X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • _nova Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się ja i moja blada kreska :)

Coś o sobie: mam 27 lat i jestem mamą 8 (!) miesięcznego Cudu. (Sarrrra pamiętam Cię z czerwcówek, która namiętnie poczytywałam w ciąży, ale jakoś nie było okazji się ujawnić).
    Razem z mężem chcieliśmy mieć kolejne dziecko z małą różnicą wieku. Nie spodziewaliśmy się, że tak szybko nam pójdzie. Jesteśmy szczęśliwi i przerażeni. Różnica wieku między dzieciakami będzie nieznaczna - rok i 4/5 miesięcy.
    Planowany termin porodu to 12 październik.

Z objawów: czuję lekkie ciągnięcie w macicy. Mam wrażenie, że mój organizm na szybko przypomina sobie stan ciąży. Jestem ostatnio meeega senna.
    Bety nie robię. W poniedziałek zadzwonię umówić się na wizytę do mojego gina.

Obecnie jestem na urlopie macierzyńskim i nie mam pojęcia, jak powiedzieć w pracy, że jednak nie wracam w czerwcu...

Życzę wszystkim powodzenia oraz zdrowych i donoszonych ciąż. Trzymajmy się razem :))

Paolka_25 lubi tę wiadomość

• Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine mnie pominęłaś
    3.10

Paolka _25
  • Agu1 Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2019, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie zupełny brak objawów procz zarlocznosc :( zupelnie inaczej niz w 1 ciazy, bo wtedy mialam juz mdlosci piersi okropnie bolaly a teraz nic.. dziewczyny martwic sie tym czy moze cieszyc

oar8csqvruh93gj7.png
    km5scwa1vgft2op7.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Z tą beta to czytałam, że głupoty. Pisały na forum dziewczyny które miały niska z dziewczynka i wysoką z chłopcami. Więc bym się nie sugerował tym.
    te zgadywania to raczej zabawa :P szanse i tak są 50/50 ;)

• Dominika32 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie bedzie az 12 lat roznicy miedzy dziecmi;-)

Najpierw bylo za wczesnie,potem aaa to jeszcze troche bo za maly...
    az wkoncu jak zapadla decyzja to nie moglam zajsc,potem poronienie i ponad rok staran...i uzbieralo sie 12 lat roznicy.Takze wszystkie "za malo je,za duzo spi..itp,itd to ja doskonale znam i sie nie boje bo jak juz bedzie z nami to ogarne wszystko!(jak my wszystkie)

Najgorsze jest wyczekiwanie..."AZ JUZ BEDZIE"

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2019, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolka_25 wrote:
    Sunshine mnie pominęłaś
    3.10
    już dopisałam :)

• Jupik Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agu1 wrote:
    A u mnie zupełny brak objawów procz zarlocznosc :( zupelnie inaczej niz w 1 ciazy, bo wtedy mialam juz mdlosci piersi okropnie bolaly a teraz nic.. dziewczyny martwic sie tym czy moze cieszyc

U mnie podobnie. Żre teraz na umor ;-) może podświadomie, bo w tamtej ciąży już chyba na tym etapie ogromne mdłości, potem wymioty, schudłam 7 kilo..a teraz ciągle jestem głodna i jem ile wlezie, bo się boję powtórki z rozrywki, więc wolę się najeść na zaś. Póki co ja się cieszę :-) z martwienia się nic dobrego nie wynika.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo ja teź żre! A mdłosci powinnam dostac w niedziele ;p
    Sunshine i podobno mega mdlosci na corke- mi się sprawdziło;p

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jak mdłości na córkę to mi się też sprawdziło. Z nawiązką.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • _nova Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym przyrostem bety i określeniem płci, to takie samo wróżenie z fusów, jak z chińskim kalendarzem https://mamotoja.pl/kalendarz-chinski.html ;p
    Sprawdzić dla zabawy nie zaszkodzi - mi przy pierwszej ciąży się potwierdziło. Jest chłopak! Teraz pokazuje, że ma być dziewczynka, ale jakoś pod skórą czuję kolejnego męskiego potomka.

Sunshine03 - dzięki za dopisanie do listy :))

• Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Ja czuję córe :D

Też chciałabym czuć córę<3 ciąża z synem zupelnie inaczej się zaczynała więc może... Może... :-) Zobaczymy jak to dalej się potoczy :-)

Paolka _25

Wysłany: 1 lutego 2019, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wrote:
    U mnie podobnie. Żre teraz na umor ;-) może podświadomie, bo w tamtej ciąży już chyba na tym etapie ogromne mdłości, potem wymioty, schudłam 7 kilo..a teraz ciągle jestem głodna i jem ile wlezie, bo się boję powtórki z rozrywki, więc wolę się najeść na zaś. Póki co ja się cieszę :-) z martwienia się nic dobrego nie wynika.
    Haha ja tak samo podchodze :D

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi chiński kalendarz pokazał córkę a mam syna :)

EnhBp1.png
    Zdbo.png

Wysłany: 1 lutego 2019, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha :D
    Ja mam pierwsza zachcianke- uszka z barszczem!!

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Oo ja teź żre! A mdłosci powinnam dostac w niedziele ;p
    Sunshine i podobno mega mdlosci na corke- mi się sprawdziło;p

To wszystko właśnie jest tylko "podobno" ;-) ja z synem wymiotowałam do ostatnich dni, do 42 tygodnia. Na początku bardzo... Później już sporadycznie 1-2 razy w tyg. Ale do samego końca.

Paolka _25

Wysłany: 1 lutego 2019, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolka strasznie Ci współczuje..ja mialam do 4 miesiaca i byla masakra. Kroplówki tylko dawały rade..

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _nova wrote:
    Z tym przyrostem bety i określeniem płci, to takie samo wróżenie z fusów, jak z chińskim kalendarzem https://mamotoja.pl/kalendarz-chinski.html ;p
    Sprawdzić dla zabawy nie zaszkodzi - mi przy pierwszej ciąży się potwierdziło. Jest chłopak! Teraz pokazuje, że ma być dziewczynka, ale jakoś pod skórą czuję kolejnego męskiego potomka.

Sunshine03 - dzięki za dopisanie do listy :))

Mnie chiński kalendarz przewiduje drugiego chlopaka, mam nadzieję że się nie sprawdzi :-P tym bardziej, że jakoś nie czuję tego chłopaka... Ale mówią, że co ciąża to inaczej ;-)

Paolka _25
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2019, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Mam nadzieję, że nie zapeszę, ale co, też się na październikowe mamusie wpiszę :)

Wpiszcie mnie na 5.10.2019 :)

We wtorek mam USG i liczę, że zobaczę pęcherzyk, bo początki cóż były ciężkie z @ na czele po pozytywnej becie :)

Trzymam kciuki za Nasze maluszki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2019, 12:41

• Baylee Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2019, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płeć obojętna, zawsze chciałam synka ale mam tak super siostrzenice ze mogłaby być dziewczynka :) zresztą to moje pierwsze dziecko, więc tym bardziej co za różnica. Byle by było zdrowe. Tak sobie myślę ze z wiekiem jednak z córką mogę mieć większą więź niż z córką, przyjacielska bo płeć ta sama ale zobaczymy :)

16uddqk30vgif7kq.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten chiński kalendarz z linka z kilku postów wyżej źle liczy na podstawie wpisanych danych. Sama tabelka jest ok, ale po wpisaniu daty urodzenia dodaje ze dwa lata i przesuwa do tylu miesiąc poczęcia.

Tu ta sama tabelka, wystarczy spojrzec na wiersz z swoim wiekiem, chyba wszystkie tu zgromadzone mialysmy owu w styczniu, wiec poatrzymy na kolumne pierwsza i wiersz ze swoim wiekiem.
    https://dzidziusiowo.pl/planujemy-ciaze/starania-o-dziecko/1880-chinski-kalendarz-plci-jak-zaplanowac-plec-dziecka

U mnie w pierwszej, straconej ciazy kalendarz pokazywal chlopca a byla dziewczynaka. Za drugim razem pokazywal chlopca i byl chlopiec. Celnosc 50%. Teraz pokazuje dziewczynke :)

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
‹‹ 25 26 27 28 29 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ