X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś też lepiej, choć szału nie ma. Ale przynajmniej miałam siłę dziecko wieczorem ogarnąć. Matko, ile ja bym dała za bezobjawową ciążę. Moja mama w kółko zachodzi w głowę czemu tak mam, bo ona była trzy razy w ciąży, jadła co chciała, mdłości nie miała.
    A cycki od początku flaki,akurat sflaczaly jeszcze bardziej bo odstawilam dziecko od piersi, i po nich w ogóle bym nie powiedziała, że w ciąży jestem. Ale już od początku były takie, nawet jak byłam na usg gdzie serce waliło jak dzwon, więc się za bardzo nie przejmuję. Widocznie u mnie progesteron uderza w żołądek a nie piersi.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Zonaboba Koleżanka

Wysłany: 2 marca 2019, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może macie dziewczyny racje, ale już chyba głupieje w środę mam wizytę i boję się czy jest zarodek czy jest serduszko. Czytam wasze objawy i doszukuje się u siebie nawet małych nudności. Mąż juz wszystkim powiedział tak się cieszy, a ja tylko siostra i w pracy bo musiałam. Tyle czekałam ze trochę ciężko mi uwierzyć że jestem w ciąży i tak jakoś ciążowo się nie czuje. Przepraszam za takie wywody i zale pisze, ale nie wiem czy wytrzymam do tej środy psychicznie

3jgx3e3kvev7ziy9.png
    76 cs UDANY :) :)
    27lat
    9.11.18r - 1 IUI :(
    6.12.18r - 2 IUI :(
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa, no i na spacerze musiałam kupić..serki topione ;-) strzał w 10, wszamalam już prawie całe kółko. Tylko zmartwie Cię Kookosowa, no te serki to dla mnie sama chemia :-/ nic wartości odżywczych, dlatego na codzien ich nie jem, ale ostatecznie lepiej jeść teraz cokolwiek niż nic, szczególnie, że zagryzlam pomidorkiem ;-)

Kookosowa lubi tę wiadomość

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zonaboba wrote:
    Może macie dziewczyny racje, ale już chyba głupieje w środę mam wizytę i boję się czy jest zarodek czy jest serduszko. Czytam wasze objawy i doszukuje się u siebie nawet małych nudności. Mąż juz wszystkim powiedział tak się cieszy, a ja tylko siostra i w pracy bo musiałam. Tyle czekałam ze trochę ciężko mi uwierzyć że jestem w ciąży i tak jakoś ciążowo się nie czuje. Przepraszam za takie wywody i zale pisze, ale nie wiem czy wytrzymam do tej środy psychicznie

Ja rozumiem, bo o 1 ciążę też się tyle staraliśmy, wiem jak psychika wtedy stoi.. Fakt, że objawów w 1 ciąży w ogóle nie musiałam się doszukiwać, bo jak zaniemoglam tak padłam na ponad 3 mce, ale nawet mimo to się stresowałam, czy jest ok,i to nie tylko w 1 trymestrze tylko przez całą ciążę. Tabletki paracetamolu nie chciałam wziąć żeby dziecku nie zaszkodzic ;-) więc nawet jakbyś miała objawy pewnie i tak nie byłabyś spokojna. Pomyśl sobie, że na to co się teraz dzieje z Twoim dzieckiem nie masz żadnego wpływu, oprócz tego, że stres niekoniecznie dobrze wpływa. Wyobrażaj sobie do bólu, że idziesz i lekarz Ci mówi, że jest zarodek i wszystko jest ok. Trzeba myśleć pozytywnie. Jedyne co możesz teraz zrobić dla siebie i dzidzi.

borsuk lubi tę wiadomość

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Zonaboba Koleżanka

Wysłany: 2 marca 2019, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam ochoty w ogóle na sery nawet na topione w plastrach. Jem same owoce i warzywa, salami jakaś zypka i tyle. Nie mam ochoty na słodkie i na przekąski. Dobrze ze juz nie mam zaparć :)

3jgx3e3kvev7ziy9.png
    27lat
  • Zonaboba Koleżanka

Wysłany: 2 marca 2019, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik tak zrobię konie myślenia negatywnie. Wszystko napewno jest w porządku bo jak by nie było to przecidź nie byłabym w ciąży :) jutro lecę na zajęcia, a od poniedziałku będę robić jakieś wykreslanki albo sudoku :) teraz lecie spać bo jutro mam na 8 pa pa

3jgx3e3kvev7ziy9.png
    27lat
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja sery nieeee. Podobnie jak słodycze i mięso.
    No i w pierwszej podobnie- pierwszy trymestr to walka o przetrwanie,nie miałam siły się zastanawiać czy wszystko jest dobrze..

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik ja też na codzienne tego nie jem. Ale jestem u teściow i u niej w lodówce znalazłam i tak mi się zachciało że zjadłam wszystko :)

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ni3 chcecie dostac zawalu to nie kupujcie zoltego papieru z moli... Wlasnie sie podtarlam o gdyby nie zrowy rozsadek to bym chyba na zawal zeszla... Bo ten papier jak mokry jest to ciemnieje... I wyglada na taki zolto czerwony w swietle :/ no zawal...

Neroli lubi tę wiadomość

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 02:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi rodzice wrócili z wesela. Siedzę i wpiepszam ciasto. Szarlotke głównie. Zdecydowanie tego mi było potrzeba o 2 w nocy xD

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snilo mi sie ze serduszko wolno bilo :( taki rumor jaki byl w gabinecie podczas badania... Masakra. Wszyscy wchodzili kiedy chcieli. Zero prywatnosci... Chyba za duzo w tym tygodniu o tym myslalam ...

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mnie wzięło na nabiał, serek łaciaty z chrzanem wpierniczylam w 1,5 dnia ;)

Mnie mdłości (delikatne ale jednak mdłości, mulenie na żołądku przez większość dnia) dopadły chyba dopiero w pół 7 tygodnia :) a 2 dni temu doszła straszna nadwrażliwość na zapachy, wiec faktycznie te objawy się tak z czasem czasami rozkręcają i zmieniają. Za rocker mniej bolą mnie piersi i brzuch nie rozpięra (bardziej w okolicy szyjki macicy coś się tam czasami szarpnie)

Tez wczoraj rozmawiałam ze swoim i obydwoje stwierdziliśmy, ze jeszcze w ta ciąże cały czas nie wierzymy do końca i czujemy się jakbyśmy się cały czas jeszcze starali :) długie staranie jednak zostaje w psychice

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:)
    Jak tam wasze bóle brzucha,przeszły?
    U mnie dopiero dziś lepiej,przez ostatnie 2 dni czulam się jakby mi się ścięgna pozrywaly,
    Co do libido to moje jest zerowe.
    A mdłości już calkiem mi odpuscily,mam nadzieję że to dlatego że już 10tc :)
    Staram się myśleć pozytywnie ale najgorzej jak się w nocy na siku obudze,później trudno zasnąć i glupoty do glowy przychodzą...

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• borsuk Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie żadnych objawów. Tak jak w pierwszej ciąży. Kompletnie nic. Tak jak znajoma kilka dni po zapłodnieniu już czuła że coś jest na rzeczy, bo zaraz piersi miała wrażliwe i jakby pełniejsze. Mój organizm w ogóle nie daje mi do myślenia. Jedyne co to częściej odwiedzam toaletę z dwójką!
    Dziewczyny trzymam kciuki żeby wasze mdłości szybko minęły!

Mama cudownego Wojtka (10.03.2017 <3)
    mhsvj44jj2ebmsak.png
    Strata w 11tc- poronienie zatrzymane 2.04.19😪
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika pocieszyłas mnie troche bo ja od wczoraj teź super. Piersi,mdłości praktycznie w ogóle. Niby 10 tydz.to apogeum objawów ale pamiętam jak z Polą od 10 tyg.bylam bez kroplówek już.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2019, 09:56

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • ManiaM Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie od wczoraj też bezobjawowo A to dopiero 8 tydz. Dziewczyny, domowe sposoby na ostry bol gardła? Jak nie przejdzie do jutra to gnam do lekarza, byle by tylko antybiotyk potrzebny nie byl. Tak się martwię:( poprzednim razem też od antybiotyku się zaczęło... A skończyło sami wiecie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2019, 10:08

oar843r8hxms7jm7.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie to chyba nic nie pomoze... Zjadlam sniadanie i wszystko zwrocilam :(
    Juz sobie nalalam coli bo podobno tez pomaga...

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczynalam ciaze z bólem gardla I bardzo pomagalo mi ciepłe mleko z miodem.

ManiaM lubi tę wiadomość

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• emikey Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ManiaM wrote:
    U mnie od wczoraj też bezobjawowo A to dopiero 8 tydz. Dziewczyny, domowe sposoby na ostry bol gardła? Jak nie przejdzie do jutra to gnam do lekarza, byle by tylko antybiotyk potrzebny nie byl. Tak się martwię:( poprzednim razem też od antybiotyku się zaczęło... A skończyło sami wiecie.
    Ssać plaster cytryny co 15min. Do upadlego

ManiaM lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nadal mam czasem okresowe bóle. Nie pamiętam kiedy one się skończyły w 1 ciąży ale chyba na tym etapie już nie miałam.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
‹‹ 168 169 170 171 172 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ