Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Oj dziewczyny, Aga, Kasia, jak dobrze wiedzieć, że jest ktoś, kto ze swoim hajnidem też ma pod górkę... Choć wolałabym oczywiście żeby żadna z nas nie miała.
Kkkaaarrr, gratuluję tego, że Ninka tak pięknie radzi sobie w żłobku. Oczywiście zazdroszczę, bo u nas w rodzinie nie ma mowy nawet o zostaniu z kimkolwiek prócz mojego męża, siostry i mamy 😅
Amarylis, kurcze, tak mi się nasuwa tylko jedno pytanie... Po co mu rodzina? Tak mi strasznie przykro jak czytam to wszystko nie znoszę tak egoistycznych ludzi. Musisz sobie wszystko zebrać do kupy, bo on na Was nie zasługuje. Szanuj się kochana, bo on nie wie jaki skarb ma w domu. Ściskam Cie mocno 😘
Kurcze, tyle roczniakow przybywa, wszystkim życzę wszystkiego najsłodszego! ❤️
Kasiu, pięknie wyglądacie 😘
Remcio też miał wczoraj urodziny impreza w niedzielę, razem z chrzcinami.
Wrzucam mojego roczniaka:
Aguuula;2525, ammarylis, wiktoriaa, aga90, Konieczynka, kasia1518, Karooo93, sandrina22, Goemi lubią tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Dziewczyny, wróciłam do pracy od października. 8h w robo a ja padam na twarz. W domu jak po wybuchu bomby. Brakuje mi organizacji. Zakupy byle jakie, zapominam o różnych rzeczach. Nie wysypiam się, ale to chyba norma od roku.
Wczorajsza noc koszmar, Lidia rozbudziła się i nie mogła usnąć od 1 do 2.30. A starszak koło 3 krzyczał :Mamo choć tutaj.
W aptece tyle zmian po tym roku że z 10letnim stażem pracy czuję się jak stażysta. -
wiktoriaa wrote:Dziewczyny ile ważą wasze dzieci? Bo mama zaczyna mi sugerować że Maja jest za chuda, mi się wydaje że jest w normie.kasia1518
-
Kasiu, wiesz, żeby to jeszcze one miały czas... a męża mam w delegacji.
Słodziak, wiem. Ale serio różnie bywa
Remcio waży 9800g. Mniej więcej tyle samo od 3 miesięcy.Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Konieczynka właśnie miałam pytać co się z Tobą stało że od jakiegoś czasu cisza A zapomniałam że Ty do pracy wróciłaś! Moja koleżanka też w aptece pracuje i jak po 2 dzieci wróciła to mówiła że Meksyk normalnie ile zmian, wszystkiego musiała uczyć się od nowa
-
wiktoriaa wrote:Majka też od dłuższego czasu waży 8.7 i waga stoi w miejscu właśnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2020, 21:56
kasia1518
-
wiktoriaa wrote:Konieczynka właśnie miałam pytać co się z Tobą stało że od jakiegoś czasu cisza A zapomniałam że Ty do pracy wróciłaś! Moja koleżanka też w aptece pracuje i jak po 2 dzieci wróciła to mówiła że Meksyk normalnie ile zmian, wszystkiego musiała uczyć się od nowa
Fajnie że ktoś o mnie pamięta. 🥰
W aptece czuję się ogólnie słabo, sama prowadziłam aptekę, najpierw na zastępstwo, potem przez 2lata od podstaw samodzielnie kierownikowalam w aptece. Teraz po rocznej przerwie pytam technika czy mogę tak wydać leki na receptę 🤦♀️
To ja sprawdzałam wszystkich a teraz to mnie trzeba kontrolować bo sama sobie nie wierzę.
W weekend miałam też gości, takich których nie lubię. Męża kolega po rozwodzie z synem. Młody pyskaty i niegrzeczny, do tego jego dieta to bułki i parówki. Zero warzyw lub owoców. Jak zapytałam czy ma owoc który lubi to powiedział że tak: Ogórek kiszony, ale nie chce! Dałam też chłopakom po ciastku owsianym z czekolada to mu nie przeszło przez gardło. 🤣
Wlasnie nawiązując do wagi, syn tego kolegi je spore porcję, ale słabo zbilansowane i jest taki pulchny. Ja wolę jak moje dzieci będą za chude niż za grube.
Lidia waży coś między 9 a 10kg. Starszak na rok ważył 10. Tylko Lidka urodziła się z wagą 4000g. Mamy szczepienie w następnym tygodniu to ja zważę.
Patrząc z perspektywy farmaceuty, dużo dzieci jest otyłych. Przychodzą grubi rodzice z grubymi dziećmi. Często te dzieci (szczególnie latem) coś tam jedzą, raczej są to chrupki lub lody niż jabłka. 🙃 Jak chodziłam na basen to też było to dla mnie uderzacaje jak duzo dzieci jest otyłych.
I Bosz... Ja tak tylko o sobie.
Kasia śliczne zdjęcia. A Gabrysia w końcu się odklei od Ciebie. Musisz ją zabierać do ludzi częściej.
Monia Remik uroczy. Na tym zdjęciu zupełnie nie wygląda na hajnida. 😍
A mam do was pytanie. Moja Lidka raczej je wiele produktów. Tylko ostatnio martia mnie jej kupy. Nie mieszczą się w pampersie. 🙈 I winogrona je ze skórka, która przelatuje przez nią, taka niestrawiona wychodzi z drugiej strony. Podobnie granat lub kukurydza. Nie ma jeszcze 4rek więc nie ma czym tego w buzi miażdżyć. Może jej nie dawać. Ale ona uwielbia, szczególnie slodkie winogrona. -
Mój waży też coś pomiędzy 9 a 10 kg, ale jest dość długi.
Konieczynka u nas też czasem coś niestrawionego się zdarzy, typu fasolka szparagowa czy papryka. Z tym, że mój robi bardziej zwarte kupki i szczerze to ja się nie zagłębiam aż tak w zawartość.
Generalnie my dorośli też nie wszystko trawimy na gładko, więc u bobasa kawałkami się nie przejmuję. Zwłaszcza jeśli chodzi o rzeczy, które są trudne do strawienia jak np skórki.
Chociaż jakby mi mały codziennie skórkami defekował, to bym chyba codziennie winogron nie podawała 🤔