X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • emikey Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę i rycze w sumie. W 10+3 tyg niby lekarz w Polsce powiedział wstępnie, że widać kość nosowa I przeziornosc jest niska ale kazał przywieść stąd badania. A ja ich nie mam. No i jednak 10+3 to bardzo wcześnie mimo że lekarz bardzo dobry. Dopóki nie znajdę prywatnie będę klebkiem Nerwów. Zapytałam się ich co będzie jak małe na prywatnym się nie odkręcić to mi powiedzieli ze na prywatnych to będą do upadłego robić. Więc czemu nie mogą na normalną służbę zdrowia tak samo. Masz swoje 5 min i wara.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    15.05 mam polowkowe usg. Można wpisać na listę.

Juz 4 usg potwierdziło że bobo jest o 3 dni starsze więc poród 30.09 ale zostawię 3.10 bo wiem Kiedy była owu. Więc wydaje mi się że jest większe a nie starsze. Zreszto życie zweryfikuje tak czy siak.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Sunshine następnym razem tak zrobię, ostatnie zdjęcie na forum dodawałam w 2015 r to mogłam zapomnieć ;-)

Paolka _25
  • _nova Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na dzielni - przykro mi :(

Ja biorę omegamed forte. Wcześniej, przy kp brałam falvit mama, ale już w ciąży kiepsko się po nich czułam. W sumie to wszystkie witaminy powodują u mnie mdłości, niezależnie, czy jestem w ciąży, czy nie. Taki dziwny przypadek.
    Ja biorę te witaminy na raz (wszystkie 4 kapsułki), nawet nie pomyślałam, żeby brać je 3 razy dziennie, bo na bank bym zapomniała.

Dzisiaj byłam na pobraniu krwi i od razu zapisała się na wizytę, na za tydzień w środę. Z tym, że będzie to tylko wizyta z wynikami, więc na pewno USG mi nie zrobi.

Kciuki za dzisiejsze wizyty dziewczyny! Czekamy na kolejne dobre wiadomości :))

Aha! Jeszcze jedno. Macie gdzieś zapisane, ile mierzyło Wasze dziecko około 10+4? Może któraś była w tych okolicach na wizycie? Jakoś wymiar tego mojego maluszka mnie niepokoi. Albo po prostu na siłę szukam sobie problemów :p

• moni05 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na dzielni, bardzo mi przykro. :( Życzę a Ci dużo siły i wsparcia bliskich w tym trudnym dla Was czasie.

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Kiniorek91 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emikey przykro mi ze tak Cie potraktowali .. mam nadzieje ze prywatnie znajdziesz szybko i bedziesz spokojniejsza.

Ja chyba nie dalam znac zeby mnie wpisac na nastepne prenatalne na 20.05

Zrobila mi te zeby. Mimo ze chcialam plombe na nfz to zrobila mi swiatloutwardzalna i kasy nie wziela :| nie wydaje mi sie ze w ciazy siwatlo jest na nfz chociaz moze sie cos zmienilo. Powiwdiala ze robi to dla maluszka zeby mama mogla sie ladnie usmiechac ;) bardzo fajna babeczka kolo 50-60 lat i wyrozumiala :)

_nova lubi tę wiadomość

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • emikey Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W 10+3 moje miało 3,74cm

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2019, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:
    Emikey przykro mi ze tak Cie potraktowali .. mam nadzieje ze prywatnie znajdziesz szybko i bedziesz spokojniejsza.

Ja chyba nie dalam znac zeby mnie wpisac na nastepne prenatalne na 20.05

Zrobila mi te zeby. Mimo ze chcialam plombe na nfz to zrobila mi swiatloutwardzalna i kasy nie wziela :| nie wydaje mi sie ze w ciazy siwatlo jest na nfz chociaz moze sie cos zmienilo. Powiwdiala ze robi to dla maluszka zeby mama mogla sie ladnie usmiechac ;) bardzo fajna babeczka kolo 50-60 lat i wyrozumiala :)
    Kiniorek plomba chemoutwardzalna jest tak kiepska, że za chwilę by Ci wypadła. Na nfz nawet w ciąży nie ma co liczyć na dobre materiały. Także trafiła Ci się dentystka z dobrym sercem, bo nfz tych kosztów nie pokryje niestety :)

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nova na USG 10 +2 i maluch miał 3.33 cm. I był starszy z om o 3 dni. Z córką nie pamiętam ale było odwrotnie. Zawsze była młodsza o tydzień na usg a poprostu była taka mała

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine03 wrote:
    Kiniorek plomba chemoutwardzalna jest tak kiepska, że za chwilę by Ci wypadła. Na nfz nawet w ciąży nie ma co liczyć na dobre materiały. Także trafiła Ci się dentystka z dobrym sercem, bo nfz tych kosztów nie pokryje niestety :)

No wlasnie mnie to zdziwilo. Ale na serio babeczka super. Ja od poczatku bylam pewna ze da mi chemo. A jak mi zaczela swiecic to mi oczko puściła :D

Wlaczylo mi sie kwasne. Tzn owoce. Juz soki np z czarnej porzeczki wole. Mmm lato blisko :D i do obiadu czerwona kapusta na kwasno

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2019, 13:40

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • _nova Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 widzisz, tak się stresowałas, a już masz wizytę za sobą :)

Mi właśnie wczoraj lekarz powiedział, że maluszek ma 2,6cm i teraz mi to z głowy nie chce wyjść, bo wiem, że powinien mieć około 3-4 cm. Fakt, że jego sprzęt pozostawia wiele do życzenia... Ciąża niby 2 dni młodsza niż z OM.
    Pozostaje mi czekać do przyszłej soboty na genetyczne. Mam nadzieję, że to tylko błąd pomiaru mojego gin.

• Kotecki Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2019, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emikey a to gnoje, współczuje. Kolejny raz wychodzi na to, że zdrowie dziecka w UK nie ma najmniejszego znaczenia bo system jest taki że musi byc tanio, a diagnostyka kosztuje. Nie wazne ze nic nie sprawdzili, wazne ze odhaczyli usg wykonane :/ wstyd i chańba.

07c53323878e7dd225406f978b2fcede.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • emikey Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotecki wrote:
    Emikey a to gnoje, współczuje. Kolejny raz wychodzi na to, że zdrowie dziecka w UK nie ma najmniejszego znaczenia bo system jest taki że musi byc tanio, a diagnostyka kosztuje. Nie wazne ze nic nie sprawdzili, wazne ze odhaczyli usg wykonane :/ wstyd i chańba.
    Mąż już znalazł prywatnie. 90£. Teraz tylko czy ogarna w ciągu 10 dni. Wkurzylam się bo oprócz chorób powinni sprawdzić czaszkę, stopy, ręce, podbrzusza, brzuch, nerki, mózg, serce a nie sprawdzili nic. Posluchalam Tylko serca i uslyszalam że mózg jest. I koniec. Aż nie chce mi się wierzyć, że nie da się sprawdzić rąk i stop jak dziecko jest plecami do góry. 2 dni temu dostałam ankietę do wypełniania odnośnie opieki maternalnej tu. Dobrze ze nie wypełniam odrazu. Będę miała co pisać teraz.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Kotecki Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2019, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Mąż już znalazł prywatnie. 90£. Teraz tylko czy ogarna w ciągu 10 dni. Wkurzylam się bo oprócz chorób powinni sprawdzić czaszkę, stopy, ręce, podbrzusza, brzuch, nerki, mózg, serce a nie sprawdzili nic. Posluchalam Tylko serca i uslyszalam że mózg jest. I koniec. Aż nie chce mi się wierzyć, że nie da się sprawdzić rąk i stop jak dziecko jest plecami do góry. 2 dni temu dostałam ankietę do wypełniania odnośnie opieki maternalnej tu. Dobrze ze nie wypełniam odrazu. Będę miała co pisać teraz.

Ceny prywatnego usg są zabójcze, ale jak nie ma wyjscia to co zrobic. Napewno uda ci sie wciągnąć tam prywatnie zwykle przyjmują do późnego wieczora i nawet w weekendy. Dobrze ich tam obsmaruj w tej ankiecie.

07c53323878e7dd225406f978b2fcede.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde. Sunshine mi kogos brakuje na forum ostagnio. Ale nie pamietam nicku. Chyba Moni? Awatar z czwarnymi wlosami i okularami? Zastanawiam sie dwa dni gdzie sie podziala...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2019, 15:45

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny udało mi się dziś dostać na usg genetyczne, bobas 12t1d,NT 0.8 mm. Czy to wynik w normie?

sunshine03 lubi tę wiadomość

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • Dreamer Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś

Mi właśnie wczoraj lekarz powiedział, że maluszek ma 2,6cm i teraz mi to z głowy nie chce wyjść, bo wiem, że powinien mieć około 3-4 cm. Fakt, że jego sprzęt pozostawia wiele do życzenia... Ciąża niby 2 dni młodsza niż z OM.
    Pozostaje mi czekać do przyszłej soboty na genetyczne. Mam nadzieję, że to tylko błąd pomiaru mojego gin.[/QUOTE]

Ja byłam 10+6 i było 4 cm ale miałam sytuacje na początku ciąży ze miałam 3 usg w ciągu jednego tygodnia i pomiary następujące:
    niedziela izba przyjęć -19 mm
    Wtorek dwa dni później NFZ -18mm
    Piątek 3 dni później prywatnie 17 mm.

To dopiero stres jak wymiary maleją a okazało się ze to tylko niedokładny pomiar.

• paulina2811 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I chłopiec :)

sunshine03, Dominika32, przedszkolanka:), Matka30+, Kookosowa, brunetka91, Cabrera lubią tę wiadomość

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:
    Kurde. Sunshine mi kogos brakuje na forum ostagnio. Ale nie pamietam nicku. Chyba Moni? Awatar z czwarnymi wlosami i okularami? Zastanawiam sie dwa dni gdzie sie podziala...
    Patrząc na listę z pierwszej strony jest więcej nicków, które przestały się pojawiać.

Może tylko czytają? - jeśli to o Tobie to się ujawnij
    Może nie mają na forum czasu, znudziło się, albo nie podobało - szkoda :(

Na 10.2016 w pewnym momencie zrobiłyśmy 'sprzątanie' na pierwszej stronie, bo wtedy takich nicków duchów była cała masa. Teraz nie ma ich aż tak wiele, i w sumie cały czas pojawiają się nowe twarze, co cieszy, bo mamy kilka wolnych terminów :D

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina2811 wrote:
    Dziewczyny udało mi się dziś dostać na usg genetyczne, bobas 12t1d,NT 0.8 mm. Czy to wynik w normie?

To chyba powinno pomóc (ukradzione z jakiegoś innego wątku). Znajdź na tych wykresach swoje dane i da ci to jakieś rozeznanie
    2djccw2.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2019, 16:00

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
‹‹ 253 254 255 256 257 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ