X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • emikey Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O my się wybieramy na babymoon do Portugalii :) pierwszy babymoon spędziliśmy w Chorwacji.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • ManiaM Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocieszę was odnośnie rozstępów, zawsze byłam szczupła, aktualnie ważę 50 kg, mam ich pełno na pośladkach, udach... Także po prysznicu na mokrą jeszcze skórę nakładam oliwke taka zwykła dla dzieci, chociaż uważam że jeśli ktoś ma tendencję do rozstępów to mimo smarowania jak mają wyjść to wyjdą. Tylko im lepiej natłuszczona skóra tym mniej swędzi:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2019, 14:39

oar843r8hxms7jm7.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja smarowalam brzuch od 4m i do porodu nic mi nie wyszło. Myslalam, że mi się upieklo a tu rozstępy wyszły 3 tyg po porodzie. Nadal nie zbladly totalnie. Są takie lekko Różowe. Tyle, że są nisko więc nie widać jak założę bikini czy majtki. Wyszły tylko nisko pod pepkiem więc mam nadzieję, że jeśli będą nowe to też tylko tu.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ciasto na rogaliki zagniecione i w lodowce :) a pozniej bedziemy z mlodym sie bawic :)
    Na razie ide na drzemke. Zauwazylam ze zaczelam sie pocic bardziej :/

moni05 lubi tę wiadomość

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Kaktusia Znajoma

Wysłany: 2 marca 2019, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    Ale wkstra z ta Portugalia! A gdzie dokladnie mieszkasz? Ja mieszkalam przez rok w Porto i mam wielki sentyment do tego okresu. Chcialabym tam spedzic starosc :)

Coimbra ;) bardzo dobre zaplecze medycznej tylko do oceanu 40 min.

kkkaaarrr lubi tę wiadomość

• XYZ89 Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2019, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Moja największa codzienna obawa teraz to ta czy pójdzie spać przed północą :D

Haha mam tak samo... A ile Twoje najmłodsze śpi na dobę?
    Bo moja odkąd skończyła 8 miesięcy to 10 h średnio... czasami niestety mniej.. rzadko kiedy wychodzi 11 godzin na dobę i jak teraz męczy mnie ta senność 1 trymetru, to jest jednym słowem masakra...

• ManiaM Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Ja smarowalam brzuch od 4m i do porodu nic mi nie wyszło. Myslalam, że mi się upieklo a tu rozstępy wyszły 3 tyg po porodzie. Nadal nie zbladly totalnie. Są takie lekko Różowe. Tyle, że są nisko więc nie widać jak założę bikini czy majtki. Wyszły tylko nisko pod pepkiem więc mam nadzieję, że jeśli będą nowe to też tylko tu.

To akurat na takie świeże polecam bio oil, dobry jest na takie świeże blizny , trochę spłaca rozstępy

oar843r8hxms7jm7.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XYZ89 wrote:
    Haha mam tak samo... A ile Twoje najmłodsze śpi na dobę?
    Bo moja odkąd skończyła 8 miesięcy to 10 h średnio... czasami niestety mniej.. rzadko kiedy wychodzi 11 godzin na dobę i jak teraz męczy mnie ta senność 1 trymetru, to jest jednym słowem masakra...

Mój w dzień ma tylko jedna drzemke już i to tak zazwyczaj 1,5h. Jak Zaśnie mi w wózku na dworze to koniec bo ja drzemki już mieć nie będę. W nocy przespi z 10h. Ale mu teraz idą 3 i 4 więc słabo śpi.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja już oficjalnie bo mam wyniki bety :D termin niby z kalendarza 8.11 ale tak jak pisałam cięcie wcześniej czyli przed 1.11 :)

Przeczytałam cały wątek :D i po pierwsze przykro mi z powodu wszystkich strat jakie tu były,mam nadzieję że wszyscy już będą słyszeć same dobre wiadomości aż do porodu i później też. Widziałam że była dyskusja na temat różnic w wychowaniu/karmieniu/wszystkich innych tematów dziecięcych - osobiście uważam że naprawdę nie ma sensu się spierać co jest lepsze bo i tak każdy uważa że jego wybór jest najlepszy i nikt nikogo nie przegada:D A fajnie jednak jest mieć tutaj czy innych grupach tego typu wsparcie i się nie krytykować czy teraz czy po urodzeniu maluchów bo i tak cały świat jtw będzie nam mówił w zależności od człowieka że dziecko ma czapkę i mu gorąco albo zimno bo jej nie ma ;)

Widziałam też że pisałyscię z jakich miast jesteście -ja z Krakowa :)

Poza bobasem w brzuchu mam synka z 2017 :) I widziałam też że jest tu dużo osób ze starszymi dziećmi co mnie pociesza bo nie mam pojęcia jak będę żyć w ciąży jak trzeba jeszcze ogarnąć drugiego więc będę się pocieszać że nie jestem jedyną :D

Jupik, moni05, Kookosowa, Krakuska lubią tę wiadomość

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Mój w dzień ma tylko jedna drzemke już i to tak zazwyczaj 1,5h. Jak Zaśnie mi w wózku na dworze to koniec bo ja drzemki już mieć nie będę. W nocy przespi z 10h. Ale mu teraz idą 3 i 4 więc słabo śpi.

Moja też już 1 drzemka i jest przyzwyczajona do tego, że śpi na spacerze, więc do mnie jak przyjeżdża teściowa to ją bierze na spacer, a ja wtedy w kime. Jak nie przyjeżdża, np.dzis, położyłam ją i siebie na drzemkę, a na spacer poszłyśmy zaraz po tym jak wstała. Inaczej bym nie funkcjonowala. Właśnie wczoraj nie miałam drzemki w ciągu dnia i skończyło się jak się skończyło. A spacer dla mnie jakbym maraton przebiegla. Ciężki ten 1 trymestr..

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • XYZ89 Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2019, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:

No u nas właśnie w kratkę z tą drzemką w dzień odkąd skończyła rok. Czasami się drzemnie, ale wtedy właśnie szaleje do 24... a jak jest cały dzień bez drzemki to wtedy jest nadzieja, że padnie o 20 i będzie spała do 6-6:30 rano :P

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i co? Rogaliki rozeszly sie i zostalo pare... No takie dobre wyszly :)
    Kochana tesciowa zrobila mi sok. Szpinak, jablko i duzo imbiru. I wiece co? Nie odbija mi sie! Ani nie muli! Nawet nie wymiotowalan dzisiaj :)

moni05, Kookosowa, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis z wielka ochota na pizze wstalam, wyrobilam ciasto ale jak walkowałam to juz była masakra ... Koszmar ! Po zjedzeniu gotowej nawet niezle bo polozylam ostre skladniki i to mi nawet pomaga.

Moze do smarowania brzuszka dobry bedzie kolagen w kremie lub sprayu. Albo wcinac go duzo:)

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jem cały dzień serek topiony i też nic mnie nie męczy :) ile witamin jest w takim serku hehe mam nadzieję że dużo :)

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prawie dzisiaj w ogóle nie miałam mdłosci i bólu piersi! Nie spałam,tylko leżałam i jadłam! Brzuch mnie troche zabolał i zakłuł ,ale to type ;o

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2019, 19:22

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa czasem tonacy brzytwy sie chwyta jak nic nie wchodzi. Mi lekarz powiedzial ze poki nie spada mi morfologia to jest ok. Gorzej jak zacznie mi spadac to w tedy na "dokarmianie" kroplowka ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2019, 19:33

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa wrote:
    Ja jem cały dzień serek topiony i też nic mnie nie męczy :) ile witamin jest w takim serku hehe mam nadzieję że dużo :)
    Mi też wyjątkowo smakują serki topione. Ale tylko śmietankowe bądź z pieczarkami :P właśnie wpiepszylam dwa trojkaciki. Mogę iść spać :D

Kookosowa lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Zonaboba Koleżanka

Wysłany: 2 marca 2019, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszecie o objawach, a ja nie mam :( bolą mnie tylko piersi i może ze 2 dni rano było mi niedobrze, ale czy to jakieś wow raczej nie. I już do łazienki tak n8e latam :(

3jgx3e3kvev7ziy9.png
    76 cs UDANY :) :)
    27lat
    9.11.18r - 1 IUI :(
    6.12.18r - 2 IUI :(
  • nuśka91 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zonaboba poczekaj poczekaj ;)

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zonaboba wrote:
    Piszecie o objawach, a ja nie mam :( bolą mnie tylko piersi i może ze 2 dni rano było mi niedobrze, ale czy to jakieś wow raczej nie. I już do łazienki tak n8e latam :(
    Kochana i życzę Ci byś była tym bezobjawowym przypadkiem! I zapewne nie tylko ja :) ja do łazienki od początku nie latam, piersi już od jakiegoś czasu nie bolą a dzisiaj czułam się super (w ogóle od tygodnia lepiej) więc spokojnie :) z Polą dostałam taki wycisk (a też narzekałam!) ,że teraz na prawdę mówię- nie kracz i korzystaj z chwili!

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
‹‹ 167 168 169 170 171 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ