X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2020, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas CRP prawie 24, więc chyba wirusówka, chociaż morfologia wskazuje na bakteryjne zakażenie. Czekamy jeszcze na wyniki moczu. Lekarz liczy że jutro się pojawi wysypka i obejdzie się bez antybiotyku.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • aga90 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2020, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiktoria, zawsze można odciągać. Jeśli podajesz kaszki na mleku albo jakieś inne posiłki z mlekiem to powinno wystarczyć i nie musisz podawać już osobno mleka. Ale wiem że u Was to jest problem z butelką i nockami.

Ja to bym była szczęśliwa jakby moja już się nie budziła na mleko 😉 Już udało nam się wyłączyć mleko do zaśnięcia a w nocy tylko jeden raz je. No ale pewnie za jakiś czas będę starała się nocne jedzenie wyeliminować.

• wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2020, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaszy na mleku nie chce. Je na wodzie jej robię. Wiem że to zależy od dziecka, ale mojej koleżanki córka przestała niedawno się budzić w nocy na butle A ma prawie 3 lata!

syy26iye928jhyb7.png
  • Goemi Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2020, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi pediatra zaleciła odstawić nocne karmię jak pojawił się ząb. Rada może i dobra ale w naszym przypadku na chwilę obecną nie do wykonania. W nocy 3 pobudki, a ostatnio jak było bardzo słaba noc to w ciągu 12 h 7 razy cyc ;(

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2020, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie miałam pytać o nocne karmienie butelka? Jak to robicie? Ja w dalszym ciągu kładę spać Gabrysie na rożku i przykrywam kocykiem , bo rożek już mały, ale ma sztywna wkładkę i w nocy wygodnie mi ja wziąć, nakarmić i odłożyć, ale muszę to zmienić... lada dzień będzie przechodzić do swojego pokoju, dla mnie nie jest gotowa żeby pić leżąc na płasko, ale nie mam pomysłu jak ja karmić

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2020, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam mocz nic nie pokazał... wszystko jedt ok , normalnie ręce rozłożyć i nie wiadomo co robić. Lekarz kazał do jutra poczekać na wysypke bo wg niego wirusówka jak mocz nic nie wnosi

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • aga90 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2020, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia w sumie to dobrze ze wyniki ok i pewnie to nic poważnego.

U nas Hania śpi w swoim pokoju od kiedy skończyła 8 miesięcy. Pokoik jest tak malutki, że nie ma miejsca na jakiś fotel więc nosiłam ją do dużego pokoju ale od kiedy zaczęła się strasznie denerwować ze w tej sekundzie nie dostała jeszcze mleka to zaczęłam ją karmić w łóżeczku. Tylko butla od boku żeby miała głowę na bok i pod niewielkim kątem żeby nie lecialo tak mocno.

• wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2020, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia dobrze że mocz ok. A crp ma takie wysokie?

kasia1518 lubi tę wiadomość

syy26iye928jhyb7.png
  • ammarylis Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2020, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia Laura też śpi u siebie w pokoju. Wyciągam ją z łóżeczka i karmię butlą na fotelu. Potem na chwilę ponoszę na ramieniu bo czasami odbije. Jak nie to i tak odkładam do łóżeczka i wychodzę.

• Karooo93 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2020, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To my jesteśmy całkowicie odstawione od mleka. W nocy też się nie budzi, czasami na picie. Myślę,że ciezej będzie u nas zrezygnować ze smoczka 😣
    Ja nie wiem kiedy przeniesiemy Julke, będzie w pokoju z Jaskiem i nie wiem jak to zorganizować. Tzn na pewno chce żeby była bez smoka jak już pójdzie do Jaśka,także no może na wiosnę się uda 🤔

Kasia - zdrówka dla Gabrysi!
    Zimir - trzymam kciuki,aby Natalka szybciutko się jednak zaklimatyzowala w żłobki! ✊✊

Dziewczyny, myślicie że te nasze roczniaki mogą już coś kumać z nocnikiem ? 🤔

Zimri lubi tę wiadomość

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
  • aga90 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2020, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo nie wiem jak inne dzieciaki ale moja coś tam po malu widać kiedy sika no i oczywiście kupa. Do nocnika chce tylko wchodzić ale co kilka dni sadzam ją na nakładkę na toaletę ale nie żeby coś zrobiła tylko oswajam ją z samym usiąściem bez pieluchy. Czasem posiedzi chwilkę a czasem kilka sekund. Generalnie nie mam na to żadnego parcia bo wiem że to jeszcze bardzo wcześnie.

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2020, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiktoriaa wrote:
    Kasia dobrze że mocz ok. A crp ma takie wysokie?
    CRP ma 24.

Już nie wiem co jej jest, wysypki nie ma. Dziś w nocy nadal gorączka już ponad 4 doby ...

Popołudniu znosi ta gorączkę dobrze, no chodzi się bawi, a w nocy kiepsko. Rzuca się 1.5 g zanim zaśnie. Biorę ja wtedy do nas w środek to odbija się tylko raz ode mnie raz od męża

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2020, 12:20

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2020, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nie będę wystawiać nośników bo wiem zw Zosia mi się cofnie, a już załatwia się normalnie bez nakładki ,czasami jak chce dłużej posiedzieć to mówi żeby dac nakładkę.

Myślę ze Gabrysia nie jest jeszcze gotowa,choć raz mnie zaskoczyła, stanęła pod drzwiami łazienki i mnie wola,otworzyłam drzwi, ona wzięła nakładkę układzie na toaletę, więc zdjęłam pampersa i posadziłam, no i się zdziwilam jak poszło siku. Wiem że to jednorazowy wybryk. Będę próbowac na wiosnę no chyba że zacznie się sama mocno interesować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2020, 14:39

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2020, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    CRP ma 24.

Już nie wiem co jej jest, wysypki nie ma. Dziś w nocy nadal gorączka już ponad 4 doby ...

Popołudniu znosi ta gorączkę dobrze, no chodzi się bawi, a w nocy kiepsko. Rzuca się 1.5 g zanim zaśnie. Biorę ja wtedy do nas w środek to odbija się tylko raz ode mnie raz od męża
    Kurde to faktycznie dziwna sprawa. A lekarz co na to?
    Jaki masz termometr? Bo mój elektryczny mi Plata figle i pokazuje co chce.

syy26iye928jhyb7.png
  • ammarylis Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2020, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia ja bym się skontaktowała z lekarzem i jeszcze raz Crp zrobiła jeżeli nie ma poprawy i innych objawów. Czasami Crp rośnie do wartości trzycyfrowych w ciągu doby. U nas piękny, grający nocnik kaczuszka stoi w łazience od roczku. Mała jest nim zachwycona i lubi sobie na nim posiedzieć i to na tyle. Nie kojarzy o co jeszcze chodzi 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2020, 17:55

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2020, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiktoriaa wrote:
    Kurde to faktycznie dziwna sprawa. A lekarz co na to?
    Jaki masz termometr? Bo mój elektryczny mi Plata figle i pokazuje co chce.
    Mam termometr i bezdotykowy i elektryczny, oba pokazują mniej więcej to samo. Dziś po g.15 miała 38.8, lekarz jeszcze kazał do jutra poczekać. Jak w nocy będzie gorączka, a rano nie będzie wysypki, to mam dac antybiotyk.

Z lekarzem jestem w stałym kontakcie. Codziennie do mnie dzwoni. Bardzo polecany pediatra w Lublinie i kontakt z nim jest ekstra, zawsze oddzwania . Bo ta poprzednia cochodziliśmy , Myślę że jest jeszcze lepsza, ale kontakt z nią żaden, czasami po 3 dni trzeba bylo dzwonić żeby się umówić na wizytę, albo zeby odpisała na smsa z pytaniem .

W czwartek rano mąż załatwił też wymaz dla niej bo może to faktycznie covid.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2020, 20:37

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2020, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w kwestii covida to moi rodzice źle znoszą. Mama bardzo wymiotuje , tata gorączka 10 dni... wczoraj na nich nawrzeszczałam przez telefon że mają się iść zgłosić na wymaz, bo to już nie ma żartów. I kazałam iść do szpitala zevy dali antybiotyk, kroplowke i coś tam jeszcze dają... Bo żeby nie było jak z tym sąsiadem teściów, który 3tyg chodził z gorączka a teraz jest pod respiratorem.

Na szczęście posłuchali, wymazy zrobili, a tata dostał jakiś antybiotyk do domu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2020, 20:32

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • ammarylis Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2020, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia super, że masz zaufanego pediatrę.Ja też bym antybiotyk podała bo to trochę długo trwa. Nasi rodzice i dziadkowie faktycznie nie powinni leczyć się na własną rękę. Co innego jak nic się nie dzieje to można przeczekać więc dobrze że zrobiłaś porządek😀

kasia1518 lubi tę wiadomość

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2020, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ammarylis wrote:
    Kasia super, że masz zaufanego pediatrę.Ja też bym antybiotyk podała bo to trochę długo trwa. Nasi rodzice i dziadkowie faktycznie nie powinni leczyć się na własną rękę. Co innego jak nic się nie dzieje to można przeczekać więc dobrze że zrobiłaś porządek😀
    Ten pediatra tak zwleka z antybiotykiem,czytałam ma forum że u niego antybiotyk to ostatecznośc. Zresztą Gabrysia już miała 2 razy przepisany antybiotyk przez lekarza z POZ, a jednak po wizycie u tegolekarza udało się bez i wszystko było ok. Nawet niektóre mamy pisały że 9 lat dzieci są u tego lekarza i bez ani jednego antybiotyku. Liczę że dobrze trafiłyśmy.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Konieczynka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2020, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    188 pacjentów dziś, byłam sama. To daje średnio para on co 3,5minuty przez 11h mojej pracy. To się nazywa dzień.

Kasia zdrówka dla Gabrysi i rodziców.

Owulacja w 37dc zakończona ciąża - KACPER 4040g i 58cm.

starania od grudnia 2017, 26.09. 2019 córeczka :)
    23.07.2015 - synek

event.png
‹‹ 1692 1693 1694 1695 1696 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ