X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Konieczynka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2020, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .Aleksandra. wrote:
    Hmmm to może być faktycznie ŁZS skoro nawet dermaveel zaszkodził ( są w składzie oleje które także natluszczaja co przy AZS jest wskazane ale nie przy ŁZS).
    A jak byś zrobiła sobie Lotio Zinci i codziennie jej to smarowała ?

Stosuje puder hasco. W składzie dość zbliżony tylko bez alkoholu. Bo chyba w lotio zonci byłby alkohol. Będę smarować tak z 2 tygodnie i zobaczę. Jak jej to zejdzie z twarzy zacznę prowokacje, może nie potrzebnie tyle ograniczam.

Owulacja w 37dc zakończona ciąża - KACPER 4040g i 58cm.

starania od grudnia 2017, 26.09. 2019 córeczka :)
    23.07.2015 - synek

event.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 02:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a spróbujcie może z piciem kubek z silikonową słomką ( bidon) ? U nas też średnio pila... któregoś razu dałam jej do zabawy taki kubek starszej córki, a ta myk do buzi i ciągnie wodę, no to zamówiłam jej z aventu taki sam tylko inny kolor ( teraz w smyku promocja z 55zl ma 40zl) . Niby ten kubek jest 12m+ , ale nawet Karooo kiedyś pisala że jej mała też już z niego pije , mija Gabrysia również daje radę i mogłaby ciągle teraz pić wodę.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • adella1 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarka zabrali na operację.

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adella1 wrote:
    Kciuki!! Dzieciaki ekspresem dochodza do siebie i co najważniejsze nic z tego nie pamiętają :)

Chyba przeoczyłam, czemu jest operowany?

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Dziewczyny a spróbujcie może z piciem kubek z silikonową słomką ( bidon) ? U nas też średnio pila... któregoś razu dałam jej do zabawy taki kubek starszej córki, a ta myk do buzi i ciągnie wodę, no to zamówiłam jej z aventu taki sam tylko inny kolor ( teraz w smyku promocja z 55zl ma 40zl) . Niby ten kubek jest 12m+ , ale nawet Karooo kiedyś pisala że jej mała też już z niego pije , mija Gabrysia również daje radę i mogłaby ciągle teraz pić wodę.
    My mamy bboxa i to absolutna miłość. Nina na nie krzyczy, histeria za każdym razem jak jej bidon zabieram. Załapała picie w jeden dzień. Dobrze nalać na początek wody do pełna, wtedy dziecko musi użyć mniejszej siły aby zassać i zakumać co się z tym robi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2020, 08:44

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adella1 wrote:
    Kciuki za małego!

syy26iye928jhyb7.png
  • Aaga Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adella trzymamy kciuki!

• moni05 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adella1 wrote:
    Trzymam kciuki przemocno! ❤️🤞🏻🤞🏻

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam Was.
    Czytam wszystko, ale nie mam sił się jakoś odezwać. Życie rodzinne leci mi na łeb na szyje, ale jakkolwiek głupio to brzmi, całe szczęście nie najbliższe, ale rodziców. Daje to w kosc mimo wszystko i generuje problemów mnóstwo...

My też używamy bboxa, Remi odkąd się nauczył pic przez rurkę to nie chce oddawać bidonu 🙈 awantury jakich mało.

Zamówiłam właśnie słoiczki 250ml na Allegro i chce podjąć próby robienia obiadków (na rosole) i musów sama. Z Ala w życiu tego nie robiłam😅 wiec mam pytania do bardziej doświadczonych mam:
    1. Wiadomo, że rosół się psuje szybko. Czy takie obiadki mogą być w słoiczkach na tydzień na przód?
    2. Czy zagotowanie słoiczków + odwrócenie ich wystarczy żeby zabezpieczyć je na te 5-7 dni przed poparciem?
    3. Są warzywa lub owoce, których nie wolno wekować?
    4. Czy mogę wekowac razem z soczewicą np.? U nas hitem jest na rosole ugotowana czerwona soczewica z papryką i batatem lub kalafior z fasolką szparagową i ryżem. Można tak?
    4. Mięsa nie planuję wrzucać tylko poporcjować ryby czy drób i zamrozić, odgotować przed wymieszaniem ze słoiczkiem, będzie ok?

Wybaczcie - jestem zielona 🙈 wszystkie rady chętnie przyjmę.

Czy Wasze bobasy podczas ząbkowania walą na rzadko? U nas np. Rano są dwie zbite kupy a później na wieczór potrafi walnąć rzadką, śmierdzącą kwasem z daleka... 🤢 ostatnio myślałam, że to probiotyk, bo dostawał dicoflor, pediatra kazała odstawić i przez tydzień dawać enterol a potem wrócić. Odstawiliśmy i wróciliśmy w czwartek a rzadka bomba powróciła w poniedziałek, wiec to chyba zabki?
    Idą cztery u góry jednocześnie... 🤭😱

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adella kciuki!

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • adella1 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Operacja się powiodła. Teraz bidulek jest już ze mną na sali. Teraz się uspokoił i śpi.

moni05, wiktoriaa, Aaga, kasia1518, mia4444, przedszkolanka:), aga90, ammarylis, Kookosowa, Karooo93 lubią tę wiadomość

• moni05 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niech odespi, dzielny wojownik 😘 ulżyło Ci trochę? Co dalej?

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • adella1 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet już wypił butlę mleka🙂 Na razie jest zacewnikowany, podłączony pod monitor i dostaje kroplowke.
    Grunt żeby wodonercze się nie powiekszalo. Pewnie Czarek będzie pod opieką urologa i będzie brał leki. Mam nadzieję że idzie ku lepszemu.

moni05 lubi tę wiadomość

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adelle niech mały szybko dojdzie do siebie

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • ammarylis Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adella dobrze, że już po.Współczuję Ci bardzo i życzę dużo sił.Nie ma nic gorszego niż strach o własne maleństwo.Trzymam kciuki za dalsze powodzenie leczenia. Moja gwiazda uwielbia pić wodę z takiego kubeczka https://www.google.com/search?q=kubek+do+picia+disney+z+silikonowym+dziubkiem&client=ms-android-htc&prmd=isnv&sxsrf=ALeKk00gxTVHVZeclGJaX8p5T_fpYH55hw:1590000777254&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwiO4ZS8jsPpAhUlposKHU_ABnEQ_AUoAXoECAwQAQ&biw=360&bih=560&dpr=2#imgrc=yRluTjphSRLVJM Ma miękki, silikonowy dziubek i rączki umożliwiające łatwe trzymanie.

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adella duzo zdrówka dla synka i dla Ciebie. Jesteście dzielni :)

Moni ja robie na 4-5 dni słoiczki. I normalnie gotuje warzywka i miesko. Dodaje wrzatek albo bulion z warzyw ( nie z mięsa bo nie daje sie wywaru z kosci do roku). Dodaje masełko i szczyptę soli. Blenduje i cyk do słoiczków ( u nad po koncentracie). Odtazu zakrecam i do gory dnem. Słoiczki same sie zasklepiaja pod wpływem ciepla. Trzymam w lodówce.
    Owoców nie robię bo najlepiej robic mus ze świeżych sezonowych na bieżąco.

moni05 lubi tę wiadomość

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Aaga Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie mam juz pomyslu jak pomoc malej zrobic kupke... :( meczy sie od trzech dni. Okropny placz, zero kupki. Juz byla sliwka, burak, dodaje oliwy do obiadkow, byla proba z jogurtem, przestalam podawac marchewke czy duszone jablko I banany. Probuje przemycac wode, soki, herbatki rumiankowe ale nie chce pic... ani lyzeczka, ani butelka, ani niekapkiem no niczym. Nie mam juz sily patrzec jak sie biedna meczy. W koncu podalam czopek ale tez nic nie dal. Jutro zadzwonie do lekarza ale to dopiero jutro...

• Karooo93 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczynka - u nas Jasio na buzi miał bardzo mało zmian. Ja bym stosowała dalej puder. Niestety łzs nawraca. Jasia zaczęłam smarować późno,bo dopiero ok. 10 miesiąca (zmiany miał od 2) i po pierwszym razie zajęło nam miesiąc,żeby skóra wyglądała jako tako. Jeszcze czasami mu się coś pojawi 🙈
    Ogólnie polecam też grupę na FB - łojotokowe zapalenie skóry - porady coś takiego 😉
    Ważne,żeby tez nie zmywać pudru np na noc tylko po prostu nakładać kolejną warstwę. Trzymam kciuki, aby pomogło Lidii ♥️

Adella - całe szczęście,że wszystko dobrze po operacji, aby Czarek szybko doszedł do siebie i abyście mogli wrócić do domu jak najszybciej! ♥️

Wiktoria - u nas Julia jest bardzo mamowa 🙈 do ludzi obcych chodzi na ręce, ale jak mnie nie widzi to ryk... Nawet na tatę reaguje płaczem 🙈

Julia pije właśnie z bidonu z rurka Aventu, w ciągu dnia wypija przeważnie cały bidon, także u nas z piciem nie ma problemów 💪

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 02:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaga wrote:
    Dziewczyny nie mam juz pomyslu jak pomoc malej zrobic kupke... :( meczy sie od trzech dni. Okropny placz, zero kupki. Juz byla sliwka, burak, dodaje oliwy do obiadkow, byla proba z jogurtem, przestalam podawac marchewke czy duszone jablko I banany. Probuje przemycac wode, soki, herbatki rumiankowe ale nie chce pic... ani lyzeczka, ani butelka, ani niekapkiem no niczym. Nie mam juz sily patrzec jak sie biedna meczy. W koncu podalam czopek ale tez nic nie dal. Jutro zadzwonie do lekarza ale to dopiero jutro...
    Mi powiedzieli żeby nie dawać buraka bo on powoduje zatwardzenie.i zawsze należy go z czymś mieszać, tak samo jak marchewka czy banan. U nas też problem z kupami.

syy26iye928jhyb7.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosowa, dziękuje 😊 a dlaczego nie można podawać normalnego rosołu?
    Na alaantkowe przepisy na zupki (np. Rosół z kluskami z kaszy marnej) jest gotowany normalnie , na drobiu - skrzydełka itd. Jest mowa o dopiero rozszerzających dietę. Całe życie myślałam, że można 🤭

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2020, 06:44

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
‹‹ 1616 1617 1618 1619 1620 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ