Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Nowa na dzieli, trzymaj się!
Ja długo nie brałam witamin, miałam Mama DHA, bo mnie po nich okropnie mdliło, nawet jak brałam na noc. Teraz zaczęłam znów brać, ale Falvit Mama (brałam je jak karmiłam piersią), bo od tego Mama DHA mnie odrzuca. Jak mi się skończą zastanowię się jakie kupić. -
nick nieaktualnyDziewczyny, w kwestii zaprać, polecam ten syrop Duphalac - mi naprawdę pomógł (problem miałam ogromny mimo diety teoretycznie zdrowej: owsianki na śniadanie z otrębami, siemieniem i pestkami, dużą ilością owoców i generalnie raczej niewielkiej ilości jedzenia). Także u mnie waga pokazuje już ok + 2 kg i brzuch już widoczny
W kwestii witamin biorę OmegaMed Optima Forte (ale koniecznie Forte) - dobre to, same potrzebne składniki, może nie najtańsze. Jedyny minus to dawkowanie (3 x dziennie). Dodatkowo zapisany przez Gina kwas foliowy 5mg.
No i duphaston + heparyna (zastrzyki już nawet nie robią na mnie wrażenia)
-
Nowa na dzielni-współczuję, trzymaj się :*
Z witamin biorę kwas foliowy i wit d jak o niej pamiętam, i parę razy w tygodniu falvit mama. Ale ta doktorka co do niej chodzę kazała mi przynieść te witaminy, bo nie wie co w tym jest i musi zobaczyć, bo wg niej kobiety teraz za bardzo się suplementuja w ciąży. Kazała mi kupić summavit d, tam jest tylko jod, kwas foliowy i wit d, i wg niej to wystarczy. No i dha też pozwoliła brać, muszę w końcu zacząć. -
wiktoriaa wrote:No ja już też tak robić nie będę. Z sumie z dietą problemu nie mam, słodkie mi odrzuciło, wcześniej mogłam jeść non stop, jem dużo owoców, nawet dziś kupiłam płatki owsiane górskie ale nie wiem czy dam radę to przełknąć
-
Nowanadzielni, bardzo smutna wiadomość... przykro mi, trzymam kciuki, bądź silna.
Przeczuwałaś coś? Jakieś objawy ?
Co do witamin biorę Prenatal uno ale za kilka dni się kończą i nie wiem czy brać Prenatal duo bo są strasznie drogie.
A ten vitaminer z dha ktoś brał? Poleca ?
-
Darunia28 wrote:Mam nadzieje. Wszędzie wypisują ze jak boli na środku w dole brzucha z ciągnięciem do dołu to zwiastuje to poronienie. A to moja pierwsza ciąża i czasami wariuje. Po prostu nie wiem co jest normalne a co nie jest. Myśle ze z druga będę już bardziej świadoma.
Jeśli pojawi się intensywne krwawienie albo bóle będą nie do wytrzymania to wtedy skonsultuj się z lekarzem.
🤵🏽♀️34
ahm <0,1 / KIR BX, kilka nieobecnych / Allo mlr 0%
🤵🏻♂️34 ⭐
2019 - Angelius GM - amh 0,14;
bakteria, po wyleczeniu -> wonder baby 👶💗
2022 - Angelius MP - amh leci, omnitrope, androtop, cycloprogynova
✨ 11.2023 DuoStim -> 2 komórki
-> ❄ 5BB -> ET ❌
✨ 9.2024 Stymulacja -> punkcja -> lipa
✨ 11.2024 Stymulacja przerwana (poor responder)
✨ 2.2025 Stymulacja -> punkcja -> lipa
Decyzja o AZ 🔮
Czeka na nas 3BB 🌼-> 4.2025 ? -
Dziewczynki trzymam kciuki za dzisiejsze genetyczne! Liczę na same dobre wieści🤵🏽♀️34
ahm <0,1 / KIR BX, kilka nieobecnych / Allo mlr 0%
🤵🏻♂️34 ⭐
2019 - Angelius GM - amh 0,14;
bakteria, po wyleczeniu -> wonder baby 👶💗
2022 - Angelius MP - amh leci, omnitrope, androtop, cycloprogynova
✨ 11.2023 DuoStim -> 2 komórki
-> ❄ 5BB -> ET ❌
✨ 9.2024 Stymulacja -> punkcja -> lipa
✨ 11.2024 Stymulacja przerwana (poor responder)
✨ 2.2025 Stymulacja -> punkcja -> lipa
Decyzja o AZ 🔮
Czeka na nas 3BB 🌼-> 4.2025 ? -
ManiaM wrote:A ten vitaminer z dha ktoś brał? Poleca ?
Dostałam w spadku listek Pregny, jak mi się skończy to nie wykluczone, że wrócę do vitaminera. Choć researchu w tej ciąży jeszcze nie robiłam, 3 lata temu vitaminer dha miał bardzo ładną jakość do ceny -
Ja poszperałam i znalazłam ciekawy artykuł z analizą składów popularnych witamin w ciazy i chyba zdecyduje się na prenatal duo jednak. Ma wszystko co potrzeba, nic dodać nic ująć. Jeden minus to taki że 3 tabletki dziennie. Ale myślę kwestia przyzwyczajenia
-
Darunia bóle jak na @ są normalne. O ile tylko nie zaczyna boleć nie do wytrzymania.
Dzięki za pocieszenie w sprawie chudnięcia... Może jakoś przetrwam
CodziennoscM ja przed ciążą też nie miałam idealnej figury, jakieś 8kg do zrzucenia. Ale od kiedy jestem w ciąży nie interesuje mnie ile przytyje. Chociaż na razie to działa w drugą stronę... Tak, że ja bardzo chce, żeby dzidziuś sobie rósł i mogę być nawet kulą -
Nowa na dzielni strasznie mi przykro. Trzymaj się
Ja biorę prenatal uno. Przed ciążą osobno Wit d i magnez plus kwas foliowy. Jak skończy się opakowanie pranatalu to kupię vitaminer prenatal z dha.
Ja znowu mam rewolucje. Zaparcie miałam całe dwa dni. U mnie jedzenie pomaga jem płatki ryżowe na mleku kokosowym, suszonymi owocami. Plus chia. Teraz sobie folguje bagietkami czosnkowymi a to gluten i odrazu mam jazdę po jelitach. Plus kiszonki.
Ja przed pierwszym dzieckiem byłam chudzielcem. W ciąży 30 kg na plusie i wyszło Hashimoto i już waga nie wróciła do normy. Ok 65-68 zależy do dnia. Teraz mam nadzieję że nie przytyje dużo a narazie stoję w miejscu. Ale to waga bo z postury to każdy mi daje 55 kg plus mam bardzo odstające kości więc ta waga to oszust.
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Ja wróciłam z usg i jestem wściekła i zawiedziona. Nie sprawdzili nic. Ułożyło się brzuchem do dołu i nie byli w stanie nic sprawdzić. Nic! Poruszali z 2 min i powiedzieli sry że badanie się nie udało. Możesz albo czekać do porodu i zobaczyć czy zdrowe albo szukac prywatnie. To co uslyszalama to że bije serce nawet nie wiem jak szybko i że ma dwie polkule mózgu. Ah no I najwazniejsze że "baby looks lovely". Po to idę na usg żeby usłyszeć że dziecko wygląda uroczo. Banda kreatynow. Male ma 12+3 więc mam kilka dni by znaleźć wolny termin prywatny. Jeszcze mąż mnie wkurzył bo mówi, że tylko narzekam i żeby mu powiedzieć coś dobrego. No to mówię, że baby looks lovely. Bo to jest najważniejsze na badaniu usg przecież.
-
nuśka91 wrote:Darunia bóle jak na @ są normalne. O ile tylko nie zaczyna boleć nie do wytrzymania.
Dzięki za pocieszenie w sprawie chudnięcia... Może jakoś przetrwam
CodziennoscM ja przed ciążą też nie miałam idealnej figury, jakieś 8kg do zrzucenia. Ale od kiedy jestem w ciąży nie interesuje mnie ile przytyje. Chociaż na razie to działa w drugą stronę... Tak, że ja bardzo chce, żeby dzidziuś sobie rósł i mogę być nawet kuląmój egoizm to jedno, ale przede wszystkim moje tycie nie będzie dobre dla dziecka. Cały czas też kontroluje glukoze.
Insta: @CodziennoscM