Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Weronikaaa wrote:Dziewczyny zmieniałyscie już foteliki na większe? Jakie wybrałyście? Generalnie fotelik nam potrzebny tylko do jazdy po mieście, dalsze trasy bardzo rzadko i to podczas drzemki, bo mała od urodzenia nie lubi jeździć samochodem.
Jeszcze planuje kupić drugi ale to jakiś tańszy i montowany na pasy bo ja to sama jeżdżę max do 20km, a nie chce przekładać z auta do auta.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2020, 21:39
kasia1518
-
Piore już w normalnym proszku ( Ariel albo Vizir) jedynie płyn lenor sensitive ( ale zawsze nawet do naszego prania ten używałam). Ze względu na to że mam córki rok po roku to ich ciuchy piore razem a moje i męża osobne pranie bo u nas ciemne kolory dominują) , czasami jak coś jasnego mam to wrzucam nasze do dziewczynek i na odwrót.kasia1518
-
Weronikaaa wrote:Dziewczyny zmieniałyscie już foteliki na większe? Jakie wybrałyście? Generalnie fotelik nam potrzebny tylko do jazdy po mieście, dalsze trasy bardzo rzadko i to podczas drzemki, bo mała od urodzenia nie lubi jeździć samochodem.
O, nie myślałam o tym jeszcze, a kiedy trzeba zmienić?23.10.2019 urodził się Władek ❤️
starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI ICSI 1 - 01.2018 ICSI 2 - 08.2018
IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer! -
Co do prania, piorę w loveli albo bobasów. Raz dodałam lenor i Władek był cały w wysypce. On ma generalnie delikatna skore i AZS. Gdyby nie to, to pewnie bym prała w zwykłym proszku. A tak czasami do jego prania po prostu dodaje nasze ubrania i tez się piorą w loveli.
Wyprasowałam mu tylko wyprawkę przed urodzeniem, od tej pory nic23.10.2019 urodził się Władek ❤️
starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI ICSI 1 - 01.2018 ICSI 2 - 08.2018
Js piore dalej wnloveli, ale tylko dlatego, ze jeszcze mam. Jak sie skonczy to bede prac w normalnym proszku i mieszac ubrania syna i corki, a nasze oddzielnie.
Ze zmiana fotelika nie ma sie co spieszyc. Poki glowa (nie nogi!) nie wystaje powyzej gornej linii zaglowkow to fotelik caly czas dobry, a te lupinki sa najbezpieczniejsze. Nasz starszak jezdzi w Britax Romer Advansafix i jak juz przyjdzie moment dla Niny na przesiadke to wezmie foteliki od brata a jemu kupimy jakis z grupy 15kg+ -
Ja ani razu nie prasowałam, tylko mąż raz wyprasował jeszcze wyprawkę zanim sie Hania urodziła.
A mnie na wspominki wzięło bo rok temu o tej porze pomału kończyliśmy kompletować rzeczy dla malutkiej a ona sama w brzuchu dawała o sobie znać, a teraz to już taka duża dziewczynka, która już ma własne zdanie, gada sobie i wszędzie jej pełno 😉aga_ni lubi tę wiadomość
-
aga90 wrote:Ja ani razu nie prasowałam, tylko mąż raz wyprasował jeszcze wyprawkę zanim sie Hania urodziła.
A mnie na wspominki wzięło bo rok temu o tej porze pomału kończyliśmy kompletować rzeczy dla malutkiej a ona sama w brzuchu dawała o sobie znać, a teraz to już taka duża dziewczynka, która już ma własne zdanie, gada sobie i wszędzie jej pełno 😉aga90, mia4444 lubią tę wiadomość
-
My jeszcze nie. Mamy czas. Ale fotelik mamy po córce. Jeszcze nie minęło 5 lat. Britax romer king plus II ls. Poleca.. Bardzo dobry
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Dreamer wrote:Ja prasuje bo lubię
🙈 haha
Dreamer, moje dziecko odrzuciło bebilon i bebiko, wstepnie zaakceptowało nan (tylko raz na razie mu dałam bo mi koleżanka dała porcje na spróbowanie. Wypił). A jak u Was w tym temacie?23.10.2019 urodził się Władek ❤️
kkkaaarrr wrote:Js piore dalej wnloveli, ale tylko dlatego, ze jeszcze mam. Jak sie skonczy to bede prac w normalnym proszku i mieszac ubrania syna i corki, a nasze oddzielnie.
Ze zmiana fotelika nie ma sie co spieszyc. Poki glowa (nie nogi!) nie wystaje powyzej gornej linii zaglowkow to fotelik caly czas dobry, a te lupinki sa najbezpieczniejsze. Nasz starszak jezdzi w Britax Romer Advansafix i jak juz przyjdzie moment dla Niny na przesiadke to wezmie foteliki od brata a jemu kupimy jakis z grupy 15kg+
A co z nogami? Mogą wystawać na oparcie fotela?23.10.2019 urodził się Władek ❤️
Nie myślałabym jeszcze nad zmianą fotelika gdyby Sara chciała w nim jeździć. Łudzę się, że jak zmienimy na większy i będzie więcej widzieć (w wózku musi jeździć przodem do świata), to może choć trochę polubi jazdę samochodem. Nie mam jej za bardzo z kim zostawiać a mąż pracuje od rana do wieczora i jesteśmy tak trochę uwiązane w domu.13 cs starań o drugie dziecko - szczęśliwy ❤️
Termin: 06.11.2019 - Dziewczynka ❤️
CC - 22.10.2019
10.09 - 1990g
15.10- 2837g
-
Ja piore w Bobini (czy jak on tam się nazywa - dzieciowy z Rossmanna) 😉
Piore wszystkie nasze razem, tzn dziele na kolory 😉
I też prasuje, a co lepsze dla Jaśka też 🙈
Jeśli chodzi o foteliki to też mamy jeszcze sporo czasu,
Julka jest z tych mniejszych, więc tak. Już inna sprawa,że w
Sumie jeździmy bardzo rzadko samochodem 🤷