X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • kalcia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko wchłonie się :) bez stresu. Zazdroszczę ci , ze już jesteś po wizycie. Ja niby wiem ze wcześniej nie ma sensu, ale dwa tygodnie czekania to będzie wieczność dla mnie :) już marze o tym, żeby usłyszeć te dudniące serduszko.

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

hchy43r8jppec09d.png
    l22ne6yd6rygrh0v.png
    i1vregz2ti2cyxol.png
    10dpo-18,5 beta, 12dpo-94,6 beta
    24 lata
  • meerici Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Ja mam jak Kalcia ;)
    Jestem po wizycie. Jest pecherzyk 4.9mm <3 wszystko jest dobrze tylko mam torbielke 3.66 cm.. mam sie nie martwic bo przy stymulacji sa często i brac duphaston 3x1.
    Miała któraś przypadek taki z tym dziadostwem?
    Kolejna wizyta za tydzień <3
    Przedszkolanko, mam podobnie - dwa dni temu widziałam pęcherzyk i też mam torbiel 4cm (ale towarzyszy mi juz od roku). Podobno jeśli nie wchłonie się całkowicie, to na pewno zmniejszy, nie ma się co martwić.

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj tak,też bym już chciała serduszko zobaczyć :)
    meerici czy on w jakimś stopniu jest niebezpieczny niezależnie na jakim etapie ciąży?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2019, 19:49

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Baylee Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2019, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któras z Was nie ma objawow? Wiem że są takie przypadki zwłaszcza na początku ciąży a u mnie dopiero końcówka 4tyg ale większość jednak cokolwiek odczuwa. Beta u mnie ładnie rośnie, teraz była ponad 2500 i to mnie pociesza. Zero bólu piersi, zero senności i większego niż przeciętnie zmęczenia, czasem tylko brzuch poboli no i jestem na pewno nadwrazliwa i szybciej się denerwuje.

16uddqk30vgif7kq.png

Wysłany: 31 stycznia 2019, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baylee mam dokładnie tak samo :) ale ostatnio narzekałam i źle się to skończyło więc powiem- ciesz się chwilą :D

Jupik lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalcia wrote:
    Jupik w sumie nie dopytałam nawet który tydzień, ale pewnie 5-6, ja od 8 tc miałam takie bóle często i słyszałam od lekarza, ze to rozciągająca się macica, ciepła kąpiel i nospa.

No ja nie jestem lekarzem, ale macica się rozciąga jak już musi (maluch rośnie) a nie jak ma 1 cm ;-P
    I z tą ciepłą kąpielą..byle nie za ciepła. A najlepiej prysznic. Ja nie mam wanny, ale jak powiedziałam lekarce z kliniki, że siedziałam na termach jak jeszcze nie wiedziałam, że się udało, to zbladła i kategorycznie zabroniła grzania tyłka gdziekolwiek.

przedszkolanka:), Baylee lubią tę wiadomość

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baylee, popieram, ciesz się tym. Ja w sumie póki co też nic specjalnego nie czuję, ale jednak senna jestem. Właśnie przed 19 wrzuciłam dziecko do łóżeczka, bo mama musi chwilkę poleżeć.. obudziłam się godzinę później, dziecko też zasnęło. Czeka nas maraton z nią do 24 ;-)

Baylee lubi tę wiadomość

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baylee wrote:
    Dziewczyny czy któras z Was nie ma objawow? Wiem że są takie przypadki zwłaszcza na początku ciąży a u mnie dopiero końcówka 4tyg ale większość jednak cokolwiek odczuwa. Beta u mnie ładnie rośnie, teraz była ponad 2500 i to mnie pociesza. Zero bólu piersi, zero senności i większego niż przeciętnie zmęczenia, czasem tylko brzuch poboli no i jestem na pewno nadwrazliwa i szybciej się denerwuje.
    Ja nie miałam w tamtej ciąży bardzo długo.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wrote:
    Baylee, popieram, ciesz się tym. Ja w sumie póki co też nic specjalnego nie czuję, ale jednak senna jestem. Właśnie przed 19 wrzuciłam dziecko do łóżeczka, bo mama musi chwilkę poleżeć.. obudziłam się godzinę później, dziecko też zasnęło. Czeka nas maraton z nią do 24 ;-)
    A dlaczego do 24?tak wam zasypia?

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • meerici Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wrote:
    No ja nie jestem lekarzem, ale macica się rozciąga jak już musi (maluch rośnie) a nie jak ma 1 cm ;-P
    I z tą ciepłą kąpielą..byle nie za ciepła. A najlepiej prysznic. Ja nie mam wanny, ale jak powiedziałam lekarce z kliniki, że siedziałam na termach jak jeszcze nie wiedziałam, że się udało, to zbladła i kategorycznie zabroniła grzania tyłka gdziekolwiek.
    Tu nie chodzi o wielkość zarodka, ale o to ze hormony wariują i pobudzają wiązadła macicy do rozciągania, tak mi to tłumaczył mój lekarz. Tam się dzieje armagedon, nie ma się co dziwić, że czasem zakłuje i poboli ;)

• meerici Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj tak,też bym już chciała serduszko zobaczyć :)
    meerici czy on w jakimś stopniu jest niebezpieczny niezależnie na jakim etapie ciąży?
    Na pewno trzeba to kontrolować. Każdy przypadek jest inny (ja akurat mam torbiel endometrialną, nie powstała przy stymulacji) mój ginekolog kazał sie tym nie przejmować. Odkąd pamietam zawsze słyszałam, że najlepszym lekarstwem na torbiele jest ciąża, nic tylko zachodzić i patrzeć jak znikają :)

Wysłany: 31 stycznia 2019, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no moja to po stymulacji niestety i pojawiła się z ciążą.. oczywiście za tydzień już kontrola i mam nadzieję,że zacznie znikać. Póki co będę się oszczędzać ,brać leki i czekać..

kalcia64 lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • meerici Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no moja to po stymulacji niestety i pojawiła się z ciążą.. oczywiście za tydzień już kontrola i mam nadzieję,że zacznie znikać. Póki co będę się oszczędzać ,brać leki i czekać..
    Będzie dobrze ;) a idziesz na kontrolę w sprawie tej torbieli czy liczysz juz na serduszko? Ja wizytę serduszkową mam dopiero na 16.02 :/ to czekanie jest paskudne. Ale od jutra na 2tygodniowym urlopie także jakos sobie miło zorganizuję czas, poodpoczywam i mam nadzieję, że szybko ten czas zleci.

A tak w ogóle dziewczyny to Kinia usunęła konto i zniknął nasz pierwszy post z datami.

Wysłany: 31 stycznia 2019, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiesz co, powiedział,że za tydzień bo będzie już fajnie więcej widać- myślę o zarodku a serduszko za 2 tygodnie,chociaż położna mówiła,że może być serduszko ale ona nie wtajemniczona :P ale na pewno skontrolowanie torbieli też miał na myśli.

Kinia! faktycznie...o co chodzi?
    Sarra przejmujesz stery jako pierwsza?

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meerici wrote:
    A tak w ogóle dziewczyny to Kinia usunęła konto i zniknął nasz pierwszy post z datami.
    Szkoda strasznie :( fajnie jak jest lista. Moglyby byc loginy, wiek, miejscowosc, a potem plec, imie, a na koniec data urodzi, waga, wzrost. Teraz pierwsza na pierwszej stronie jest Sarrrra. Podejmiesz sie??

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przepraszam ale nie zobowiązuje się bo boję się że za długo byście czekały na wpisy. W marcu idę do pracy i będzie u mnie gorąco. Co do kini to na forum są wynajmowane osoby które mają takie wątki zakładać. Najwyraźniej oba taka była. U nas w czerwcowkach 18 r. też tak było.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2019, 21:58

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png

Wysłany: 31 stycznia 2019, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehh.. Sunshine może Ty jako druga?

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogę założyć nam listę :) jutro się tym zajmę :)

przedszkolanka:), moni05, Jupik, mila_88, kkkaaarrr lubią tę wiadomość

• Jupik Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    A dlaczego do 24?tak wam zasypia?

No nasze dziecko to żywe złoto z akcentem na żywe ;-) Miała taki moment już, że ją kładliśmy o 21, ale potem pojechaliśmy na urlop, potem Święta, jeżdzenie po rodzinie i się rozregulowała - wystarczy jej przesunięcie jakiejś drzemki albo chociaż 10 min spania w aucie i może fikać następne 3 godziny. Typowy baranek. Teraz nam chodzi spać ok.22, czasem później. A dziś jak się obudziłam była ok.19.45 i wtedy ją też obudziłam (spała myślę nie dłużej niż 30 min.), więc już wiadomo było, że o 22 nie pójdzie. Położyłam ją po 23 i jeszcze nie śpi, łazi sobie w łóżeczku i coś gada. Mąż nocny Marek, Kinga ma też po nim.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Dziewczyny przepraszam ale nie zobowiązuje się bo boję się że za długo byście czekały na wpisy. W marcu idę do pracy i będzie u mnie gorąco. Co do kini to na forum są wynajmowane osoby które mają takie wątki zakładać. Najwyraźniej oba taka była. U nas w czerwcowkach 18 r. też tak było.

No nie miałam pojęcia, że wynajmują osoby do zakładania wątków :-/

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
‹‹ 22 23 24 25 26 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ