X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine kurcze ale jestem ciekawa jak tam moj babelek. Szkoda ze moj o tej samej ma dentyste pilnego... Ale 19ego idzie ze mna na prenatalne :)

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia u mnie się sprawdzilo ;D moja mama teź na córe rzygala jak kot a pozniej w drugiej nie i do porodu czekali na syna i mam siostre :D ja przechodze ciążę jak mama.

Irka ja stawiam na druga córcie :D

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez duzo stawia na core. Przyjaciolka na syna ale ja tez sama czuje corke :)

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • adella1 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irka wrote:
    Ja pierwsza ciąże ani razu nie wymiotowalam a mam dziewczynkę więc to nie od tego zależy.

Ale jakby się kierować zachciankami i wstretem do jedzenia to obstawialabym u siebie druga córkę. Nie mam ochoty na mięso, na wędline to w ogóle patrzeć nie mogę, za to jadlabym kwaśne i słodkie. Tak samo miałam wtedy. Ale mam nadziej, że się nie sprawdzi. Chciałabym synka.

A wy macie jakieś przeczucia co do płci?

U mnie wstręt do mięsa i wędlin zwiastowal chłopca. Z córką żadnych wymiotow ani nudności, no zupełnie nic.
    Także takie to wróżenie...

• ManiaM Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neroli, u mnie podobnie, z usg 7+4 , mi się brzuszek już zaookraglil, nie dopinam żadnych spodni..

Neroli lubi tę wiadomość

oar843r8hxms7jm7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:
    Sunshine kurcze ale jestem ciekawa jak tam moj babelek. Szkoda ze moj o tej samej ma dentyste pilnego... Ale 19ego idzie ze mna na prenatalne :)
    mojego dzisiaj ze mna tez nie bylo. Wyslalam mu fotkę, ale widzę, że chcialby tez ogladac. Na prenatalnych juz wchodzi ze mną do gabinetu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujemy za kciuki :)

My mamy się dobrze, bąbel ma już ponad 2 cm i serduszko bije jak dzwon 167 <3

Zdjęcia może nie pierwszej jakości, było jeszcze pięknie widać pępowinę, ale dla mnie to najpiękniejszy widok <3

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/72adea6e3a5a.jpg

Życzę powodzenia pozostałym Wizytującym!

Ps. czy Mila 88 się odzywała?? miała chyba wizytę w piątek...

Paolka_25, sunshine03, Aguuula;2525, Irka, Jupik, meerici, przedszkolanka:), Kookosowa, nuśka91, ManiaM, Neroli, moni05, kkkaaarrr, Zonaboba lubią tę wiadomość

• Paolka_25 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I u mnie wszystko w porządku! Tylko kurczę nie wiem jaki duży ten człowieczek? :-P
    Tętno 159/min. Karta ciąży założona, badania z krwi ok, teraz tylko je utrzymać :-P lekarz nie kazał póki co witamin brać tylko dobrze się odżywiać. Nie wspomagać się jak wyniki książkowe. Następne badania zlecone i czekamy na Prenatalne!

Sunshine dopisz proszę wizytę 28go marca.
    Cieszę się, że u Ciebie wszystko w porządku!

sunshine03, Cabrera, Irka, Jupik, meerici, Kookosowa, nuśka91, kkkaaarrr, Zonaboba lubią tę wiadomość

Paolka _25
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neroli u mnie wyskoczyła opona :) więc wyglądam jakbym była na bakier z ćwiczeniami, a nie w ciąży :D przy czym wcześniej miałam prawie płaski brzuch, bo też nie ważyłam jakoś dużo 51-52 kg.
    spodnie jeszcze dopinam, ale wygodniej mi w tych w rozmiarze 36, bo w tych w rozmiarze 34 tylko jak stoję i chodzę jest ok, a jak usiądę to guzik muszę rozpiąć :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2019, 12:06

Neroli lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa, my mamy kolejną wizytę 25.03. - to będzie już genetyczne :)

sunshine03 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera mila_88 się nie odzywała niestety

• Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine ja w swoich dżinsach też czuję jak mnie cisną na dole brzucha jak siedzę, chodzić w nich mogę ale siedzenie nie jest przyjemne. Dobrze że zaopatrzyłam się w Lidlu :-P

Cabrera bardzo dobre wiadomości!

Paolka _25
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra laski pojadłam winogronka, muszę odkurzyć, zaliczyć jakiś sklep, ogarnąć obiad i odebrać pierworodnego z pkola. Miłego popołudnia!

Paolka _25
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolka_25 wrote:
    Dobra laski pojadłam winogronka, muszę odkurzyć, zaliczyć jakiś sklep, ogarnąć obiad i odebrać pierworodnego z pkola. Miłego popołudnia!
    Hmm, mi moj lekarz zabronil jesc winogron i inne owoce malopestkowe. Dopytaj moze lekarza o to.

• paulina2811 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój tak samo zabronił winogron i cytrusów

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina2811 wrote:
    Mój tak samo zabronił winogron i cytrusów
    Mi o cytrusach nic nie mowil, tylko te winogrona.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2021, 00:28

Cabrera, meerici, Spirit, sunshine03, przedszkolanka:), Kookosowa, nuśka91, moni05, Jupik, kkkaaarrr, kasia1518, Zonaboba lubią tę wiadomość

• Spirit Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czemu nie możecie tych winogron i cytrusów? Jedyne co to kojarzę jak ktoś ma cukrzycę potem to winogrona kiepsko A tak to pierwsze słyszę :O jadłam w ciąży :O

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2021, 00:29

• paulina2811 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Winogrona że względu na cukrzycę to prawda, są wysoko glikemiczne. A cytrusy twierdzi, że nie wpływają dobrze na ciążę.

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
‹‹ 172 173 174 175 176 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ