X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 19 października 2020, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga_ni trzymajcie się! Zdrowia dla Wkładka

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 19 października 2020, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któreś Maluch odrzuciło już mleko ? Ja w dzień nie daje wcale, w nocy 2 razy na śpiocha. O 20 po kąpaniu dostaje butelkę i jest tragedia ... Nie chce pić, pluje, wyrywa się... wiem że je w dzień co innego, lepsze rzeczy , ale jeszcze bym to mleko chciała dawać.

Ogólnie to mam ostatnio takie kiepskie noce. O ile budzila się o 5 i nie chciała spać godzinę, byłam w stanie to zrozumieć, bo po 9gidziach ma prawo być wyspana , tak wczoraj taka sytuacja miała miejsce przed 2 i nie spala prawie dwie godziny. Dziś od 20 już 5 pobudek, a od godziny nie śpi... nie wiem co jej się stało. W dzień ma jedna drzemkę 1h10min do 1.5h, więc nie wydaje mi się to długo. Potem odsypia rano, dziś do 9.30 spala po wczorajszych 2h fikania w nocy. Już nie mam sił, zamiast być lepiej, jest coraz gorzej 😥

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2020, 23:44

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 20 października 2020, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga_ni dziękujemy.

Jak Włodek?

Kasia współczuję. Łącze się z bólu.

U nas też noce średnio. Dziś rano wstaje a dopadło mnie jakieś uczulenie. Buzia cała w plamach, oczy opuchnięte, wszystko swędzi.masakra. Dzwoniłam do dr dostałam jakieś leki jak nie przejdzie to muszę młoda odstawić i dostaje coś mocniejszego. Chce ją odstawić tylko sobie tego nie wyobrażam. W nocy i do spania,musi być pierś. I co ja bym miała zrobić z tym napływającym pokarmem? Jak nie urok to sraczka

syy26iye928jhyb7.png
  • Weronikaaa Przyjaciółka

Wysłany: 20 października 2020, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Dziewczyny, czy któreś Maluch odrzuciło już mleko ? Ja w dzień nie daje wcale, w nocy 2 razy na śpiocha. O 20 po kąpaniu dostaje butelkę i jest tragedia ... Nie chce pić, pluje, wyrywa się... wiem że je w dzień co innego, lepsze rzeczy , ale jeszcze bym to mleko chciała dawać.

Ogólnie to mam ostatnio takie kiepskie noce. O ile budzila się o 5 i nie chciała spać godzinę, byłam w stanie to zrozumieć, bo po 9gidziach ma prawo być wyspana , tak wczoraj taka sytuacja miała miejsce przed 2 i nie spala prawie dwie godziny. Dziś od 20 już 5 pobudek, a od godziny nie śpi... nie wiem co jej się stało. W dzień ma jedna drzemkę 1h10min do 1.5h, więc nie wydaje mi się to długo. Potem odsypia rano, dziś do 9.30 spala po wczorajszych 2h fikania w nocy. Już nie mam sił, zamiast być lepiej, jest coraz gorzej 😥

Kasia, co do mleka nie pomogę. U nas w drugą stronę. Piła by mleko cały czas, rani, do drzemki, po drzemce, na wieczór i w nocy. Staram się jej nie podawać już mleka w dzień, bo je bardzo małe porcje pokarmów stałych. I jest bardzo wybrenda, mało co jej smakuje.

Co do nocek, łączę się w bólu. U nas czasami do 22 są 3 pobudki. W nocy często pomaga butla z mlekiem, ale nie zawsze. Nie lubi smoczków, więc chyba traktuje butle jako smoczek bo wypije 20-30 ml i zasypia. Ale są też noce gdzie wstaje i chce się bawić. Dobrze, że Twoja Chociaż odsypia bo u nas pobudka zawsze jest o 6:(

13 cs starań o drugie dziecko - szczęśliwy ❤️
    Termin: 06.11.2019 - Dziewczynka ❤️
    CC - 22.10.2019
    10.09 - 1990g
    15.10- 2837g
  • aga90 Autorytet

Wysłany: 20 października 2020, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga_ni, zdrowia dla synka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2020, 20:39

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 20 października 2020, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas gorączka 38.4 😔 muszę pobrać mocz no znowu mi śmierdzi... tzn on cały czas mi śmierdzi, ale teraz jeszcze intensywniej... A wczoraj zarezerwpwałam nocleg w Krakowie na weekend l, także raczej po wyjeździe

Edit: udało się pobrać w wannie zaraz po drzemce, prosto do kubeczka. Mąż zawiózł. Powiem Wam że barwa ładna i w kubeczku w ogóle nie śmierdzi, także chyba jednak wina pampersów, coś z tymi 4 Premium care jest nietak bo wcześniejsze rozmiary nie smierdzialy . Spróbuje zamówić te pampers acitive baby i zobaczę czy też tak śmierdzi, ewentualnie później z innej firmy .

Mała pogodna, je normalnie, widze że dziąsła na dole purpurowe, więc może jednodniowa gorączka od zębów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2020, 15:22

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 20 października 2020, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio marudziłam że dziecko niedobre, daje jej rosół A na dole druga dwójka. I to już ja bardzo dobrze widać. Także ta gorączka, kaszel i katar może od tego zęba były?

Kasia spróbuj może happy? Myśmy mieli te z Rossmann ale one też tak śmiesznie pachną. Mi się najbardziej podoba zapach pampers pants

syy26iye928jhyb7.png
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 20 października 2020, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wszystkie pieluchy śmierdzą z wyjątkiem lidlowych - one tylko siuśkami, do zniesienia :)

Kurcze, wypatrzyłam dzisiaj u małego guzek nad pachwiną - ni to przepuklina, ni to węzeł powiększony (a dziś tydzień po mmr jest). Aż mi się płakać chce, bo dopiero co na prostą zaczęliśmy wychodzić a tu znowu coś :( Jak do końca tyg nie zniknie będę musiała do pediatry zadzwonić i wizytę wymusić.Ech...

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 20 października 2020, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem co robić mówiła mi pediatra że w listopadzie będzie mmr ale boję się szczepić. Skąd mam wiedzieć że w obecnej sytuacji jest na pewno zdrowa. Koleżanka ma córkę z maja i mówiła że zaszczepi ją dopiero jak to wszystko się skończy. Tylko pytanie czy się kiedykolwiek skończy

syy26iye928jhyb7.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 20 października 2020, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam szczepienia listopad, grudzień, styczeń... chciałbym je zrealizować. U nas na wizycie szczepiennej przychodzi na szczęście pediatra i bada, więc jak nie ma objawów gołym okiem widocznych, to można iść na to badanie.

Narazie gorączki nie ma , jest bardzo niespokojne, więc i tak ibufen dam na noc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2020, 19:50

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Konieczynka Autorytet

Wysłany: 20 października 2020, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny szczepicie Mmr z pneumokokami czy osobno? Ja jutro idę na wizytę szczepień a i mam jeszcze plan szczepić na ospę. Tak sobie wymyśliłam że Mmr i ospę jutro a pneumokoki za tydzień. A wy jak robicie?

U nas nocki niezmiennie źle. Budzi sie co 2h. Jak prześpi 3h to cud. O 4 czy 5 ciągiem już nawet nie marzę.
    Z góry jedna z czwórek się przebija, trochę czuć ja pod palcem.

Lidia jest masakrycznie zazdrosna o starszaka. Bije go, szczypie, krzyczy jak tylko młody się do mnie przytuli lub tylko zbliży. Nie wiem jak to rozwiązać.

Owulacja w 37dc zakończona ciąża - KACPER 4040g i 58cm.

starania od grudnia 2017, 26.09. 2019 córeczka :)
    23.07.2015 - synek

event.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 20 października 2020, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko 5w1 łacze z wzwB, pozostałe osobno. Minimum 2 tyg przerwy.

U nas Gabrysia też zazdrosna o Zosie, staram się wtedy przytulać 2 naraz i mówię że obie są moimi kochanymi córeczkami 🙂

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 20 października 2020, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam dobrze i codziennie podawałam po 5 kropel cebionu Gabrysi, a w moczu wyszło że kwas askorbinowy jest ponad norme- 40 ( norma do 20).
    Reszta w analizie moczu ok. Czekam na posiew

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2020, 21:10

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 20 października 2020, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas samo mmr bo pneumokoki mieliśmy płatne i już nie trzeba było.
    Konieczynka po mmr reakcja jest 5 do 12 dni po szczepionce, ja bym pneumo zrobiła w odstępie co najmniej 2 tyg.

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • aga_ni Autorytet

Wysłany: 20 października 2020, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałam połączyć mmr ze szczepieniem na ospę albo grypę ale u nas w przychodni każą odczekać 8 tygodni między każdym szczepieniem 🤷🏻‍♀️A Wy szczepicie na grypę?
    Ale się nie wglebialam w temat bo i tak odroczymy. Póki co Władek coraz gorzej, teraz ma 39 i nie bardzo mu spada po lekach. Muszę się chyba wprosić na jakaś prywatna wizytę na żywo bo w luxmed albo trafiam na histeryczki co mi każą biec do szpitala albo wyluzowane co mówią ze wszystko spoko, tylko gorączkę zbijać i czekać. A w piątek kończy roczek, szkoda ze takie okoliczności.

23.10.2019 urodził się Władek ❤️
    starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
    IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 20 października 2020, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga_ni biedny Władek, długo już go to męczy. Mam nadzieję, że znajdziesz jakiegoś ogarniętego pediatrę.

Jak jestem zwolenniczką szczepionek, tak na grypę nigdy się nie szczepimy i małego też nie zamierzam. A nawet jak bym chciała , to szczepionek u nas już nie ma 🤷

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 21 października 2020, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałam szczepic na grypę, plan był taki żeby zrobić to we wrześniu/październiku zanim zaczną się szczepienia z kalendarza szczepień. Dzieci pierwszy raz należy zaszczepić 2krotnie z 4tyg odstępem. Na początku dziewczyny miały katar jak nie jedna to druga ( tak miesiąc się ciągnęło) , a jak dzwoniłam niedawno, to nie ma szczepionek... więc chyba jednak odpuscimy to szczepienie na gruprw , bo od listopada mamy 3mc pod rząd coś do szczepienia... priorix, bexero i ostatnia dawka prevenar13

Ewentualnie starsza zaszczepić bo do przedszkola chodzi, ale trzeba czekać na szczepionki .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2020, 07:58

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Konieczynka Autorytet

Wysłany: 21 października 2020, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigdzie już nie ma szczepionek na grypę. (może jeszcze coś wpadnie ale nikt nic nie wie https://mgr.farm/aktualnosci/sanofi-dostarczylo-juz-zaplanowane-12-mln-dawek-szczepionki-vaxigriptetra-czy-bedzie-wiecej/ ) Ja siebie i męża szczepilam co roku odkąd zaczęłam pracę w aptece. Inaczej rok w rok chorowałam i to z gorączka do 40'. Jakas podatna jestem. A w tym roku czekam na obiecana przez ministra szczepionkę dla farmaceutów. Pewnie się nie doczekam 🤣 a na ten sezon dostałyśmy 7szt szczepionek dla pacjentów. W mieście jest 10 aptek na 20000 mieszkańców plus okoliczne wsie drugie tyle 🙈

Starszak też dziś ma Mmr i rano mu powiedziałam że będzie szczepienie. Powiedział że się nie zgadza i koniec na żadne szczepienie nie idzie. Pokazałam mu na internecie dziecko z odra, od razu uciekl wzrokiem i powiedział że ok. Da się zaszczepić bo nie chce tak wyglądać.

Byłam już na poczcie, jak mnie babka zgrzala. Włożyłam przesyłkę w papierowa torbę, taka z mocnego brystolu. Zaczęła mi robić jakieś wyrzuty ze jak to nie w ich kopercie, że jak to wygląda. A już nie raz w takiej torbie coś wysyłałam i bez problemu było przyjmowane i docierało.

Na jutro prosiłam męża żeby wziął wolne bo dzieci po szczepieniu mogą się źle czuć i gorączkować, więc trzeba żeby z nimi ktoś został, ja mam piątek wolny jakby coś się działo. A on owszem, wolne sobie zrobił i umówił się z teściem ze od rana mu pomoże.

W mojej aptece szefowa szuka kogoś na 5-6h na tydzień na sprzątanie (zetrzeć kurz, umyć podłogi, ogarnąć umywalkę) więc zaproponowałam ze mamę swoją zapytam. Ona wiecznie narzeka że takie bezrobocie a ona chce do pracy. Ale taka praca jej nie interesuje. 🤦‍♀️ Od 20lat pracuje tylko dorywczo, nie ma lat pracy do emerytury, ale starcie kurzu jej uwłacza. Więc ja i koleżanka te kurze ścieramy i podłogę myjemy - w końcu mam studia i specjalizacje 💪. I nie denerwuje się że ja to muszę robić, mi korona z głowy nie spadnie. Ale po co pieprzyc że chce się do pracy.

Pogoda do d... Mój humor też.
    Za to córka zrobiła w nocy niespodzianke i spała od 20 do 3.30 bez pobudki. Jak nie ona...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2020, 09:33

Owulacja w 37dc zakończona ciąża - KACPER 4040g i 58cm.

starania od grudnia 2017, 26.09. 2019 córeczka :)
    23.07.2015 - synek

event.png
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 21 października 2020, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też masakra. Wysypało mi całą twarz, ręce, nogi, dostałam skierowanie na cito do dermatologa i dzięki znajomości mam wizytę jutro. Nie wiem jak dotrwam, niestety na pewno będziemy się musiały odstawić i ja nie wiem co zrobię z moim dzieckiem 😭😭😭

syy26iye928jhyb7.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 21 października 2020, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiktoria, może to dobra okazja na odstawienie. U Zosi na forum, mamy jak odstawialy, to znikały z domu na 2-3noce, jedna miała delegację z pracy, druga siedziała w hotelu ... i mężowie wojowali, ale z powodzeniem 🙂

U nas przebiła się druga czwórka na górze. Martwi mnie ta kolejność wychodzenia zębów... na górze nie ma jeszcze jednej dwójki, a są już czwórki. Na dole mamy tylko jedynki ... to normalne ? U pierworodnej wychodziły książkowo

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
‹‹ 1682 1683 1684 1685 1686 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ