X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • _nova Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się ja i moja blada kreska :)

Coś o sobie: mam 27 lat i jestem mamą 8 (!) miesięcznego Cudu. (Sarrrra pamiętam Cię z czerwcówek, która namiętnie poczytywałam w ciąży, ale jakoś nie było okazji się ujawnić).
    Razem z mężem chcieliśmy mieć kolejne dziecko z małą różnicą wieku. Nie spodziewaliśmy się, że tak szybko nam pójdzie. Jesteśmy szczęśliwi i przerażeni. Różnica wieku między dzieciakami będzie nieznaczna - rok i 4/5 miesięcy.
    Planowany termin porodu to 12 październik.

Z objawów: czuję lekkie ciągnięcie w macicy. Mam wrażenie, że mój organizm na szybko przypomina sobie stan ciąży. Jestem ostatnio meeega senna.
    Bety nie robię. W poniedziałek zadzwonię umówić się na wizytę do mojego gina.

Obecnie jestem na urlopie macierzyńskim i nie mam pojęcia, jak powiedzieć w pracy, że jednak nie wracam w czerwcu...

Życzę wszystkim powodzenia oraz zdrowych i donoszonych ciąż. Trzymajmy się razem :))

Paolka_25 lubi tę wiadomość

• Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine mnie pominęłaś
    3.10

Paolka _25
  • Agu1 Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2019, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie zupełny brak objawów procz zarlocznosc :( zupelnie inaczej niz w 1 ciazy, bo wtedy mialam juz mdlosci piersi okropnie bolaly a teraz nic.. dziewczyny martwic sie tym czy moze cieszyc

oar8csqvruh93gj7.png
    km5scwa1vgft2op7.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Z tą beta to czytałam, że głupoty. Pisały na forum dziewczyny które miały niska z dziewczynka i wysoką z chłopcami. Więc bym się nie sugerował tym.
    te zgadywania to raczej zabawa :P szanse i tak są 50/50 ;)

• Dominika32 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie bedzie az 12 lat roznicy miedzy dziecmi;-)

Najpierw bylo za wczesnie,potem aaa to jeszcze troche bo za maly...
    az wkoncu jak zapadla decyzja to nie moglam zajsc,potem poronienie i ponad rok staran...i uzbieralo sie 12 lat roznicy.Takze wszystkie "za malo je,za duzo spi..itp,itd to ja doskonale znam i sie nie boje bo jak juz bedzie z nami to ogarne wszystko!(jak my wszystkie)

Najgorsze jest wyczekiwanie..."AZ JUZ BEDZIE"

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2019, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolka_25 wrote:
    Sunshine mnie pominęłaś
    3.10
    już dopisałam :)

• Jupik Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agu1 wrote:
    A u mnie zupełny brak objawów procz zarlocznosc :( zupelnie inaczej niz w 1 ciazy, bo wtedy mialam juz mdlosci piersi okropnie bolaly a teraz nic.. dziewczyny martwic sie tym czy moze cieszyc

U mnie podobnie. Żre teraz na umor ;-) może podświadomie, bo w tamtej ciąży już chyba na tym etapie ogromne mdłości, potem wymioty, schudłam 7 kilo..a teraz ciągle jestem głodna i jem ile wlezie, bo się boję powtórki z rozrywki, więc wolę się najeść na zaś. Póki co ja się cieszę :-) z martwienia się nic dobrego nie wynika.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo ja teź żre! A mdłosci powinnam dostac w niedziele ;p
    Sunshine i podobno mega mdlosci na corke- mi się sprawdziło;p

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jak mdłości na córkę to mi się też sprawdziło. Z nawiązką.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • _nova Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym przyrostem bety i określeniem płci, to takie samo wróżenie z fusów, jak z chińskim kalendarzem https://mamotoja.pl/kalendarz-chinski.html ;p
    Sprawdzić dla zabawy nie zaszkodzi - mi przy pierwszej ciąży się potwierdziło. Jest chłopak! Teraz pokazuje, że ma być dziewczynka, ale jakoś pod skórą czuję kolejnego męskiego potomka.

Sunshine03 - dzięki za dopisanie do listy :))

• Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Ja czuję córe :D

Też chciałabym czuć córę<3 ciąża z synem zupelnie inaczej się zaczynała więc może... Może... :-) Zobaczymy jak to dalej się potoczy :-)

Paolka _25

Wysłany: 1 lutego 2019, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wrote:
    U mnie podobnie. Żre teraz na umor ;-) może podświadomie, bo w tamtej ciąży już chyba na tym etapie ogromne mdłości, potem wymioty, schudłam 7 kilo..a teraz ciągle jestem głodna i jem ile wlezie, bo się boję powtórki z rozrywki, więc wolę się najeść na zaś. Póki co ja się cieszę :-) z martwienia się nic dobrego nie wynika.
    Haha ja tak samo podchodze :D

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi chiński kalendarz pokazał córkę a mam syna :)

EnhBp1.png
    Zdbo.png

Wysłany: 1 lutego 2019, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha :D
    Ja mam pierwsza zachcianke- uszka z barszczem!!

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Oo ja teź żre! A mdłosci powinnam dostac w niedziele ;p
    Sunshine i podobno mega mdlosci na corke- mi się sprawdziło;p

To wszystko właśnie jest tylko "podobno" ;-) ja z synem wymiotowałam do ostatnich dni, do 42 tygodnia. Na początku bardzo... Później już sporadycznie 1-2 razy w tyg. Ale do samego końca.

Paolka _25

Wysłany: 1 lutego 2019, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolka strasznie Ci współczuje..ja mialam do 4 miesiaca i byla masakra. Kroplówki tylko dawały rade..

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _nova wrote:
    Z tym przyrostem bety i określeniem płci, to takie samo wróżenie z fusów, jak z chińskim kalendarzem https://mamotoja.pl/kalendarz-chinski.html ;p
    Sprawdzić dla zabawy nie zaszkodzi - mi przy pierwszej ciąży się potwierdziło. Jest chłopak! Teraz pokazuje, że ma być dziewczynka, ale jakoś pod skórą czuję kolejnego męskiego potomka.

Sunshine03 - dzięki za dopisanie do listy :))

Mnie chiński kalendarz przewiduje drugiego chlopaka, mam nadzieję że się nie sprawdzi :-P tym bardziej, że jakoś nie czuję tego chłopaka... Ale mówią, że co ciąża to inaczej ;-)

Paolka _25
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2019, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Mam nadzieję, że nie zapeszę, ale co, też się na październikowe mamusie wpiszę :)

Wpiszcie mnie na 5.10.2019 :)

We wtorek mam USG i liczę, że zobaczę pęcherzyk, bo początki cóż były ciężkie z @ na czele po pozytywnej becie :)

Trzymam kciuki za Nasze maluszki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2019, 12:41

• Baylee Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2019, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płeć obojętna, zawsze chciałam synka ale mam tak super siostrzenice ze mogłaby być dziewczynka :) zresztą to moje pierwsze dziecko, więc tym bardziej co za różnica. Byle by było zdrowe. Tak sobie myślę ze z wiekiem jednak z córką mogę mieć większą więź niż z córką, przyjacielska bo płeć ta sama ale zobaczymy :)

16uddqk30vgif7kq.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten chiński kalendarz z linka z kilku postów wyżej źle liczy na podstawie wpisanych danych. Sama tabelka jest ok, ale po wpisaniu daty urodzenia dodaje ze dwa lata i przesuwa do tylu miesiąc poczęcia.

Tu ta sama tabelka, wystarczy spojrzec na wiersz z swoim wiekiem, chyba wszystkie tu zgromadzone mialysmy owu w styczniu, wiec poatrzymy na kolumne pierwsza i wiersz ze swoim wiekiem.
    https://dzidziusiowo.pl/planujemy-ciaze/starania-o-dziecko/1880-chinski-kalendarz-plci-jak-zaplanowac-plec-dziecka

U mnie w pierwszej, straconej ciazy kalendarz pokazywal chlopca a byla dziewczynaka. Za drugim razem pokazywal chlopca i byl chlopiec. Celnosc 50%. Teraz pokazuje dziewczynke :)

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
‹‹ 25 26 27 28 29 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ