X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • emikey Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam kolejna rzecz na mdlosci nie będąca słodyczami i majonezem. Rzodkiewki :D przynajmniej od nich nie będzie mi leciało kilo na tydzień.

przedszkolanka:), Kookosowa lubią tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2019, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 20:10

• moni05 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brunetka91 wrote:
    Ja też zaliczam się do tych bezobjawowych. Ok. 6 tygodnia trochę mnie mdlilo, a teraz nic. Tylko spalabym 24h na dobę i piersi mi urosły, są wrażliwe i mnie bolą. Od czasu do czasu ból brzucha jak na okres i tyle. A mam takie do Was pytanie odnośnie śluzu, bo trochę już fiksuje. Chodzi odnośnie koloru. Ja mam taki kremowy (taki jak tofii? Jasnobrązowy). Jest to wyczekiwana ciąża i co chwilę się obserwuje. Też macie śluz takiego koloru?Wizytę mam teraz dopiero 15 marca..

A odczuwasz jakieś dolegliwości poza jego kolorem? Swędzenie, pieczenie, zaczerwienienie? Jeśli nie, to prawdopodobnie jest okej. W ciąży zwiększa się jego ilość, więc gęstszy też może mieć inny kolor.

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2019, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 20:10

• emikey Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powinien być chyba biały, kremowe albo lekko żółty. Ja taki lekko brązowy miałam po tym krawieniu jak się już oczyszczalo. Może pękło ci jakieś małe naczynko i się zmieszalo ze sluzem.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2019, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 20:11

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak lekarz dobry to Cie przyjmie. Chyba ze napalony na unawianie wizyt prywatnych...

Mlody mi sie rozlozyl na dobre :( dobrze ze maz ma 1 zmiany w tym tygodniu... Ja wymiekam z tymi wymiotami... Jak sniadanie tak kolacja :( i nie mam sily :( serio teraz wieczor i slaba jak mucha :(

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek pocieszaj się,że silna ciąża i lada chwila przejdzie :)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Kiniorek pocieszaj się,że silna ciąża i lada chwila przejdzie :)

Wiem pocieszam. Ale to juz drazni gdy cale gardlo zjechane i poparzone od kwasu. A dzis mam dzien zeby mnie ojojać :( ten sen z rana mnie jakos tak dobil i nie umialam sie pozbierac... Plus te zwroty :( i mlody chory :(

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czasem chciałabym haftnac a nie mogę. I ani w jedną ani w drugą. Chodzę po ścianach. Z synem nigdy nie miałam mdlosci. W ogóle gdyby nie zespół ciesni nadgarstka to ciąża z nim to były by wakacje. Z nim w brzuchu lazilam po górach a teraz ubranie się mnie męczy. Jak mam wyjść z domu to psychicznie muszę się do tego przygotować.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, chyba sobie cos naciagnelam przy tych wymiotach... Przy oddychaniu, miedzy zebrami a piersia mnie boli... Cieszcie sie ze nie wymiotujecie i nie macie objawow wiekszych... Bo to co przechodze, to nie zycze zadnej...

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Lajni85 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam żadnych objawów i to mnie martwi... We wtorek pierwsze usg i się boję... Też tak miałyście?

01.11.2019 Filip ❤
    27.01.2021 Mikołaj ❤
  • emikey Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zrobiłam sobie kolacje i doszłam do dwóch wniosków. Słodycze może uda mi się odstawić, ale majonezu nie. I... Nie mdli mnie tylko kiedy jem... Więc powinnam zręc non stop. Zwłaszcza majonez :P

moni05 lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2019, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lajni85 wrote:
    Nie mam żadnych objawów i to mnie martwi... We wtorek pierwsze usg i się boję... Też tak miałyście?
    Lajni u mnie objawy pojawiły się dopiero po skonczonym 7 i 8 tygodniu, także nie masz się co martwić. Niektóre kobiety objawy w ogóle omijają :)

Lajni85 lubi tę wiadomość

• Lajni85 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że po wtorkowym usg będę spokojniejsza. Doszukuje się już wszystkiego, że może być coś znowu nie tak a mąż chce mi schować komórkę :/

01.11.2019 Filip ❤
    27.01.2021 Mikołaj ❤
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:
    Wiecie co, chyba sobie cos naciagnelam przy tych wymiotach... Przy oddychaniu, miedzy zebrami a piersia mnie boli... Cieszcie sie ze nie wymiotujecie i nie macie objawow wiekszych... Bo to co przechodze, to nie zycze zadnej...

Kiniorek albo przełyk cie już boli od tych wymiotów albo się odpotasiłas
    Wymioty wypłukują cały potas i magnez z organizmu i to prowadzi do skurczów. Suplementy albo banany w dużej ilości.

Kiniorek91 lubi tę wiadomość

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Zimri Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lajni85 wrote:
    Mam nadzieję, że po wtorkowym usg będę spokojniejsza. Doszukuje się już wszystkiego, że może być coś znowu nie tak a mąż chce mi schować komórkę :/
    1 ciąże żadnych objawów nie miałam, ani jednego na próżno było mi szukać. Trzeba się cieszyć z tego 😊

tb738ribhpbf794l.png
    lprkcwa1ivv4h570.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja widzę, że mam dwudniowki- jeden dzień lepszy, kolejny gorszy zakończony haftem- dziś był ten gorszy :-( w dodatku nie zwracam jedzeniem tylko przed snem jakaś ślina połączona z czymś gorzkim plus jakieś białe kawałeczki jakby serek wiejski. Nie mam pojęcia co to i dlaczego. Ja odliczalam, że mi mdłości będą mijać, a tu się kurde nasilają. Mam dosyć..

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • nuśka91 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dla odmiany napisze Wam pozytywną historię ;)

Jak wszystkie wiemy super węch nie jest wcale fajny. Ale dziś pierwszy raz doceniłam tą super-moc :)

Jechałam samochodem ciemną nocą przez wielki, potężny las. Chłodne powietrze, cicho i pusto na drodze. I w tej pustce poczułam zapach lasu. Był tak intensywny i niesamowity... Igliwo, runo, kora, chłód. Po prostu nie mogłam wyjść z zachwytu. Dawno nie czułam tak wspaniałego zapachu :)

moni05, nowa na dzielni, sunshine03, Kiniorek91, Kookosowa, Jupik, kkkaaarrr, kasia1518, Cabrera lubią tę wiadomość

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam powazna rozmowe z mezem ^_^

Stwierdzil ze sie za malo ciaza ciesze i malo pozytywow widze. Zaczelam mu tlumaczyc ze sie ciesze ale na razie jest to orzysloniete pawiami i tym ze jestem w srodku obolala ale chyba nie dotarlo :p

f2w3dqk3m66a9e1d.png
‹‹ 170 171 172 173 174 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ