X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Agu1 Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2019, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Panie :) ostatnia miesiaczka 25grudnia nieregularne okredy przez karmienie piersia 13 msc córy, starania od sierpnia i 29 stycznia dwie grube krechy a 30.01 beta 786.10 :) dalej nie moge uwiersyc szczegolnie, ze objawow nie mamw ogole procz tego ze jem za ośmiu :) i lekko kluje czasem podbrzusze :)

oar8csqvruh93gj7.png
    km5scwa1vgft2op7.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Ja dzisiaj czuję jajniki. Już w głowie sobie poprzestawialam wszystko. Powoli planuje jak to wszystko ugryźć z działalnością. Powiem wam tak. Moi znajomi większość ma jedno dziecko. Chcieli drugie ale... Zawsze coś i dzieci mają już 3 4 lata. U mnie będzie prawie jak bliźniaki. Do jednej klasy nie pójdą ale... Rok po roku nieczęsto wprowadza się duże zmiany w szkołach itd.

Mam nadzieję że dzieci będą się same sobą zajmować co też nam pomoże.
    No u mnie do szkoły to 2 lata różnicy będzie przez to że mały z grudnia. Mi się powoli kończyli bezdzietni znajomi. Zostali w sumie ci co nie chcą, albo nie mają z kim, albo nie mogą.

Sarrrra a chciałabyś teraz córkę czy syna? Ja to czasem myślę, że dla siebie chciałabym córkę bo brakuje mi różu ale z drugiej strony dla małego lepiej było by mieć brata. Mała różnica, te same zabawy zabawki zainteresowania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2019, 11:10

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine, ladne motto nam wybralas :)

sunshine03 lubi tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • emikey Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mila_88 wrote:
    Dziewczyny, ja mam kryzys wiary dzisiaj... Objawy zamiast nabierać na sile, słabną. Tak bardzo się boję, że stracę mój pęcherzyk. Nie chcę, żeby ta bajka się kończyła.

Wczoraj też czułam okropne parcie w jajnikach i w macicy. Aż wzięłam nospę. Dzisiaj - cisza. Tak jak piszecie: boli - źle, nie boli - jeszcze gorzej. Wróciłam w środę do pracy, ale dzisiaj wyjątkowo ciężko mi się na robocie skupić.
    Nie piszę tego po to, żebyście mnie pocieszały, po prostu chcę się z kimś podzielić.

Od kilku dni mam takie żywe sny. Takie kolorowe, ale nie zawsze dobre. Budzę się w nocy, widzę, że jestem w łóżku. Mąż obok. Jest ok. Zamykam oczy i od razu przenoszę się z powrotem do tego samego snu. Ale na początku mam świadomość, że to sen i w pewnym stopniu mogę nim kierować. Nierealne to jest, taka wirtualna rzeczywistość. Też tak macie?
    Sny w ciąży to ciekawy temat. Chyba nigdy nie miałam tak powalonych snow jak w ciąży z synkiem. Ale ponoć to norna

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra u Was rocznikowo rok różnicy, więc jakby się uprzeć możecie puścić razem do szkoły- my mamy taki plan ;-)
    Emikey, u mnie odwrotnie. Trochę myślę, czy nie fajnie byłoby mieć chłopaka, ale ze względu na Kinie fajniej by było z dziewczynką ;-) Mąż nietypowo- Kinia to taka córeczka tatusia, że do synka wcale mu nie spieszno ;-) ale-tak naprawdę jest tak jak za pierwszym razem-liczy się dla nas tylko to, żeby było zdrowe. A czy chłopak czy dziewczyna, cóż to ma za znaczenie w sumie.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milla ja mam dzis to samo...
    wczoraj martwilam sie ze boli brzuch
    dzisiaj stresuje sie brakiem tych boli..
    do tego jeszcze caly czas bolaly mnie piersi..a dzisiaj nic..jak ręką odjął..

Doskonale wiem co czujesz Kochana..

(Gdybym mogla byłabym u gina codziennie,chyba jak kazda z nas)

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• emikey Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pociesze was... Już nigdy nie przestaniecie się martwić :P w ciąży zawsze coś, potem poród, a potem płacze, nie robił kupy 2 dni, za mało jadł, za późno wrócił do domu

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj bez bóli,chore dziecko i panika ;p
    Kalcia dziekuje ;) jestem dobrej myśli że moja zniknie.
    Agu witaj ;)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam sny powalone nawet jak w ciąży nie jestem ;-) Czasem wolałabym w ogóle nie śnić. Mąż to się chyba czasem boi moich snów, bo już mialam parę ala-proroczych. Ale to rzadko. Często sny to właśnie wynik naszych podświadomych lub świadomych lęków. Czyli stanu naszego ducha. Jak jestem spokojna sny mam dobre. Jak coś mnie trapi, oj, wtedy mi się w nocy dzieje. Chyba nie mam nocy, żeby mi się nic nie śniło.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sny są ponoć odwrotnoscia rzeczywistości. W ciąży dużo dziewczyn ma też sny erotyczne.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Baylee Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2019, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila też się martwię a objawow praktycznoe zero mam ale pewnie za tydzień czy dwa będzie inaczej. Betę zrobiłam 16dpt i była już 2512,nie mam plamien żadnych więc wierzę że jest dobrze

16uddqk30vgif7kq.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sama nie wiem czy wolalabym teraz chlopca czy dziewczynke. Z chlopakiem juz temat o obeznany, a z drugiej strony zawsze marzyl mi sie starszy brat..

Ale, bez wzgledu na preferencje, a w zasadzie ich brak, mam jakies takie wewnetrzne przekonanie, ze bedzie dziewczynka.

Macie juz jakies typy imion? U nas bedzie Bruno albo Nina :D

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • emikey Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    A ja sama nie wiem czy wolalabym teraz chlopca czy dziewczynke. Z chlopakiem juz temat o obeznany, a z drugiej strony zawsze marzyl mi sie starszy brat..

Ale, bez wzgledu na preferencje, a w zasadzie ich brak, mam jakies takie wewnetrzne przekonanie, ze bedzie dziewczynka.

Macie juz jakies typy imion? U nas bedzie Bruno albo Nina :D
    Mi się też wydaje, że dziewczynka ale to tylko ze względu na to, że czuję się inaczej niż z synem i mam totalnie inne smaki. Z synem mogłam żyć na kiwi, porzeczkach i agrescie a teraz rzuca mnie na myśl o herbacie z cytryna. Teraz najbardziej mi się chce majonezu serkow topionych i bitej śmietany hahha. Imiona hmm... Córka to na 100% Izabella. A syn to Konstanty ale jeszcze nie ma 100%.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam przeczucie, że chłopak, chociaż jedyne moje marzenie to, żeby było zdrowe i donoszone, a płeć nieważna :)

listę imion zrobiliśmy przy poprzedniej ciąży, ale przez to poprzednie poronienie z wyborem imienia się jeszcze wstrzymamy na pewno. Dla dziewczynki lista była bogata, a dla chłopaka nic nie mogliśmy wybrać ;)

• emikey Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine03 wrote:
    ja mam przeczucie, że chłopak, chociaż jedyne moje marzenie to, żeby było zdrowe i donoszone, a płeć nieważna :)

listę imion zrobiliśmy przy poprzedniej ciąży, ale przez to poprzednie poronienie z wyborem imienia się jeszcze wstrzymamy na pewno. Dla dziewczynki lista była bogata, a dla chłopaka nic nie mogliśmy wybrać ;)
    Ja w pierwszej ciąży od momentu testu byłam pewna, że to chłopak. Nie wiem czemu ale takie przeczucie. Teraz jakoś jak wyobrażam sobie dziecko, To widzę tylko dziewczynke. Zobaczymy czy przeczucie znów się sprawdzi czy to mój wymyśl.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuję córe :D

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko ponoć jak beta tak kosmicznie rośnie to na dziewczynkę właśnie :D

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

• kalcia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pamietam zawsze marzyłam najpierw o synu, pierwsza ciąża i i usg w 12 tc- syn! Super, myśle sobie, marzenia się spełniają... potem 14 tc już córka... ja płacz. Jak ja sobie z nią poradzę, mam dwóch młodszych braci, których praktycznie wychowałam, nie mam obwiniania z dziewczynkami, z mama i babcia miałam tragiczne relacje, jak ja zbuduje je z córka? Ale później się oswoiłam i postawiłam sobie za punkt honoru, ze nie popełnię tych błędów co moja mama i z córcia będę miała cudowne rwlacje. Teraz ma dwa lata i w sumie niewyobrażalne dla mnie to, ze jest spełnieniem moich marzeń. Jest nasza córunia kochana :) teraz chciałabym dla niej siostrę, żeby miały sobie i dobry kontakt, ale nie chce się znowu nastawiać, bo znów pójdzie nie no mojej myśli i będzie głupie rozczarowanie, a wiem ze to nie ma znaczenia. Ma być silne i zdrowe! A imiona dla naszych dzieci wybraliśmy już przed ślubem :D Konstancja- Kosia, Antonina- Tosia i Ignacy-Ignas :)

Paolka_25 lubi tę wiadomość

hchy43r8jppec09d.png
    l22ne6yd6rygrh0v.png
    i1vregz2ti2cyxol.png
    10dpo-18,5 beta, 12dpo-94,6 beta
    24 lata
  • emikey Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tą beta to czytałam, że głupoty. Pisały na forum dziewczyny które miały niska z dziewczynka i wysoką z chłopcami. Więc bym się nie sugerował tym.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w pierwszej ciąży teściowa cały czas gadała, że chłopak, a wyszło, że dziewczyna. Teraz też na nic się nie nastawiam, i identycznie jak w 1 ciąży marzę tylko, żeby było zdrowe i donoszone. I pewnie byłoby podobnie, z imieniem dla dziewczynki problemu byśmy nie mieli, z chłopakiem gorzej. Ale w sumie imię Kinga przyszło do nas samo, i liczę, że jak nadejdzie czas i w tej ciąży jakieś imię do nas samo przyjdzie :-)

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
‹‹ 24 25 26 27 28 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ