X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine kurcze ale jestem ciekawa jak tam moj babelek. Szkoda ze moj o tej samej ma dentyste pilnego... Ale 19ego idzie ze mna na prenatalne :)

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia u mnie się sprawdzilo ;D moja mama teź na córe rzygala jak kot a pozniej w drugiej nie i do porodu czekali na syna i mam siostre :D ja przechodze ciążę jak mama.

Irka ja stawiam na druga córcie :D

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez duzo stawia na core. Przyjaciolka na syna ale ja tez sama czuje corke :)

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • adella1 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irka wrote:
    Ja pierwsza ciąże ani razu nie wymiotowalam a mam dziewczynkę więc to nie od tego zależy.

Ale jakby się kierować zachciankami i wstretem do jedzenia to obstawialabym u siebie druga córkę. Nie mam ochoty na mięso, na wędline to w ogóle patrzeć nie mogę, za to jadlabym kwaśne i słodkie. Tak samo miałam wtedy. Ale mam nadziej, że się nie sprawdzi. Chciałabym synka.

A wy macie jakieś przeczucia co do płci?

U mnie wstręt do mięsa i wędlin zwiastowal chłopca. Z córką żadnych wymiotow ani nudności, no zupełnie nic.
    Także takie to wróżenie...

• ManiaM Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neroli, u mnie podobnie, z usg 7+4 , mi się brzuszek już zaookraglil, nie dopinam żadnych spodni..

Neroli lubi tę wiadomość

oar843r8hxms7jm7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:
    Sunshine kurcze ale jestem ciekawa jak tam moj babelek. Szkoda ze moj o tej samej ma dentyste pilnego... Ale 19ego idzie ze mna na prenatalne :)
    mojego dzisiaj ze mna tez nie bylo. Wyslalam mu fotkę, ale widzę, że chcialby tez ogladac. Na prenatalnych juz wchodzi ze mną do gabinetu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujemy za kciuki :)

My mamy się dobrze, bąbel ma już ponad 2 cm i serduszko bije jak dzwon 167 <3

Zdjęcia może nie pierwszej jakości, było jeszcze pięknie widać pępowinę, ale dla mnie to najpiękniejszy widok <3

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/72adea6e3a5a.jpg

Życzę powodzenia pozostałym Wizytującym!

Ps. czy Mila 88 się odzywała?? miała chyba wizytę w piątek...

Paolka_25, sunshine03, Aguuula;2525, Irka, Jupik, meerici, przedszkolanka:), Kookosowa, nuśka91, ManiaM, Neroli, moni05, kkkaaarrr, Zonaboba lubią tę wiadomość

• Paolka_25 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I u mnie wszystko w porządku! Tylko kurczę nie wiem jaki duży ten człowieczek? :-P
    Tętno 159/min. Karta ciąży założona, badania z krwi ok, teraz tylko je utrzymać :-P lekarz nie kazał póki co witamin brać tylko dobrze się odżywiać. Nie wspomagać się jak wyniki książkowe. Następne badania zlecone i czekamy na Prenatalne!

Sunshine dopisz proszę wizytę 28go marca.
    Cieszę się, że u Ciebie wszystko w porządku!

sunshine03, Cabrera, Irka, Jupik, meerici, Kookosowa, nuśka91, kkkaaarrr, Zonaboba lubią tę wiadomość

Paolka _25
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neroli u mnie wyskoczyła opona :) więc wyglądam jakbym była na bakier z ćwiczeniami, a nie w ciąży :D przy czym wcześniej miałam prawie płaski brzuch, bo też nie ważyłam jakoś dużo 51-52 kg.
    spodnie jeszcze dopinam, ale wygodniej mi w tych w rozmiarze 36, bo w tych w rozmiarze 34 tylko jak stoję i chodzę jest ok, a jak usiądę to guzik muszę rozpiąć :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2019, 12:06

Neroli lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa, my mamy kolejną wizytę 25.03. - to będzie już genetyczne :)

sunshine03 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera mila_88 się nie odzywała niestety

• Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine ja w swoich dżinsach też czuję jak mnie cisną na dole brzucha jak siedzę, chodzić w nich mogę ale siedzenie nie jest przyjemne. Dobrze że zaopatrzyłam się w Lidlu :-P

Cabrera bardzo dobre wiadomości!

Paolka _25
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra laski pojadłam winogronka, muszę odkurzyć, zaliczyć jakiś sklep, ogarnąć obiad i odebrać pierworodnego z pkola. Miłego popołudnia!

Paolka _25
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolka_25 wrote:
    Dobra laski pojadłam winogronka, muszę odkurzyć, zaliczyć jakiś sklep, ogarnąć obiad i odebrać pierworodnego z pkola. Miłego popołudnia!
    Hmm, mi moj lekarz zabronil jesc winogron i inne owoce malopestkowe. Dopytaj moze lekarza o to.

• paulina2811 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój tak samo zabronił winogron i cytrusów

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina2811 wrote:
    Mój tak samo zabronił winogron i cytrusów
    Mi o cytrusach nic nie mowil, tylko te winogrona.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2021, 00:28

Cabrera, meerici, Spirit, sunshine03, przedszkolanka:), Kookosowa, nuśka91, moni05, Jupik, kkkaaarrr, kasia1518, Zonaboba lubią tę wiadomość

• Spirit Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czemu nie możecie tych winogron i cytrusów? Jedyne co to kojarzę jak ktoś ma cukrzycę potem to winogrona kiepsko A tak to pierwsze słyszę :O jadłam w ciąży :O

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2021, 00:29

• paulina2811 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Winogrona że względu na cukrzycę to prawda, są wysoko glikemiczne. A cytrusy twierdzi, że nie wpływają dobrze na ciążę.

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
‹‹ 172 173 174 175 176 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ