X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Looo matkooo "kogel mogel" leciał na polsacie ale się splakalam..
    Też ryczycie bez powodu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2019, 12:55

przedszkolanka:), Neroli lubią tę wiadomość

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie nieprzyjemne objawy przeszły i juz trzeci dzien nie zaliczylam ani zawrotow glowy, niemocy porannej, ani mdlosci. Staram sie tym cieszyc, bo widze, ze brzuch mi rosnie (juz!!), wiec dzidzia raczej tez musi. Dla mnie to mea szok, poprzednie 2 razy cokolwiek zaczelo rosnac na przelomie 1/2 trymestru, a teraz w polowie spodni mi sie juz ciasnawo robi, oczywiscie wszystkie zapne bez problemu, ale czuje ze gniota. Mam wrazenie, ze tym razem brzuch mi wiekszy urosnie, bo poprzednio byl bardzo malutki, na porodowce sie dziwili, ze juz ciaza donoszona, bo mysleli, ze ja jakis 7msc.
    No i waga tez u mnie juz rosnie, mam ok +1, ale poki co caly czas jeszcze zostalo 0,5-0,7 do wagi startowej z poprzedniej ciazy, wiec sie nie przejmuje. Jak mowi moj kalendarz belly z poprzedniej ciazy poprzednio na tym etapie bylam +0,3

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • meerici Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po wizycie - bąbel ma 27 mm, serduszko 172 BPM <3 generalnie wszystko cacy :) rączki, nóżki, mały kręgosłupik, niesamowity jest ten sprzęt, nie mogę wyjsć z podziwu :P lekarz założył mi w końcu kartę ciąży. Powoli będę odstawiać leki (progesteron) i następna wizyta 27 marzec. Prenatalne jednak zrobię w Angeliusie - mam więc nowy termin na 19 marca, proszę o dodanie do listy (Sunshine te pozostałe możesz usunąć, jakiś błąd Ci się tam wkradł i wpisałaś mnie dwa razy;)
    Chyba w końcu radość zaczyna przewyższać strach, miłe uczucie :)
    Dziewczyny ja widzę juz od tygodnia mały brzuszek, nie spodziewałam się, że to zacznie się tak szybko, ale generalnie jestem chuda jak patyk więc może dlatego od razu widać wszelkie zmiany.

przedszkolanka:), sunshine03, Cabrera, moni05, kkkaaarrr, kasia1518, Matka30+, Neroli, Jupik, Zonaboba , nuśka91, Kookosowa, Paolka_25 lubią tę wiadomość

🤵🏽‍♀️34
    ahm <0,1 / KIR BX, kilka nieobecnych / Allo mlr 0%
    🤵🏻‍♂️34 ⭐
    2019 - Angelius GM - amh 0,14;
    bakteria, po wyleczeniu -> Cud 👶💗
    2022 - Angelius MP - amh leci, omnitrope, androtop, cycloprogynova
    ✨ 11.2023 DuoStim -> 2 komórki
    -> ❄ 5BB -> ET ❌
    ✨ 9.2024 Stymulacja -> punkcja -> lipa
    ✨ 11.2024 Stymulacja przerwana (poor responder)
    ✨ 2.2025 Stymulacja -> punkcja -> lipa
    Decyzja o AZ 🔮
    Czeka na nas 3BB 🌼-> maj 2025 ?
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie znowu dzisiaj kłuje..teraz boli przy leżeniu miednica i brzuch ale on to akurat przez zaparcia.

Gratuluję wizyty meerici <3

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2019, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meerici super wieści! :D poprawię, jak będę przy komputerze, bo jak to robię na telefonie to mogą wyjść jakieś babole :D poza tym zawsze mam stres, że zamiast "edytuj" post wcisnę "usuń" :D
    Albo to po prostu ciążowy mózg i pomyliłam kogo wpisywałam :D

• meerici Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine03 wrote:
    Meerici super wieści! :D poprawię, jak będę przy komputerze, bo jak to robię na telefonie to mogą wyjść jakieś babole :D poza tym zawsze mam stres, że zamiast "edytuj" post wcisnę "usuń" :D
    Albo to po prostu ciążowy mózg i pomyliłam kogo wpisywałam :D
    Żaden problem, nie pali się ;) i tak szacun, że to ogarniasz !

🤵🏽‍♀️34
    ahm <0,1 / KIR BX, kilka nieobecnych / Allo mlr 0%
    🤵🏻‍♂️34 ⭐
    2019 - Angelius GM - amh 0,14;
    bakteria, po wyleczeniu -> Cud 👶💗
    2022 - Angelius MP - amh leci, omnitrope, androtop, cycloprogynova
    ✨ 11.2023 DuoStim -> 2 komórki
    -> ❄ 5BB -> ET ❌
    ✨ 9.2024 Stymulacja -> punkcja -> lipa
    ✨ 11.2024 Stymulacja przerwana (poor responder)
    ✨ 2.2025 Stymulacja -> punkcja -> lipa
    Decyzja o AZ 🔮
    Czeka na nas 3BB 🌼-> maj 2025 ?
  • basia1987 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meerici super wieści :)

3jgxvfloilgh1ndu.png

13 cs szczęśliwy ❤
    25.01 beta 197
    28.01 beta 599
    31.01 beta 1636
  • Daria78 Koleżanka

Wysłany: 1 marca 2019, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakuska wrote:
    Cześć Daria! A co Twój lekarz mówi o tych przyrostach? W którym jesteś tygodniu?
    Mówi,że najważniejsze jest usg póki co na usg wszystko wyglądało ok,ale z czegoś musi wynikać taki słaby przyrost.W poniedziałek mam wizytę według ostatniej miesiączki 10tydzień z usg wynika 9 tydzień.Rownież używam detektora tętna niestety u mnie nie znalazło pomimo ,że jestem dosyć szczupła.Znajduje tylko swoje tętno

• _nova Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neroli wrote:
    W końcu znalazłam siły, zeby napisac o moich mdłościach. Nie spodziewałam się, że przez nie strace siły i ochote na wszystko. Nie wymiotuję, ale samo mulenie jest dla mnie nie do zniesienia. Zauwazylam ze w trakcie jedzenia jedynie jest ok.. ale najpierw trzeba sie do niego zmusic. Czuje sie jak wrak człowieka :(

Mam dokładnie to samo! Najgorzej, że zbyt często coś podjadam, żeby zabić mdłości i już odbiło się to na mojej wadze (+2).
    I teraz nie wiem, czy brzuch mi już wyskoczył z podjadania, czy z ciąży ;) nie myślałam, że to będzie tak szybko...

Co do seksu - u nas zakaz przez plamienie i krwiaka, ale szczerze mówiąc, to nawet nie miałabym ochoty :/

• _nova Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Daria! Przede wszystkim i tak musisz czekać na to, co przyniesie kolejna wizyta. Na pewno będzie dobrze, więc myśl pozytywnie i nie pisz czarnych scenariuszy. Wiele dziewczyn nie robi bety i pewnie nie wie, że ma słaby przyrost. Posłuchaj swojego lekarza i ciesz się tym, że na USG jest dobrze :)

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam takie libido ze bez seksu byloby ciezko... Kiedys mowilo sie ze skurcze moga powodowac poronienie, ale jest teraz udowodnione ze one nie sa grozne a odczuwanie przyjemnosc przez matke tez dobrze wplywa. Nam lekarz dal wolna reke byle nie konczyc w srodku i nie za czesto. U mnie zdarzaja sie w ciazy nocne samoistne orgazmy... Wystarczy jakis goracy sen z mezem i tadam ;] wiec jezeli chodzi o przyjemne skurcze zeby sie powstrzymac to ciezko tez

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://mamaginekolog.pl/stosunki-plciowe-w-ciazy/ tu mamaginekolog o tym pisze :)

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • kalcia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meetici zazdroszczę wizyty o gratuluje :) ja nawet nie miałam usg dziś, jedynie kartę ciąży założona. Usg zrobi mi dopiero 20 marca, bo na NFZ przypada tylko trzy razy, na szczęście 13 marca idę do swojego prywatnego to wszystkiego się dowiem :) jejku gdyby nie on to bym chyba zwariowała- tylko 3 usg podczas ciąży, kto to wymyślił? Szok :D z innych wiadomości to czuje się świetnie, czasem czuje delikatnie mącice jak ciągnie, ale znam to już z poprzedniej ciąży. Brzuch już mam , wyszedł dwa tygodnie wcześniej, niż w pierwszej ciąży j do tego często nosze sukienki, wiec widać ze to ciąża , bo brzuch miałam płaski :D z ciakeostek dostałam od lekarza foldery z ćwiczeniami dla kobiet w ciąży- jestem pozytywnie zaskoczona, ze na NFZ a takie fajne podejście. Ćwiczenia są pokazane na obrazkach i rozpisane na każdy trymestr, jest tez napisane, ze można kontynuować ćwiczenia na silowniczy pływanie około 30 minut dziennie prawie w każdy dzień tygodnia , bo obniża to ryzyko wystąpienia cukrzycy ciążowej i pomaga przy porodzie oraz w okresie połogu. Co do seksu to u nas normalnie bez zmian , mój lekarz zaleca wręcz oczywiście jeśli ciąża zdrowa :)

hchy43r8jppec09d.png
    l22ne6yd6rygrh0v.png
    i1vregz2ti2cyxol.png
    10dpo-18,5 beta, 12dpo-94,6 beta
    24 lata
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seks hmmm? W pierwszej ciąży miałam ciągle zakazy... A to krwiak, a to szyjka- seks był kilka razy i nawet nie było to przyjemne ( no może ze 2 razy po przerwie 6tyg). Oboje czuliśmy dyskomfort. A teraz to się chyba boimy ( bo pierwsza ciąża plemienia zaczęły się po seksie i nie chcemy powtórki z rozrywki ). Zapytam mojej gin na wizycie za 2tyg. Jak powie że można to super. Zresztą ja teraz to ciągle bym spała, jestem zmęczona- po całym dniu opieki nad córka, marzę o tym żeby iść spać- taki mam teraz etap , liczę że szybko minie .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2019, 22:08

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2019, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 20:10

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez macie tak ze rano czujecie sie ok, a pozniej np po obiedzie uchodzi z was powietrze? Ja do obiadu mam duzo werwy, a jak zjem, poloze sie na chwile to zaczyna mnie mulic i tak to trwa do zasniecia. Jeszcze mi sie jakies male bole wlaczyly w miesniach bocznych brzucha i nie umiem sie ulozyc...

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Zimri Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybrałam się na usg dziś bo nie wytrzymalabym do 3 kwietnia. Malutki ma 9 mm♥️ serduszko sto czterdzieści coś 😊 z usg 7+1 Om 7+4. Zaczynam być spokojna i się cieszyć. Co do brzucha to u mnie widać bardziej bo nie mogę go wciągnąć haha i jest duży dla. Innych więc mówią, że już widać ciążowy haha

sunshine03, meerici, Jupik, nuśka91, Cabrera, Kookosowa, Paolka_25 lubią tę wiadomość

tb738ribhpbf794l.png
    lprkcwa1ivv4h570.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2019, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez sie wstrzymujemy przez lekarza. Nie wiem jakie sa aktualne badania, ale czytalam o kobietach ktore poroniły po otgaźmie. Ostatnio rano mnie dopadły...yy dwa i czułam mocno skurcze, chodzilam wystraszona cały dzien.
    P.s. zawsze jedzenie z Maka mi szkodzilo - zawsze, a dzis podzialało na moje mdlosci. Ostrego zarcia mi sie chcialo, wiec zasypiam happy ;)

Czesto czuje klucia,najczesciej po lewej stronie. Nie wiem czemu tak...moze bardziej po lewej mieszka kinderek ;)

• Irka Przyjaciółka

Wysłany: 2 marca 2019, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana :)
    Co do seksu to dla mnie mógłby na razie nie istnieć, jestem taka zmęczona cały czas, że nic mi się nie chce. Mdłości też nie odpuszczają, do południa jest w miarę ok, ale im bliżej wieczoru tym gorzej. Poprawia się chwilę po jedzeniu, ale to musiałabym jeść non stop. I muszę się zmuszać do jedzenia bo na nic nie mam ochoty. Zaczynam z waga 48 kg, na razie chyba nie przytyłam ale to akurat dobrze. Pierwsza ciąże zaczynałam od 42 i przytyłam 18 kg, to teraz byłoby za dużo :)
    Dziewczyny też macie jabky opuchnieta pochwe? Ja mam problem z włożeniem lactovaginalu bo mi się wciska w ścianki i ciężko go przesunąć głębiej.

sce8joy.png
    di3k7n9.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bzdura, że można poronić po orgazmie... Wtedy zawsze jest inna przyczyna, dzidziuś i jego otoczka muszą być wyjątkowo słabe, bo serio do nich daleko...
    Ja mam libido czasem kosmos, wręcz jak nie wykorzystam mojego to mam natrętne sny erotyczne :P moja ciąża jest zagrożona, ale z innych powodów i seks nie ma na to wpływu, gwoli wyjaśnienia :)

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
‹‹ 164 165 166 167 168 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ