czasu ale miałam obawy,żeby się ujawnić ze względu na słaby przyrost bety w 5tyg moja beta wynosiła:1462 po 5dniach 3278 po kolejnych 5dniach 6778.Wizyta u gin tydzień później serduszko biło wydawało się wszytko ok jedynie ciąża tydzień młodsza. Następna wizyta kolejny tydzień i nadal serce bilo kolejna za 2tyg czyli w przyszłym tygodniu.Poza tym mam krwiaka muszę się oszczędzać.Czy któraś z Was spotkała się z takim przypadkiem, żeby beta nagle zwolniła zwolniła i podwajała się dopiero co 4,5dni?wcześniej przyrosty były w normie:( Czytałam że beta zwalnia ale dopiero przy większych wartościach dlatego martwię się że przez te przyrosty prędzej czy później ciąża źle się zakończy:(

Cześć Daria! A co Twój lekarz mówi o tych przyrostach? W którym jesteś tygodniu?

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie seksu w ciąży, mój lekarz odradził nam go na razie, twierdząc, że skurcze mogą powodować poronienie. Także do końca 3 miesiąca na pewno bez

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png

Wysłany: 1 marca 2019, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek że co niby? Seks? :D mnie tak muli,że nawet nie myśle o tym;p

Jupik ja mam aplikacje i mi pokazuje wykres jak wykazuje serduszko jak bije i tetno chyba- ale czekam na meźa on lepiej rozpracuje ;p

Neroli dobrze Cię rozumiemy i wspieramy..sporo nas tu, ale faktycznie jak nie ma wymiotów to najlepsze wyjście zmusic sie cokolwiek jesc ciagle. U mnie dla odmiany dzisiaj weszła owsianka.

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
‹‹ 163 164 165 166 167 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ