X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Konieczynka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2020, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na Podlasiu też biało.
    Właśnie napisałam szwagierce żeby zrzuciła się z teściami na te kuchnie z Lidla. Skoro wasze coś tam mieszają to i moja może będzie.

Miałam zamiar kupić garnki z tefal w Tesco, nie zauważyłam że to promocja black week a nie gazetka na tydzień. Eh zła jestem teraz. Było - 50%
    Jeszcze poszukam na internetach. Może coś gdzieś...

I te pieprzone nocki. Ileż można 🥴
    Obudziła się o północy i do 2.00 nie spała. Usnela dopiero po paracetamolu i to po godzinie od dawki więc nie wiem czy faktycznie ja coś bolało. A te zęby jej chyba nie wyjdą. Czuć pod palcem już każda z czwórek ale żadna się nie przebiła.

Dziś mam wolne więc sprzątam i gotuję 🤣
    Pozdrawiam z urlopu 😆

Owulacja w 37dc zakończona ciąża - KACPER 4040g i 58cm.

starania od grudnia 2017, 26.09. 2019 córeczka :)
    23.07.2015 - synek

event.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2020, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny aż się boję napisać żeby sie nie zmieniło...

U nas od tygodnia ogromna zmiana. Wcześniej miałam tak że usypiałam Gabrysie kładąc się obok niej ( na drzemce trwało to szybko bo do 10mim, a wieczorem nawet 45min), w nocy jak się budzila , również dawalam mleko i kładłam się obok i było kicanie po 1.5-2h. Jednej nocy już się bardzo zezloscilam, położyłam ja , powiedziałam Gabrysiu śpij i wyszłam.... A ona nie wstawala, tylko grzecznie sobie leżała. Obserwowałam ja w niani i za 10min sama usnęla, więc zaczęłam to praktykować przy wieczornym usypianiu i nocnej pobudce ( budzi się raz koło 4) I powiem Wam, nią Gabrysia normalnie sam usypia. Wieczorem jak już zaśnie, to tylko idę ja poprawić, bo z reguły ma nogi tam gdzie powinna być głowa. A w nocy odkładam i momentalnie zamyka oczy. Naprawdę lubi spać w tym swoim łóżku.

Mam nadzieję że się nie zmieni , po napisaniu tego postu 😉

Konieczynka, Kookosowa lubią tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2020, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia gratuluję. Ja padam na twarz. Pobudka o 23, 00, 2, 3, od 4 płacz, ciągle cyc, zasnęła dopiero na mnie, spała pół godziny i o 7 już siedzi i patrzy na mnie i jeczy. normalnie tyle to ona za noworodka się nie budziła. Chciałam kp skończyć do końca roku ale będzie ciężko

syy26iye928jhyb7.png
  • Konieczynka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2020, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu co to za łóżko? Też takie chce!!!

Moja Lidka miała wczoraj bal Andrzejkowy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2020, 22:49

Karooo93, wiktoriaa, sandrina22, kasia1518, moni05, aga90, Zimri, Kookosowa lubią tę wiadomość

23.07.2015 - synek

event.png
  • Karooo93 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2020, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To my pozdrawiamy z kwarantanny, a w sumie z izolacji. Piotrkowi w pracy robili test, fakt że ten płytkowy (podobno mało wiarygodny) no ale wyszedł pozytywny i siedzimy w domu do poniedziałku 👌🙈

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2020, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karooo93 wrote:
    To my pozdrawiamy z kwarantanny, a w sumie z izolacji. Piotrkowi w pracy robili test, fakt że ten płytkowy (podobno mało wiarygodny) no ale wyszedł pozytywny i siedzimy w domu do poniedziałku 👌🙈
    Karo wy chyba dłużej bo osoba pozytywna siedzi 10dni A rodzina dodatkowe 7 chyba że coś się zmieniło

syy26iye928jhyb7.png
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2020, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak Wasze dzieci zniósły mmr? Bo dzwonili z ośrodka i albo jutro albo przed świętami szczepienie, więc wolę chyba jutro iść

syy26iye928jhyb7.png
  • adella1 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2020, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiktoriaa wrote:
    Dziewczyny jak Wasze dzieci zniósły mmr? Bo dzwonili z ośrodka i albo jutro albo przed świętami szczepienie, więc wolę chyba jutro iść

Czarek akurat dobrze zniósł mmr, nic mu potem nie było.
    Potwierdzam- kuchnia dla dzieci to hit. Synkowi kupiliśmy jak miał ze dwa lata, bawił się tym długo i chętnie.

• Karooo93 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2020, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Póki co siedzimy do 7, jeśli kolejny test wyjdzie mu pozytywny to kolejne 7 dni.

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2020, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konieczynka myślę że jej się podoba bo jest po prostu duże ( 120x200) 🙂a kupowalam online w sklepie bemondi- jestem bardzo zadowolona, bo brałam 2 I sklep dogadal się z producentem żeby jedno mi zrobili na wysokość 100cm ( w ofercie było 118cm) bo mam u Zosi skos.
    Jejku jaka słodka pszczółka 🤩🤩🤩

Wiktoria, u nas był priorix i 2 dni po tym ta nieszczęsna wysoka gorączka. Nie wiadomo z jakiej przyczyny.

My 7 grudnia jesteśmy zapisane na ostatnią dawkę bexero.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2020, 17:09

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2020, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny szczególnie po cc czy Wam po porodzie zmieniły się owulacje? Bo odkąd dostałam okres to już jest druga taka intensywna i mega boląca, że chwilami to myślałam że ściany będę gryźć! Już się bałam czy to nie wyrostek ale raczej moje dni płodne dają tak o sobie znać

syy26iye928jhyb7.png
  • aga90 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2020, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja co prawda nie cc ale moje owulacje też stały się bardziej bolesne i muszę się ratować tabsami p. bolowymi.

Na plus że okresy mam o niebo lepsze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2020, 12:47

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2020, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie bez zmian, standardowe kłucie jajników.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiktoriaa wrote:
    Dziewczyny szczególnie po cc czy Wam po porodzie zmieniły się owulacje? Bo odkąd dostałam okres to już jest druga taka intensywna i mega boląca, że chwilami to myślałam że ściany będę gryźć! Już się bałam czy to nie wyrostek ale raczej moje dni płodne dają tak o sobie znać

Po pierwszym cc u mnie nic sie nie zmieniło. Po drugiej ciąży juz tak. Czuje każda owulacje mocno. Macica bardziej wrażliwa na wszystko. Ale u nas bylo wielowodzie i duże obciążenie. Organizm miał prawo się zmienić. Przez pierwszy taki okres myslalam ze to wyrostek.

Karoo zdrówka dla was.

My mamy kontrole na kardiologii.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Konieczynka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyraźniej obecnie odczuwam owulacje. Jestem po dwóch porodach naturalnych. Zazwyczaj czuję mocniejsze kłucie w dole brzucha i mam taką ochotę na męża że musi się ode mnie odpedzac 🙈 Za to tuż przed okresem wręcz odwrotnie.
    I okresy mam mocniejsze i obfitsze. Często kończy się zmiana pościeli pomimo że w nocy wstaje na zmiany podpasek. Pewnie karmienie nocne też ma wpływ.

Chyba też pokarm powoli tracę. W dzień nie karmie, jak pracuje na 11h to mąż kładzie Lidke i też nie karmie na dobranoc. Tylko w nocy i ona mi pokazuje że nie ma i że chce z drugiej. Oproznia dwie i dalej by jadła a już nie napływa. 🤷‍♀️

Dziś swoje dzieci skrzywdziłam. Lidka w żłobku miała sesje Świąteczna. Świetna inicjatywa. Płacisz tylko za zdjęcia które chcesz. Możesz kupić 1 nawet. Umówiłam się że przywiozę syna żeby mu też zrobić i im razem. Syn się rozpłakał pod zlobkiem że nie wejdzie, nie chce. Przekupilam że kupię mu książeczkę z serii o dinozaurach które uwielbia. I syn super pozował. Rozkręcił się. Za to Lidia się wystraszyła i ma zrobione kilka zdjęć albo z palcem w buzi albo jak wyje. 🙈
    A ja sobie wyobrażałam Lidke jadąca na bujanym koniku z choinka w tle. 🤣

23.07.2015 - synek

event.png
  • aga90 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konieczynka już sobie to wyobraziłam 😉 Mój mąż ma takie zdjęcia od fotografa jak był malutki i niezmiennie mnie one rozczulają 😉

• pukola Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2020, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiecie mi o której kładziecie swoje pociechy? I o której wstają? Mój ostatnio ma jakieś fazy,wstaje około 5-6 tak jak zawsze,ale nie chce iść spać jak zawsze o 19stej. Chciałam go nauczyć samodzielnego zasypiania, jest godzina 20.30 a ten pełen energii. A jeszcze z miesiąc temu zasypiał (bujany) nawet o 18stej bo był tak padnięty. W dzień pośpi łącznie może z 2h,czasami 2.5h , no nie wiem czy to przez inny sposób zasypiania czy za szybko go kładę. Powiedzcie jak jest u Was

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nima chodzi spac ok 8 i wstaje miedzy 7 a 8. W dzien spi miedzy 1 a 2h

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz śpi 22-7 i 2 drzemki 12-13 i 17-18.
    Jak pominiemy drugą drzemkę to zasypia koło 21, ale wstaje przed 7 🤤

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • Konieczynka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga90 wrote:
    Konieczynka już sobie to wyobraziłam 😉 Mój mąż ma takie zdjęcia od fotografa jak był malutki i niezmiennie mnie one rozczulają 😉

Jak już dostanę fotki to wstawię na chwilę żeby was rozczulić. Tak po cichu liczę że może choć jedno będzie w miarę 🤣

Lidia śpi w żłobku od 11, zazwyczaj godzinę, max 2h ale to się bardzo bardzo rzadko zdarza. Na noc zasypia o 19,wstaje między 6 a 7. Jak w nocy wstanie więcej niż 2-3 razy to śpi do 7.30 max. Na drugą drzemke od jakiegoś miesiąca nie kładę bo wtedy szła spać o 22 a rano była nie wyspana.

23.07.2015 - synek

event.png
‹‹ 1700 1701 1702 1703 1704 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ