Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dziś też lepiej, choć szału nie ma. Ale przynajmniej miałam siłę dziecko wieczorem ogarnąć. Matko, ile ja bym dała za bezobjawową ciążę. Moja mama w kółko zachodzi w głowę czemu tak mam, bo ona była trzy razy w ciąży, jadła co chciała, mdłości nie miała.
A cycki od początku flaki,akurat sflaczaly jeszcze bardziej bo odstawilam dziecko od piersi, i po nich w ogóle bym nie powiedziała, że w ciąży jestem. Ale już od początku były takie, nawet jak byłam na usg gdzie serce waliło jak dzwon, więc się za bardzo nie przejmuję. Widocznie u mnie progesteron uderza w żołądek a nie piersi. -
Może macie dziewczyny racje, ale już chyba głupieje w środę mam wizytę i boję się czy jest zarodek czy jest serduszko. Czytam wasze objawy i doszukuje się u siebie nawet małych nudności. Mąż juz wszystkim powiedział tak się cieszy, a ja tylko siostra i w pracy bo musiałam. Tyle czekałam ze trochę ciężko mi uwierzyć że jestem w ciąży i tak jakoś ciążowo się nie czuje. Przepraszam za takie wywody i zale pisze, ale nie wiem czy wytrzymam do tej środy psychicznie
76 cs UDANY
27lat
9.11.18r - 1 IUI
6.12.18r - 2 IUI -
Aaa, no i na spacerze musiałam kupić..serki topione
strzał w 10, wszamalam już prawie całe kółko. Tylko zmartwie Cię Kookosowa, no te serki to dla mnie sama chemia
nic wartości odżywczych, dlatego na codzien ich nie jem, ale ostatecznie lepiej jeść teraz cokolwiek niż nic, szczególnie, że zagryzlam pomidorkiem
Kookosowa lubi tę wiadomość
-
Zonaboba wrote:Może macie dziewczyny racje, ale już chyba głupieje w środę mam wizytę i boję się czy jest zarodek czy jest serduszko. Czytam wasze objawy i doszukuje się u siebie nawet małych nudności. Mąż juz wszystkim powiedział tak się cieszy, a ja tylko siostra i w pracy bo musiałam. Tyle czekałam ze trochę ciężko mi uwierzyć że jestem w ciąży i tak jakoś ciążowo się nie czuje. Przepraszam za takie wywody i zale pisze, ale nie wiem czy wytrzymam do tej środy psychicznie
Ja rozumiem, bo o 1 ciążę też się tyle staraliśmy, wiem jak psychika wtedy stoi.. Fakt, że objawów w 1 ciąży w ogóle nie musiałam się doszukiwać, bo jak zaniemoglam tak padłam na ponad 3 mce, ale nawet mimo to się stresowałam, czy jest ok,i to nie tylko w 1 trymestrze tylko przez całą ciążę. Tabletki paracetamolu nie chciałam wziąć żeby dziecku nie zaszkodzicwięc nawet jakbyś miała objawy pewnie i tak nie byłabyś spokojna. Pomyśl sobie, że na to co się teraz dzieje z Twoim dzieckiem nie masz żadnego wpływu, oprócz tego, że stres niekoniecznie dobrze wpływa. Wyobrażaj sobie do bólu, że idziesz i lekarz Ci mówi, że jest zarodek i wszystko jest ok. Trzeba myśleć pozytywnie. Jedyne co możesz teraz zrobić dla siebie i dzidzi.
borsuk lubi tę wiadomość
-
Jupik tak zrobię konie myślenia negatywnie. Wszystko napewno jest w porządku bo jak by nie było to przecidź nie byłabym w ciąży
jutro lecę na zajęcia, a od poniedziałku będę robić jakieś wykreslanki albo sudoku
teraz lecie spać bo jutro mam na 8 pa pa
76 cs UDANY
27lat
9.11.18r - 1 IUI
6.12.18r - 2 IUI -
Jak ni3 chcecie dostac zawalu to nie kupujcie zoltego papieru z moli... Wlasnie sie podtarlam o gdyby nie zrowy rozsadek to bym chyba na zawal zeszla... Bo ten papier jak mokry jest to ciemnieje... I wyglada na taki zolto czerwony w swietle
no zawal...
Neroli lubi tę wiadomość
-
Tez mnie wzięło na nabiał, serek łaciaty z chrzanem wpierniczylam w 1,5 dnia
Mnie mdłości (delikatne ale jednak mdłości, mulenie na żołądku przez większość dnia) dopadły chyba dopiero w pół 7 tygodniaa 2 dni temu doszła straszna nadwrażliwość na zapachy, wiec faktycznie te objawy się tak z czasem czasami rozkręcają i zmieniają. Za rocker mniej bolą mnie piersi i brzuch nie rozpięra (bardziej w okolicy szyjki macicy coś się tam czasami szarpnie)
Tez wczoraj rozmawiałam ze swoim i obydwoje stwierdziliśmy, ze jeszcze w ta ciąże cały czas nie wierzymy do końca i czujemy się jakbyśmy się cały czas jeszcze staralidługie staranie jednak zostaje w psychice
2019 początek - strata, 10 tc
Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
Hej dziewczyny:)
Jak tam wasze bóle brzucha,przeszły?
U mnie dopiero dziś lepiej,przez ostatnie 2 dni czulam się jakby mi się ścięgna pozrywaly,
Co do libido to moje jest zerowe.
A mdłości już calkiem mi odpuscily,mam nadzieję że to dlatego że już 10tc
Staram się myśleć pozytywnie ale najgorzej jak się w nocy na siku obudze,później trudno zasnąć i glupoty do glowy przychodzą...
-
U mnie żadnych objawów. Tak jak w pierwszej ciąży. Kompletnie nic. Tak jak znajoma kilka dni po zapłodnieniu już czuła że coś jest na rzeczy, bo zaraz piersi miała wrażliwe i jakby pełniejsze. Mój organizm w ogóle nie daje mi do myślenia. Jedyne co to częściej odwiedzam toaletę z dwójką!
Dziewczyny trzymam kciuki żeby wasze mdłości szybko minęły! -
Dominika pocieszyłas mnie troche bo ja od wczoraj teź super. Piersi,mdłości praktycznie w ogóle. Niby 10 tydz.to apogeum objawów ale pamiętam jak z Polą od 10 tyg.bylam bez kroplówek już.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2019, 09:56
-
U mnie od wczoraj też bezobjawowo A to dopiero 8 tydz. Dziewczyny, domowe sposoby na ostry bol gardła? Jak nie przejdzie do jutra to gnam do lekarza, byle by tylko antybiotyk potrzebny nie byl. Tak się martwię
poprzednim razem też od antybiotyku się zaczęło... A skończyło sami wiecie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2019, 10:08
-
ManiaM wrote:U mnie od wczoraj też bezobjawowo A to dopiero 8 tydz. Dziewczyny, domowe sposoby na ostry bol gardła? Jak nie przejdzie do jutra to gnam do lekarza, byle by tylko antybiotyk potrzebny nie byl. Tak się martwię
poprzednim razem też od antybiotyku się zaczęło... A skończyło sami wiecie.
ManiaM lubi tę wiadomość