Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, wykreślicie mnie proszę z listy, jestem niestety po poronieniu. Nie wiem czy ktoś coś mówił wiec krótko pisze
Nie dopisujcie mnie tez proszę w aniołkowie mamy tylko wykreślicie z listy.
Mialam wywoływane poronienie, wszystko ok. Niby 11 tydzień prawie ale ciąża zatrzymała się na 9 tygodniu, przestało bić serduszko, pisze, ze zatrzymał się wcześniej, żeby mniej Was martwić. 8-9 tydzień są kluczowe, jak wtedy serce bije i rozmiar jest odpowiedni to już jest raczej pewnie. Powodzenia wszystkim i udaje się na mała przerwę od tematu ciążyWiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2019, 10:27
2019 początek - strata, 10 tc
Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPaolka_25 wrote:Dziewczyny widzicie linka? Da się go otworzyć? Próbowałam dodać z telefonu
dzisiaj zaczynam 13 tydzień
12+0
na forum najlepiej wybrać ten 3 link, co się pokazuje na zapodaj z BBCode wtedy się bez problemu otwiera z miniaturką
Paolka_25 lubi tę wiadomość
-
przedszkolanka:) wrote:Ja tylko kwas,od 2 trymestru duphavit
Niestety i ja mam problem z zaparciem,wczoraj cierpialam przez to bo brzuch ,podbrzusze i wszystko bolało aż.. -
Nowa na dzielni strasznie mi przykro, dużo siły i wsparcia.
Z witamin biorę kwas, jod i witaminę D. W poprzedniej ciąży brałam Mama DHA dopelherz, moim zdaniem ma najlepszy skład bez żadnych dodatków. Jak skończą mi się pojedyncze tabletki to tez przejdę na ten. I cenowo, jak się zamówi przez neta wychodzi korzystnie cenowo. Np warto zamawiać na doz przez internet z odbiorem w aptece bo wtedy jest ponad 10 zł mniej jak stacjonarnie.
-
Witam was dziewczyny. Jestem w 5 tyg ciąży (4+5) wczoraj na Usg zobaczyłam pęcherzyk. Trochę się martwię... niby wszystko ok czuje się dobrze, żadnych mdłości. Tylko piersi lekko bolą. Jednak dziś w nocy bolał mnie brzuch i taki był nieprzyjemny na środku podbrzusza, ciągnący w dół. Czuje się jakbym miała miesiączkę. Ale nie plamie. Mam tylko dość dużo białej wydzieliny. Ja nawet nie wiem jak wyglądają skurcze miesiączkowe bo bardzo rzadko je miałam. Praktycznie miesiaczki przechodziłam dobrze. Martwię się. Wiem ze jeśli bolą i kłują jajniki to jest ok. Ale ten ból jest inny. Jak u was wyglądały bóle na początku ciąży ? Jest się czym martwić ?
Pozdrawiam -
wiktoriaa wrote:No ja mam to samo prawie płakałam w wc, brzuch, plecy wszystko bolało, rano w końcu coś się zadziało, za to latam i ten śluz sprawdzam nie wiem czy to było podczas wysiłku czy co ale wolę już tak nie przesadzić
Darunia spokojnie,na objawy masz czas jeszcze,ale z doświadczenia źycze by ominëly ;p z tego co opisalaś to wszystko jest ok, ból na tym etapie jest normalny, ważne że plamien nie ma.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2019, 11:18
-
Mam nadzieje. Wszędzie wypisują ze jak boli na środku w dole brzucha z ciągnięciem do dołu to zwiastuje to poronienie. A to moja pierwsza ciąża i czasami wariuje. Po prostu nie wiem co jest normalne a co nie jest. Myśle ze z druga będę już bardziej świadoma.
-
Mała wredota tak się ułożyło, że nie mogą nic sprawdzić. znaczy sprawdzili serce i mózg i są ok. Ale nic więcej nie mogą zmierzyć. Kazali mi się napić i pochodzic 15 min może się Przekręci bo na ruszanie słuchawka nie reagowalo. Już widzę, że będzie tak samo uparte jak mój syn.
-
przedszkolanka:) wrote:Ja tak nie cisne,bo się boję ;p ja wiem,że od diety złej mam problem,bo jem zapychacze. Z Polaa brałam lactuloze,lekarka mi przepisała wtedy.
Darunia spokojnie,na objawy masz czas jeszcze,ale z doświadczenia źycze by ominëly ;p z tego co opisalaś to wszystko jest ok, ból na tym etapie jest normalny, ważne że plamien nie ma.