Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
.Aleksandra. wrote:Hmmm to może być faktycznie ŁZS skoro nawet dermaveel zaszkodził ( są w składzie oleje które także natluszczaja co przy AZS jest wskazane ale nie przy ŁZS).
A jak byś zrobiła sobie Lotio Zinci i codziennie jej to smarowała ?
Stosuje puder hasco. W składzie dość zbliżony tylko bez alkoholu. Bo chyba w lotio zonci byłby alkohol. Będę smarować tak z 2 tygodnie i zobaczę. Jak jej to zejdzie z twarzy zacznę prowokacje, może nie potrzebnie tyle ograniczam.
-
Dziewczyny a spróbujcie może z piciem kubek z silikonową słomką ( bidon) ? U nas też średnio pila... któregoś razu dałam jej do zabawy taki kubek starszej córki, a ta myk do buzi i ciągnie wodę, no to zamówiłam jej z aventu taki sam tylko inny kolor ( teraz w smyku promocja z 55zl ma 40zl) . Niby ten kubek jest 12m+ , ale nawet Karooo kiedyś pisala że jej mała też już z niego pije , mija Gabrysia również daje radę i mogłaby ciągle teraz pić wodę.kasia1518
-
kasia1518 wrote:Dziewczyny a spróbujcie może z piciem kubek z silikonową słomką ( bidon) ? U nas też średnio pila... któregoś razu dałam jej do zabawy taki kubek starszej córki, a ta myk do buzi i ciągnie wodę, no to zamówiłam jej z aventu taki sam tylko inny kolor ( teraz w smyku promocja z 55zl ma 40zl) . Niby ten kubek jest 12m+ , ale nawet Karooo kiedyś pisala że jej mała też już z niego pije , mija Gabrysia również daje radę i mogłaby ciągle teraz pić wodę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2020, 08:44
-
adella1 wrote:Czarka zabrali na operację.Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Przepraszam Was.
Czytam wszystko, ale nie mam sił się jakoś odezwać. Życie rodzinne leci mi na łeb na szyje, ale jakkolwiek głupio to brzmi, całe szczęście nie najbliższe, ale rodziców. Daje to w kosc mimo wszystko i generuje problemów mnóstwo...
My też używamy bboxa, Remi odkąd się nauczył pic przez rurkę to nie chce oddawać bidonu 🙈 awantury jakich mało.
Zamówiłam właśnie słoiczki 250ml na Allegro i chce podjąć próby robienia obiadków (na rosole) i musów sama. Z Ala w życiu tego nie robiłam😅 wiec mam pytania do bardziej doświadczonych mam:
1. Wiadomo, że rosół się psuje szybko. Czy takie obiadki mogą być w słoiczkach na tydzień na przód?
2. Czy zagotowanie słoiczków + odwrócenie ich wystarczy żeby zabezpieczyć je na te 5-7 dni przed poparciem?
3. Są warzywa lub owoce, których nie wolno wekować?
4. Czy mogę wekowac razem z soczewicą np.? U nas hitem jest na rosole ugotowana czerwona soczewica z papryką i batatem lub kalafior z fasolką szparagową i ryżem. Można tak?
4. Mięsa nie planuję wrzucać tylko poporcjować ryby czy drób i zamrozić, odgotować przed wymieszaniem ze słoiczkiem, będzie ok?
Wybaczcie - jestem zielona 🙈 wszystkie rady chętnie przyjmę.
Czy Wasze bobasy podczas ząbkowania walą na rzadko? U nas np. Rano są dwie zbite kupy a później na wieczór potrafi walnąć rzadką, śmierdzącą kwasem z daleka... 🤢 ostatnio myślałam, że to probiotyk, bo dostawał dicoflor, pediatra kazała odstawić i przez tydzień dawać enterol a potem wrócić. Odstawiliśmy i wróciliśmy w czwartek a rzadka bomba powróciła w poniedziałek, wiec to chyba zabki?
Idą cztery u góry jednocześnie... 🤭😱Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Niech odespi, dzielny wojownik 😘 ulżyło Ci trochę? Co dalej?Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Nawet już wypił butlę mleka🙂 Na razie jest zacewnikowany, podłączony pod monitor i dostaje kroplowke.
Grunt żeby wodonercze się nie powiekszalo. Pewnie Czarek będzie pod opieką urologa i będzie brał leki. Mam nadzieję że idzie ku lepszemu.moni05 lubi tę wiadomość
-
Adella dobrze, że już po.Współczuję Ci bardzo i życzę dużo sił.Nie ma nic gorszego niż strach o własne maleństwo.Trzymam kciuki za dalsze powodzenie leczenia. Moja gwiazda uwielbia pić wodę z takiego kubeczka https://www.google.com/search?q=kubek+do+picia+disney+z+silikonowym+dziubkiem&client=ms-android-htc&prmd=isnv&sxsrf=ALeKk00gxTVHVZeclGJaX8p5T_fpYH55hw:1590000777254&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwiO4ZS8jsPpAhUlposKHU_ABnEQ_AUoAXoECAwQAQ&biw=360&bih=560&dpr=2#imgrc=yRluTjphSRLVJM Ma miękki, silikonowy dziubek i rączki umożliwiające łatwe trzymanie.
-
Adella duzo zdrówka dla synka i dla Ciebie. Jesteście dzielni
Moni ja robie na 4-5 dni słoiczki. I normalnie gotuje warzywka i miesko. Dodaje wrzatek albo bulion z warzyw ( nie z mięsa bo nie daje sie wywaru z kosci do roku). Dodaje masełko i szczyptę soli. Blenduje i cyk do słoiczków ( u nad po koncentracie). Odtazu zakrecam i do gory dnem. Słoiczki same sie zasklepiaja pod wpływem ciepla. Trzymam w lodówce.
Owoców nie robię bo najlepiej robic mus ze świeżych sezonowych na bieżąco.
moni05 lubi tę wiadomość
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Dziewczyny nie mam juz pomyslu jak pomoc malej zrobic kupke... meczy sie od trzech dni. Okropny placz, zero kupki. Juz byla sliwka, burak, dodaje oliwy do obiadkow, byla proba z jogurtem, przestalam podawac marchewke czy duszone jablko I banany. Probuje przemycac wode, soki, herbatki rumiankowe ale nie chce pic... ani lyzeczka, ani butelka, ani niekapkiem no niczym. Nie mam juz sily patrzec jak sie biedna meczy. W koncu podalam czopek ale tez nic nie dal. Jutro zadzwonie do lekarza ale to dopiero jutro...
-
Koniczynka - u nas Jasio na buzi miał bardzo mało zmian. Ja bym stosowała dalej puder. Niestety łzs nawraca. Jasia zaczęłam smarować późno,bo dopiero ok. 10 miesiąca (zmiany miał od 2) i po pierwszym razie zajęło nam miesiąc,żeby skóra wyglądała jako tako. Jeszcze czasami mu się coś pojawi 🙈
Ogólnie polecam też grupę na FB - łojotokowe zapalenie skóry - porady coś takiego 😉
Ważne,żeby tez nie zmywać pudru np na noc tylko po prostu nakładać kolejną warstwę. Trzymam kciuki, aby pomogło Lidii ♥️
Adella - całe szczęście,że wszystko dobrze po operacji, aby Czarek szybko doszedł do siebie i abyście mogli wrócić do domu jak najszybciej! ♥️
Wiktoria - u nas Julia jest bardzo mamowa 🙈 do ludzi obcych chodzi na ręce, ale jak mnie nie widzi to ryk... Nawet na tatę reaguje płaczem 🙈
Julia pije właśnie z bidonu z rurka Aventu, w ciągu dnia wypija przeważnie cały bidon, także u nas z piciem nie ma problemów 💪 -
Aaga wrote:Dziewczyny nie mam juz pomyslu jak pomoc malej zrobic kupke... meczy sie od trzech dni. Okropny placz, zero kupki. Juz byla sliwka, burak, dodaje oliwy do obiadkow, byla proba z jogurtem, przestalam podawac marchewke czy duszone jablko I banany. Probuje przemycac wode, soki, herbatki rumiankowe ale nie chce pic... ani lyzeczka, ani butelka, ani niekapkiem no niczym. Nie mam juz sily patrzec jak sie biedna meczy. W koncu podalam czopek ale tez nic nie dal. Jutro zadzwonie do lekarza ale to dopiero jutro...
-
Kokosowa, dziękuje 😊 a dlaczego nie można podawać normalnego rosołu?
Na alaantkowe przepisy na zupki (np. Rosół z kluskami z kaszy marnej) jest gotowany normalnie , na drobiu - skrzydełka itd. Jest mowa o dopiero rozszerzających dietę. Całe życie myślałam, że można 🤭Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2020, 06:44
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019