X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dziwne. Mi lekarka powiedziała, że właśnie mam pić sok z pomarańczy i grejpfrutów, bo dzięki witaminie C żelazo się lepiej wchłania, więc piję :) poza tym mam straszną ochotę na ten sok :P

jedyne czego nie można na pewno to surowe mięso i ryby i niepasteryzowane mleko i jego przetwory. Reszta to jakieś wymysły już

Jupik lubi tę wiadomość

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A cytrusy nie przypadkiem jak niby truskawki-że alergeny? Ja tam z Polka wsuwałam ;)

Gratuluje wizyt! Ale ladne mają bicia,moj szaleniec ma wysokie tetno tylko :o

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine03 wrote:
    To dziwne. Mi lekarka powiedziała, że właśnie mam pić sok z pomarańczy i grejpfrutów, bo dzięki witaminie C żelazo się lepiej wchłania, więc piję :) poza tym mam straszną ochotę na ten sok :P

jedyne czego nie można na pewno to surowe mięso i ryby i niepasteryzowane mleko i jego przetwory. Reszta to jakieś wymysły już
    A poczytaj w necie na temat winogron. Cytrusy nie sa zalecane poniewaz uczulaja, ale juz winogrona maja szkodliwy wplyw na plod.

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Winogrona mają pestki a w pestkach jest kwas pruski chyba który pod wpływem kwasów żołądkowych się uwalnia. Może zaszkodzić.
    Cytrusy mają dużo chemia żeby wytrwać w transporcie więc też mogą szkodzić.

Ja mam objawy jak z córką. Mi wszystko jedno byle zdrowe. Miałam owu później niż stosunek więc z biologii wychodzi dziewucha. Co będzie to zobaczę :)

Gratuluję wszystkich wizyt. Ja dziś jestem wrak. Od rana zwroty i na herbatnikach.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brunetka91 wrote:
    A jak to wygląda z kartą ciąży. Proszę go już od 2 wizyt, ale chcę założyć mi tego 15 marca jak będzie miał wyniki z krwi. Słyszałam, że karta ciąży musi być założona do 10 tygodnia ciąży, żeby dostać becikowe. Wg ostatniej miesiączki mam 9 tydzień, za 2 tygodnie byłby 11.. Czy może wystarczy że po urodzeniu wpisze mi, w którym tygodniu widział serduszko, potwierdził ciąże. Wiecie jak to jest?
    Założy z wcześniejszą data,ważne jest żeby chodzić do giną przed 10 a nie wypisać kartę :)

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z Was ma alergie na pyłki, trawy itp i juz odczuwa objawy ? Oczy pieka, lzawia, katar i kichanie chyba ze 100 x dziennie. Jak sobie radzicie? Co bierzecie w ciazy ?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Irka Przyjaciółka

Wysłany: 4 marca 2019, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brunetka91 wrote:
    A jak to wygląda z kartą ciąży. Proszę go już od 2 wizyt, ale chcę założyć mi tego 15 marca jak będzie miał wyniki z krwi. Słyszałam, że karta ciąży musi być założona do 10 tygodnia ciąży, żeby dostać becikowe. Wg ostatniej miesiączki mam 9 tydzień, za 2 tygodnie byłby 11.. Czy może wystarczy że po urodzeniu wpisze mi, w którym tygodniu widział serduszko, potwierdził ciąże. Wiecie jak to jest?

Najważniejsze, co wpisze w zaświadczenie potrzebne do tego becikowego. Ja na pierwszej wizycie byłam u innego lekarza, niż ten co prowadził mi ciąże, kartę założył mi ten już mój lekarz i od tej daty miałam prowadzona kartę ciąży, ale zaznaczył gdzieś tam w notatkach datę tej pierwszej wizyty i taka mi wpisał do zaświadczenia

sce8joy.png
    di3k7n9.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    Dziewczyny czy któraś z Was ma alergie na pyłki, trawy itp i juz odczuwa objawy ? Oczy pieka, lzawia, katar i kichanie chyba ze 100 x dziennie. Jak sobie radzicie? Co bierzecie w ciazy ?
    Ja aż się boję jak sie zacznie..i tak aź do porodu będzie..najgorszy chyba maj i sierpień.

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • ManiaM Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o palenie to u mnie alergia od kwietnia do września... alergolog raczej zaleca się trochę pomeczyc niż brać leki, krople czy wziewki, większość na sterdydach . Ale ide na poczatku kwietnia na wizyte to zapytam.

oar843r8hxms7jm7.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko u mnie juz alergia na full. I tak az do jesieni. Bo jestem na duzo pylkow uczulona. U kwitna i pyle jedne za drugim.

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakbym miała nie jeść cytrusów to zostałby może się chleb i serek topiony, bo akurat pomarańcze i kiwi to jedyna zdrowa rzecz na którą mam ochotę, a wodę piję z cytryną na zabicie gównianego smaku w ustach.m
    Tak więc ja za tą teorię też podziękuję.

sunshine03, Nanu7 lubią tę wiadomość

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • meerici Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wrote:
    Jakbym miała nie jeść cytrusów to zostałby może się chleb i serek topiony, bo akurat pomarańcze i kiwi to jedyna zdrowa rzecz na którą mam ochotę, a wodę piję z cytryną na zabicie gównianego smaku w ustach.m
    Tak więc ja za tą teorię też podziękuję.
    Jupik, widzę, że mamy prawie identyczną dietę. Ja jeszcze popijam sok pomidorowy :)

Jupik lubi tę wiadomość

🤵🏽‍♀️34
    ahm <0,1 / KIR BX, kilka nieobecnych / Allo mlr 0%
    🤵🏻‍♂️34 ⭐
    2019 - Angelius GM - amh 0,14;
    bakteria, po wyleczeniu -> Cud 👶💗
    2022 - Angelius MP - amh leci, omnitrope, androtop, cycloprogynova
    ✨ 11.2023 DuoStim -> 2 komórki
    -> ❄ 5BB -> ET ❌
    ✨ 9.2024 Stymulacja -> punkcja -> lipa
    ✨ 11.2024 Stymulacja przerwana (poor responder)
    ✨ 2.2025 Stymulacja -> punkcja -> lipa
    Decyzja o AZ 🔮
    Czeka na nas 3BB 🌼-> maj 2025 ?
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem załamana. Wróciłam na pełen tak jakby etat do mojego głównego zleceniodawcy gdzie pracuje 4 dni w tyg przez ok 8 g. I co. Nie mam siły siedzieć przed biurkiem. Dzisiaj jestem mega przeziębiona wszystko mnie boli skromnie ledzwia głowa mam mega kaszel. Mam lekkie rozwodnienie. Wytrzymałam do 14. Nie wiem co zrobię. Kurwa. Jestem wściekła. Mały u teściowej. Miałam po niego o 16 pojechać ale nie dam rady. Leżę jak Kłoda. Mąż pojedzie ale dopiero o 18 i tak znowu dziecka we własnym domu nie będzie. Wszystko jest nie tak jak chciałam.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Dziewczyny powodzenia na dzisiejszych wizytach- trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze ☺

Ponoć wymioty zwiastuja dziewczynkę- u mnie w pierwszej ciąży się sprawdziło, rzygalam dzień i noc od 8 do 18tc- każdy mi mówił że będzie dziewczynka bo niemożliwe żebym przy chlopaku rzygala tyle .

A jak u Was w poprzednich ciazach? Były wymioty na dziewczynkę A przy chlopaku luzzz?
    Ja z synem ani razu ale mam koleżankę która ma 3 synów i z każdym wymiotowala do samego końca. Także nie ma reguły. Wszystko zależy od organizmu

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Irka ja też dopiero 6 tydzień, też patrzę na suwaczki to większość dziewczyn to 8-10tc - obstawily początek miesiąca ☺
    Niebawem pewnie pojawi się więcej z końcówki miesiąca. Ja z synem miałam termin na 22.12 i też mnie wkurzalo jak się wszystkie po kolei rozpakowywaly. Zwłaszcza, że połowa grudniowek oszukala i urodziła w listopadzie :P

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mi sie czas dziś dłuży, do tej 20.30 jeszcze taaaaaak długo. Staram się nie denerwować, bo niby czemu miałoby być źle, ale czekanie jednak jest nieznośne!

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • emikey Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irka wrote:
    Ja pierwsza ciąże ani razu nie wymiotowalam a mam dziewczynkę więc to nie od tego zależy.

Ale jakby się kierować zachciankami i wstretem do jedzenia to obstawialabym u siebie druga córkę. Nie mam ochoty na mięso, na wędline to w ogóle patrzeć nie mogę, za to jadlabym kwaśne i słodkie. Tak samo miałam wtedy. Ale mam nadziej, że się nie sprawdzi. Chciałabym synka.

A wy macie jakieś przeczucia co do płci?
    Ja jadłam kwas na syna. Po 8 kiwi na raz. Porzeczki i agrest. Teraz od kwasnego mnie odrzuca.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Niebawem pewnie pojawi się więcej z końcówki miesiąca. Ja z synem miałam termin na 22.12 i też mnie wkurzalo jak się wszystkie po kolei rozpakowywaly. Zwłaszcza, że połowa grudniowek oszukala i urodziła w listopadzie :P
    Ja z Borysem miałam termin na 19.10, a ostatecznie otworzyłam listę październikowych porodów, bo synek przyszedł na świat 1.10 o 7.50 rano :) także wiecie, nie ma się co tak do tych terminów przywiązywać.
    Teraz mam termin na 3.10, ale jakoś nie wierzę, że doczekam w ciąży do października. Mąż nawet mówi wszystkim, że rodzeństwo Borysa będzie jakoś we wrześniu.

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • emikey Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit wrote:
    Czemu nie możecie tych winogron i cytrusów? Jedyne co to kojarzę jak ktoś ma cukrzycę potem to winogrona kiepsko A tak to pierwsze słyszę :O jadłam w ciąży :O
    Mi tak samo mówił lekarz w ciąży żeby z Winogronami uważać jeśli ma się cukrzycę. Ja nie miałam więc wpiepszalam cała ciążę. Ale brytyjskie winogrona nie mają pestek .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2019, 16:02

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    Ja z Borysem miałam termin na 19.10, a ostatecznie otworzyłam listę październikowych porodów, bo synek przyszedł na świat 1.10 o 7.50 rano :) także wiecie, nie ma się co tak do tych terminów przywiązywać.
    Teraz mam termin na 3.10, ale jakoś nie wierzę, że doczekam w ciąży do października. Mąż nawet mówi wszystkim, że rodzeństwo Borysa będzie jakoś we wrześniu.
    Tez mi się wydaje że wrzesień będzie mój. Zwłaszcza, jeśli będzie dziewczynka. Żadna dziewczynka u mnie w rodzinie nie urodziła się w terminie. Ja sama jestem urodzony w 34tyg. Moja mama i babcia w 36. Minimum to 2 tyg wcześniej.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
‹‹ 173 174 175 176 177 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ