X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • emikey Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam do domu i okazalo się, że mały już spał :( nie będę mieć drzemki :(

U mnie dziś grochowka. Ale nie jem. Rozgniotlam małemu mięso i warzywa i tylko spróbowałam czy nie za gorące i już mnie mdli więc nie będę ryzykować. Ale za to po drodze z przychodni zjadłam cebulaka.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wizyt :)
    U mnie dziś mdłości ale w porównaniu z wczoraj to dziś luksusowo.
    Z córką w 9 tyg mi minęły te midlosci. Jutro mi wychodzi 9 tydz więc liczę że los łaskawy będzie. Ogólnie mam jedzenie wstręt. Patrzę na jedzenie i mam w gardle pawia.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)
    Nie wytrzymalam,wbiłam się dziś do mojego gina na krzywy ryj...bo do nastepnej wizyty bym nie wytrzymala...
    Więc tak..Wszystko ok! Dzidzi ma już 2.5cm
    Serduszko pieknie bije,wiercil się ślicznie:)
    A moje bóle brzucha to nic innego jak rozciagajaca się macica,gin powiedział też że na takie bóle mogą miec wplyw zaparcia(A ostatnio takowe miewam)
    Termin na prenatalne 27.03
    Nie mogę się doczekać!

przedszkolanka:), emikey, Kookosowa, Nanu7, Paolka_25, Aguuula;2525, Kiniorek91, Jupik, moni05, brunetka91, Zonaboba , kasia1518, nuśka91, Cabrera lubią tę wiadomość

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:
    Tez was tak piesi kłuja po bokach?
    Tak. Uklucia jak igla. Najbardziej cycki mnie bola wieczorem.

• Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek super! Mały Wielkolud!
    Dominika Ty to niecierpliwa kobieto jesteś! :-D
    Matka jedź jedź i też przywieź do re wieści!
    Emikey wierci się póki ma miejsce :-P

Ja byłam pozałatwiać sprawy na mieście i zmoczył mnie deszcz. U nas zimno i wietrznie brrr... Nie lubię tego! Zaraz lecę po Młodego do pkola a później mam rzesy, ale się wyleżę... :-P Dobrze, że nie sikam co 5 min :-P

Paolka _25
  • Aguuula;2525 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Wam zazdroszczę tych wizyt. Ja dopiero w poniedziałek... Mam nadzieję ze wszystko jest dobrze. Już nie dam sobie, żeby znów kolejna była za 3 tyg bo to jest katorga! :P teraz będzie spoko bo za niecałe 2 tyg od wizyty prenatalne.
    Apropo zaparć, polecam błonnik z apteki. Mam taki sypany. Daję łyżeczkę wieczorem do jogurtu a rano spokojnie na kibelek. Bez niego nie dałabym rady.

Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
    Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
    4xIUI :( ,3x transfer :( ,1x crio :( ,1x transfer -biochemiczna :( , 1x crio :), drugi crio :)
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis super mam z jedzeniem. ale sie nie chwale zbytnio bo pozniej wieczorem mam rewolucje. A na obiad mialam kluseczki, gulasz i surowke :)

Dominika super :) ciesze sie ze u Ciebie w porzadku :)

Neroli ja mam tak od wczoraj, ze mnie dziubie w boku...

Dominika32 lubi tę wiadomość

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja celowalam na wizytę w czwartek rano, bo to jedyny dzień kiedy mi mąż może zostać z dzieckiem. Ale oczywiście wtedy nie ma terminu na usg :-/ zamówię więc w końcu detektor i mam nadzieję, że nim posłucham serducha.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine03 wrote:
    A do której placówki chodzisz, że lekarz prowadzący ma aparat usg w gabinecie? Bo ja chodzę na Wołoską i tam sucha wizyta, usg w gabinecie brak :/
    Na inflancka

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam dziś wyniki morfologii i mam pytanie, mam poziom limfocytów 14, 9 a norma jest od 20. Co może oznaczać taki spadek?

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z Warszawy. Myślicie już gdzie będziecie rodzić??

Witaj synku
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina2811 wrote:
    Odebrałam dziś wyniki morfologii i mam pytanie, mam poziom limfocytów 14, 9 a norma jest od 20. Co może oznaczać taki spadek?
    A masz normy dla ciężarnych ma wyniku?

Zazdroszczę Wam już tych zdjęc z usg z wizyt,ja muszę jeszcze poczekać :p

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam tylko ogólne normy, jak robiłam morfologie i mocz nie mówiłam nic o ciąży. A wtedy badania są pod jakimś innym kątem?

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • Zimri Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa wrote:
    Dziewczyny z Warszawy. Myślicie już gdzie będziecie rodzić??
    Ja na włoskiej w MSWiA gdzie miałam 1 poród. Sam poród i opieka bardzo dobra. Gorzej współpraca z doradcami i pielęgniarkami po porodzie. Ale ze juz mam jedną córkę to łatwiej bo sama wiem dużo rzeczy.

tb738ribhpbf794l.png
    lprkcwa1ivv4h570.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimri ja córkę rodziłam na Bródnie. Opieka i sami lekarze ok. Ale dwie rzeczy mi się nie podobały. Jedzenie było na stołówce. Jak iść na obiad z płaczącym noworodkiem. Czasem zdarzało się nam głodować na sali. Bo dzieciak krzyczał a nikt jedzenia nie przyniósł. I terror laktacyjny.

Moja przyjaciółka rodziła na Starynkiewicza a bratowa na Solcu u myślę nad nimi.

Witaj synku
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja póki co się zastanawiam i dopytuję, gdzie rodzić :)
    boję się, że się nastawię na poród w jakimś szpitalu, a potem tam mi powiedzą, że nie ma miejsca. Tak często ponoć jest na Żelaznej :/
    a we wrześniu najwięcej porodów :/ raczej się nastawiam mimo wszystko na termin wrześniowy, a nie październikowy, ale różnie może być :D

• basia1987 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję dzisiejszych wizyt! Wspaniałe dzieciaczki w nas rosną :)

3jgxvfloilgh1ndu.png

13 cs szczęśliwy ❤
    25.01 beta 197
    28.01 beta 599
    31.01 beta 1636
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine03 wrote:
    ja póki co się zastanawiam i dopytuję, gdzie rodzić :)
    boję się, że się nastawię na poród w jakimś szpitalu, a potem tam mi powiedzą, że nie ma miejsca. Tak często ponoć jest na Żelaznej :/
    a we wrześniu najwięcej porodów :/ raczej się nastawiam mimo wszystko na termin wrześniowy, a nie październikowy, ale różnie może być :D

W każdym mogą odesłać o ile masz na to czasu jeśli masz już taki etap i rozwarcie że możesz nie dojechać to nie mają prawa.

Witaj synku
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina2811 wrote:
    Mam tylko ogólne normy, jak robiłam morfologie i mocz nie mówiłam nic o ciąży. A wtedy badania są pod jakimś innym kątem?
    Są inne normy do niektórych rzeczy :) więc nie warto się sugerować norma tylko pokazać lekarzowi wyniki

2017 #1
    2019 #2
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa wrote:
    Zimri ja córkę rodziłam na Bródnie. Opieka i sami lekarze ok. Ale dwie rzeczy mi się nie podobały. Jedzenie było na stołówce. Jak iść na obiad z płaczącym noworodkiem. Czasem zdarzało się nam głodować na sali. Bo dzieciak krzyczał a nikt jedzenia nie przyniósł. I terror laktacyjny.

Moja przyjaciółka rodziła na Starynkiewicza a bratowa na Solcu u myślę nad nimi.
    Poważnie,jedzenie na stołówce? Ja bym tam nawet po cięciu nie doszła nawet jakby to było obok :/

2017 #1
    2019 #2
‹‹ 177 178 179 180 181 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ