X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 19 października 2020, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga_ni trzymajcie się! Zdrowia dla Wkładka

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 19 października 2020, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któreś Maluch odrzuciło już mleko ? Ja w dzień nie daje wcale, w nocy 2 razy na śpiocha. O 20 po kąpaniu dostaje butelkę i jest tragedia ... Nie chce pić, pluje, wyrywa się... wiem że je w dzień co innego, lepsze rzeczy , ale jeszcze bym to mleko chciała dawać.

Ogólnie to mam ostatnio takie kiepskie noce. O ile budzila się o 5 i nie chciała spać godzinę, byłam w stanie to zrozumieć, bo po 9gidziach ma prawo być wyspana , tak wczoraj taka sytuacja miała miejsce przed 2 i nie spala prawie dwie godziny. Dziś od 20 już 5 pobudek, a od godziny nie śpi... nie wiem co jej się stało. W dzień ma jedna drzemkę 1h10min do 1.5h, więc nie wydaje mi się to długo. Potem odsypia rano, dziś do 9.30 spala po wczorajszych 2h fikania w nocy. Już nie mam sił, zamiast być lepiej, jest coraz gorzej 😥

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2020, 23:44

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 20 października 2020, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga_ni dziękujemy.

Jak Włodek?

Kasia współczuję. Łącze się z bólu.

U nas też noce średnio. Dziś rano wstaje a dopadło mnie jakieś uczulenie. Buzia cała w plamach, oczy opuchnięte, wszystko swędzi.masakra. Dzwoniłam do dr dostałam jakieś leki jak nie przejdzie to muszę młoda odstawić i dostaje coś mocniejszego. Chce ją odstawić tylko sobie tego nie wyobrażam. W nocy i do spania,musi być pierś. I co ja bym miała zrobić z tym napływającym pokarmem? Jak nie urok to sraczka

syy26iye928jhyb7.png
  • Weronikaaa Przyjaciółka

Wysłany: 20 października 2020, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Dziewczyny, czy któreś Maluch odrzuciło już mleko ? Ja w dzień nie daje wcale, w nocy 2 razy na śpiocha. O 20 po kąpaniu dostaje butelkę i jest tragedia ... Nie chce pić, pluje, wyrywa się... wiem że je w dzień co innego, lepsze rzeczy , ale jeszcze bym to mleko chciała dawać.

Ogólnie to mam ostatnio takie kiepskie noce. O ile budzila się o 5 i nie chciała spać godzinę, byłam w stanie to zrozumieć, bo po 9gidziach ma prawo być wyspana , tak wczoraj taka sytuacja miała miejsce przed 2 i nie spala prawie dwie godziny. Dziś od 20 już 5 pobudek, a od godziny nie śpi... nie wiem co jej się stało. W dzień ma jedna drzemkę 1h10min do 1.5h, więc nie wydaje mi się to długo. Potem odsypia rano, dziś do 9.30 spala po wczorajszych 2h fikania w nocy. Już nie mam sił, zamiast być lepiej, jest coraz gorzej 😥

Kasia, co do mleka nie pomogę. U nas w drugą stronę. Piła by mleko cały czas, rani, do drzemki, po drzemce, na wieczór i w nocy. Staram się jej nie podawać już mleka w dzień, bo je bardzo małe porcje pokarmów stałych. I jest bardzo wybrenda, mało co jej smakuje.

Co do nocek, łączę się w bólu. U nas czasami do 22 są 3 pobudki. W nocy często pomaga butla z mlekiem, ale nie zawsze. Nie lubi smoczków, więc chyba traktuje butle jako smoczek bo wypije 20-30 ml i zasypia. Ale są też noce gdzie wstaje i chce się bawić. Dobrze, że Twoja Chociaż odsypia bo u nas pobudka zawsze jest o 6:(

13 cs starań o drugie dziecko - szczęśliwy ❤️
    Termin: 06.11.2019 - Dziewczynka ❤️
    CC - 22.10.2019
    10.09 - 1990g
    15.10- 2837g
  • aga90 Autorytet

Wysłany: 20 października 2020, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga_ni, zdrowia dla synka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2020, 20:39

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 20 października 2020, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas gorączka 38.4 😔 muszę pobrać mocz no znowu mi śmierdzi... tzn on cały czas mi śmierdzi, ale teraz jeszcze intensywniej... A wczoraj zarezerwpwałam nocleg w Krakowie na weekend l, także raczej po wyjeździe

Edit: udało się pobrać w wannie zaraz po drzemce, prosto do kubeczka. Mąż zawiózł. Powiem Wam że barwa ładna i w kubeczku w ogóle nie śmierdzi, także chyba jednak wina pampersów, coś z tymi 4 Premium care jest nietak bo wcześniejsze rozmiary nie smierdzialy . Spróbuje zamówić te pampers acitive baby i zobaczę czy też tak śmierdzi, ewentualnie później z innej firmy .

Mała pogodna, je normalnie, widze że dziąsła na dole purpurowe, więc może jednodniowa gorączka od zębów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2020, 15:22

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 20 października 2020, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio marudziłam że dziecko niedobre, daje jej rosół A na dole druga dwójka. I to już ja bardzo dobrze widać. Także ta gorączka, kaszel i katar może od tego zęba były?

Kasia spróbuj może happy? Myśmy mieli te z Rossmann ale one też tak śmiesznie pachną. Mi się najbardziej podoba zapach pampers pants

syy26iye928jhyb7.png
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 20 października 2020, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wszystkie pieluchy śmierdzą z wyjątkiem lidlowych - one tylko siuśkami, do zniesienia :)

Kurcze, wypatrzyłam dzisiaj u małego guzek nad pachwiną - ni to przepuklina, ni to węzeł powiększony (a dziś tydzień po mmr jest). Aż mi się płakać chce, bo dopiero co na prostą zaczęliśmy wychodzić a tu znowu coś :( Jak do końca tyg nie zniknie będę musiała do pediatry zadzwonić i wizytę wymusić.Ech...

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 20 października 2020, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem co robić mówiła mi pediatra że w listopadzie będzie mmr ale boję się szczepić. Skąd mam wiedzieć że w obecnej sytuacji jest na pewno zdrowa. Koleżanka ma córkę z maja i mówiła że zaszczepi ją dopiero jak to wszystko się skończy. Tylko pytanie czy się kiedykolwiek skończy

syy26iye928jhyb7.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 20 października 2020, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam szczepienia listopad, grudzień, styczeń... chciałbym je zrealizować. U nas na wizycie szczepiennej przychodzi na szczęście pediatra i bada, więc jak nie ma objawów gołym okiem widocznych, to można iść na to badanie.

Narazie gorączki nie ma , jest bardzo niespokojne, więc i tak ibufen dam na noc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2020, 19:50

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Konieczynka Autorytet

Wysłany: 20 października 2020, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny szczepicie Mmr z pneumokokami czy osobno? Ja jutro idę na wizytę szczepień a i mam jeszcze plan szczepić na ospę. Tak sobie wymyśliłam że Mmr i ospę jutro a pneumokoki za tydzień. A wy jak robicie?

U nas nocki niezmiennie źle. Budzi sie co 2h. Jak prześpi 3h to cud. O 4 czy 5 ciągiem już nawet nie marzę.
    Z góry jedna z czwórek się przebija, trochę czuć ja pod palcem.

Lidia jest masakrycznie zazdrosna o starszaka. Bije go, szczypie, krzyczy jak tylko młody się do mnie przytuli lub tylko zbliży. Nie wiem jak to rozwiązać.

Owulacja w 37dc zakończona ciąża - KACPER 4040g i 58cm.

starania od grudnia 2017, 26.09. 2019 córeczka :)
    23.07.2015 - synek

event.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 20 października 2020, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko 5w1 łacze z wzwB, pozostałe osobno. Minimum 2 tyg przerwy.

U nas Gabrysia też zazdrosna o Zosie, staram się wtedy przytulać 2 naraz i mówię że obie są moimi kochanymi córeczkami 🙂

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 20 października 2020, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam dobrze i codziennie podawałam po 5 kropel cebionu Gabrysi, a w moczu wyszło że kwas askorbinowy jest ponad norme- 40 ( norma do 20).
    Reszta w analizie moczu ok. Czekam na posiew

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2020, 21:10

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 20 października 2020, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas samo mmr bo pneumokoki mieliśmy płatne i już nie trzeba było.
    Konieczynka po mmr reakcja jest 5 do 12 dni po szczepionce, ja bym pneumo zrobiła w odstępie co najmniej 2 tyg.

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • aga_ni Autorytet

Wysłany: 20 października 2020, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałam połączyć mmr ze szczepieniem na ospę albo grypę ale u nas w przychodni każą odczekać 8 tygodni między każdym szczepieniem 🤷🏻‍♀️A Wy szczepicie na grypę?
    Ale się nie wglebialam w temat bo i tak odroczymy. Póki co Władek coraz gorzej, teraz ma 39 i nie bardzo mu spada po lekach. Muszę się chyba wprosić na jakaś prywatna wizytę na żywo bo w luxmed albo trafiam na histeryczki co mi każą biec do szpitala albo wyluzowane co mówią ze wszystko spoko, tylko gorączkę zbijać i czekać. A w piątek kończy roczek, szkoda ze takie okoliczności.

23.10.2019 urodził się Władek ❤️
    starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
    IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 20 października 2020, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga_ni biedny Władek, długo już go to męczy. Mam nadzieję, że znajdziesz jakiegoś ogarniętego pediatrę.

Jak jestem zwolenniczką szczepionek, tak na grypę nigdy się nie szczepimy i małego też nie zamierzam. A nawet jak bym chciała , to szczepionek u nas już nie ma 🤷

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 21 października 2020, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałam szczepic na grypę, plan był taki żeby zrobić to we wrześniu/październiku zanim zaczną się szczepienia z kalendarza szczepień. Dzieci pierwszy raz należy zaszczepić 2krotnie z 4tyg odstępem. Na początku dziewczyny miały katar jak nie jedna to druga ( tak miesiąc się ciągnęło) , a jak dzwoniłam niedawno, to nie ma szczepionek... więc chyba jednak odpuscimy to szczepienie na gruprw , bo od listopada mamy 3mc pod rząd coś do szczepienia... priorix, bexero i ostatnia dawka prevenar13

Ewentualnie starsza zaszczepić bo do przedszkola chodzi, ale trzeba czekać na szczepionki .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2020, 07:58

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Konieczynka Autorytet

Wysłany: 21 października 2020, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigdzie już nie ma szczepionek na grypę. (może jeszcze coś wpadnie ale nikt nic nie wie https://mgr.farm/aktualnosci/sanofi-dostarczylo-juz-zaplanowane-12-mln-dawek-szczepionki-vaxigriptetra-czy-bedzie-wiecej/ ) Ja siebie i męża szczepilam co roku odkąd zaczęłam pracę w aptece. Inaczej rok w rok chorowałam i to z gorączka do 40'. Jakas podatna jestem. A w tym roku czekam na obiecana przez ministra szczepionkę dla farmaceutów. Pewnie się nie doczekam 🤣 a na ten sezon dostałyśmy 7szt szczepionek dla pacjentów. W mieście jest 10 aptek na 20000 mieszkańców plus okoliczne wsie drugie tyle 🙈

Starszak też dziś ma Mmr i rano mu powiedziałam że będzie szczepienie. Powiedział że się nie zgadza i koniec na żadne szczepienie nie idzie. Pokazałam mu na internecie dziecko z odra, od razu uciekl wzrokiem i powiedział że ok. Da się zaszczepić bo nie chce tak wyglądać.

Byłam już na poczcie, jak mnie babka zgrzala. Włożyłam przesyłkę w papierowa torbę, taka z mocnego brystolu. Zaczęła mi robić jakieś wyrzuty ze jak to nie w ich kopercie, że jak to wygląda. A już nie raz w takiej torbie coś wysyłałam i bez problemu było przyjmowane i docierało.

Na jutro prosiłam męża żeby wziął wolne bo dzieci po szczepieniu mogą się źle czuć i gorączkować, więc trzeba żeby z nimi ktoś został, ja mam piątek wolny jakby coś się działo. A on owszem, wolne sobie zrobił i umówił się z teściem ze od rana mu pomoże.

W mojej aptece szefowa szuka kogoś na 5-6h na tydzień na sprzątanie (zetrzeć kurz, umyć podłogi, ogarnąć umywalkę) więc zaproponowałam ze mamę swoją zapytam. Ona wiecznie narzeka że takie bezrobocie a ona chce do pracy. Ale taka praca jej nie interesuje. 🤦‍♀️ Od 20lat pracuje tylko dorywczo, nie ma lat pracy do emerytury, ale starcie kurzu jej uwłacza. Więc ja i koleżanka te kurze ścieramy i podłogę myjemy - w końcu mam studia i specjalizacje 💪. I nie denerwuje się że ja to muszę robić, mi korona z głowy nie spadnie. Ale po co pieprzyc że chce się do pracy.

Pogoda do d... Mój humor też.
    Za to córka zrobiła w nocy niespodzianke i spała od 20 do 3.30 bez pobudki. Jak nie ona...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2020, 09:33

Owulacja w 37dc zakończona ciąża - KACPER 4040g i 58cm.

starania od grudnia 2017, 26.09. 2019 córeczka :)
    23.07.2015 - synek

event.png
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 21 października 2020, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też masakra. Wysypało mi całą twarz, ręce, nogi, dostałam skierowanie na cito do dermatologa i dzięki znajomości mam wizytę jutro. Nie wiem jak dotrwam, niestety na pewno będziemy się musiały odstawić i ja nie wiem co zrobię z moim dzieckiem 😭😭😭

syy26iye928jhyb7.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 21 października 2020, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiktoria, może to dobra okazja na odstawienie. U Zosi na forum, mamy jak odstawialy, to znikały z domu na 2-3noce, jedna miała delegację z pracy, druga siedziała w hotelu ... i mężowie wojowali, ale z powodzeniem 🙂

U nas przebiła się druga czwórka na górze. Martwi mnie ta kolejność wychodzenia zębów... na górze nie ma jeszcze jednej dwójki, a są już czwórki. Na dole mamy tylko jedynki ... to normalne ? U pierworodnej wychodziły książkowo

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
‹‹ 1682 1683 1684 1685 1686 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ