X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko kwas,od 2 trymestru duphavit ;)
    Niestety i ja mam problem z zaparciem,wczoraj cierpialam przez to bo brzuch ,podbrzusze i wszystko bolało aż..

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2019, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę doppelherz mama aktiv premium :) ma wszystkie witaminy zalecane przez polskie towarzystwo ginekologiczne w ciąży :)

Przed ciążą brałam kwas foliowy i witaminę d3 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2019, 10:05

• nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wykreślicie mnie proszę z listy, jestem niestety po poronieniu. Nie wiem czy ktoś coś mówił wiec krótko pisze :) Nie dopisujcie mnie tez proszę w aniołkowie mamy tylko wykreślicie z listy.

Mialam wywoływane poronienie, wszystko ok. Niby 11 tydzień prawie ale ciąża zatrzymała się na 9 tygodniu, przestało bić serduszko, pisze, ze zatrzymał się wcześniej, żeby mniej Was martwić. 8-9 tydzień są kluczowe, jak wtedy serce bije i rozmiar jest odpowiedni to już jest raczej pewnie. Powodzenia wszystkim i udaje się na mała przerwę od tematu ciąży

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2019, 10:27

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2019, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na dzielni bardzo mi przykro :( mnie też to spotkało w poprzedniej ciąży. Dużo spokoju życzę, zrób sobie trochę wolnego, jakieś wakacje. Wszystko się poukłada.

• Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na dzielni strasznie Ci współczuję... :'( Życzę powodzenia w następnych cyklach i oby wraz z tą wiosną zaświeciło dla Ciebie słońce! Trzymaj się!

Paolka _25

Wysłany: 21 marca 2019, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na dzielni okropnie mi przykro :( trzymaj się Kochana :*

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już się zarejestrowała i czekam w poczekalni. Mąż się jednak nie spóźnił i poszedł z małym do parku.

Kiniorek91, CodziennoscM, Dominika32, Jupik lubią tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na dzielni przykro mi :( trzymaj sie dzielnie :*

Ja juz u dentysty, az mi sie rece poca :(

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/478510875034.jpg.html

_nova lubi tę wiadomość

Paolka _25
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny widzicie linka? Da się go otworzyć? Próbowałam dodać z telefonu :-P dzisiaj zaczynam 13 tydzień ;-) 12+0 ;-)

Paolka _25
  • CodziennoscM Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2019, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na dzielni - też mi bardzo przykro.

Insta: @CodziennoscM
    h44ehqvkxg5mefqn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2019, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolka_25 wrote:
    Dziewczyny widzicie linka? Da się go otworzyć? Próbowałam dodać z telefonu :-P dzisiaj zaczynam 13 tydzień ;-) 12+0 ;-)
    Widać :) na forum najlepiej wybrać ten 3 link, co się pokazuje na zapodaj z BBCode wtedy się bez problemu otwiera z miniaturką :)

Paolka_25 lubi tę wiadomość

• wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Ja tylko kwas,od 2 trymestru duphavit ;)
    Niestety i ja mam problem z zaparciem,wczoraj cierpialam przez to bo brzuch ,podbrzusze i wszystko bolało aż..
    No ja mam to samo prawie płakałam w wc, brzuch, plecy wszystko bolało, rano w końcu coś się zadziało, za to latam i ten śluz sprawdzam nie wiem czy to było podczas wysiłku czy co ale wolę już tak nie przesadzić

syy26iye928jhyb7.png
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na dzielni - bardzo mi przykro. Trzymaj się Kochana

syy26iye928jhyb7.png
  • Paulina099 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na dzielni strasznie mi przykro, dużo siły i wsparcia.
    Z witamin biorę kwas, jod i witaminę D. W poprzedniej ciąży brałam Mama DHA dopelherz, moim zdaniem ma najlepszy skład bez żadnych dodatków. Jak skończą mi się pojedyncze tabletki to tez przejdę na ten. I cenowo, jak się zamówi przez neta wychodzi korzystnie cenowo. Np warto zamawiać na doz przez internet z odbiorem w aptece bo wtedy jest ponad 10 zł mniej jak stacjonarnie.

• Darunia28 Znajoma

Wysłany: 21 marca 2019, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was dziewczyny. Jestem w 5 tyg ciąży (4+5) wczoraj na Usg zobaczyłam pęcherzyk. Trochę się martwię... niby wszystko ok czuje się dobrze, żadnych mdłości. Tylko piersi lekko bolą. Jednak dziś w nocy bolał mnie brzuch i taki był nieprzyjemny na środku podbrzusza, ciągnący w dół. Czuje się jakbym miała miesiączkę. Ale nie plamie. Mam tylko dość dużo białej wydzieliny. Ja nawet nie wiem jak wyglądają skurcze miesiączkowe bo bardzo rzadko je miałam. Praktycznie miesiaczki przechodziłam dobrze. Martwię się. Wiem ze jeśli bolą i kłują jajniki to jest ok. Ale ten ból jest inny. Jak u was wyglądały bóle na początku ciąży ? Jest się czym martwić ?

Pozdrawiam

Wysłany: 21 marca 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiktoriaa wrote:
    No ja mam to samo prawie płakałam w wc, brzuch, plecy wszystko bolało, rano w końcu coś się zadziało, za to latam i ten śluz sprawdzam nie wiem czy to było podczas wysiłku czy co ale wolę już tak nie przesadzić
    Ja tak nie cisne,bo się boję ;p ja wiem,że od diety złej mam problem,bo jem zapychacze. Z Polaa brałam lactuloze,lekarka mi przepisała wtedy.

Darunia spokojnie,na objawy masz czas jeszcze,ale z doświadczenia źycze by ominëly ;p z tego co opisalaś to wszystko jest ok, ból na tym etapie jest normalny, ważne że plamien nie ma.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2019, 11:18

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Darunia28 Znajoma

Wysłany: 21 marca 2019, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje. Wszędzie wypisują ze jak boli na środku w dole brzucha z ciągnięciem do dołu to zwiastuje to poronienie. A to moja pierwsza ciąża i czasami wariuje. Po prostu nie wiem co jest normalne a co nie jest. Myśle ze z druga będę już bardziej świadoma.

• emikey Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała wredota tak się ułożyło, że nie mogą nic sprawdzić. znaczy sprawdzili serce i mózg i są ok. Ale nic więcej nie mogą zmierzyć. Kazali mi się napić i pochodzic 15 min może się Przekręci bo na ruszanie słuchawka nie reagowalo. Już widzę, że będzie tak samo uparte jak mój syn.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Ja tak nie cisne,bo się boję ;p ja wiem,że od diety złej mam problem,bo jem zapychacze. Z Polaa brałam lactuloze,lekarka mi przepisała wtedy.

Darunia spokojnie,na objawy masz czas jeszcze,ale z doświadczenia źycze by ominëly ;p z tego co opisalaś to wszystko jest ok, ból na tym etapie jest normalny, ważne że plamien nie ma.
    No ja już też tak robić nie będę. Z sumie z dietą problemu nie mam, słodkie mi odrzuciło, wcześniej mogłam jeść non stop, jem dużo owoców, nawet dziś kupiłam płatki owsiane górskie ale nie wiem czy dam radę to przełknąć

syy26iye928jhyb7.png
‹‹ 251 252 253 254 255 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ