Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Trudne pytanie 😉 Ja to zawsze "na oko" sprawdzam żeby były trochę większe ale nie za duże. Jak takie do chodzenia "na już" to też pewnie tak z 0,5 cm większe. Zawsze robię próbę jak mała w nich chodzi, czy się nie potyka albo nie klapią jej. Mam buty po kuzynce i są o ok 1 cm za duże i odłożyłam je sobie na lato ale czy do lata będą ok to nie wiem. Jak wypada między rozmiarami to biorę większe ale nie wiem czy tak się powinno robić. Hania nosi teraz rozmiar 21 ale zaraz wejdzie na 22
-
Tak o 0.5cm bo 1cm to będą za duże i mogą obetrzeć. My obecnie 21 mamy i ciekawe czy dobije do wakacji na 22 bo mam wszystkie buty po Zosi w tym rozmiarze. Zosia skończone 2.5 roku a na ten moment kupujemy 23-24. Także 14 mcy różnicy między dziewczynkami a rozmiary buta 2-3 większe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2021, 20:39
kasia1518
-
Lidki stopa ma około 13cm. Może 13,5 ale ciężko jej zmierzyć. Chodzi w butach 19 ale ta numeracja jakąś dziwna bo w innych ma 22. Kupiłam jej teraz 23 to jeszcze trochę za duże. A mam po kuzynce mnóstwo bucików od 21 do 26 więc jest w czym wybierać. Niektóre nówki bo znowu jej córka ma wysoka stopę i jej dużo butów ciśnie.
Byłam wczoraj u fizjo uroginekologicznej. Gdy leżę w spoczynku mam rozejście na 3palce. Jak spinam mięśnie to schodzą się do mniejszej przerwy. Katastrofy nie ma ale dobrze nie jest. Dostałam ćwiczenia i kontrol za 3-4 tygodnie.
A dziewczyna ogólnie taka laska. Buzia ładna, postawa świetna, biust duży, brzuch deska. Można wpaść w jeszcze większe kompleksy.
-
To dobrze ze dziewczynki maja małe nóżki. Wiem ze rodzica cieszy jak dziecko rośnie ale mała stopa u kobiet jest porządana. Ja mam kompleks ze mam duże stopy.
Ja mam z elefanten taka miarkę do stop. Co się przykłada stopę i można sprawdzić rozmiar dość dokładnie -
Dziewczyny, spotkała się któraś z Was z ekspresowa trzydniówka? Gorączka ponad 39 około 1.5 doby , a potem wysypka? Miałam u Gabrysi gorączkę od piątku około g.14, ostatni przeciwgorączkowy podałam o 2 w nocy z soboty na niedziele... później już gorączki nie było, a w ndz koło południa wysypało brzuszek, klatkę piersiową i kilka na czole... wysypka jest do dziś. I się zastanawiam, co to może być innego niż ejsoresowa trzydniówka 🤔🤔🤔kasia1518
-
kasia1518 wrote:Dziewczyny, spotkała się któraś z Was z ekspresowa trzydniówka? Gorączka ponad 39 około 1.5 doby , a potem wysypka? Miałam u Gabrysi gorączkę od piątku około g.14, ostatni przeciwgorączkowy podałam o 2 w nocy z soboty na niedziele... później już gorączki nie było, a w ndz koło południa wysypało brzuszek, klatkę piersiową i kilka na czole... wysypka jest do dziś. I się zastanawiam, co to może być innego niż ejsoresowa trzydniówka 🤔🤔🤔
-
kasia1518 wrote:Dziewczyny, spotkała się któraś z Was z ekspresowa trzydniówka? Gorączka ponad 39 około 1.5 doby , a potem wysypka? Miałam u Gabrysi gorączkę od piątku około g.14, ostatni przeciwgorączkowy podałam o 2 w nocy z soboty na niedziele... później już gorączki nie było, a w ndz koło południa wysypało brzuszek, klatkę piersiową i kilka na czole... wysypka jest do dziś. I się zastanawiam, co to może być innego niż ejsoresowa trzydniówka 🤔🤔🤔
kasia1518 lubi tę wiadomość
Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
4xIUI ,3x transfer ,1x crio ,1x transfer -biochemiczna , 1x crio , drugi crio -
A może któraś z Was spotkała się z taką sytuacja... wymioty tylko w nocy. Mam tak z Zosia od 2 nocy. Nic jej nie jest, w dzień je normalnie. A w nocy budzi się... np 5h po kolacji i rzyga. Po czym idzie spać i rano przed 6 pije normalnie mleko. Wstaje jak gdyby nic i normalnie funkcjonuje. Nie mam pojęcia co to może być. W pracy mi jedna koleżanka powiedziała że mogą być robaki bo one się w nocy uaktywniajakasia1518
-
wiktoriaa wrote:A miała jeszcze jakieś objawy? Bo podobno dzieci strasznie zębami zgrzytają? Moja szwagierka jak dziecko miało robaki to nie tylko ja, ale i rodzeństwo, rodzice, pościele gotowała masakra jakaś
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2021, 13:12
kasia1518