Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Siedzę i rycze w sumie. W 10+3 tyg niby lekarz w Polsce powiedział wstępnie, że widać kość nosowa I przeziornosc jest niska ale kazał przywieść stąd badania. A ja ich nie mam. No i jednak 10+3 to bardzo wcześnie mimo że lekarz bardzo dobry. Dopóki nie znajdę prywatnie będę klebkiem Nerwów. Zapytałam się ich co będzie jak małe na prywatnym się nie odkręcić to mi powiedzieli ze na prywatnych to będą do upadłego robić. Więc czemu nie mogą na normalną służbę zdrowia tak samo. Masz swoje 5 min i wara.
-
15.05 mam polowkowe usg. Można wpisać na listę.
Juz 4 usg potwierdziło że bobo jest o 3 dni starsze więc poród 30.09 ale zostawię 3.10 bo wiem Kiedy była owu. Więc wydaje mi się że jest większe a nie starsze. Zreszto życie zweryfikuje tak czy siak. -
Nowa na dzielni - przykro mi
Ja biorę omegamed forte. Wcześniej, przy kp brałam falvit mama, ale już w ciąży kiepsko się po nich czułam. W sumie to wszystkie witaminy powodują u mnie mdłości, niezależnie, czy jestem w ciąży, czy nie. Taki dziwny przypadek.
Ja biorę te witaminy na raz (wszystkie 4 kapsułki), nawet nie pomyślałam, żeby brać je 3 razy dziennie, bo na bank bym zapomniała.
Dzisiaj byłam na pobraniu krwi i od razu zapisała się na wizytę, na za tydzień w środę. Z tym, że będzie to tylko wizyta z wynikami, więc na pewno USG mi nie zrobi.
Kciuki za dzisiejsze wizyty dziewczyny! Czekamy na kolejne dobre wiadomości)
Aha! Jeszcze jedno. Macie gdzieś zapisane, ile mierzyło Wasze dziecko około 10+4? Może któraś była w tych okolicach na wizycie? Jakoś wymiar tego mojego maluszka mnie niepokoi. Albo po prostu na siłę szukam sobie problemów :p -
Nowa na dzielni, bardzo mi przykro.
Życzę a Ci dużo siły i wsparcia bliskich w tym trudnym dla Was czasie.
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Emikey przykro mi ze tak Cie potraktowali .. mam nadzieje ze prywatnie znajdziesz szybko i bedziesz spokojniejsza.
Ja chyba nie dalam znac zeby mnie wpisac na nastepne prenatalne na 20.05
Zrobila mi te zeby. Mimo ze chcialam plombe na nfz to zrobila mi swiatloutwardzalna i kasy nie wzielanie wydaje mi sie ze w ciazy siwatlo jest na nfz chociaz moze sie cos zmienilo. Powiwdiala ze robi to dla maluszka zeby mama mogla sie ladnie usmiechac
bardzo fajna babeczka kolo 50-60 lat i wyrozumiala
_nova lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKiniorek91 wrote:Emikey przykro mi ze tak Cie potraktowali .. mam nadzieje ze prywatnie znajdziesz szybko i bedziesz spokojniejsza.
Ja chyba nie dalam znac zeby mnie wpisac na nastepne prenatalne na 20.05
Zrobila mi te zeby. Mimo ze chcialam plombe na nfz to zrobila mi swiatloutwardzalna i kasy nie wzielanie wydaje mi sie ze w ciazy siwatlo jest na nfz chociaz moze sie cos zmienilo. Powiwdiala ze robi to dla maluszka zeby mama mogla sie ladnie usmiechac
bardzo fajna babeczka kolo 50-60 lat i wyrozumiala
-
sunshine03 wrote:Kiniorek plomba chemoutwardzalna jest tak kiepska, że za chwilę by Ci wypadła. Na nfz nawet w ciąży nie ma co liczyć na dobre materiały. Także trafiła Ci się dentystka z dobrym sercem, bo nfz tych kosztów nie pokryje niestety
No wlasnie mnie to zdziwilo. Ale na serio babeczka super. Ja od poczatku bylam pewna ze da mi chemo. A jak mi zaczela swiecic to mi oczko puściła
Wlaczylo mi sie kwasne. Tzn owoce. Juz soki np z czarnej porzeczki wole. Mmm lato bliskoi do obiadu czerwona kapusta na kwasno
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2019, 13:40
-
Kiniorek91 widzisz, tak się stresowałas, a już masz wizytę za sobą
Mi właśnie wczoraj lekarz powiedział, że maluszek ma 2,6cm i teraz mi to z głowy nie chce wyjść, bo wiem, że powinien mieć około 3-4 cm. Fakt, że jego sprzęt pozostawia wiele do życzenia... Ciąża niby 2 dni młodsza niż z OM.
Pozostaje mi czekać do przyszłej soboty na genetyczne. Mam nadzieję, że to tylko błąd pomiaru mojego gin. -
Emikey a to gnoje, współczuje. Kolejny raz wychodzi na to, że zdrowie dziecka w UK nie ma najmniejszego znaczenia bo system jest taki że musi byc tanio, a diagnostyka kosztuje. Nie wazne ze nic nie sprawdzili, wazne ze odhaczyli usg wykonane
wstyd i chańba.
-
Kotecki wrote:Emikey a to gnoje, współczuje. Kolejny raz wychodzi na to, że zdrowie dziecka w UK nie ma najmniejszego znaczenia bo system jest taki że musi byc tanio, a diagnostyka kosztuje. Nie wazne ze nic nie sprawdzili, wazne ze odhaczyli usg wykonane
wstyd i chańba.
-
emikey wrote:Mąż już znalazł prywatnie. 90£. Teraz tylko czy ogarna w ciągu 10 dni. Wkurzylam się bo oprócz chorób powinni sprawdzić czaszkę, stopy, ręce, podbrzusza, brzuch, nerki, mózg, serce a nie sprawdzili nic. Posluchalam Tylko serca i uslyszalam że mózg jest. I koniec. Aż nie chce mi się wierzyć, że nie da się sprawdzić rąk i stop jak dziecko jest plecami do góry. 2 dni temu dostałam ankietę do wypełniania odnośnie opieki maternalnej tu. Dobrze ze nie wypełniam odrazu. Będę miała co pisać teraz.
Ceny prywatnego usg są zabójcze, ale jak nie ma wyjscia to co zrobic. Napewno uda ci sie wciągnąć tam prywatnie zwykle przyjmują do późnego wieczora i nawet w weekendy. Dobrze ich tam obsmaruj w tej ankiecie. -
Mi właśnie wczoraj lekarz powiedział, że maluszek ma 2,6cm i teraz mi to z głowy nie chce wyjść, bo wiem, że powinien mieć około 3-4 cm. Fakt, że jego sprzęt pozostawia wiele do życzenia... Ciąża niby 2 dni młodsza niż z OM.
Pozostaje mi czekać do przyszłej soboty na genetyczne. Mam nadzieję, że to tylko błąd pomiaru mojego gin.[/QUOTE]
Ja byłam 10+6 i było 4 cm ale miałam sytuacje na początku ciąży ze miałam 3 usg w ciągu jednego tygodnia i pomiary następujące:
niedziela izba przyjęć -19 mm
Wtorek dwa dni później NFZ -18mm
Piątek 3 dni później prywatnie 17 mm.
To dopiero stres jak wymiary maleją a okazało się ze to tylko niedokładny pomiar.
-
Kiniorek91 wrote:Kurde. Sunshine mi kogos brakuje na forum ostagnio. Ale nie pamietam nicku. Chyba Moni? Awatar z czwarnymi wlosami i okularami? Zastanawiam sie dwa dni gdzie sie podziala...
Może tylko czytają? - jeśli to o Tobie to się ujawnij
Może nie mają na forum czasu, znudziło się, albo nie podobało - szkoda
Na 10.2016 w pewnym momencie zrobiłyśmy 'sprzątanie' na pierwszej stronie, bo wtedy takich nicków duchów była cała masa. Teraz nie ma ich aż tak wiele, i w sumie cały czas pojawiają się nowe twarze, co cieszy, bo mamy kilka wolnych terminów -
paulina2811 wrote:Dziewczyny udało mi się dziś dostać na usg genetyczne, bobas 12t1d,NT 0.8 mm. Czy to wynik w normie?
To chyba powinno pomóc (ukradzione z jakiegoś innego wątku). Znajdź na tych wykresach swoje dane i da ci to jakieś rozeznanie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2019, 16:00