X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś też lepiej, choć szału nie ma. Ale przynajmniej miałam siłę dziecko wieczorem ogarnąć. Matko, ile ja bym dała za bezobjawową ciążę. Moja mama w kółko zachodzi w głowę czemu tak mam, bo ona była trzy razy w ciąży, jadła co chciała, mdłości nie miała.
    A cycki od początku flaki,akurat sflaczaly jeszcze bardziej bo odstawilam dziecko od piersi, i po nich w ogóle bym nie powiedziała, że w ciąży jestem. Ale już od początku były takie, nawet jak byłam na usg gdzie serce waliło jak dzwon, więc się za bardzo nie przejmuję. Widocznie u mnie progesteron uderza w żołądek a nie piersi.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Zonaboba Koleżanka

Wysłany: 2 marca 2019, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może macie dziewczyny racje, ale już chyba głupieje w środę mam wizytę i boję się czy jest zarodek czy jest serduszko. Czytam wasze objawy i doszukuje się u siebie nawet małych nudności. Mąż juz wszystkim powiedział tak się cieszy, a ja tylko siostra i w pracy bo musiałam. Tyle czekałam ze trochę ciężko mi uwierzyć że jestem w ciąży i tak jakoś ciążowo się nie czuje. Przepraszam za takie wywody i zale pisze, ale nie wiem czy wytrzymam do tej środy psychicznie

3jgx3e3kvev7ziy9.png
    76 cs UDANY :) :)
    27lat
    9.11.18r - 1 IUI :(
    6.12.18r - 2 IUI :(
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa, no i na spacerze musiałam kupić..serki topione ;-) strzał w 10, wszamalam już prawie całe kółko. Tylko zmartwie Cię Kookosowa, no te serki to dla mnie sama chemia :-/ nic wartości odżywczych, dlatego na codzien ich nie jem, ale ostatecznie lepiej jeść teraz cokolwiek niż nic, szczególnie, że zagryzlam pomidorkiem ;-)

Kookosowa lubi tę wiadomość

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zonaboba wrote:
    Może macie dziewczyny racje, ale już chyba głupieje w środę mam wizytę i boję się czy jest zarodek czy jest serduszko. Czytam wasze objawy i doszukuje się u siebie nawet małych nudności. Mąż juz wszystkim powiedział tak się cieszy, a ja tylko siostra i w pracy bo musiałam. Tyle czekałam ze trochę ciężko mi uwierzyć że jestem w ciąży i tak jakoś ciążowo się nie czuje. Przepraszam za takie wywody i zale pisze, ale nie wiem czy wytrzymam do tej środy psychicznie

Ja rozumiem, bo o 1 ciążę też się tyle staraliśmy, wiem jak psychika wtedy stoi.. Fakt, że objawów w 1 ciąży w ogóle nie musiałam się doszukiwać, bo jak zaniemoglam tak padłam na ponad 3 mce, ale nawet mimo to się stresowałam, czy jest ok,i to nie tylko w 1 trymestrze tylko przez całą ciążę. Tabletki paracetamolu nie chciałam wziąć żeby dziecku nie zaszkodzic ;-) więc nawet jakbyś miała objawy pewnie i tak nie byłabyś spokojna. Pomyśl sobie, że na to co się teraz dzieje z Twoim dzieckiem nie masz żadnego wpływu, oprócz tego, że stres niekoniecznie dobrze wpływa. Wyobrażaj sobie do bólu, że idziesz i lekarz Ci mówi, że jest zarodek i wszystko jest ok. Trzeba myśleć pozytywnie. Jedyne co możesz teraz zrobić dla siebie i dzidzi.

borsuk lubi tę wiadomość

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Zonaboba Koleżanka

Wysłany: 2 marca 2019, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam ochoty w ogóle na sery nawet na topione w plastrach. Jem same owoce i warzywa, salami jakaś zypka i tyle. Nie mam ochoty na słodkie i na przekąski. Dobrze ze juz nie mam zaparć :)

3jgx3e3kvev7ziy9.png
    27lat
  • Zonaboba Koleżanka

Wysłany: 2 marca 2019, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik tak zrobię konie myślenia negatywnie. Wszystko napewno jest w porządku bo jak by nie było to przecidź nie byłabym w ciąży :) jutro lecę na zajęcia, a od poniedziałku będę robić jakieś wykreslanki albo sudoku :) teraz lecie spać bo jutro mam na 8 pa pa

3jgx3e3kvev7ziy9.png
    27lat
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja sery nieeee. Podobnie jak słodycze i mięso.
    No i w pierwszej podobnie- pierwszy trymestr to walka o przetrwanie,nie miałam siły się zastanawiać czy wszystko jest dobrze..

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik ja też na codzienne tego nie jem. Ale jestem u teściow i u niej w lodówce znalazłam i tak mi się zachciało że zjadłam wszystko :)

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ni3 chcecie dostac zawalu to nie kupujcie zoltego papieru z moli... Wlasnie sie podtarlam o gdyby nie zrowy rozsadek to bym chyba na zawal zeszla... Bo ten papier jak mokry jest to ciemnieje... I wyglada na taki zolto czerwony w swietle :/ no zawal...

Neroli lubi tę wiadomość

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 02:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi rodzice wrócili z wesela. Siedzę i wpiepszam ciasto. Szarlotke głównie. Zdecydowanie tego mi było potrzeba o 2 w nocy xD

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snilo mi sie ze serduszko wolno bilo :( taki rumor jaki byl w gabinecie podczas badania... Masakra. Wszyscy wchodzili kiedy chcieli. Zero prywatnosci... Chyba za duzo w tym tygodniu o tym myslalam ...

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mnie wzięło na nabiał, serek łaciaty z chrzanem wpierniczylam w 1,5 dnia ;)

Mnie mdłości (delikatne ale jednak mdłości, mulenie na żołądku przez większość dnia) dopadły chyba dopiero w pół 7 tygodnia :) a 2 dni temu doszła straszna nadwrażliwość na zapachy, wiec faktycznie te objawy się tak z czasem czasami rozkręcają i zmieniają. Za rocker mniej bolą mnie piersi i brzuch nie rozpięra (bardziej w okolicy szyjki macicy coś się tam czasami szarpnie)

Tez wczoraj rozmawiałam ze swoim i obydwoje stwierdziliśmy, ze jeszcze w ta ciąże cały czas nie wierzymy do końca i czujemy się jakbyśmy się cały czas jeszcze starali :) długie staranie jednak zostaje w psychice

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:)
    Jak tam wasze bóle brzucha,przeszły?
    U mnie dopiero dziś lepiej,przez ostatnie 2 dni czulam się jakby mi się ścięgna pozrywaly,
    Co do libido to moje jest zerowe.
    A mdłości już calkiem mi odpuscily,mam nadzieję że to dlatego że już 10tc :)
    Staram się myśleć pozytywnie ale najgorzej jak się w nocy na siku obudze,później trudno zasnąć i glupoty do glowy przychodzą...

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• borsuk Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie żadnych objawów. Tak jak w pierwszej ciąży. Kompletnie nic. Tak jak znajoma kilka dni po zapłodnieniu już czuła że coś jest na rzeczy, bo zaraz piersi miała wrażliwe i jakby pełniejsze. Mój organizm w ogóle nie daje mi do myślenia. Jedyne co to częściej odwiedzam toaletę z dwójką!
    Dziewczyny trzymam kciuki żeby wasze mdłości szybko minęły!

Mama cudownego Wojtka (10.03.2017 <3)
    mhsvj44jj2ebmsak.png
    Strata w 11tc- poronienie zatrzymane 2.04.19😪
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika pocieszyłas mnie troche bo ja od wczoraj teź super. Piersi,mdłości praktycznie w ogóle. Niby 10 tydz.to apogeum objawów ale pamiętam jak z Polą od 10 tyg.bylam bez kroplówek już.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2019, 09:56

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • ManiaM Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie od wczoraj też bezobjawowo A to dopiero 8 tydz. Dziewczyny, domowe sposoby na ostry bol gardła? Jak nie przejdzie do jutra to gnam do lekarza, byle by tylko antybiotyk potrzebny nie byl. Tak się martwię:( poprzednim razem też od antybiotyku się zaczęło... A skończyło sami wiecie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2019, 10:08

oar843r8hxms7jm7.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie to chyba nic nie pomoze... Zjadlam sniadanie i wszystko zwrocilam :(
    Juz sobie nalalam coli bo podobno tez pomaga...

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczynalam ciaze z bólem gardla I bardzo pomagalo mi ciepłe mleko z miodem.

ManiaM lubi tę wiadomość

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• emikey Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ManiaM wrote:
    U mnie od wczoraj też bezobjawowo A to dopiero 8 tydz. Dziewczyny, domowe sposoby na ostry bol gardła? Jak nie przejdzie do jutra to gnam do lekarza, byle by tylko antybiotyk potrzebny nie byl. Tak się martwię:( poprzednim razem też od antybiotyku się zaczęło... A skończyło sami wiecie.
    Ssać plaster cytryny co 15min. Do upadlego

ManiaM lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nadal mam czasem okresowe bóle. Nie pamiętam kiedy one się skończyły w 1 ciąży ale chyba na tym etapie już nie miałam.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
‹‹ 168 169 170 171 172 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ