X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • XYZ89 Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2019, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też nie wykreślajcie :D udzielam się mało, ale czytam na bieżąco :)

• XYZ89 Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2019, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wrote:
    No też uważam, że spora kwota, sama nie wiem co bym zrobiła na Twoim miejscu, ale chyba jednak wywalilabym tą kasę, żeby jednak sprawdzić czy wszystko ok. Niestety spora sumka za spokój ducha :-/

Kupujesz jednak wózek podwójny? Który, ten Graco? Jak będziesz mieć konkretny model podeślij linka plis.

Ja właśnie mam dylemat.. czy kupowac podwójny, czy dostawke jakaś

• Kotecki Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2019, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emikey nie wściekaj sie juz bo tym szkodzisz sobie i dziecku, odzałuj tą kasę, na wózek i łóżko zdążysz odłożyć pieniadze jeszcze masz czas, a tak ciagle bedziesz w stresie bo nie sprawdzili gamonie.

07c53323878e7dd225406f978b2fcede.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • emikey Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wrote:
    No też uważam, że spora kwota, sama nie wiem co bym zrobiła na Twoim miejscu, ale chyba jednak wywalilabym tą kasę, żeby jednak sprawdzić czy wszystko ok. Niestety spora sumka za spokój ducha :-/

Kupujesz jednak wózek podwójny? Który, ten Graco? Jak będziesz mieć konkretny model podeślij linka plis.
    Graco Stadium Duo. Mąż niechętnie do tego podchodzi. On myśli, że 1,9 dziecko będzie zapindalac na nogach. A ja wiem, że nie bedzie. On nie chodzi z nim na spacery więc nie wie jak on się zachowuje na dworze. Ostatnio wypalił, że przecież jego mogę mieć w wózku a drugie ciągnąć za sobą na 3 kolowym rowerku na lince. Tak się zna. Tak na prawdę to raczej myślę, że tata mi go kupi. Kupił nasze wszystkie wózki. Najpierw ten 2w1. Mąż nie chciał "dopłacać" za kolor i kupić najzwyklejszy na rynku. A ja nie chciałam szarego, czarnego, bezowego czy czerwonego które proponował. Tata wyłożył kasę i kupiłam mietowy jaki chciałam. Potem tata kupił mi składana Rive do samolotu. Teraz mama kupi mi parasolke bo mąż też mówi "po co ci". On nie lata z brzuchem z małym co 4 tyg. 8kg wózek też już jest za ciężki. Chcę taki 3kg który zarzuce na ramię. Nosidełko też tata mi kupił. I wrappa. Mąż ogólnie ma w dupie mój komfort. Bo on nie wychodzi z dzieckiem. Nie ma zielonego pojęcia jak to jest samej.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej, dziewczyny, skrobię tu codziennie, chociaż dwa zdania :) tylko moze mnie nie zauważacie, bo zmieniłam avatar kilka dni temu... :) dziękuję Wam za troskę.
    Pisałam, że denerwuję się genetycznymi, przez tą toxoplazmozę i że dopóki nie zobaczę, że jest dobrze to się nie uspokoję. Ale moje wiadomości pozostały bez odpowiedzi, zaginęły tu w gąszczu innych ;) co jest zupełnie normalne :)

sunshine03 lubi tę wiadomość

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • emikey Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotecki wrote:
    Emikey nie wściekaj sie juz bo tym szkodzisz sobie i dziecku, odzałuj tą kasę, na wózek i łóżko zdążysz odłożyć pieniadze jeszcze masz czas, a tak ciagle bedziesz w stresie bo nie sprawdzili gamonie.
    No mamy iść w ten weekend. Mąż mówi, że prywatnie zrobia i tak Dokładniej bo NHS to patrzy tylko żeby odhaczyc i do przodu. I jeszcze te głupie testy że jak jestem Niecierpliwa to mogę iść prywatnie. Być Niecierpliwa... Najpierw wysyłają broszurki o chorobach a potem olewaja i nazywają człowieka Niecierpliwa bo człowiek nie chce czekać do porodu z wiedzą czy urodzi np dziecko z syndrome. Downa.

Kotecki lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nuśka91 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    W 10+3 moje miało 3,74cm

To moje 10+0 miało niecałe 2,5cm. Dlatego boję się, że na prenatalne nie będzie jeszcze miało 4,5cm...

• moni05 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie macie się co martwić myślę. Bo ostatni miesiąc trzeciego trymestru to czas, gdzie dziecko potraja statystycznie swoją długość :) na prenatalnych na pewno będzie ok :)

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2019, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr jednak zmieniam zdanie na temat wczorajszego usg w medicover. Dzisiaj byłam prywatnie i było o wiele dokładniejsze. To z wtorku mam wrażenie, że niewiele warte. Sprawdzone tylko nt, kość nosowa, mózg i czy serce ma 2 komory i 2 przedsionki.
    Dzisiaj miałam badane przepływy w tętnicach macicznych, przepływy przez serce u bobasa, aortę, obecność zastawki. Ile naczyn w pepowinie, ilosc palcy u stop i u rak, obecność podniebienia twardego i kilka innych rzeczy
    Najprawdopodobniej chłopiec.

Niestety ryzyko z pappy pośrednie, więc mam wskazanie do testu z krwi i zwiększoną dawkę acardu :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2019, 18:53

Dominika32, Cabrera lubią tę wiadomość

• ManiaM Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wiem, że większość z was ma mdłości i raczej chudnie bądź ma wstręt do jedzenia ale czy jest tu któraś co ma taki wilczy apetyt, co chwilę coś muszę jeść.... A dopiero zaczął się 11 tydzień, aż się boję co to będzie później.
    Może dziecko teraz potrzebuje więcej kalorii? Nie mam pojęcia czemu tak jest

oar843r8hxms7jm7.png
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 10t6d 3.6 cm, a dziś 12t1d 5.5cm

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy tez tak macie ze jak dlugo nie robicie siusiu to was boli podbrzusze? Takie lekkie skurcze?

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • nuśka91 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CodziennoscM wrote:
    Kochana, moja fobia co do wagi wynika z dwóch powodów :) mój egoizm to jedno, ale przede wszystkim moje tycie nie będzie dobre dla dziecka. Cały czas też kontroluje glukoze.

To zmienia postać rzeczy :) ale uwierz mi, chudnięcie od wymiotów i ciągłych nudności też nie jest fajne.

• moni05 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:
    Dziewczyny, czy tez tak macie ze jak dlugo nie robicie siusiu to was boli podbrzusze? Takie lekkie skurcze?
    Ja jak nie wstawałam w nocy siku to cały dzien miałam okropne skurcze, krzyżowo-nerkowe, bolało bardzo, bałam się najgorszego. Kilka dni temu to było. Trzeba siusiac czesto, lepiej się tego trzymać. Zwłaszcza w nocy. Nawet jak kołderka taka ciepła...

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni kurcze ja nie umialam nic znalezc dlatego sie martwilam :* dobrze ze jestes :*
    No wlasnie mnie podbrzusze lapie jak na okres i chyba wlasnie dlatego ze nie sikalam przez 1.5godz... i zakupy z noodym zrobilam i chyba nie byly lekkie na to wychodzi. A ja przyzwyczajona do noszenia...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2019, 19:02

moni05 lubi tę wiadomość

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • CodziennoscM Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2019, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nuśka91 wrote:
    To zmienia postać rzeczy :) ale uwierz mi, chudnięcie od wymiotów i ciągłych nudności też nie jest fajne.
    Och wiem kochana. I wcale wam tej części nie zazdroszczę :)

Insta: @CodziennoscM
    h44ehqvkxg5mefqn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2019, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2021, 00:27

• Zimri Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśki co mają małe dzieci. Jak Wasze nosy reagują na zapach kupy. Dziś jak z nocnika wywalalam do WC w końcu nie wytrzymałam i był haft. Generalnie codziennie walczę jak z nocnika wyrzucam ledwo bo ledwo, a dziś apogeum. Jak stoję w mięsnym to mam ochotę wyjść.

tb738ribhpbf794l.png
    lprkcwa1ivv4h570.png
  • adella1 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimri wrote:
    Mamuśki co mają małe dzieci. Jak Wasze nosy reagują na zapach kupy. Dziś jak z nocnika wywalalam do WC w końcu nie wytrzymałam i był haft. Generalnie codziennie walczę jak z nocnika wyrzucam ledwo bo ledwo, a dziś apogeum. Jak stoję w mięsnym to mam ochotę wyjść.

Mam odruch wymiotny, na jedno i drugie.

Co do wizyty: z maluszkiem dobrze, ma 2,69 cm. Dostałam skierowanie na prenatalne, jutro będę to załatwiać.
    Jestem wymeczona po całym dniu.

Kookosowa lubi tę wiadomość

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w sumie stwierdzilam ze poki wymiotowalam to waga jako tako stala. A teraz to mam te wzdecia i zaparcia i waga w gore... Juz wychodzi 1.5kg na plus...

f2w3dqk3m66a9e1d.png
‹‹ 255 256 257 258 259 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ