X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też w zeszłej ciąży plamienia zaczęły się po seksie, ale okazało się, że to krwiaczek. No ale ile się wtedy stresu najadłam to moje.. zresztą właśnie niemal całą ciążę mieliśmy uważać, więc wtedy szału nie było. A teraz tak jak pisałam, chwilowo rzygać mi się chce na samą myśl. Powiedzialam mężowi, że ja się poświęcam to i on może. Bo wtedy to mnie bał się tknąć a w tej ciąży widzę, że obawy mu zeszły i jest wyjątkowo chętny ;-)

Ja wczoraj wieczorem dramat. Tak ze mnie siły zeszły i mdłości dopadły, że zaleglam na podłodze i czekałam aż mąż wróci i przejmie dziecko. Jak wrócił to się popłakałam, porzygalam i spać poszłam. No koszmar :-(

Przedszkolanka, a gdzie i który model kupiłaś? Bo tych Angelsoundsow jest od cholery i nie wiem, czy wszystkie mają ten dostęp do aplikacji czy nie. Napisz plis.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:
    Tez macie tak ze rano czujecie sie ok, a pozniej np po obiedzie uchodzi z was powietrze? Ja do obiadu mam duzo werwy, a jak zjem, poloze sie na chwile to zaczyna mnie mulic i tak to trwa do zasniecia. Jeszcze mi sie jakies male bole wlaczyly w miesniach bocznych brzucha i nie umiem sie ulozyc...

Tak samo. Im bliżej wieczora tym gorzej. Wczoraj dramat.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • basia1987 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:
    Tez macie tak ze rano czujecie sie ok, a pozniej np po obiedzie uchodzi z was powietrze? Ja do obiadu mam duzo werwy, a jak zjem, poloze sie na chwile to zaczyna mnie mulic i tak to trwa do zasniecia. Jeszcze mi sie jakies male bole wlaczyly w miesniach bocznych brzucha i nie umiem sie ulozyc...
    Ja tak mam ostatnio... caly dzien jest ok a po południu po obiedzie jak wracam z pracy to uchodzi ze mnie powietrze i mdłości mnie męczą...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2019, 08:48

3jgxvfloilgh1ndu.png

13 cs szczęśliwy ❤
    25.01 beta 197
    28.01 beta 599
    31.01 beta 1636
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jade oddac krew na hbs i ten mocz nieszczesny. Chociaz mi sie mega nie chce ...

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Bzdura, że można poronić po orgazmie... Wtedy zawsze jest inna przyczyna, dzidziuś i jego otoczka muszą być wyjątkowo słabe, bo serio do nich daleko...
    Ja mam libido czasem kosmos, wręcz jak nie wykorzystam mojego to mam natrętne sny erotyczne :P moja ciąża jest zagrożona, ale z innych powodów i seks nie ma na to wpływu, gwoli wyjaśnienia :)

Zgadzam się. Jeśli zarodek jest zdrowy, żaden orgazm nie zrobi na nie wrażenia. Ja w pierwszej ciąży miałam regularne orgazmy we śnie w pierwszym trymestrze, teraz jest to samo. Wolałabym żeby ich nie było, ale co zrobić :)

moni05 lubi tę wiadomość

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś z Was ma już cień kreski na brzuchu od pępka w dół, czy jestem jakimś kosmitą? :P

Nanu7 lubi tę wiadomość

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • ManiaM Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć:)
    Jeżeli chodzi o robienie bety, ja zrobiłam tylko raz aby być pewna że test pozytywny, ponieważ się boję tych wyników po poprzednim poronieniu jak spadała. Na usg wszystko dobrze więc lekarz nie kazał mi sprawdzać czy dobrze przyrasta.
    Co do libido, tylko u mnie 0?

oar843r8hxms7jm7.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania, nie tylko u Ciebie, wyżej mnóstwo dziewczyn miało podobne odczucia co do libido :) to zależy, ja wieczorem czuję się ciut lepiej, można dokazywać :P

Krakuska orgazm przez sen? :O daj trochę jak nie chcesz :D

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Któraś z Was ma już cień kreski na brzuchu od pępka w dół, czy jestem jakimś kosmitą? :P
    Tak! Wlasnie dzis rano zauwazylam. Nie wiedzialam, ze to tak szybko sie pojawia.

moni05 lubi tę wiadomość

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj u mnie też od zupy do wieczora to już jest masakra. Dzisiejszy poranek dobry.

Jupik ja mam ten mini. On jest bardzo czuły i sama nie wiem czy to co czuje to fasolka..jak wskazuje poziom 80 to moje ale jak 140-170 to nie wiem czy fasol czy jelita czy co. Dla eksperymentu mezowi wyszlo 142 ..z tym ze u niego cisza a u mnie slychac bicie.

Moni ja nie mam.

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nanu7 wrote:
    Tak! Wlasnie dzis rano zauwazylam. Nie wiedzialam, ze to tak szybko sie pojawia.

Teoretycznie jak czytałam to w 9tc może :) więc Ty jesteś jeszcze większą kosmitką niż ja :D ale przynajmniej nie jestem sama :P

Nanu7 lubi tę wiadomość

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha ja chyba mam kreske zlana z rozstepami (TT)

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nanu7 wrote:
    Ja mam na całym brzuchu. Z poprzedniej ciąży :ppp

moni05 lubi tę wiadomość

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Mam wstępny termin na 2.11, ale będę też do was zaglądać, bo na listopadówkach na razie cisza :D

Pozdrawiam dziewczyny z wątku lutowe testowanie, to był szczęśliwy wątek :)

u mnie na razie libido leży i kwiczy, dajcie trochę tych sennych orgazmów!!!!

moni05, nuśka91, Cabrera, Krakuska lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholernie nie lubie gdy na jakims watku wyskakuje ze ktoras stracila :( czuje wtedy taka niemoc (na fb przed chwila) :( ze jestesmy chuchamy
    Dmuchamy a i tak nie jestesmy w stanie zapobiec temu ze cos sie moze stac :(
    Tak mi sie smutno zrobilo

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:
    Cholernie nie lubie gdy na jakims watku wyskakuje ze ktoras stracila :( czuje wtedy taka niemoc (na fb przed chwila) :( ze jestesmy chuchamy
    Dmuchamy a i tak nie jestesmy w stanie zapobiec temu ze cos sie moze stac :(
    Tak mi sie smutno zrobilo

Kiniorek, trzeba mysleć wtedy realnie... Kobiet jest na wątku tyle i tyle... Procent strat taki i taki... Niezwykle bolesna, ale statystyka. Nie masz sobie nic do zarzucenia, robisz co w Twojej mocy. Myśl pozytywnie :)

Cześć Holibka <3

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Kiniorek, trzeba mysleć wtedy realnie... Kobiet jest na wątku tyle i tyle... Procent strat taki i taki... Niezwykle bolesna, ale statystyka. Nie masz sobie nic do zarzucenia, robisz co w Twojej mocy. Myśl pozytywnie :)

Cześć Holibka <3

To nawet nie o to chodzi, czy mam sobie cos do zarzucenia, ale, ze zycie to jest tak cholernie krucha nić, stąpiemy po niej ostroznie a i tak nie mamy wplywu na to, co sie stanie, chociaz nie wazne jak bysmy uwazali...

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek mnie też to boli za każdym razem. Sama drżę codziennie i odliczam chociaz do 23 marca gdzie mija największe zagrożenie.

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Kiniorek mnie też to boli za każdym razem. Sama drżę codziennie i odliczam chociaz do 23 marca gdzie mija największe zagrożenie.

Ja licze dni do kolejnej wizyty. Gdzie go zmierzy i bede miec czarno na bialym ze dobrze sie rozwija i ze nic mu nie zagraza. Do wtorku jest chwilka.

Dzis jakos ze mnie uszlo powietrze z rana a jeszcze mlodemu obiecalam ze razen zrobiny rogaliki kruche ;]

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • nuśka91 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Paolka fajnie, że masz dużo koleżanek w ciąży, będzie Wam raźniej :)

Daria nie zamartwiaj się, na usg wszystko dobrze. Mi lekarz kazał nie powtarzać bety. Będzie dobrze, zobaczysz :*

Przedszkolanka też dla mnie granicą jest 23 marca :) już niewiele zostało, dotrwamy!

Dziewczyny jakie detektory polecacie? Ja planuje sobie kupić po wizycie 8 marca, ale jeszcze nie wiem jaki :)

A u mnie było - 1,5 kg na minusie a teraz powoli wracam do wagi z grudnia/stycznia. Przez nudności dużo mniej jem. Wczoraj miałam fatalny dzień, caaały czas mulenie. No i nie widzę większego brzucha poza tłuszczem który był już wcześniej ;)

A co do seksu to niestety mamy zakazane przez lekarza do końca 12 tygodnia. A mi się tak bardzo chce... Dziś też miałam sny erotyczne, do orgazmu mało brakło. Może następnym razem ;)

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

‹‹ 165 166 167 168 169 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ