X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • aga90 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2020, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaga przykro mi. Wiem że takie to frustrujące jak już się człowiek cieszy że jeden problem rozwiązał to inny się znów pojawia. U nas śluz i krew w kupie była w pierwszych tygodniach jako uczulenie na białka krowie. No i moja jak miała z 1,5 miesiąca to zapomniała jak się robi kupę i też mieliśmy problem. Lekarz mówił żeby nie dawać czopkow bo się przyzwyczai no ale dzieciak ewidentnie cierpiał dodadkowo strasznie zagazowany i dawałam co 2 lub co 3 dzień przez miesiąc chyba te czopki i w końcu wróciło wszystko do normy i teraz zupełnie nie ma problemu więc nic się nie przyzwyczaiła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2020, 08:48

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 24 maja 2020, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Kokosowa, dziękuje 😊 a dlaczego nie można podawać normalnego rosołu?
    Na alaantkowe przepisy na zupki (np. Rosół z kluskami z kaszy marnej) jest gotowany normalnie , na drobiu - skrzydełka itd. Jest mowa o dopiero rozszerzających dietę. Całe życie myślałam, że można 🤭

Moni ponieważ w kościach zbieraja sie toksyny i metale z organizmu. Więc taki bulion dla niemowlaka nie jest wskazany. Najlepiej na miesku bez kosci. Tak samo dziala wątroba. Miesko najlepiej gotować osobno z warzywami a bulion z warzyw jest zdrowszy. Jako tluszcz dodać masełko ( witaminy z warzyw wchłaniania się w tluszczu).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2020, 21:34

moni05 lubi tę wiadomość

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • adella1 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2020, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. U Czarka wszystko ok, apetyt ma, już nie dają mu środków przeciwbólowych. Jest uśmiechnięty i pogodny. Dzisiaj lekarka wyjela mu cewnik, bo mocz jest ładny. Dren też dzisiaj mu wyjma, tylko później. I jak wszystko będzie dobrze to jutro do domu idziemy.

wiktoriaa, aga_ni, moni05, aga90, Kookosowa, kasia1518, Karooo93, Dreamer, Konieczynka, ammarylis, mia4444 lubią tę wiadomość

• Zimri Autorytet

Wysłany: 25 maja 2020, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś na zaległym szczepieniu. Młoda ok 62 cm i 6,2 kg. Poprosiłam o skierowanie do poradni rehabilitacyjnej. Dzwonie aby się zapisać i źle skierowanie wystawione nosz masz Ci los.

tb738ribhpbf794l.png
    lprkcwa1ivv4h570.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2020, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adella super wieści. Czarek dzielny chłopak.

Zimri mialam to samo ze skierowaniem dla Bartka. Skierowanie na cito. A u rehabilitanta mowia ze musi byc wypisane na ich papierze. Wiec dawaj znowu do lekarza. Lekarz popukal sie w głowę i wypisal znowu. Ale zapomniał pieczątki ze na cito. Oni ze to nie na cito. A na starym pisze cito alr to nie na ich pismie. Jak juz znowu ogarnęłam lekarza i pieczatle to dopiero nas zapisali. Oczywiscie pandemia wybuchla i teraz dzwonimy zeby wznowic to oni nie zapisza bo ich lekarz jeszcze nie przyjmuje a bez lekarza nie zaczna rehabilitowac.

Witaj synku
  • Aaga Autorytet

Wysłany: 26 maja 2020, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego mamuski z okazji naszego swieta! :)

Ja dostalam piekny prezent, przespana noc😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2020, 09:09

aga90, moni05, ammarylis, Kookosowa, kasia1518, wiktoriaa, mia4444, Karooo93 lubią tę wiadomość

• aga90 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2020, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też się przyłączam do życzeń 😘

Kookosowa, wiktoriaa, mia4444 lubią tę wiadomość

• adella1 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2020, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my mamy wypis i idziemy do domu. To najlepszy prezent😊

aga90, moni05, aga_ni, ammarylis, Aaga, Kookosowa, kasia1518, kkkaaarrr, wiktoriaa, Konieczynka, mia4444, Karooo93 lubią tę wiadomość

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 26 maja 2020, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego dobrego z okazji naszego święta :)

wiktoriaa, mia4444, ammarylis lubią tę wiadomość

Witaj synku
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 26 maja 2020, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj miałam Armagedon dziś moje dziecko wyjątkowo grzeczne 😊
    Najlepszego mamuśki! Dużo szczęścia i samych przespanych nocy !

mia4444, ammarylis, Kookosowa lubią tę wiadomość

syy26iye928jhyb7.png
  • Karooo93 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2020, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też życzę wszystkiego najlepszego nam mamusia 😍
    Za to mojej panience przestało ropieć oczko! 😁

wiktoriaa, Kookosowa lubią tę wiadomość

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
  • Konieczynka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2020, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adella super że tak szybko i sprawnie poszło. Cezary - dużo zdrówka!!!

Przyłączam się do życzeń. Troszkę spóźnione ale szczere. Cierpliwości i radości z macierzyństwa. 🤗

Z plusow : policzki Lidki zaczynają wyglądać dobrze. Jedna zmiana blisko ust jest ciężka do wygojenia bo jak jej posmaruje to zaraz to wyciera i zjada puder 🤦‍♀️
    Wczoraj skończyła 8m. Czas szybko leci. Zaraz trzeba będzie do pracy wracać 😱
    Dostałam też od kolezanki szwagierki ubranka na 92-104, będą leżeć na strychu i czekać aż do nich dorosnie. Są w świetnym stanie, niektóre jak nowe, a dziewczyna chciała za nie tylko wino i czekoladki. A ciuchy z Zaraz kids lub Reserved lub jakiejś niemieckiej firmy której nie znam. Więc jestem mega happy. Synowi musiałam wszystko kupować i wiem ile kasy na to idzie.

A z minusów : heh, nie mogę się porozumieć z moim M. Tzn ja nie umiem się wysłowić, chodzę zła i zmęczona. Proszę go o jakieś głupoty np wejdź na strych i znieś większy fotelik samochodowy bo w tej lupinie Lili już się nie mieści. Mija kilka dni a ten mi mówi pakując mała do auta że trzeba było znieść ten większy. No trzeba! Sam nie zejdzie. I pewnie sama będę musiała się tam wgramolic. A mamy właz w suficie i drabinę. Mogę zrobić to tylko jak Lidka śpi. A ona ostatnio 2 x po pół godziny. Coś jej się poprzestawiało, przerwy w dzień coraz dłuższe a noce nadal z pobudkami (dzis o 1,3,5).
    I tak więcej rzeczy.
    Mrówki w domu - ja walcze
    Śmieci trzeba posegregować i wystawić - moj problem
    Kot sąsiada narobił na taras - mąż mnie pyta czy sprzątnę 🤦‍♀️ (to akurat sam zrobił w końcu)

Zeby nie kończyć zalpostem zostawiam na chwilę moja Lidę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2020, 23:02

wiktoriaa, kasia1518, aga90, Karooo93, Kookosowa lubią tę wiadomość

Owulacja w 37dc zakończona ciąża - KACPER 4040g i 58cm.

starania od grudnia 2017, 26.09. 2019 córeczka :)
    23.07.2015 - synek

event.png
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 27 maja 2020, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wyjdzie żal post. Wczoraj się chwaliłam że dziecko grzeczne to wieczorem od 20do 21.30 dała taki popis że mi nerwy puściły i głupia wydarłam się po niej jakby to cokolwiek miało zmienić. Wrzeszczała na całe gardło i nie mam pojęcia o co chodziło. Mąż mnie też wkurza bo przed 6 jedzie do pracy, wraca koło 17 i wtedy ma tysiąc spraw do załatwienia poza zabawą z dzieckiem. Ja rozumie że w pracy nie leży bo teraz pracuje w budowlance przez tą zasraną pandemie i lekko nie ma, ale ja też do cholery na wakacjach nie jestem! A potem się dziwi że dziecko nie chce do niego iść albo mu płacze. Tylko moje ręce są najlepsze, tylko ja mogę uśpić tylko ja i ja. Masakra jak była mniejsza to nic nie musiałam mówić, prosić robił wszystko. A teraz jeszcze pretensje że ja wieczorem nie mam ochoty na seks. Eh no to się wam nażaliłam

syy26iye928jhyb7.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2020, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz chyba taki etap u naszych dzieci. U nas w domu mąż może wziąć Gabrysie ale ja muszę być w zasięgu wzroku, ale jak np w niedzielę byliśmy na obiedzie u teściów to już jej nie mógł wziąć ciągły ryk, a ja już nie czuje rąk. Noce różne, jest tak że budzi się raz na mleko po 2 i czasami tylko ta jedna pobudka, a częściej są jeszcze dodatkowe 1-2 pobudki i muszę polulac z 15-20min, a dziś obudziła się przed 4 wyspana i bawić jej się chciało. Budzi przed/po 7. Zeszłej nocy polecialam po mleko i w między czasie zaczęła płakać- mąż wzyal na ręce to zaczęła jeszcze głośniej... i wtedy mu zadałam pytanie czy już wie dlaczego każe mu chodzić po mleko dla Gabrysi? ( bo sapal dzień wcześniej czemu sobie sama nie ide po mleko). Jakoś jak ja ją wezmę to śpi dalej, a przez to że on ja wziął dziecko się rozbudziło i musiałam godzinę usypiać potem.

Marzę żeby jej to szybko minęło, bo naprawdę mam dość tej mamozy. Nikt inny nie może się nią zająć. Zośka jeździ do babci na noce i nie ma żadnego problemu , a teściowa mi wprost powiedziała że oba się boi wziąć Gabrysie...i powiem szczerze że wcale się jej nie dziwię

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2020, 15:15

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 27 maja 2020, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia u mnie to samo. Ostatnio poszłam się kompać, maja się obudziła więc mąż ją wziął to tak się zaczęła drzeć, musiałam wrócić bo się bałam że pół wsi obudzi

kasia1518 lubi tę wiadomość

syy26iye928jhyb7.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2020, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak... wchodzi lek separacyjny mocno... mój już nie chce spać u siostry mojej nawet :/ na szczęście u taty nadal jest ok. Mój mąż od początku mocno zaangażowany, wstaje do niego w nocy (w sunshine smoczek jak ma zły sen), wiec na szczęście jest z tym ok. Ale oddech mam tylko w weekendy, bo tak to go nie ma 7-20...
    sikać już powoli chodzimy razem 😬

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 27 maja 2020, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od kilku dni robię za drabinę, Mont Everest czy cokolwiek innego mniej spektakularnego na co trzeba się wspiąć. To chyba taka nasza odmiana wspominanejnprzez was mamozy i lęku separacyjnego. Gdziekolwiek stanę lub usiądę (najlepeij na ziemi) to mam zaraz na sobie wspinającą się Ninusię. Idzie jej coraz lepiejpewnie stoi na kolanach, z pupą w powietrzu, jeszcze moment i zacznie kombinować jak wstać (choć sama nie siada i w ogóle nie jest ty. Zainteresowana. Jaknposadze to wstaje w czworaki i idzie do mnie,aby znów się wspinać)

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2020, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni05 u mnie sikania z Gabrysia to standard , ja się nawet z nią kąpie - chyba bardziej ona że mną 🙂 kładę w łazience na dywaniku a sama wskakuje w prysznic- nie domykam do końca drzwi ( bo mamy mleczne) i co chwilę się jej pokazuje albo wołam akuku... A ona ma ubaw 🙂 kąpie się przed jej kąpaniem, bo jak robiłam to jak ona już spała, to najczęściej kończyło się to wybieganiem spod prysznica

moni05 lubi tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2020, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To samo 😅 z tym, że ja rano prysznic z Remim zazwyczaj 😋 a co do robienia sobie ze mnie drabinki - to samo. Wiecznie jest przy mnie i się na mnie wdrapuje jak tylko jestem w wystarczającej odległości (po pełza dobrze póki co tylko do tylu) :) ale siedzi za to zadnie i wstaje - o zgrozo... ;)

Z innej beczki - planujecie roczki?
    My chcieliśmy razem z chrzcinami na ok. 25 osób i nie wiem teraz czy coś rezerwować... :/

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Aaga Autorytet

Wysłany: 28 maja 2020, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tak ale catwring I w ogrodzie :)

‹‹ 1618 1619 1620 1621 1622 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ