X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Polę urodziłam 22.02 i też to odliczanie mnie denerwowało jak wszystkie już rodziły a ja nie ;p

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałam urodzić albo wcześniej albo w styczniu. I nie wyszło :P syn urodził się 22.12 czyli jest tym 3% dzieci urodzonym 40+0

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2019, 16:12

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Niebawem pewnie pojawi się więcej z końcówki miesiąca. Ja z synem miałam termin na 22.12 i też mnie wkurzalo jak się wszystkie po kolei rozpakowywaly. Zwłaszcza, że połowa grudniowek oszukala i urodziła w listopadzie :P
    W pierwszej ciąży też miałam termin na koniec miesiąca 26.09 A urodziłam 04.08 - także różnie może być.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    W pierwszej ciąży też miałam termin na koniec miesiąca 26.09 A urodziłam 04.08 - także różnie może być.
    Ty chyba będziesz miała z nas najmniejsza różnice wieku dzieci :) nie boisz się? Mnie to trochę przeraża, zwłaszcza że mój ma dość przekorna i uparta nature. Moj były chłopak miał siostrę tylko 11m starsza :D

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jadłam dużo winogrona w pierwszej ciąży- bardzo mi smakowało. No a już nie mogę się lata doczekać truskawki, maliny, arbuzy, borówki... jejku ☺ ogólnie mam dziś takie zachcianki... mąż właśnie pojechał po lody... oczywiście w domu były tylko że truskawkowe ale zjadłam i to nie to , muszą być jakieś śmietankowo/orzechowe/ czekoladowe. Dodatkowo kazałam kupić Prince polo i kokosową princesse... I na koniec jeszcze granat - cały misz masz - w pierwszej ciąży tak nie miałam, odrzucalo mnie od słodkiego A teraz codziennie muszę zjeść slodkie

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Jestem załamana. Wróciłam na pełen tak jakby etat do mojego głównego zleceniodawcy gdzie pracuje 4 dni w tyg przez ok 8 g. I co. Nie mam siły siedzieć przed biurkiem. Dzisiaj jestem mega przeziębiona wszystko mnie boli skromnie ledzwia głowa mam mega kaszel. Mam lekkie rozwodnienie. Wytrzymałam do 14. Nie wiem co zrobię. Kurwa. Jestem wściekła. Mały u teściowej. Miałam po niego o 16 pojechać ale nie dam rady. Leżę jak Kłoda. Mąż pojedzie ale dopiero o 18 i tak znowu dziecka we własnym domu nie będzie. Wszystko jest nie tak jak chciałam.

Sarrra, współczuję.. najgorsze jak człowiek coś sobie zaplanuje a potem wszystko się wali..

Ja dziś też leżę jak kloda :-( Niedobrze mi od rana, leżę i zdycham. Dobrze, że teściowa najpierw mi wzięła dziecko na spacer, a teraz moja mama przyjechała, bo czuję się fatalnie. Już miałam podejście pod hafta, żeby sobie ulżyć, ale nie poszło. Czekam aż mnie zetnie i w końcu zwymiotuje.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Ty chyba będziesz miała z nas najmniejsza różnice wieku dzieci :) nie boisz się? Mnie to trochę przeraża, zwłaszcza że mój ma dość przekorna i uparta nature. Moj były chłopak miał siostrę tylko 11m starsza :D
    Strasznie mnie to przeraża. Na szczęście mąż ma swoją firmę więc nienormowany czas pracy. Liczę się z tym że pierwsze 2 lata będą ciężkie ale za to pocieszam że później już tylko lepiej. Chcieliśmy jedno za drugim, zaczęlysmy pół roku po urodzeniu Zosi starania- tak żeby się przed końcem macierzyńskiego wyrobić, a udało się od razu. Jesteśmy we dwoje, do tego teściowa blisko , więc jakoś damy radę

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Strasznie mnie to przeraża. Na szczęście mąż ma swoją firmę więc nienormowany czas pracy. Liczę się z tym że pierwsze 2 lata będą ciężkie ale za to pocieszam że później już tylko lepiej. Chcieliśmy jedno za drugim, zaczęlysmy pół roku po urodzeniu Zosi starania- tak żeby się przed końcem macierzyńskiego wyrobić, a udało się od razu. Jesteśmy we dwoje, do tego teściowa blisko , więc jakoś damy radę
    A to my też chcieliśmy się wyrobić przed momentem kiedy muszę wrócić do pracy. Zwłaszcza, że ten moment znaczy też powrót do Polski. Mam wolne do kwietnia. Ale czekaliśmy do ostatniego momentu wierząc, że teraz uda się też za 1 razem :P też chcieliśmy mała różnice wieku. Ale pewnie gdyby nie praca poczekalibysmy jeszcze z rok.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Irka Przyjaciółka

Wysłany: 4 marca 2019, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest człowiek :) 5,5 mm, serduszko 122. Z usg ciąża o dzień starsza. Mogę się cieszyć :)

Przy okazji spytałam lekarza czy poprowadzi mi ciąże, także będę chyba chodzić do niego do przychodni i do mojej doktorki w luxmedzie żeby chociaż badania mieć za darmo, bo mam abonament. Mąż się trochę czepia, że szkoda kasy jak tu mam za darmo, ale ten lekarz prowadził mi pierwsza ciąże i mam do niego ogromne zaufanie i muszę do niego chodzić :)

sunshine03, Krakuska, kasia1518, Jupik, Spirit, moni05, Dominika32, Cabrera, Kookosowa, meerici, kkkaaarrr, Zonaboba , nuśka91 lubią tę wiadomość

sce8joy.png
    di3k7n9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2021, 00:29

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2021, 00:29

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brunetka91 wrote:
    Jestem też po pierwszych badaniach i mam glukoze na czczo za niska.. Jeszcze się cukrzyca ciążowa przypaleta.. Masakra.. Pewnie krzywa cukrowa będą chcieli mi robić.. Poza tym leukocyty mam powyżej normy, norma to max 10,3, a ja mam 13,11. Buraki pewnie musiałabym jeść nie? Można surowe w ciąży?
    Brunetka glukozę jak masz za niską to nie świadczy raczej o cukrzycy. O cukrzycy świadczy raczej za wysoka glukoza. Leukocyty w ciąży mogą być podwyższone. Na co ten burak w kwestii leukocytów miałby pomóc?

• emikey Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za niski cukier to hipoglikemia. Powody mogą być blache jak np za duży wysiłek fizyczny. Nie ma co odrazu panikowac. Krzywa cukru każdemu robią w ciąży więc jakie by nie były wyniki by cie nie ominęło :P

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wrote:
    Sarrra, współczuję.. najgorsze jak człowiek coś sobie zaplanuje a potem wszystko się wali..

Ja dziś też leżę jak kloda :-( Niedobrze mi od rana, leżę i zdycham. Dobrze, że teściowa najpierw mi wzięła dziecko na spacer, a teraz moja mama przyjechała, bo czuję się fatalnie. Już miałam podejście pod hafta, żeby sobie ulżyć, ale nie poszło. Czekam aż mnie zetnie i w końcu zwymiotuje.
    Jeszcze ten zleceniodawca jest tak upierdliwy. Nie wie nic o ciąży. Chciałam mu powiedzieć za 3 tyg. Nie wiem czy dotrwal do czerwca. Z drugiej strony to duża dawka pieniędzy praca u niego. Nie wiem co robić.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech. I tak będziesz musiała mu w końcu powiedzieć, nie ma przebacz... Lepiej wcześniej niż później, żeby był świadomy...

A ja się zastanawiam, bo jak pójde do Gyncentrum na prenatalne a mój mi zaproponuje na nfz to moge iść też do niego ?

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • ManiaM Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dopadła gorączka... leżę z chłodnym okładem na czole i mam czarne myśli. Jutro chyba jednak odwiedzę lekarza, boję się że konieczny antybiotyk A poprzednim razem skończyło się to końcem ciąży:(

oar843r8hxms7jm7.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Jeszcze ten zleceniodawca jest tak upierdliwy. Nie wie nic o ciąży. Chciałam mu powiedzieć za 3 tyg. Nie wiem czy dotrwal do czerwca. Z drugiej strony to duża dawka pieniędzy praca u niego. Nie wiem co robić.

No pytanie właśnie czy wytrzymasz 3 tyg.bo w teorii po 12 tyg.powinno być lepiej, więc w tej teorii od kwietnia do czerwca już pewnie byś jakoś pociągnęła. Najgorzej na początku. Ja ledwo teraz z dzieckiem siedzę, więc w pracy na pewno bym rady nie dała.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:
    Ech. I tak będziesz musiała mu w końcu powiedzieć, nie ma przebacz... Lepiej wcześniej niż później, żeby był świadomy...

A ja się zastanawiam, bo jak pójde do Gyncentrum na prenatalne a mój mi zaproponuje na nfz to moge iść też do niego ?
    Oczywiście, że możesz iść i tu, i tu :)

Ja idę na prenatalne do medicoveru (tam nie jestem przekonana, co do tego, jak będzie) i prywatnie, do lekarki, której ufam

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine, do jakiego lekarza w medicover na prenatalne jestes zapisana? Ja w poprzedniej ciazy bylam u dr Kr...ń i mi się mało podobało. Teraz idę do dr Pie...k, ma dobre opinie na znanylekarz i liczę, że będzie przyzwoicie

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    Sunshine, do jakiego lekarza w medicover na prenatalne jestes zapisana? Ja w poprzedniej ciazy bylam u dr Kr...ń i mi się mało podobało. Teraz idę do dr Pie...k, ma dobre opinie na znanylekarz i liczę, że będzie przyzwoicie
    Idę też do dr Pie...k, którego wymieniłaś :) byłam u niego raz na usg przed ciążą i wszystko było super. Wszystko mi wytłumaczył, co widać na usg, porozmawiał ze mną, co dalej mimo, że usg teoretycznie bez wizyty (jak to w medicover, że usg osobno, wizyta osobno).
    Doktor generalnie jest bardzo gadatliwy, więc nawija też o innych rzeczach, ale mi to nie przeszkadzało. Był bardzo przyjazny :)

Nie polecam za to usg u dr La...k, byłam u niego na usg w 7tyg i było słabo :/ nastraszył mnie, że ciąża na pewno młodsza (liczył to z bety), a na usg nie mógł nawet zmierzyć zarodka, choć wina to chyba też kiepskiego sprzętu na Puławskiej. Do tego lekarz mało komunikatywny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2019, 20:51

‹‹ 174 175 176 177 178 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ