Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
My też, msze święta już zamówiłam- 3 październik to akurat sobota. Tylko mamy dylemat gdzie- pierworodna miała w sierpniu i było w domu ( dużo się było na ogrodzie), a "poprawiny" w altanie. A teraz mąż mówi że październik i brzydko pewnie będzie i może w restauracji tej samej co mieliśmy chrzciny- tylko u nas będzie 15 osób. U Zosi miałam plan co do menu bo piekłam udźca z jelenia i dużo przekąsek, a teraz nawet nie mam pomysłu... jak sobie pomyśle o mamozie Gabrysi to nic bym nie była w stanie przygotować
Tak miałam u Zosi, trochę przyozdobione balonami i tyle. Ogólnie impreza bardzo się udała.
Aaga, wiktoriaa, moni05, mia4444 lubią tę wiadomość
kasia1518
-
Tylko niestety - u nas w grę wchodzi tylko restauracja... mam małe mieszkanie i ogródek niezbyt prywatny...Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
My o roczku póki co nie myślimy. Najpierw skupiam się na chrzcinach.
Planujemy 23 sierpnia w restauracji. W przyszłym tygodniu wszystko będę ogarniała
A roczek może się uda zrobić grilla na działce po prostu, najwyżej tydzień/dwa
Wcześniej 😉moni05 lubi tę wiadomość
-
Byłam dziś u fryzjera, ścięłam trochę włosy, wróciłam do domu iii ryk! Moje dziecię mnie nie poznało 🙈 wiem że nie chodzę przy niej w rozpuszczonych włosach bo wyrwała by wszystko, ale bez przesady. Dopiero jak związałam to przestała beczeć. Dobrze że nie zaszalałam i nie zrobiłam grzywki albo koloru bo chodził mi po głowie taki pomysł 😁
mia4444 lubi tę wiadomość
-
wiktoriaa wrote:Byłam dziś u fryzjera, ścięłam trochę włosy, wróciłam do domu iii ryk! Moje dziecię mnie nie poznało 🙈 wiem że nie chodzę przy niej w rozpuszczonych włosach bo wyrwała by wszystko, ale bez przesady. Dopiero jak związałam to przestała beczeć. Dobrze że nie zaszalałam i nie zrobiłam grzywki albo koloru bo chodził mi po głowie taki pomysł 😁kasia1518
-
kasia1518 wrote:Wiktoria...u mnie wystarczyło umycie włosów... zawsze chodzę w związanych w kucyk bo Gabrysia ciągnie za włosy, wczoraj po umyciu zeszłam w rozpuszczonych... Ale była histeria i ryk- nie mogłam jej uspokoić
-
Dziewczyny, u mnie to samo. Robię za ściankę wspinaczkową. Mały już twardo stoi na nóżkach więc nie ma zmiłuj...
Niestety, u nas 2 pobudki w nocy i często jedna kończy się rozbudzeniem bo zanim zrobię mleko to mały juz siedzi w łóżeczku i często płacze. Ahhh.
Poza tym, powiedzcie mi, czy Wasze dzieci po odłożeniu do łóżeczka wieczorem też wędrują po nim przez sen? Kamil ciągle się wierci, obraca, pełza. Aktualnie śpi do góry nogami w sensietam gdzie zawsze ma położoną głowe, teraz ma nogi.
I jeszcze jedno. Jest strasznym niejadkiem. Zje parę łyżeczek obiadu lub kaszki czy zupy i jest wrzask. Nie chce nawet siedziec w foteliku. Na początku rozszerzania diety wcinał super. Teraz nie wiem co się dzieje.🙁Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
4xIUI ,3x transfer ,1x crio ,1x transfer -biochemiczna , 1x crio , drugi crio -
U nas póki co tylko na boczek się przekręca, ale wydaje mi się że to normalne że dziecko tak wędruje przez sen... moja pierworodna do tej pory tak ma- najgorzej jak ułoży się w poprzek bo głowa stuka w barierkę i się budzi.
Może nie chce jeść przez zęby? 🤔 albo np jest mocno głodny. u nas ogólnie straszny żarłok, ale też ma gorsze dnikasia1518
-
Moja wiercidupka śpi ze mną od urodzenia. Żeby ktoś mi kiedyś powiedział że tak będzie to bym nieuwierzyla 🙊
Kręci się strasznie. Przewraca na brzuch, a czasem przez sen staje na rączka i pada głową w materac. Nadal 2 lub 3 pobudki w nocy, czasem czaesciej.
Czy któraś z was jest jeszcze na diecie bez jaj lub mleka i KP? Odkryłam lody wege w Biedronce - są pyszne. Kupiłam wczoraj 4 opakowania 🤦♀️
Lidii z góra idą 4 zęby na raz. Już dwójki się przebiły a jedynki widać że też będą bo dziąsła napuchniete. I od razu buzia wysypana, a było już tak ładnie.
Moja też po tej kwarantannie taka mimozą, że tylko mama. Babcie na ręce jak wezmą to się wyrywa i krzyczy. Odpycha się łokciami. A wczoraj byliśmy na urodziach chrześniaczki mego M i się nasłuchałam że nie mogę Lidce pozwalać na stanie. Powinna leżeć lub ewentualnie siedzieć. 🤦♀️ Więc tym ciociom odpowiedziałam że tłumaczę jej ale nie słucha i stoi.kkkaaarrr, aga90 lubią tę wiadomość
-
Przede wszystkim zdrowia życzę naszym ślicznym, słodkim dzieciaczkom. Żeby zawsze były radosne i nie dotknęły ich żadne cierpienia, a życie było słodkie jak te niezdrowe cukierki 🍬🍭
wiktoriaa, mia4444, Kookosowa lubią tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Konieczynka wrote:Moja wiercidupka śpi ze mną od urodzenia. Żeby ktoś mi kiedyś powiedział że tak będzie to bym nieuwierzyla 🙊
Kręci się strasznie. Przewraca na brzuch, a czasem przez sen staje na rączka i pada głową w materac. Nadal 2 lub 3 pobudki w nocy, czasem czaesciej.
Czy któraś z was jest jeszcze na diecie bez jaj lub mleka i KP? Odkryłam lody wege w Biedronce - są pyszne. Kupiłam wczoraj 4 opakowania 🤦♀️
Lidii z góra idą 4 zęby na raz. Już dwójki się przebiły a jedynki widać że też będą bo dziąsła napuchniete. I od razu buzia wysypana, a było już tak ładnie.
Moja też po tej kwarantannie taka mimozą, że tylko mama. Babcie na ręce jak wezmą to się wyrywa i krzyczy. Odpycha się łokciami. A wczoraj byliśmy na urodziach chrześniaczki mego M i się nasłuchałam że nie mogę Lidce pozwalać na stanie. Powinna leżeć lub ewentualnie siedzieć. 🤦♀️ Więc tym ciociom odpowiedziałam że tłumaczę jej ale nie słucha i stoi.
Dzis pobudka o 3.30 i zasnał przed 5🥴
Dwie pobudki na karmienie choć 2 dni temu miałam prezent i była 1!🤩
Mi Kamil stoi na nóżkach prawie cały czas. Nic nie zrobię. Oczywiście przy zabawie sobie siedzi ale zabawy mało😜Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
4xIUI ,3x transfer ,1x crio ,1x transfer -biochemiczna , 1x crio , drugi crio -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, czy wasze maluchy już jeżdżą w spacerowkach przodem do świata? Jak reagują?
Na gwałt muszę zmienić wózek na lżejszy i tylko valco wchodzi w grę (6.6kg), ale nie ma przekładanego siedziska.
Ewentualnie mogłabym kupić obracanego cybexa twist 2, ale cena powala a jakość chyba nie zachwyca.
Kupuję już wózek od 2 miesięcy i nic mi nie pasuje😡😡😡