Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Przedszkolanko wchłonie się bez stresu. Zazdroszczę ci , ze już jesteś po wizycie. Ja niby wiem ze wcześniej nie ma sensu, ale dwa tygodnie czekania to będzie wieczność dla mnie już marze o tym, żeby usłyszeć te dudniące serduszko.
przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
10dpo-18,5 beta, 12dpo-94,6 beta
24 lata -
przedszkolanka:) wrote:Ja mam jak Kalcia
Jestem po wizycie. Jest pecherzyk 4.9mm wszystko jest dobrze tylko mam torbielke 3.66 cm.. mam sie nie martwic bo przy stymulacji sa często i brac duphaston 3x1.
Miała któraś przypadek taki z tym dziadostwem?
Kolejna wizyta za tydzieńprzedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny czy któras z Was nie ma objawow? Wiem że są takie przypadki zwłaszcza na początku ciąży a u mnie dopiero końcówka 4tyg ale większość jednak cokolwiek odczuwa. Beta u mnie ładnie rośnie, teraz była ponad 2500 i to mnie pociesza. Zero bólu piersi, zero senności i większego niż przeciętnie zmęczenia, czasem tylko brzuch poboli no i jestem na pewno nadwrazliwa i szybciej się denerwuje.
-
kalcia wrote:Jupik w sumie nie dopytałam nawet który tydzień, ale pewnie 5-6, ja od 8 tc miałam takie bóle często i słyszałam od lekarza, ze to rozciągająca się macica, ciepła kąpiel i nospa.
No ja nie jestem lekarzem, ale macica się rozciąga jak już musi (maluch rośnie) a nie jak ma 1 cm ;-P
I z tą ciepłą kąpielą..byle nie za ciepła. A najlepiej prysznic. Ja nie mam wanny, ale jak powiedziałam lekarce z kliniki, że siedziałam na termach jak jeszcze nie wiedziałam, że się udało, to zbladła i kategorycznie zabroniła grzania tyłka gdziekolwiek.przedszkolanka:), Baylee lubią tę wiadomość
-
Baylee, popieram, ciesz się tym. Ja w sumie póki co też nic specjalnego nie czuję, ale jednak senna jestem. Właśnie przed 19 wrzuciłam dziecko do łóżeczka, bo mama musi chwilkę poleżeć.. obudziłam się godzinę później, dziecko też zasnęło. Czeka nas maraton z nią do 24
Baylee lubi tę wiadomość
-
Baylee wrote:Dziewczyny czy któras z Was nie ma objawow? Wiem że są takie przypadki zwłaszcza na początku ciąży a u mnie dopiero końcówka 4tyg ale większość jednak cokolwiek odczuwa. Beta u mnie ładnie rośnie, teraz była ponad 2500 i to mnie pociesza. Zero bólu piersi, zero senności i większego niż przeciętnie zmęczenia, czasem tylko brzuch poboli no i jestem na pewno nadwrazliwa i szybciej się denerwuje.
-
Jupik wrote:Baylee, popieram, ciesz się tym. Ja w sumie póki co też nic specjalnego nie czuję, ale jednak senna jestem. Właśnie przed 19 wrzuciłam dziecko do łóżeczka, bo mama musi chwilkę poleżeć.. obudziłam się godzinę później, dziecko też zasnęło. Czeka nas maraton z nią do 24
-
Jupik wrote:No ja nie jestem lekarzem, ale macica się rozciąga jak już musi (maluch rośnie) a nie jak ma 1 cm ;-P
I z tą ciepłą kąpielą..byle nie za ciepła. A najlepiej prysznic. Ja nie mam wanny, ale jak powiedziałam lekarce z kliniki, że siedziałam na termach jak jeszcze nie wiedziałam, że się udało, to zbladła i kategorycznie zabroniła grzania tyłka gdziekolwiek. -
przedszkolanka:) wrote:oj tak,też bym już chciała serduszko zobaczyć
meerici czy on w jakimś stopniu jest niebezpieczny niezależnie na jakim etapie ciąży?przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
przedszkolanka:) wrote:no moja to po stymulacji niestety i pojawiła się z ciążą.. oczywiście za tydzień już kontrola i mam nadzieję,że zacznie znikać. Póki co będę się oszczędzać ,brać leki i czekać..
A tak w ogóle dziewczyny to Kinia usunęła konto i zniknął nasz pierwszy post z datami. -
wiesz co, powiedział,że za tydzień bo będzie już fajnie więcej widać- myślę o zarodku a serduszko za 2 tygodnie,chociaż położna mówiła,że może być serduszko ale ona nie wtajemniczona ale na pewno skontrolowanie torbieli też miał na myśli.
Kinia! faktycznie...o co chodzi?
Sarra przejmujesz stery jako pierwsza? -
meerici wrote:A tak w ogóle dziewczyny to Kinia usunęła konto i zniknął nasz pierwszy post z datami.
-
Dziewczyny przepraszam ale nie zobowiązuje się bo boję się że za długo byście czekały na wpisy. W marcu idę do pracy i będzie u mnie gorąco. Co do kini to na forum są wynajmowane osoby które mają takie wątki zakładać. Najwyraźniej oba taka była. U nas w czerwcowkach 18 r. też tak było.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2019, 21:58
-
nick nieaktualny
-
Sarrrra wrote:A dlaczego do 24?tak wam zasypia?
No nasze dziecko to żywe złoto z akcentem na żywe Miała taki moment już, że ją kładliśmy o 21, ale potem pojechaliśmy na urlop, potem Święta, jeżdzenie po rodzinie i się rozregulowała - wystarczy jej przesunięcie jakiejś drzemki albo chociaż 10 min spania w aucie i może fikać następne 3 godziny. Typowy baranek. Teraz nam chodzi spać ok.22, czasem później. A dziś jak się obudziłam była ok.19.45 i wtedy ją też obudziłam (spała myślę nie dłużej niż 30 min.), więc już wiadomo było, że o 22 nie pójdzie. Położyłam ją po 23 i jeszcze nie śpi, łazi sobie w łóżeczku i coś gada. Mąż nocny Marek, Kinga ma też po nim.
-
Sarrrra wrote:Dziewczyny przepraszam ale nie zobowiązuje się bo boję się że za długo byście czekały na wpisy. W marcu idę do pracy i będzie u mnie gorąco. Co do kini to na forum są wynajmowane osoby które mają takie wątki zakładać. Najwyraźniej oba taka była. U nas w czerwcowkach 18 r. też tak było.
No nie miałam pojęcia, że wynajmują osoby do zakładania wątków