X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wrote:
    No pytanie właśnie czy wytrzymasz 3 tyg.bo w teorii po 12 tyg.powinno być lepiej, więc w tej teorii od kwietnia do czerwca już pewnie byś jakoś pociągnęła. Najgorzej na początku. Ja ledwo teraz z dzieckiem siedzę, więc w pracy na pewno bym rady nie dała.
    Ja do ostat pt przez 3 tyg oddawalam dziecko mamie i teściowej. Czuję się jak wyrodna matka. Dzisiaj mały był u teściowej. Zrobił się ciepły kaszlal. Poszła z ni. Do lekarza. To ja powinnam iść a zdychalam od 14...:(

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine03 wrote:
    Idę też do dr Pie...k, którego wymieniłaś :) byłam u niego raz na usg przed ciążą i wszystko było super. Wszystko mi wytłumaczył, co widać na usg, porozmawiał ze mną, co dalej mimo, że usg teoretycznie bez wizyty (jak to w medicover, że usg osobno, wizyta osobno).
    Doktor generalnie jest bardzo gadatliwy, więc nawija też o innych rzeczach, ale mi to nie przeszkadzało. Był bardzo przyjazny :)

Nie polecam za to usg u dr La...k, byłam u niego na usg w 7tyg i było słabo :/ nastraszył mnie, że ciąża na pewno młodsza (liczył to z bety), a na usg nie mógł nawet zmierzyć zarodka, choć wina to chyba też kiepskiego sprzętu na Puławskiej. Do tego lekarz mało komunikatywny.
    Moj prowadzacy robi szybkie usg na wizycie, ale sam przyznaje ze on slabo to ogarnia... ja u dr Pie...k kiedys bylam na jakims rutynowym usg i pamietam, ze bylo spoko. Mam nadzieje ze prenatalne nam zrobi porzadnie :D

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Zonaboba Koleżanka

Wysłany: 4 marca 2019, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Dziewczyny powodzenia na dzisiejszych wizytach- trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze ☺

Ponoć wymioty zwiastuja dziewczynkę- u mnie w pierwszej ciąży się sprawdziło, rzygalam dzień i noc od 8 do 18tc- każdy mi mówił że będzie dziewczynka bo niemożliwe żebym przy chlopaku rzygala tyle .

A jak u Was w poprzednich ciazach? Były wymioty na dziewczynkę A przy chlopaku luzzz?
    Oj nie wiem czy do końca tak jest :) dziś właśnie rozmawiałam z koleżanką jej siostra ma 5 mies córeczkę a nie wymiotowala ani nie miała mdłości. A pamiętam jak moja siostra wymiotowala jak kot a ma chłopczyka :)

3jgx3e3kvev7ziy9.png
    76 cs UDANY :) :)
    27lat
    9.11.18r - 1 IUI :(
    6.12.18r - 2 IUI :(
  • Brunetka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie, czasem Was podczytuje i nieśmiało zdobyłam się na pierwszy post. Ostatnią miesiączkę miałam 22.01, beta 19.02/21.02 odpowiednio 33 i 77. Niestety dziś ginekolog na usg nie znalazł pęcherzyka, ale jestem dobrej myśli i mam nadzieję, że z Wami pozostanę :)
    Poza tym jestem już mamą szalonej dwulatki :)

Cabrera, kasia1518 lubią tę wiadomość

w4sqdqk37ek35kuj.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Ja do ostat pt przez 3 tyg oddawalam dziecko mamie i teściowej. Czuję się jak wyrodna matka. Dzisiaj mały był u teściowej. Zrobił się ciepły kaszlal. Poszła z ni. Do lekarza. To ja powinnam iść a zdychalam od 14...:(
    Masz szczęście, że masz komu podrzucić malego. My w UK tylko we 3. Zdycham czy nie zdycham muszę zająć się małym. Czasem chce mi się płakać. Zazwyczaj jak muszę go ubrać na spacer i znieść wózek. Najchętniej wypiepszylabym wózek przez okno. A on jeszcze nie lubi się ubierać. Jak w końcu wyjdę to mam wrażenie, że będę wymiotować powietrzem. Maz wraca na wieczór i jeszcze pyta czy jest obiad. Przylecialam na 2 tyg do Polski ale w sobotę już wracam. Zresztą tu też nie odpoczelam. Nawet nie mam kiedy się porządnie wykapac. To druga ciąża i ostatnia. Przy trzeciej bym już chyba kogoś zamordowała.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje sie po wizycie. Dzidzia 2.8cm odpowiada 9t4d czyli dokladnie tyle ile jest z OM. Dzidzia machala do mnie raczkami i nozkami. Serducho 174bpm. Dr mial problemy ze zmierzeniem szyjki dokladnie, bo u mnie to dosc ważne po poprzednich klopotach i mam wpasc do szpitala w czwartek na lepszy pomiar, tym samym gratisowe usg :D i to co mnie bardzo ucieszylo, moja obnizona hemoglobina jego zdaniem jeszcze nie kwalifikuje sie na suplementacje zelazem, mam unikac zaparc nawet kosztem lekkiej niedokrwistości, bo zaparcia wzmagaja skracanie szyjki. Mega sie ciesze, bo zelaza nie znoszę!!

przedszkolanka:), Kookosowa, moni05, nuśka91, sunshine03, Paolka_25, Jupik, Zonaboba , Cabrera, kasia1518 lubią tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, to chyba już komplet. Cieszę się z Waszych szczęśliwych wizyt. Mogę się odmeldować do łóżka :D
    Miłych snów :* orgazmów sennych. I takie tam :P

Paolka_25 lubi tę wiadomość

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • nuśka91 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie. Właśnie wymiotowałam, tak mną szarpało i takie czułam ciśnienie, że myślałam, że rozsadzi mi czaszke... No ale nie trwało to jakoś długo. I ogólnie już któryś raz po wymiotowaniu mam tak, że pluję krwią, nawet jest jej dosyć sporo. Czy to normalne? Nie wiem czy to gardło się tak podrażniło, bo z żołądka to chyba by krew nie leciała nie? Już chyba z trzeci raz obserwuje tą krew po wymiotowaniu...

• moni05 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nuśka91 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie. Właśnie wymiotowałam, tak mną szarpało i takie czułam ciśnienie, że myślałam, że rozsadzi mi czaszke... No ale nie trwało to jakoś długo. I ogólnie już któryś raz po wymiotowaniu mam tak, że pluję krwią, nawet jest jej dosyć sporo. Czy to normalne? Nie wiem czy to gardło się tak podrażniło, bo z żołądka to chyba by krew nie leciała nie? Już chyba z trzeci raz obserwuje tą krew po wymiotowaniu...

Nie Nusia, wymiotowanie krwią NIGDY nie jest normalne. Kochana leć do lekarza. Przynajmniej internisty. Nie chcę Ciebie straszyć, ale to poważna sprawa.

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nuśka91 wrote:
    Nuska musisz z tym iść do lekarza, bo krwawienie przy wymiotach dobrym objawem na pewno nie jest.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    Moj prowadzacy robi szybkie usg na wizycie, ale sam przyznaje ze on slabo to ogarnia... ja u dr Pie...k kiedys bylam na jakims rutynowym usg i pamietam, ze bylo spoko. Mam nadzieje ze prenatalne nam zrobi porzadnie :D
    A do której placówki chodzisz, że lekarz prowadzący ma aparat usg w gabinecie? Bo ja chodzę na Wołoską i tam sucha wizyta, usg w gabinecie brak :/

• Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski ja wczoraj myślałam, że zejdę... Migrena mnie wykończy... Może jakieś cudowne domowe sposoby na migrenę? Apap nie pomaga... Najpierw mam zaburzenia widzenia a później zaczyna się przeraźliwy ból, rozwalający czaszkę i zawsze przy tym wymiotuję... :-( Czułam się wczoraj tragicznie całe popołudnie, normalnie jak zwłoki.

Paolka _25
  • Zimri Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine03 wrote:
    A do której placówki chodzisz, że lekarz prowadzący ma aparat usg w gabinecie? Bo ja chodzę na Wołoską i tam sucha wizyta, usg w gabinecie brak :/
    Na wołoska w Warszawie do Przychodni przyszpitalnej?

tb738ribhpbf794l.png
    lprkcwa1ivv4h570.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolka :( niestety nie wiem jak Ci pomoc. Musialabys zapytac lekarza. Moja siostra miala tez migreny ale cos dostala...

Ja sie przygotowuje do wizyty :)

przedszkolanka:), Paolka_25 lubią tę wiadomość

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimri wrote:
    Na wołoska w Warszawie do Przychodni przyszpitalnej?
    Nieee, chodzi o medicover :)

• moni05 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolka, jedyne, co możesz zrobić naturalnie to wykluczyć pokarmy potencjalnie wzmacniające czy wywołujące migrenę. Nie ma żadnych bezpiecznych leków, które Ci pomogą :(
    Wiem, bo sama jestem migrenikiem, ale w ciąży (poprzedniej też) i przy kp mi się robi przerwa. W grudniu przed @ miałam ostatnią migrenę. Jej brak dla mnie zwiastował wręcz ciążę...

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek daj znac po wizycie!
    Ja jeszcze 3 dni aaaa!

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nuśka91 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko ja nie wymiotuje krwią. Po wymiotowaniu pluję krwią. Jeśli to różnica :) w piątek zapytam gina. Wcześniej nie mam jak iść do lekarza, bo pracuje.

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nyska mozliwe ze masz podrazniona blone sluzowa i stad to krwawienie.

HBS UJEMNY! :) ODETCHNELAM :) za chwile wchodze :)

moni05, przedszkolanka:), Paolka_25 lubią tę wiadomość

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nuśka91 wrote:
    Tylko ja nie wymiotuje krwią. Po wymiotowaniu pluję krwią. Jeśli to różnica :) w piątek zapytam gina. Wcześniej nie mam jak iść do lekarza, bo pracuje.
    Ja też wymiotuję krwią.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
‹‹ 175 176 177 178 179 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ