X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • emikey Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam kolejna rzecz na mdlosci nie będąca słodyczami i majonezem. Rzodkiewki :D przynajmniej od nich nie będzie mi leciało kilo na tydzień.

przedszkolanka:), Kookosowa lubią tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2019, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 20:10

• moni05 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brunetka91 wrote:
    Ja też zaliczam się do tych bezobjawowych. Ok. 6 tygodnia trochę mnie mdlilo, a teraz nic. Tylko spalabym 24h na dobę i piersi mi urosły, są wrażliwe i mnie bolą. Od czasu do czasu ból brzucha jak na okres i tyle. A mam takie do Was pytanie odnośnie śluzu, bo trochę już fiksuje. Chodzi odnośnie koloru. Ja mam taki kremowy (taki jak tofii? Jasnobrązowy). Jest to wyczekiwana ciąża i co chwilę się obserwuje. Też macie śluz takiego koloru?Wizytę mam teraz dopiero 15 marca..

A odczuwasz jakieś dolegliwości poza jego kolorem? Swędzenie, pieczenie, zaczerwienienie? Jeśli nie, to prawdopodobnie jest okej. W ciąży zwiększa się jego ilość, więc gęstszy też może mieć inny kolor.

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2019, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 20:10

• emikey Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powinien być chyba biały, kremowe albo lekko żółty. Ja taki lekko brązowy miałam po tym krawieniu jak się już oczyszczalo. Może pękło ci jakieś małe naczynko i się zmieszalo ze sluzem.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2019, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 20:11

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak lekarz dobry to Cie przyjmie. Chyba ze napalony na unawianie wizyt prywatnych...

Mlody mi sie rozlozyl na dobre :( dobrze ze maz ma 1 zmiany w tym tygodniu... Ja wymiekam z tymi wymiotami... Jak sniadanie tak kolacja :( i nie mam sily :( serio teraz wieczor i slaba jak mucha :(

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek pocieszaj się,że silna ciąża i lada chwila przejdzie :)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Kiniorek pocieszaj się,że silna ciąża i lada chwila przejdzie :)

Wiem pocieszam. Ale to juz drazni gdy cale gardlo zjechane i poparzone od kwasu. A dzis mam dzien zeby mnie ojojać :( ten sen z rana mnie jakos tak dobil i nie umialam sie pozbierac... Plus te zwroty :( i mlody chory :(

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czasem chciałabym haftnac a nie mogę. I ani w jedną ani w drugą. Chodzę po ścianach. Z synem nigdy nie miałam mdlosci. W ogóle gdyby nie zespół ciesni nadgarstka to ciąża z nim to były by wakacje. Z nim w brzuchu lazilam po górach a teraz ubranie się mnie męczy. Jak mam wyjść z domu to psychicznie muszę się do tego przygotować.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, chyba sobie cos naciagnelam przy tych wymiotach... Przy oddychaniu, miedzy zebrami a piersia mnie boli... Cieszcie sie ze nie wymiotujecie i nie macie objawow wiekszych... Bo to co przechodze, to nie zycze zadnej...

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Lajni85 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam żadnych objawów i to mnie martwi... We wtorek pierwsze usg i się boję... Też tak miałyście?

01.11.2019 Filip ❤
    27.01.2021 Mikołaj ❤
  • emikey Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zrobiłam sobie kolacje i doszłam do dwóch wniosków. Słodycze może uda mi się odstawić, ale majonezu nie. I... Nie mdli mnie tylko kiedy jem... Więc powinnam zręc non stop. Zwłaszcza majonez :P

moni05 lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2019, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lajni85 wrote:
    Nie mam żadnych objawów i to mnie martwi... We wtorek pierwsze usg i się boję... Też tak miałyście?
    Lajni u mnie objawy pojawiły się dopiero po skonczonym 7 i 8 tygodniu, także nie masz się co martwić. Niektóre kobiety objawy w ogóle omijają :)

Lajni85 lubi tę wiadomość

• Lajni85 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że po wtorkowym usg będę spokojniejsza. Doszukuje się już wszystkiego, że może być coś znowu nie tak a mąż chce mi schować komórkę :/

01.11.2019 Filip ❤
    27.01.2021 Mikołaj ❤
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:
    Wiecie co, chyba sobie cos naciagnelam przy tych wymiotach... Przy oddychaniu, miedzy zebrami a piersia mnie boli... Cieszcie sie ze nie wymiotujecie i nie macie objawow wiekszych... Bo to co przechodze, to nie zycze zadnej...

Kiniorek albo przełyk cie już boli od tych wymiotów albo się odpotasiłas
    Wymioty wypłukują cały potas i magnez z organizmu i to prowadzi do skurczów. Suplementy albo banany w dużej ilości.

Kiniorek91 lubi tę wiadomość

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Zimri Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lajni85 wrote:
    Mam nadzieję, że po wtorkowym usg będę spokojniejsza. Doszukuje się już wszystkiego, że może być coś znowu nie tak a mąż chce mi schować komórkę :/
    1 ciąże żadnych objawów nie miałam, ani jednego na próżno było mi szukać. Trzeba się cieszyć z tego 😊

tb738ribhpbf794l.png
    lprkcwa1ivv4h570.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja widzę, że mam dwudniowki- jeden dzień lepszy, kolejny gorszy zakończony haftem- dziś był ten gorszy :-( w dodatku nie zwracam jedzeniem tylko przed snem jakaś ślina połączona z czymś gorzkim plus jakieś białe kawałeczki jakby serek wiejski. Nie mam pojęcia co to i dlaczego. Ja odliczalam, że mi mdłości będą mijać, a tu się kurde nasilają. Mam dosyć..

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • nuśka91 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dla odmiany napisze Wam pozytywną historię ;)

Jak wszystkie wiemy super węch nie jest wcale fajny. Ale dziś pierwszy raz doceniłam tą super-moc :)

Jechałam samochodem ciemną nocą przez wielki, potężny las. Chłodne powietrze, cicho i pusto na drodze. I w tej pustce poczułam zapach lasu. Był tak intensywny i niesamowity... Igliwo, runo, kora, chłód. Po prostu nie mogłam wyjść z zachwytu. Dawno nie czułam tak wspaniałego zapachu :)

moni05, nowa na dzielni, sunshine03, Kiniorek91, Kookosowa, Jupik, kkkaaarrr, kasia1518, Cabrera lubią tę wiadomość

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam powazna rozmowe z mezem ^_^

Stwierdzil ze sie za malo ciaza ciesze i malo pozytywow widze. Zaczelam mu tlumaczyc ze sie ciesze ale na razie jest to orzysloniete pawiami i tym ze jestem w srodku obolala ale chyba nie dotarlo :p

f2w3dqk3m66a9e1d.png
‹‹ 170 171 172 173 174 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ